Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

זה כחודשיים ימים אני מחזיק ברשותי ג'אז 2002 ידנית וחביבה שרכשתי מחבר לעבודה הרכב, ראוי לציין, שמור מאוד ומיום העלייה לכביש טופל בהדיקות במוסך מורשה כאשר כל היסטוריית הטיפולים מתועדת ומגובה בחשבוניות מודפסות הכוללות את כל פירוט הטיפולים. ראוי לציין שמעולם לא הוחסר טיפול והם בוצעו לפי השעון.

הרכב נרכש ע"י כאשר על השעון היו 113K בכל אופן היה צורך להחליף צלחות ורפידות לכן סיכמנו על הורדה במחיר. כאשר הרכב התקרב ל120K החלטתי לקחת אותו לבחור רציני ומומחה שקיבלתי עליו המלצות, לביצוע הטיפול, מדובר בטיפול גדול בג'אז הכולל החלפת טבעת אטימה לפקק שמן ,מצת ,נוזל בלמים ,מסנן דלק ,נוזל תיבת הילוכים ,שמן סינטטי מלא ,מסנן שמן מנוע. כל זה מפורט באתר הונדה אני צ'יפרתי את הרכב גם בהחלפת נוזל קירור ונוזל בלמים כאמור הוחלפו צלחות בילום קידמיות ורפידות קידמיות.

כאשר המכונאי הגיע למסנן האוויר ורצה להחליף אותו הוא נדהם ממצבו של מסנן האוויר והוא אמר שהוא מוכן לשים את ראשו על כך שמעולם לא פתחו והחליפו את אותו מסנן מאז שהרכב עלה לכביש ובאמת מתי שהוצאתי את תיעוד הטיפולים ועברתי טיפול טיפול ובאף טיפול לא צויין שהוחלף מסנן האוויר, ושתבינו מדובר במוסך מורשה. כלום נדה.

אשמח לשמוע את דעתכם?? מה ניתן לעשות כדי שאנשים נוספים יהיו מודעים לדברים האלה. שככל הידוע לי מדובר בפגיעה בצריכת הדלק וגם כמובן בביצועי הרכב. תקנו אותי אם אני טועה.

מקומם מאוד ומאכזב מאוד עלי לציין, בכל זאת זה מה שאמור להבדיל כל מוסך אחר ממוסך מורשה שאמור בכל אופן לתת רמה אחרת של טיפול.

תמונות מצורפות.

DSC00673.JPG

DSC00674.JPG

פורסם

זו הסיבה למה בטיפול אני לא זז למטר ממוסכניק. צריך להסתכל איך הם סוגרים כל בורג ומה בדיוק מתקינים.

למשאל במוסכים בד"כ מתעצלים להשתמש בטורק כדי לסגור פלאגים...

המסנן בתמונה ניראה מזעזע, עו אף פעם לא ראיתי מסנן מטונף כ"כ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן גם אני הזדעזעתי :( זה לא צריך להיות ככה.

אגב, במוסכים המורשים שהייתי עד היום לא נתנו לי מעולם להתקרב לרכב ונאמר לי שאסור לעמוד ליד הרכב בזמן הטיפול.

לכן כנראה הם מרשים לעצמם לעשות מה שנוח להם. על המחירים במורשה אני בכלל לא מדבר. אך אני רוצה לציין שאין לי בעיה לשלם ולדעת שבאמת שמים חלקים איכותיים מבצעים את העבודה על הצד הטוב ביותר, מתי שאני מסתכל על מסנן האוויר הזה שצלמתי אותו מיד לאחר שהוציאו אותו מהרכב שלי קשה לי לחשוב ככה. עצוב.

אגב, אותו בחור עבד לי על הרכב במשך 4 שעות שבמהלכן החליף מסנן דלק מקורי, 8 מצתים של דנסו לפי המלצת היצרן, מסנן שמן ואוויר מקורי, שמן פרסטון ונוזל קירור פרסטון, נוזל תיבת הילוכים מקורי (השמן שיצא היה לו ריח שרוף), נוזל בלמים ובנוסף צלחות בילום קידמיות ורפידות תחליפיות וכל זה יצא לי בשיקלול כחצי ממה שדורשו ממני במוסך המורשה ואני עמדתי והסתכלתי על כל מה שהוא עושה.

