Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה בוויאנט

כאחד שנוסע לא מעט בכביש אני חייב להודות שאני קצת חצוי בדעתי. מצד אחד, אין ספק שירידה של המשאיות לשוליים, בטח ובטח בקטעים האיטיים יותר (עליות/ירידות) יתרום לזרימה טובה יותר של התנועה.

מצד שני לקבע מצב של כביש נטול שוליים נראה לי מסוכן מאוד, הן לנוסעים בו שצריכים לבצע עצירת חירום, והן לאלה שעצרו כבר וכעת הם באמצע נתיב משאיות.

לדעתי - כרגיל, הבעיה עמוקה והפיתרון שטחי. אין חולק כי הכביש היה צריך מלכתחילה להיסלל ככביש תלת נתיבי, ואני מעריך שבשנים הקרובות הוא רק ילך ויתרחב.

בנוסף, החינוך הלקוי של נהגי ארצנו בתופסת אגו מפותח, המביא למצב בו אף אחד לא מוכן לההיעקף, ובטח ובטח לא לרדת רגע לשוליים לאפשר עקיפה. אני לא מדבר כרגע רק על משאיות, על כולנו. דווקא במגזר המשאיות יש יותר גילויים כאלה של פינוי הכביש לרכב מהיר יותר.

התעזרו לי לגבש דעה בעניין?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לפי הכתבה הפתרון הוא פתרון זמני, ולא יבוצע לכל אורך כביש 6 אלא רק בחלק ממנו, מחלף בן שמן, עד שר הכביש יורחב וימצא פתרון אחר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ברחבי העולם הנאור לא צריך שום התערבות של המחוקק או הממונה על הכביש כדי לעשות דבר כזה. כל רכב איטי, משאית או פרטי, במקומות בהם תרבות הנהיגה שורה, יורד לשוליים ומאפשר מעבר בטוח לרכב מהיר ממנו.

פורסם

אין חוק שמתיר את זה !

נסיעה בשוליים היא עבירה חמורה,

מקרה הטוב אותו נהג משאית עלול לקבל 750 שקל קנס על נהיגה בשוליים

ואם השוטר יחליט שעלול היה להמצא רכב בשוליים\השוליים צרים.

הוא יכול לקבל סיכון חיי אדם בנתיב תעבורה - מה שגורר תיק פלילי !

פורסם

יש אפילו בחלק מהאוטובנים בגרמניה קטעים שפתחו את השוליים לנטיב נוסף. ותסכימו איתי שהם מהכבישים הטובים בעולם ואי אפשר להאשים את הגרמנים בפתרונות חפיפניקים.

פורסם
אין חוק שמתיר את זה !

נסיעה בשוליים היא עבירה חמורה,

מקרה הטוב אותו נהג משאית עלול לקבל 750 שקל קנס על נהיגה בשוליים

ואם השוטר יחליט שעלול היה להמצא רכב בשוליים\השוליים צרים.

הוא יכול לקבל סיכון חיי אדם בנתיב תעבורה - מה שגורר תיק פלילי !

אתה יכול להרגע.

חברת 'דרך ארץ' אינה מעל החוק, ואם הייתי קורא את כל הידיעה היית יכול לדעת ש'דרך ארץ' פנו למשטרה לקבלת היתר לדבר הזה, ואף קיבלו.

לעניין עצמו:

גם לי לא ברור המהלך הזה של חברת 'דרך ארץ'- הרי בהחלט כתוב במפורש בתקנות התעבורה (והיה לנו כאן לא מזמן דיון קצר באופן עקיף במסגרת דיון אחר), בתקנה 48ג':הנוהג ברכב מנועי שבשל מטענו, או בשל שיפוע הדרך, נאלץ לנסוע במהירות נמוכה שיש בה כדי לעכב כלי רכב הנוסעים מאחוריו, חייב להימין ולנסוע בשול הדרך כאשר השול מיוצב באספלט ופנוי כדי לתת לכלי רכב שמאחוריו אפשרות לעקפו.

ונהגי המשאיות בהחלט מצייתים להוראות החוק, אז למה המהלך התמוה הזה של 'דרך ארץ'?

:puzzled:
פורסם
יש אפילו בחלק מהאוטובנים בגרמניה קטעים שפתחו את השוליים לנטיב נוסף. ותסכימו איתי שהם מהכבישים הטובים בעולם ואי אפשר להאשים את הגרמנים בפתרונות חפיפניקים.

