Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול עשיתי טיימינג לרכב שלי במורשה.

לפני שהכנסתי את האוטו, שאלתי אם הטיפול כולל מותחן ומשאבת מים. אחד מבעלי המוסך אמר "אנחנו בודקים אותם ובמידה וצריך להחליף, אנחנו מחליפים ולקוחים רק עלות של החלק, ללא עבודה."

שאלתי אם הוא בטוח בזה והוא אמר כן.

מה שלא יושב טוב איתי, הוא שהרכב עבר טיפול טיימינג אחרון, גם במורשה, בשנת 2006 ויש לי קבלות על זה. וגם בטיפול ההוא, לא הוחלף משאבת מים או מותחן! בעל המוסך ראה את זה, ומן הסתם, זה מופיע במחשבים שלהם כי זה נעשה במורשה.

האם ייתכן שבאמת אין טעם להחליף את 2 החלקים האלה או יש לי עילה לדרוש שהוא ייכנס בחזרה ולהחליף את החלקים?

חס וחלילה שהמותחן או משאבת מים הולכים והם לא מסכימים לטפל בנזק, יש לי עילה לתביעה?

בקיצור: מה הייתם עושים?

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

אני מניח (ולדעתי ברוב מוחלט של הרכבים זה כך) שהיצרן לא מחייב להחליף אותם, אלא בדיקה בלבד.

לכן המוסך לא מחליף אותם אוטומטית. כמובן שאם אתה פדנט ומעוניין לשלם את המחיר של להיות פדנט אתה יכול לבקש החלפה יזומה.

רוב המוסכים לא יחליפו משאבה/מותחן סתם כך, אלא אם מדובר ברכב שידוע שיש בעיות עם אחד מהם.

פורסם
אני מניח (ולדעתי ברוב מוחלט של הרכבים זה כך) שהיצרן לא מחייב להחליף אותם, אלא בדיקה בלבד.

לכן המוסך לא מחליף אותם אוטומטית. כמובן שאם אתה פדנט ומעוניין לשלם את המחיר של להיות פדנט אתה יכול לבקש החלפה יזומה.

רוב המוסכים לא יחליפו משאבה/מותחן סתם כך, אלא אם מדובר ברכב שידוע שיש בעיות עם אחד מהם.

רק נשמע לי טיפה מוזר כי נגיד שהאדם הרגיל לא יודע כלום על זה (שבנוסף לרצועת טיימינג יש גם מותחן ומשאבת מים) ומבצע את הטיפול ללא החלפת מותחן ומשאבת מים מכוון שהוא לא ידע בכלל לבקש. ואז 10000 ק"מ אחרי הטיפול פתאום המותחן הולך למרות שהם חשבו שהיה בסדר... כלומר, בבחירתם לא להחליף זאת בעצם אמירה כי "אני כל כך בטוח שהמותחן ומשאבת מים ישרדו עד הטיימינג הבא."

הייתי חושב שזאת אחריות המוסך, ועוד יותר אם זה מוסך מורשה/מרכזי, לוודא שלא יהיו מקרים/סיכונים כאלה...

באמת אפשר לבחון באופן חד-משמעי שהמותחן ומשאבת מים במצב מצויין/מספיק טוב לשרוד עד הטיימינג הבא?

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

שלום

אני מחזיק צי רכבים של קיבוץ וגם מוסך לרכבים מחוץ לקיבוץ, בטיפול תזמון ראשון כאשר הכל מקורי אני לא מחליף את משאבת המים אבל מחליף את המותחן, בטיפול השני של תזמון אני כן מחליף את משאבת המים וגם את מחזירי השמן וגם את המותחנים ,כי גם אם הם תקינים כרגע מאוד לא סביר שישרדו את העוד 90000 ק'מ שהרכב יעשה עד התזמון הבא.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

בשביל זה יש הוראות יצרן. היצרן (תיאורטית לפחות) מסוגל לבדוק את אמינות החלקים ולחשב את הסיכוי שחלק מסויים לא יחזיק מעמד או כן יחזיק מעמד בתנאים מסויימים. אתה צריך להבין שיכולות של יצרן ורמת הפירוט שהוא מקבל לאנליזות שנעשות לכל חלק וחלק הם משהו שמוסך לא מסוגל לחלום עליו בכלל. בהתאם לשיקולי עלות/תועלת הוא קובע הוראות של מה לבדוק ומה להחליף על עיוור.

אתה יכול לשאול מה הוראות היצרן במקרה שבנדון. מוסך מורשה אמור לפעול ע"פ הנחיות היצרן.

אם היצרן חושב שאין צורך להחליף באופן יזום (והוא לא פישל בהערכה שלו, גם זה קורה) אז סטטיסטית אין צורך להחליף.

אם אתה רוצה לשפר את הסטטיסטיקה שלך- תחליף.

בכל מקרה אין כאן משהו חד משמעי ומובהק שכן צריך להחליף בכל פתיחה.

אתה הרי יכול להחליף כל חלק ברכב עקב הסיכוי שהוא יתקלקל ויגרום לנזק. למה אתה לא עושה את זה?!

כי יש סטטיסטיקה כלשהי, או שנקבעה ע"י היצרן או שנלמדה מעשית.

זאת תשובה לשאלה העקרונית שלך.

אני למשל אוהב להחליף לפחות מותחן בכל טיימינג.

פורסם
שלום

אני מחזיק צי רכבים של קיבוץ וגם מוסך לרכבים מחוץ לקיבוץ, בטיפול תזמון ראשון כאשר הכל מקורי אני לא מחליף את משאבת המים אבל מחליף את המותחן, בטיפול השני של תזמון אני כן מחליף את משאבת המים וגם את מחזירי השמן וגם את המותחנים ,כי גם אם הם תקינים כרגע מאוד לא סביר שישרדו את העוד 90000 ק'מ שהרכב יעשה עד התזמון הבא.

אני מבצע כך גם .

לדעתי צריך וכדאי לעדכן את המוסך כי לא בוצעה החלפת מותחן ומשאבת מים בטיפולים הקודמים - גם אם זה רשום במחשבי המוסך .

אפשר כי במוסך לא שמו לב , או חשבו כי בוצעה החלפה בעבר .

גם אם הוראות היצרן לא אומרות כי חובה להחליף , לדעתי אחת לשני טיפולי טיימינג , כדאי להוריד מקדמי סיכון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...