Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם ! :-D

בפורום זה הועלו לא מעט נושאים מהותיים הנוגעים לכל פן בתרבות הרכב בארץ ובעולם. למרות זאת, ישנה סוגייה שכמעט ולא זכתה להתייחסות פילוסופית, אלא טכנית בלבד וזו נוכחותו של אביזר שכל כך התרגלנו לנוכחותו ואף רואים בו מובן מאליו, הוא כמובן מצית הסיגריות החשמלית ברכב.

נוכחותו של אביזר זה כל כך טריוויאלית שאנו חובבי הרכב לא נעצרנו לדקת מחשבה ושאלנו את עצמנו- מי צריך אותו והאם הוא בטיחותי ?

חברי הפורום המעשנים יצהירו בקול רועם כי מצית ברכב זה הוא אביזר שימושי ביותר וראוי שיהיה נוכח בכל כלי ממונע. אין בי ספק כי האדם המעשן רואה במצית הרכב כלי הכרחי התורם לחוויית הנהיגה, אך האם עישון סיגריה ביד אחת ונהיגה בשניה זה דבר בטיחותי (מהותי עוד יותר ברכב בעל תיבת הילוכים ידנית) ?

האם ראוי שנהג הרכב יתעסק באביזר לוהט העלול ליפול לחיקו תוך כדי נהיגה ולגרום לתאונה ?

לדעתי האישית מצית ברכב זה הוא אביזר שהגיע הזמן וימצא את עצמו בדפי ההיסטוריה בדומה לאותה מאפרה במשענת המטוס.

את המצית יחליף שקע 12V אשר ישמש לטעינת הטלפון, חיבור הדיבורית וכ"ו.

ראוי לציין כי שרשור זה אינו הצהרתי ובהחלט אשמח לשמוע את תובנותיכם וטענותיכם אודות סוגיה זו.

קוסטא

זמין 8)

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשנות ה 50' וה 60' עישון היה אופנתי מאד, ובמכוניות הפאר היו מאפרות ומציתים לכל נוסע במושב האחורי.

היו אפילו דגמי קדילאק שהיו מצויידים בשאבת וואקום ששאבה את האפר והיתרה במאפרה רק את הבדלים.

זכורה לטוב המאפרה הניידת בפיאט פנדה\אונו המקוריות וכמובן האפרות הבריטיות המסתובבות על צירן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

קיימים כבר דגמים, שמגיעים ללא מצת סיגריות וללא מאפרות (או לפעמים יש מאפרות בדמות כוס פלסטיק, שאפשר לשלוף אותו ולזרוק, והמקום הופך להיות מחזיק כוסות) כך שהמגמת השינוי החלה.

פורסם

^ בהחלט ! בפולו שלי המאפרה נשלפת ובמקומה אכן יש מקום לכוס קפה/בקבוק מים. :-D

למרות זאת מצאתי שימוש יצירתי יותר למאפרה ומיקומה ברכב.

בפולו MK5 תושבת המאפרה עמוקה יותר מהמאפרה עצמה והקוטר של התושבת מתאים בדיוק לפחית ריח של קליפורניה, לכן אני שם פחית קליפורניה, מעליה מושיב את המאפרה ובתוכה מאכסן כמה מטבעות 10\5 לחניונים או סופרמרקט.

1. ברכב תמיד יש ריח טוב ולא רואים את הפחית.

2. יש מקום לכסף קטן.

זמין 8)

פורסם
חברים מה שלומכם ! :-D

לדעתי האישית מצית ברכב זה הוא אביזר שהגיע הזמן וימצא את עצמו בדפי ההיסטוריה בדומה לאותה מאפרה במשענת המטוס.

את המצית יחליף שקע 12V אשר ישמש לטעינת הטלפון, חיבור הדיבורית וכ"ו.

קוסטא

אצלי ברכב יש שקע כזה והוא לא מחליף את המצת,

כמו המצת ישנו גם את תא הכפפות שבקלות ניתן לצמצם גם אותו וליישם תא צר בהרבה יותר עבור מסמכים

כי מה שבטוח-כפפות אין שם.

אבל אתה יודע מה ?

אין שום דבר מיותר,טובי המהנדסים החליטו שיהיה מצת-אז יש מצת !

נתקעת בכביש בשעת לילה,חשוך וקר ומחכה שעות לגרר ,בא להדליק סיגריה ונשבר הגפרור האחרון

אתה מתחיל להתחרפן ומנסה להצמיד את הסיגריה למנוע בתקווה שמעט החום שנשאר שם יצליח להדליק

משהו . כלום,אתה עצוב ומתוסכל ומתחיל לחשוב על רעיון גאוני -סטרטאפ!

מצת קבוע באוטו ! יאאלה ,איזה רעיון גאוני .