הקטעים היחידים באוטובאהנים בגרמניה בהם הסבו את שול הדרך לנתיב נסיעה, הם קטעים הנמצאים תחת עבודות תשתית.

פורסם
ברחבי העולם הנאור לא צריך שום התערבות של המחוקק או הממונה על הכביש כדי לעשות דבר כזה. כל רכב איטי, משאית או פרטי, במקומות בהם תרבות הנהיגה שורה, יורד לשוליים ומאפשר מעבר בטוח לרכב מהיר ממנו.

תרבות נהיגה היא נגזרת ישירה של תרבות.

אין תרבות, אז אין תרבות נהיגה.

קאפיש?

פורסם
הכתבה בוויאנט

כאחד שנוסע לא מעט בכביש אני חייב להודות שאני קצת חצוי בדעתי. מצד אחד, אין ספק שירידה של המשאיות לשוליים, בטח ובטח בקטעים האיטיים יותר (עליות/ירידות) יתרום לזרימה טובה יותר של התנועה.

מצד שני לקבע מצב של כביש נטול שוליים נראה לי מסוכן מאוד, הן לנוסעים בו שצריכים לבצע עצירת חירום, והן לאלה שעצרו כבר וכעת הם באמצע נתיב משאיות.

לדעתי - כרגיל, הבעיה עמוקה והפיתרון שטחי. אין חולק כי הכביש היה צריך מלכתחילה להיסלל ככביש תלת נתיבי, ואני מעריך שבשנים הקרובות הוא רק ילך ויתרחב.

בנוסף, החינוך הלקוי של נהגי ארצנו בתופסת אגו מפותח, המביא למצב בו אף אחד לא מוכן לההיעקף, ובטח ובטח לא לרדת רגע לשוליים לאפשר עקיפה. אני לא מדבר כרגע רק על משאיות, על כולנו. דווקא במגזר המשאיות יש יותר גילויים כאלה של פינוי הכביש לרכב מהיר יותר.

התעזרו לי לגבש דעה בעניין?

לדעתי אתה לוקח את העניין למחוזות רחוקים;

בקטעים השטוחים של הקטע המדובר, קטעים שאינם מעלות או מורדות תלולים, לא תראה משאיות רצות ככה סתם על השוליים 80 קמ"ש ללא סיבה.

וואינט הוא צהובון זול, הוא מתמחה בדבר אחד- ליצור פרובוקציות וכותרות סוחטות תגובה אצל קוראיו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בד"כ השוליים נפתחים על ידי תמרור דינאמי (כלומר תמרור המשתנה לפי תנאי הדרך) אם כי יש גם קטעים עם תמרורים קבועים.

הקטעים היחידים באוטובאהנים בגרמניה בהם הסבו את שול הדרך לנתיב נסיעה, הם קטעים הנמצאים תחת עבודות תשתית.

לא נכון. מדובר בקטעים בהם יש בשעו תמסויימות בעיית עומסים ולכן עניין הוספת נתיב שלישי\רביעי על מנת להזרים את התנועה, גם אם הדבר נעשה על חשבון תפיסת השוליים.

להזכיר כי השוליים נקראים באירופה "נתיב חירום" ומשמשים למטרה זו בלבד אלא כאשר יש תמרור המורה אחרת.

בגרמניה, בכבישים בהם אין שוליים (ואלה רוב הכבישים שאינם אוטובאהנים) יש נוהל קבוע ומובנה ליצירת מרווח בין שני טורי הרכב השמאליים על מנת לאפשר מעבר רכב הצלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא רואה עם זה כל בעיה. להפך - כמו שנאמר בכתבה זה יכול למנוע מקרים של בלימות פתע עקב האטה בגלל משאית, או ניסיונות עקיפה כושלים ומסוכנים (אם כי בכביש 6 זה פחות בעייתי כיוון שמדובר בכביש מהיר עם גדר הפרדה). היתרונות כאן גדולים - הגברה משמעותית של קצב התנועה בקטעי העלייה שבהם המשאיות נוסעות לאט. החסרון הוא העדר של שוליים לאורך אחוזים בודדים של הקטע (השטח שהמשאיות תופסות מהשוליים). במרבית המקרים יש הרבה לאן לברוח במקרה של תקלה ברכב או סכנה, כך שלטעמי היתרונות גוברים פה על החסרונות באופן מובהק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נחכה ונראה האם המילה "זמני" יחסית ל30 שנה או לשנתיים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...