Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב להביא אחד בתור מצבר ראשי!

חבר שעובד בחו'ל אמר שזה מסוכן לרכב. כי יש לו מתח הנעה גבוה (בסביבות ה1200A) ומצבר רגיל (בין 400-600)

הרכב הוא בורה דיזל. אלטרנטור 150A חדש! (ויש סיכוי שיוחלף ל190A. )

או אופציה ב.

היא התקנתו בבג'ז. וחיבורו למערכת באופן קבוע. שהמערכת תשב על המצבר הזה בלבד!

ולהתקין ריליי של 150A. בין המצברים. מקדימה יש לי 72 של חברה טובה (לא זוכר את שמה כרגע)

ומאחורה יהיה אופטימה צהוב שהוא 55 או 60+ (מצבר מסוג ג'ל)

ואז כאשר המנוע עובד. יכנס הריליי לפעולה והמצבר האחורי (הצהוב) יהיה מחובר לטעינה.

מכבים את הרכב הריליי מתנתק והמערכת יושבת על המצבר הצהוב בלבד!

למשהוא יש ניסיון על דבר כזה. אפשר? בטיחותי?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

החבר שלך לא מבין כלום בחשמל אם זה מה שהוא אמר לך!

למצברי אופטימה (ולמצברי ג'ל אחרים) יש זרם התנעה גבוהה. המשמעות היא שבזמן ההתנעה המצבר מסוגל לספק זרם גבוה יותר ובכך לשפר את ביצועי ההתנעה. יתרון נוסף לזרם התהעה גבוהה הוא יכולת התמודדות טובה בהרבה עם צריכת זרם גבוהה ופתאומית - חשוב במיוחד למי שיש ברכבו מערכת "כבדה". באופן כללי, ככל שזרם ההתנעה גבוה יותר - יותר טוב, אבל גם המצבר יותר יקר.

מתח ההדקים של מצברים ג'ל ומצברים "רגילים" דומה עד זהה ואין לו השפעה של מערכת הטעינה ו/או ההתנעה של הרכב.

מקווה שעזרתי,

אלכס.

פורסם

יש ברשותי את כל המצברים (כחול ,אדום וצהוב,וכתום )כבר השנה השמינית עובדים בתנאים קשים,פעם בשבוע כולל פריקה חד שבועית והטענה תוך כדי נסיעה של 40 דקות שעה

בנוסף היו מספר מקרים של פריקה עד איבוד יכולת ההתנעה,נסיעה קצרה והמצבר חזר לחיים

ממליץ

יגאל

פורסם

לדעתכם אין בעיה להשתמש בו כמצבר ראשי?

שאלה 2. אני מעדיף את אופציה השניה כי אז יש לי יותר כוח לרכב!

מצבר רגיל. שנפ 72 אמפר בן שנתיים בערך.

ואת האופטימה לחבר בבג'ז. הוא יחובר למערכת בלבד!

מחינת חיבורים ביניהם.

כבל + יש כבל בעובי 0G שזה כ 8.2 מ"מ. או 52 מ"מ מרובע. מהאלטרנטור לנעל כבל של המצבר. ומשם למצבר האחורי.

מינוס אלטרנטור - יש של 40 מ"מ מרובע מהאלטרנטור לשילדה באורך של 30 ס"מ.

מינוס מצבר קידמי- כבל של 0G באורך של 15 ס"מ משופשפ ומרותך לשילדה למקסימום הולכה.

מינוס למצבר האחורי (עם יהיה) יהיה עם כבל של 0G. הכי קצר שאפשר. לשילדה. כנל עם נעל כבל + ריתוך.

עכשיו. אין בעיה שזה 2 מצברים שונים? יהיה בורר טעינה ביניהם.

ולא יהיה מצב שכאשר הרכב כבוי. המצבר הקדמי מחובר למערכת.. ואז אין סיכוי שהוא ימות. ולא תהיה היכולת להניע את הרכב.

להבין טיפה יותר לגבי הטירוף

אתם מוזמנים להיכנס. בחתימה שלי יש קישור לפרויקט של בידוד הרכב שלי. + המון תמונות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...