זה היה משתלב טוב עם המקום לכוס קפה שעשו כאן.

Gn'f'R

פורסם

^ טענתך מובנת, אך ברצוני להתווכח איתך. 8)

לדעתי כל אביזר קבוע שנמצא ברכב חייב לתמוך במשימתו אליה הוא מיועד- נהיגה (כמובן רצוי שתהיה מהנה ונוחה, מכאן הרדיו).

לפי תגובתך אני מבין שגם אתה חושב שעישון בזמן נהיגה זה דבר לא ממש בטיחותי, לכן הבאת את הדוגמא בה נתקעת לכאורה בצידי דרך.

אם להמשיך את קו מחשבתך, ראוי שכל הרכבים יראו כמו רכב RV, הרי אז חווייתך בצידי הדרך תהיה הרבה מעל המצופה :lol:

מצורפת תמונה:

RV%20retirement%2014.jpg

זמין 8)

פורסם

מי שמעשן יעריך את,הרי אותו דבר למערכות מולטימדיה,שגוזלות יותר מבט מהכביש מאשר רדיו דיסק רגיל,ברכב גם צריכים להיות איבזרי נוחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
^ י 1טענתך מובנת, אך ברצוני להתווכח איתך. 8)

2לדעתי כל אביזר קבוע שנמצא ברכב חייב לתמוך במשימתו אליה הוא מיועד- נהיגה (כמובן רצוי שתהיה מהנה ונוחה, מכאן הרדיו).

3לפי תגובתך אני מבין שגם אתה חושב שעישון בזמן נהיגה זה דבר לא ממש בטיחותי, לכן הבאת את הדוגמא בה נתקעת לכאורה בצידי דרך.

4אם להמשיך את קו מחשבתך, ראוי שכל הרכבים יראו כמו רכב RV, הרי אז חווייתך בצידי הדרך תהיה הרבה מעל המצופה :lol:

מצורפת תמונה:

1-בכיף

2-נכון,הרדיו הגיע בכדי לשמר את עירנות הנהג לאורך הנסיעה - מכאן ניתן להסיק שהוא משרת מטרת בטיחות.

3-לא בדיוק,אני פשוט לא סובל ריח סיגריות במקומות סגורים שנדבקים לריהוט ולבגדים (הן בבית והן ברכב)

4-כל המרבה הרי זה משובח ,לכן גם יש לי שתייה קרה ,כסאות מתקפלים ושמשייה בבגאז' ,מטען לסלולר ,בגד ארוך,שמיכה.

תמיד עובר לי תרחיש בראש שאני עלול להתקע בכל רגע-בכל מקום.

Gn'f'R

פורסם
מי שמעשן יעריך את,הרי אותו דבר למערכות מולטימדיה,שגוזלות יותר מבט מהכביש מאשר רדיו דיסק רגיל,ברכב גם צריכים להיות איבזרי נוחות.

אתה צודק בכך שמערכת המולטימדיה גוזלת צומת לב מהכביש ואכן צריך אביזרי נוחות ברכב- מסכים בהחלט !

אבל אך תתמודד עם מצית לוהטת שנופלת מהידיים לכיוון איבריך המוצנעים בכביש המהיר ? :onfire:

זמין 8)

פורסם

אני מעשן, אבל אצלי ברכב אף אחד לא מעשן ולא יעשן לעולם כולל אותי.

כי:

1. לפני כמה שנים נפלה לי סיגריה בוערת על הכיסא בדיוק בין הרגליים :shock: אז הגעתי למסקנה שזה לא בטיחותי.

2. זה גם מטנף ומסריח. ואני פדנט עד מאוד כשזה מגיע לניקיון ברכב.

V5

פורסם

לדעתי תמיד טוב שהיה מצת לכול מקרה שלא יבוא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהרבה מכוניות חדשות כבר אין מאפרה וגם אין מצת. יש את השקע 12 וולט אך אין את האביזר שמייצר חום, והשקע משמש להטענת טלפונים וכו'...

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

אז לא יתקינו מצית ואנשים יתחיל להדליק עם מצית אמיתית שצריך 2 ידיים להוציא אותה מהכיסא של הג'ינס ומבעירה להבה אמיתית וגדולה. מה הרווחת ?

פורסם

דיון מהותי משהו.....:roll:

כול כך משנה וקריטי לך אם יש או אין מצת? זה מה שמפריע לך ברכב? זה מדיר שינה מעינייך?

על זה פותחים דיון? :shock:

ולדעתי האישית: שיהיה מצת, למי זה מפריע?! מי יישמע זה גוזל לי מקום, כסף ודלק, כול עוד הוא לא תקוע לי מול הפרצוף ממש לא מזיז לי.

• תוכן חדש...