Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

בוקר טוב,

בנסיעת פקקים רצופה קורה לעיתים רחוקות שדוושת בלם יורדת למטה

ועוצמת הבלימה קטנה יותר.

בשאר הבלימות מרגישים עוצמה חלשה יותר, אבל עדיין הבלימה טובה.

האם מדובר במשאבת בלם או משהו אחר?

תודה, איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הסיבה הסבירה ביותר שלא החליפו נוזל בלמים במשך יותר משנתיים והריאגנטים בתוך הנוזל כבר לא מתפקדים. הנוזל רותח, נוצרות בועות אויר והשוודה יורדת. ממליץ להחליף נוזל בלמים ולשטוף מערכת בלמים (בשמן ברקס כמובן).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איתי, חפש נזילה של נוזל בלמים.

במידה והרכב חונה במקום קבוע, בדוק האם יש רטיבות באיזור הגלגלים - הן על האספלט והן על הגלגלים עצמם.

בנוסף, בדוק את גובה מפלס נוזל הבלמים.

עוד אפשרות שהייתי לוקח בחשבון היא שבמידה ובוצע לאחרונה טיפול במערכת הבלמים, לא בוצע ניקוז אויר כהלכה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני חולק על דעת חברי המלומדים:

רוב הסיכויים שהבעיה במשאבה המרכזית.

כל מקרה אחר יבוא לידי ביטוי באבדן נוזל בלימה. אבדן כזה היה צריך לרוקן לך את מיכל נוזל הבלמים. רתיחה של נוזל בלמים לא מתרחשת במהירות אפס.

• אחראי פורום
פורסם

תודה על התגובות.

לא נראה איבוד של נוזל בלימה (מבדיקה של המיכל. לא יצא לבדוק נזילות מתחת לרכב).

נעשה טיפול במערכת הבלמים לפני שנה וחצי (רפידות מקדימה,שיפוץ מלא מאחורה),

מאז האוטו עצר חזק למשך כל התקופה.

אני גם חשבתי שמדובר במשאבה, אבל נזכרתי שבאחד הרכבים הקודמים שלי המשאבה שבקה.

אז זה קרה במכה אחת, במקרה הנוכחי יש בלימה לא רעה רוב הזמן.

בכל מקרה, אשתי היתה במוסך בצהריים, המוסכניק חושב שלא מדובר במשאבה ("הדוושה חוזרת לבד")

והוא שיחרר אותה בטענה שאין תקלה מהותית.

אני לא מזלזל בעניינים כאלה וניקח את האוטו למוסך אחר, לחוו"ד שניה.

אגב, כשמשאבה מתקלקלת, האם היא מפסיקה לעבוד מיידית תמיד, או שיש מקרים שבהם היא עובדת on/off ?

תודה, איתי.

פורסם

איתי שלום רב!

משאבת בלם, מאבדת שמן ומאבדת את כושר הבלימה בהדרגה, נדיר מאד ששהיא תאבד את כושר הבלימה בצורה מיידית.

בדוק אפשרות של צינור מגבר בלם המתחבר למגבר בלם חסם, על ידי כך שצינור הבלם התכווץ פנימית וחוסם מעבר וואקום מסעפת היניקה, המחוייב להגיע דרך שסתום אל חוזר, למגבר הבלם, וכך מגבר הבלם מסוגל לעשות את עבודתו, להגביר את כושר הבלימה. בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• אחראי פורום
פורסם

צביקה , תודה על ההסבר!

אבדוק את מה שציינת בהקדם.

פורסם

כשהבוסטר לא תקין, או לא מקבל אוויר, אז הדוושה נהיית קשה וגבוהה, שזה ההפך מהשקיעה שתוארה כאן. תוריד אותו מהאופציות הרלוונטיות למקור התקלה.

