Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי רכב בנזין מנוע 2.0 משנת 2001, ולאחרונה החלפתי בטריה כי הוא הניע בקושי. כשבאתי למוסך אמרו לי שהיתה לי בטריה של 72 אמפר אבל שלרכב הזה מספיק 63, אז זה מה ששמתי.

השאלה שלי היא כזו - מה בדיוק ההבדל בין הבטריות בשימושים שלי? (פרט לזה ש72 יקר יותר...)

בנוסף, הבטריה הקודמת שלי החזיקה 6 שנים וגם כשהחלפתי אותה האוטו למעשה אף פעם לא נכשל להניע, סתם לקח יותר זמן... אז אולי זה שהיתה לי בטריה חזקה מדי (כמו שהמוסכניק אמר לפחות, ש72 זה חזק מדי לאוטו שלי) גרם לחיים ארוכים יותר מ3-4 שנים?

תודה.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

• ספונסר פורום
פורסם

אכן, ברכבי 2000 ישנים לרוב מספיק 60AH בוודאי אם הוא מאיכות טובה

תרומת קיבול גבוה יותר תהיה בעיקר אורך חיים ארוך יותר, אבל אין נוסחה לדעת אם זה שווה את ההפרש בעלות.

אין חסרון בשימוש במצבר גדול מדי (למעט העלות)

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא כלל שמכונית ישנה צריכה קיבול נמוך ממכונית מודרנית עם נפח מנוע דומה

מניסיוני ראיתי בטבלאות המלצה של יצרני מצברים שכשהמכונית ישנה דרישת הקיבול נמוכה יותר

למשל קסנטיה תסתפק ב 60AH ו C5 תצטרך מינימום 70AH

ברכבים מודרנים יש כנראה צריכת חשמל גבוהה מבעבר והספק האלטרנטור גבולי יותר

למעשה נפח המנוע אינו ממש מדד לקיבול

מלבד זה שהוא צורך זרם התנעה גבוהה יותר, הוא גם משקף לרוב מכונית יוקרתית יותר

מה שמשפיע באמת על קיבול המצבר הדרוש הוא:

1. זרם ההתנעה (יש התאמה בין הקיבול לזרם התנעה)

2. צריכת החשמל בסרק למול יכולות האלטרנטור בסרק

3. פרופיל צריכת חשמל כשמנוע מדומם (למשל נהגי טקסי בתחנה או מערכות הסטראו של הילדים מתחת לבית שלי ב 4 בלילה)

טלפון 1-700-700-130

פורסם

האם תוכלו להגיד מה בדיוק המשמעות של המספר 63\72 וכו'? אני מבין שזה אמפר-שעה \ קיבול וכו'. אבל אני לא מבין מה ההשלכה של זה על האוטו והשימושים שלו. בהנחה שאני נהג סביר, נוהג עם אורות\מזגן, לא משאיר אור סתם ככה, אין לי מערכת סטראו מיוחדת וכו'.

למשל, כמו שאומרים שככל שהמומנט גבוה יותר כך התאוצה גבוהה יותר, ככל שההספק גבוה יותר כך המהירות הסופית גבוהה יותר... אני מחפש אינטואיציה להבין מה זה אומר האם המצבר שלי הוא 63 או 72 אמפר.

פורסם

ככה זה בארץ לפעמים כדי להוזיל מחירים שמים מצברים קטנים יותר . המשמעות שהמצבר יכול לספק יותר זרם. הזם נצרך על ידי צרכנים כמו מזגן תאורה וכדומה. צריך לבדוק כמה האלטרנטור יכול לספק ולפי זה לקבוע כי אם הוא חלש מידי הוא לא ימלא את המצבר ויקצר את האורך חיים שלו .

• ספונסר פורום
פורסם

קיבול מבטא את האנרגיה האצורה במצבר

מאחר והמצבר משמש להתנעה והתנעה דורשת זרם גבוה לזמן קצר, לנתון הקיבול אין משמעות טכנית להתנעת הרכב.

בארץ נהוג למדוד את המצבר בקיבול, בארופה המדד הוא קודם כל זרם ההתנעה.

יש התאמה גבוהה בין קיבול לזרם ולכן לרוב מצבר מאותו יצרן עם קיבול גבוה יותר יתן זרם גבוה יותר

ערך הקיבול חשוב למעשה רק למצב של תת טעינה כפי שהסברתי למעלה

קיבול גבוה מעלה סטטיסטית את משך החיים של המצבר מאחר ופריקות עמוקות שיסבול מהן, יהיו באחוזים יותר נמוכות ונוצר פחות נזק למצבר

מצבר של 60AH ימדד כך:

משיכת זרם של 3A במשך 20 שעות בטמפרטורה של 25 מעלות.

לאחר 20 שעות המתח צריך להיות מעל 10.5 וולט.

אגב, לאחרונה מדדנו מצבר של אחד המותגים המוכרים בישראל, לאחר 15 שעות הגענו למצבר ומצאנו שלא רק שהמתח היה נמוך מ10.5 וולט למעשה המצבר התרוקן וקטביו התהפכו: ה + הפך ל -, ה - הפך ל +

בארץ מקובל מטעמי חסכון במצברים נמוכים מהמומלץ, המקרה השכיח ביותר זה שברכבי 1600 מתקינים 55AH במקום 60AH.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

זה אומר שאם נניח הפנסים הם 100W, אז הזרם שהם דורשים:

100 חלקי 12 = 8.3 אמפר בערך

ולכן הבטריה תחזיק עם הפנסים דולקים

63 חלקי 8.3 = 7 וחצי שעות?

כמה זרם נדרש להתנעה של אוטו ממוצע (דומה לשלי, מנוע 2.0 שנת 2001...)? את זה האמת שאף פעם לא הבנתי, כי הרי אני יכול להדליק ולכבות את האוטו רצוף לפחות 3-4 פעמים והבטריה לא תגמר (הכוונה היא להניע, לכבות, להניע, וכו' - כמה פעמים רצוף), אבל שמעתי שאפילו התנעה אחת מרוקנת מעל לחצי מהבטריה...

פורסם

אני קיבלתי הסבר ש72 אמפר זה למכוניות דיזל כי רק הם מסוגלים לעמוד לאורך זמן בעומס של להפעיל את מצתי הלהט ואת הסטרטר הגדול והשמן אצלי באוטו בו זמנית. שמו לי מצבר של 63 אני חושב (יש דבר כזה?) ממותג מוביל והוא נפטר אחרי חצי שנה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

כן, זו גם התגובה שאני קיבלתי מהחשמלאי ("מה אתה צריך 72? אתה דיזל?"). כמובן שכששאלתי אותו למה באוטו כבר היה 72 (שכמובן, הוא עצמו שם לפני 6 שנים...) לא היתה לו תשובה

• תוכן חדש...