Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבד המחשב מגיע ל58 מעלות חום עם מאוור משופר !.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מחשב כ5 שנים אצלי,

AMD ATHLON 2600+ זה המעבד, עם לוח של ABIT NF7

(שאר המפרט לא רלוונטי אני מניח).

המעבד פועל על 58-57-56 מעלות, זה לא תקין ! עם מאוור חזק מאוד אחרי החלפת סיליקון מגעים,

לפני ההחלפת הסיליקון והמאוורר הטמפרטורה הייתה גם עוברת את ה60 במעט,

בעבר עם מאוור קטנצי'ק צנום ושקט המעבד לא היה עובר את 46-47, שמתי לב שעל הלוח יש כמה קבלים מנופחים,

יש מצב הלוח גורם להתחחמות יתרה של המעבד ? או שהמעבד עשה את שלו ?

תודה

תמיר

פורסם

אם יש בלוח קבלים מנופחים כנראה הלוח עשה את שלו. מנסיון עבר שלי עם מעבג XP2400 הטמפרטורה של 60 מעלות סבירה ויכולה להגיע ליותר בלי לפגוע בביצועים, היה אז את הסרטון הידוע שבישלו ביצה על מעבד את'לון... הם עבדו בטמפ' גבוהות מאוד יחסית לאינטל. אני ביצעתי אז אובר קלוק מ2GH ל2.6GH, המעבד עבד רוב הזמן על 70-72 ועבד באטרף עד שהלוח מת כתוצאה מקצר. אם בעבר היתה טמפ' נמוכה יותר בדוק שגיאות בהרכבה. יש סליקון משופר על בסיס מתכות- לא מומלץ להשתמש, רק בלבן. האת'לון 64 כבר עובדים בטמפ' נורמלית יותר, לי יש 3500 עובד בד"כ על 32. סף ההאטה של המעבדים מסדרת XP גבוה מאוד, 110 מעלות אם אני לא טועה.

Dr.SUPERCHARGER

פורסם

תמיר ,מניסיון.

פתח את המארז,קח קומפרסור,פרק את המאוורר,ותן לחץ אוויר על ההיטסינק היושב על המעבד ותראה מה יוצא משם,אצלי זה גרם לירידה של 9 מעלות ואני על קירור סטוק של AM2 64BIT.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אם כבר מדברים על טמפרטורות מעבדים. בנייד שלי יש Core Duo 1.66 - כשהמחשב פועל במהירות הגבוה ביותר (כשהוא מחובר לחשמל) הטמפרטורה מגיעה ל 80-83 מעלות. לקחתי אותו לבדיקה (במסגרת האחריות) ואמרו לי שהכול בסדר. יש לציין שהמחשב עובד מצוין ומהר ללא כל שגיאות, תקיעות או כל תופעת לוואי שיכולה להיווצר עקב טמפרטורה גבוהה מדי - גם בעבודה אינטנסיבית וממושכת (הפיכה של DVD ל DIVX, הצגת סרט DVD וכדומה).

המחשב הוא ACER ASPIRE 5560 - ידוע שהדגם הנ"ל מתחמם קצת, אבל בכל זאת אני שואל, נראה לכם בסדר ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אולי אתה חוסם את פתחי האיוורור איכשהו?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נסה לראות אם יש לך סתימה ברדיאטור. אולי אפילו יש נזילה, או סתם טרמוסטט שחייו עברו.

סתם, אני צוחק. אני בעד הרעיון של ניקוי יסודי של הלוח כצעד ראשון, ואחר כך להתחיל לעבור על כל הצעדים שנתנו לך פה.

פורסם
אני תמיד עובד איתו על משטח ישר ולא חוסם את פתחי האיוורור.

מוזר, ה-HP שלי עם מעבד דומה (T5500, ה-C2D הכי חלש) לא מתחמם כמעט

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לי מדחס אוויר, וכבר ניקיתי אותו מלא פעמים, אין טיפת אבק !, זה מעבד שלא עבר את 45 מעלות בעבר אף פעם !,

הסיליקון הוא לבן,

יש לי מליון מאווררים במחשב,

2 מכניסים אוויר,

2 מוציאים אוויר.

1 למעבד, שהוא כרגע 52 מעלות חום,

1 לכרטיס מסך אין לו חיישן חום. (ATI RADEON X1300PRO 256MB בלאי)

1 ללוח אם, 36 מעלות חום,

ה4 מאוורים 2 מכנסים 2 מוציאים הוספתי אותם לא מזמן לפני חודשים שלוש + ואני שולט עלייהם עם מתג,

אף פעם לא היו לי והמעבד היה על 45 מעלות חום, כרגע הם פועלים ולמחשב יש רעש של וונטה של רכב, והמעבד על 52 מעלות חום, אם אני יכבה אותם, ויהיה שקט סוף סוף החום יעלה ל55-57 מעלות.

מה דעתכם ?

פורסם

דעתי האישית שהבעיה נובעת מגוף הקירור, להוריד את הצלעות קירור מהמעבד לנקות הייטב את כל שאריות הגריז הטרמי מהמעבד, וגם מצלעות הקירור, שצלעות הקירור בחוץ כבר אפשר לנקות אותן פיקס טיפטופ, להביא גריז טרמי חדש למרות בצורה מדוייקת שלא יהיו בועות אוויר, שלא יהיה יותר מידי ולא פחות מידי (הצורת מריחה והכמות מ-א-ו-ד משפיעים) ולהרכיב מחדש את מערכת הקירור, עכשיו תפעיל את המחשב ותאמץ אותו.....ותראה מה התוצאות....

פורסם

אולי רגש הטמפרטורה שלך מזייף?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אולי הוא מזייף, אבל הכוויה על היד שלי לא מזייפת :).

החלפי לפני כחודש סיליקון לבן, פעמיים,

זה לא פעם ראשונה שאני מתעסק עם סיליקון כזה, גם בתיקון מגברים ומערכות אני מורח אותו על רכיבים חדשים שניצמדים לגוף הקירור.

ניראה לי הלוח גורם לבעיה הזו, ויהיה קשה למצוא לוח שיתאים לי , (כרטיס מסך AGP).

תמיר

פורסם

יש חנות בשם או פנדה או נועה מחשבים שמתמחים בפתרונות קרור.GOOGLE IT.

אתם מדברים על ניידים או נייחים?

גם הנייח שלי מתחמם אחושקשוקה.

"פתרתי"את הבעייה בכמה שלבים:

1)מאוורר ענק שיושב מצידו השמאלי של המחשב בתוך חור בספרייה, והורדת הפאנל השמאלי.כיסוי ברשת יתושים למניעת ליכלוך.

2)מאוורר מיוחד מאחת החנויות שהזכרתי למעבד.

3)קידוח חורים עגולים עם מקדח כוס בפאנל הימני וכיסוי החלק הפנימי שלו עם רשת יתושים.

4)ספק כח בנפח גדול יותר(מתחמם פחות כי יש עליו פחות עומס).

אני עם מעבד אינטל אגב.

מישהוא ממכם קנה במקרה את המחשב מKSP?

כשהוא התחיל להתחמם לי הלכתי במסגרת האחריות ואמרו לי ש"ככה זה וזה מה יש".

נבלות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תמיר, עדין לא ענית לי על שאלה חשובה: מה טמפ' החדר?

הכול טוב ויפה שיש לך הרבה מאווררים, אבל אם אתה נמצא בחדר עם בקושי מאורר תקרה לעצמך, שום דבר מזה לא יעיל, זה סתם דוחף אוויר חם.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...