משאבה ראשית תקולה בהחלט יכולה לתת תופעות של פעם יש בלימה ופעם בלימה חלשה, ופעם בכלל אין בלימה והדוושה מגיעה לריצפה. אם אין נזילה משום מקום ואין אוויר במע' היא כנראה החשודה העיקרית, ואם אין סיבה טובה לחשוד במשהו אחר ובהתחשב בסיכונים המעורבים, אני במקרה הזה הייתי הולך בניגוד למנהגי בד"כ ופשוט מחליף אותה על עיוור.

פורסם

אני חולק על דעת חנן לגבי אפשרות של בעייה בבוסטר וזה מנסיון אישי. ישנם מספר מקומות אפשריים לדליפת ואקום מהבוסטר. חלקם יגרמו כמו שאמר חנן לרגלית קשה וחלקם יגרמו לנפילה של הרגלית פנימה.

איתי, בצע את הבדיקה הבאה:

1. תניע את הרכב בטורים של 1500 סלד למשך 20 שניות.

2. כבה את הרכב.

3. לחץ על דוושת הבלם חזק כלפי מטה.

4. אם הדוושה יורדת עד הסוף (גם אם לאט לאט)- הבעיה שלך במשאבה המרכזית

5. אם הדוושה לא יורדת ונשארת חזקה הבעיה שלך בבוסטר או בצינור הוואקום או בשסתום החד-כיווני על הבוסטר (בדיקה קצת יותר מורכבת) אם תגיע למסקנה שזה לא המשאבה אגיד לך איך לבדוק את זה.

כל הנאמר לעיל מבוסס על ההנחה שאמרת שאין נזילות והשמן לא ישן.

ירון

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

העבודה של הבוסטר היא בדיוק לעזור לנהג ללחוץ על הדוושה, אז כשהמערכת ההידראולית והמכנית של הבלמים תקינה, שקיעה של הדוושה מצביעה על תקינות הבוסטר. בוסטר לא תקין או כזה שלא מקבל וואקום מהמנוע לא יעזור ללחיצה על הדוושה ולכן הדוושה תהיה גבוהה וקשה.

פורסם

מחזק את דעתו של חנן.

בוסטר לא תקין יגרום לדוושה קשה. דליפה במערכת הוואקום תגרום לדוושה קשה מיד עם דימום המנוע.

נפילת דוושה ארעה לי פעמיים בימים הרחוקים ההם שנסעתי במכוניות יד שנייה. בשני המקרים האשמה הייתה במשאבה המרכזית.

• אחראי פורום
פורסם

תודה על העצות,

אבדוק את כל ההערות לפחות כדי לשלול תקלות כלשהן,

אני כמעט לא נוהג ברכב הזה אז אין לי תשובות למה שציינתם.

איתי.

פורסם

במחשבה שנייה לך על משאבת בלם מרכזית והחלף אותה, ובאותה הזדמנות, רענן את כל נוזל הבלמים, במערכת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלא תבינו אותי לא נכון. ברוב המקרים בעיה מהסוג שאיתי מציג היא משאבה מרכזית.

אבל פרוצדורת הבדיקה הפשוטה שהצעתי תמנע ממנו החלפת חלק שאולי תקין.

וכן בעיה בבוסטר יכולה להתבטא בירידה של רגלית הברקס.

מצ"ב פרוצדורות בדיקה מקוריות של Michell Manual (למי שמכיר) סנריו מספר 6.

brake.JPG

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

ירידה כזו של הדוושה עקב פעולה לא רצונית של הבוסטר, כפי שמתוארת סעיף 6 שהבאת, תבוא לידי ביטוי בעוצמת בלימה חזקה מאוד (והם כותבים שמדובר ב"עזרה מקסימלית לבלימה") , ולכן הם כותבים "בעיקר במצב עמידה של הרכב" שאז עוצמת הבלימה לא מורגשת ומורגשת רק נפילה של הדוושה שעלולה להטעות באבחון. במקרה של השרשור הנוכחי התופעה היא של דוושה נמוכה עם בלימה חלשה, ולכן ברור שזו לא בעיה של בוסטר.

• תוכן חדש...