Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול את המבינים בנושא כל כמה זמן רצוי להחליף מצבר לרכב?

והאם מצבר יכול להפסיק את עבודתו בפעם אחת או שזה הדרגתי?

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לרוב זה קורה בפעם אחת.

ביום בהיר אחד הרכב לא מניע.

מצבר טוב מחיזק משנתיים ומעלה.

אצלינו בסובאורו מצבר שנקנה עם הרכב (חדש מחברה) מחזיק יותר 4 שנים.

פורסם

השאלה שלי באה בעקבות נסיון להתניע את הרכב בבוקר ולאחר נסיון כושל התנעתי אותו על ידי דחיפה.

מאז הרכב מתניע כרגיל כאילו לא היה דבר, בעקבות התייעצות עם אנשים נאמר לי שהמצבר כנראה כבר ישן ולכן לא יכולתי להתניע.

יכול להיות שזה נובע מבעיה אחרת?

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

למצברים ברכב חדש יש נטיה להחזיק זמן ארוך יותר.

מכיר מקרה של מצבר שהחזיק למעלה מ 6 שנים.

למצברים תוצרת הארץ יש נטיה להחזיק את תקופת האחריות ועוד כמה ימים:-D

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מאיזה חברה היית ממליץ לי לרכוש מצבר?

יש לציין שיש לי פיג'ו 306 1600

פורסם

נהגת שודים שלום, מצבר עלול להגמר מהתיישנות, התאים בו נשרפים פשוט...

מצבר עלול להגמר מהשארת אורות/רדיו/צרכן זרם אחר דולק בזמן שהרכב כבוי, במצב כזה ניתן להניע את הרכב ולתת לאלטרנטור להטעין את המצבר בחזרה, או להטעין עם מטען מצברים.

אצלי ברכב הקודם, המצבר מת מהתיישנות, הוא לא הגיע למצב של התיישנות, כאשר התחלתי להרגיש שקשה להניע (יותר סטארטר), ניגשתי לבדוק את מתח המצבר, מאחר וראיתי שהוא קרוב לסוף חייו (עמד על 8.5 בערך, כאשר ב-8 זה בדר"כ כבר לא מניע), אז החלפתי את המצבר בחדש, בגלל שזה היה רכב אוטומט, ולא בדיוק רציתי לקום בוקר אחד ולבקש כבלים מהשכנים.

אגב: אי הנעה עם סטארטר לא בהכרח מעידה על מצבר מת, זה יכול להעיד על סטארטר תקול, ואלטרנטור בעייתי...

אני אישית רוכש רק מצברים של שנפ, יגידו מה שיגידו, הם מוכיחים עמידות:

מצבר 60 אמפר על סובארו לגאסי, החזיק 3.5 שנים, וזה כולל המון המון שעות של עמידה עם הרכב ומערכת סטראו רצינית (מגברים, בלאגנים) דולקת.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ייתכן והמצבר התרוקן עקב איזשהו צרכן שנשאר לעבוד כל הלילה: אורות, רדיו דיסק, או אולי משהו באזעקה של הרכב. אחרי הנסיעה שביצעת האלטרנטור הטעין את המצבר ואכשיו הרכב מניע כמו כלום. לדעתי תבדקי את עניין המצבר אולי זה היה משהו חד פעמי, אם כן חבל לזרוק את הכסף על מצבר חדש.

בן כמה המצבר?

יש עדיין אחריות?

עריכה: ORSE הקדמתה אותי בשתי דקות :lol:.

פורסם

המצבר לא באחריות הוא כבר למעלה מ 3 שנים, ואף פעם לא יצר בעיה

חשוב לציין שכל התקופה שהרכב היה אצלי אף פעם לא השארתי אורות דולקים או רדיו עובד, ואף פעם לא נתקלתי בבעיות של הנעת הרכב.

(אני דואגת לנקות את שיכבת הקורוזיה שמצטברת על המגעים ואף למלא מים מזוקקים במצבר כאשר יש צורך בכך).

פורסם

די סביר להניח שהוא מת מהתיישנות...

יתכן גם שניסית להניע בלילה קר או משהו (לא יודע את מיקום מגורייך), ולכן הרכב התקשה להניע.

בכל מקרה: גשי לחשמאלי שיבצע בדיקת מתח מהאלטרנטור, בדיקת מתח של המצבר, ודווחי מה נסגר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

כדי לענות על שאלות מסוג זה, הומצא מקצוע חשמלאות הרכב.

החשמלאי בודק את המצבר כנגד עומס, ורואה אם נפילת המתח תקינה או לא. הוא גם יכול לבדוק את המשקל הסגולי של התמיסה, ולסיום לבדוק האם קיימת בעיית טעינה או זליגת מתח ברכב שגרמה לתופעה. לאחר כל זה, יגיד לך אם להחליף מצבר או לא.

כדאי לבוא מראש עם ידע מוקדם לגבי סוגי המצברים האפשריים וטווח המחירים המקובל. לא לשכוח לקחת תעודת אחריות אפילו שתאריך ההתקנה מוטבע על המצבר - זה עוזר למנוע ויכוחים אח"כ.

בהצלחה,

נמרוד

פורסם

מצבר יכול להחזיק הרבה יותר מ- 3.5 שנים. ביום ראשון השבוע הלך לי מצבר של "וולתה" 55 אמפר לאחר 5 שנים! החלפתי אותו למצבר "שנפ" 58 אמפר.

פורסם

תודה לכולם על המידע לגבי מצברים אני אעשה בו שימוש רב.

29_3_16.gif:smile:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חברים אוטוטו המצבר ברכב הולך לנשום את נשימתו האחרונה, ואני צריכה להחליף אותו בדחיפות במצבר חדש ותקין.

השבוע האורות היו כבר עמומים יותר והרכב התאמץ עד אשר הוא התניע.

נכיוון שזה המצבר הראשון שאני קונה הייתי שמחה אם תמסרו לי דגמים ספציפיים של מצברים המיועדים לרכבי.

מדובר ברכב מסוג פיג'ו 306 מנוע 1600.

תודה לכל מי שיתן תשובה.

ל'

פורסם

בכל מקום שמוכר מצברים תמצאי טבלת התאמה לסוג הרכב, שבה תוכלי למצוא את המצבר המתאים של החרבה הספיציפית לרכב שלך... את יכולה גם להסתכל על המצבר שיש לך כרגע ואם את מרוצה ממנו אז להחליף בדיוקק באותו דבר..

לי כרגע יש שנפ ולפי דעתי הם אחלה...

מה שכן מומלץ זה להחליף במקום נורמלי שיבדוק לך את המצבר וכו' לפני שמחליפים כדי לוודא שאכן המצבר גמור, ואולי אף ניתן להחיותו בטעינה, אך הכל תלוי בחשמלאי שיבדוק אותו... אם את מירושלים אני יכול להמליץ לך על מקום...

...Carpe Diem

• תוכן חדש...