פורסם

אם מוסך לא נותן לי לעמוד ליד האוטו אני פשוט מניע ונוסע למוסך אחר. אני מראש אומר למוסכניק שהוא יטפל באוטו רק כנוכחות שלי. עד היום כולם הסכימו, כולל מוסך מורשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מסכים עם הכותב מעלי- זהו תנאי עבורי להכניס את הרכב למוסך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ניראה כאיל הוציאו את המסנן מהרפת.

לדעתי יש צורך למקות את סעפת הינקה, כי לך תדע מה ניכנס למערכת ממסנן כזה.

כניראה במוסך המורשה חשבו להחליף אותו ב120K :lol:

לא צריך ללכת רחוק: ממה שידוע לי ולידיד שעבד במוסך מורשה של מזדה, הרבה מוסכים נמנעים מלהחליף פילטר דלק במזדה לאנטיס בשנתונים 1996 - 1998 (דגם המעבר לצורה הבאה) למה? כי לא נוח להגיע אליו כי הוא ממוקם מתחת לסעפת היניקה והגישה אליו לא נוח וצריך לפרק כמה דברים בדרך.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אני כמובן לא חושב אחרת אך לדוגמא מה על אנשים שלא כלכך מבינים או בכל זאת לא הכי עוקבים אחרי כל דבר שהמוסכניק מבצע וסומכים על זה שאם הם נכנסים למוסך מורשה אז הם איך שאומרים "בידיים טובות" הרי מה יכול להיות יותר טוב ממוסך מורשה יבואן? הרי אם הוא לא היה כלכך טוב הוא לא היה מורשה יבואן וכ"ו.

אז לא לכולם זה תופס, ברור שמי שמבין ועוקב אחרי כל מה שהמוסכניק עושה יכול לשים לב אבל כאמור לא תמיד זה המצב.

עלי לציין שאותו דבר קרה לי בפוקוס שהייתה בבעלותי שנתיים וטופלה במסירות רק במוסך מורשה מ75K ועד 120K ק"מ גם שם חזר אותו סיפור אך שם לא היה מדובר בכך שהמסנן לא הוחלף מעולם אלא היה "רק" קרוב ל30K ברכב מצבו היה רע אך רחוק עדיין מהמקרה הזה.

פורסם

מסננים יכולים להראות ככה גם אם לא עברו 120K ק"מ. אם המסנן הוא עם שכבה סיליקונית וככה זה נראה, ואופי הנהיגה היה ערוני המסנן מגיע למצב כמו שהוא תוך 30K-60K ק"מ.

שם לב, החלק המטונף הוא לכוון המנוע ולא לכוון יניקת האויר.

פורסם

דניאל לא הבנתי למה אתה מתכוון, אבל החלק מצולם הוא הצד שמסנן את האוויר, הצד השני של המסנן צריך להיות נקי.

זאת אומרת הצד הנקי הוא הצד שהמנוע ינק ממנו.

פורסם

היה לי מקרה קצת דומה, אבל בפילטר מזגן.

הפילטר היה כ"כ מלוכלך, שגרם לתפוקת מזגן של 60% בלבד.

לא החליפו הרבה מאוד זמן את המסנן, וכל זה ברכב שטופל בצורה קפדנית במוסך מורשה של טויוטה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם
דניאל לא הבנתי למה אתה מתכוון, אבל החלק מצולם הוא הצד שמסנן את האוויר, הצד השני של המסנן צריך להיות נקי.

זאת אומרת הצד הנקי הוא הצד שהמנוע ינק ממנו.

ממה שאני מכיר הצד המצולם הוא היה מורכב לכוון המנוע והצד השני ליניקת האויר, כל הלכלוך שאתה רואה אלו אדי שמן מנוע מהנשם שנתפסו על השכבה הסליקונית של המסנן.

פורסם

לפחות לא חייבו אותך על המסנן בכל הפעמים שלא החליפו :roll:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין ממה להתרגש, תשמעו את זה.

חבר הלך הבוקר לתקן פנצ'ר בסיטרואן C15 שלו.

בפנצ'ריה לא היו מוכנים לתקן את הגלגל, כי הוא משנת 1995 - מקורי של הרכב.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

לדניאל, שם לב שבאחת התמונות ישנו יתוש או עכביש (אני לא יודע אם הוא רק עושה שם מנוחה, או שהוא הגיע עם יניקת האויר), ואני בספק רב שהוא יכול להגיע לשם מכיוון תא השרפה, זאת כמובן עם ההסתייגות שכתבתי בסוגריים.

• תוכן חדש...