Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הברירה היא בין להירדם ולהיהרג ובין סירקולציה פנימית, אכן ההחלטה ברורה. אבל כאשר אין סכנת הירדמות, ממש לא כדאי לאפשר כניסת אויר מזוהם מבחוץ.

 

כתבת: "רכבים מודרניים המערכת לא מאפשרת להחזיק על סירקולציה הרבה זמן ואחרי כ5 דקות מעבירה לבד לאויר טרי מבחוץ." מי הם הרכבים האלה? לא היתי רוצה לקנות בטעות אחד מאלה.

 

יהודה

  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יהודה, אז כניראה לא תרצה לקנות מרצדס ורכבים רבים אחרים עם בורר סירקולציה/אויר טרי אלקטרוני שברובם יש את ההגנה האוטומטית שמעבירה לאויר טרי מבחוץ. ברכבים כאלה כמו מזדה 2 בהם בורר מכני, הרכב לא מעביר לבד. פעם הראשונה כאשר נהגתי במזדה 2, לא הבנתי למה אחרי 40 דקות נסיעה פתאום הראש כואב ולמה אני נרדם, פתחתי חלונות. מאז אני תמיד הייתי על אויר טרי מבחוץ, הייתי מעביר לסירקולצייה רק לזמן קצר כאשר לפניי נסע רכב מעשן.

 

בנהיגה על סירקולציה אתה נושם בCO2 שאתה פולט במהלך הנשימה. כל שיותר זמן אתה נוהג ככה, ככה פחות חמצן נשאר. נכון שהרכב לא הרמטי, אבל עדיין אחוז חמצן יורד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אבל כאשר אין סכנת הירדמות, ממש לא כדאי לאפשר כניסת אויר מזוהם מבחוץ

 

הטענה הזו אולי רלוונטית לתושבי חיפה והקריות. בכל שאר הארץ, ובמידה ולא נתקעת מאחורי רכב דיזל מוזנח ומעשן, אין סיבה להשתמש בסירקולציה הפנימית בחורף.

פורסם
אם הברירה היא בין להירדם ולהיהרג ובין סירקולציה פנימית, אכן ההחלטה ברורה. אבל כאשר אין סכנת הירדמות, ממש לא כדאי לאפשר כניסת אויר מזוהם מבחוץ.

 

כתבת: "רכבים מודרניים המערכת לא מאפשרת להחזיק על סירקולציה הרבה זמן ואחרי כ5 דקות מעבירה לבד לאויר טרי מבחוץ." מי הם הרכבים האלה? לא היתי רוצה לקנות בטעות אחד מאלה.

 

יהודה

לא 5 דקות, אבל בפוקוס דור 3 המחשב מכבה לסירוגין את הסירקולציה.

 

ובלי קשר האם זה הגיוני שכאשר אני נוסע על איוורור וסירקולציה מתחילים להיווצר אדם על השמשות?

איך שאני מעביר לאוויר מבחוץ, האדים מפשירים.

פורסם (נערך)

כן, גם אם תשאיר אוורור ותשנה לאוויר מבחוץ, מרבית הסיכויים שייווצרו אדים מאחר והאוויר מבחוץ עדיין לח.

לכן אני מפעיל במקביל גם את מדחס המזגן בכדי להבטיח שלא משנה לאיזו טמפרטורה אגדיר, אדים לא ייווצרו. המדחס מייבש את האוויר וכך נמנעת הופעת האדים.

יש את אלו שאוהבים לכבות את ה A/C לסירוגין עד שהאדים חוזרים ומדליקים שוב בחזרה ; אני פשוט משאיר אותו וזה מונע את היווצרות האדים בכל מצב.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לפי המחקר הזה מומלץ לנסוע עם חלונות סגורים:

Even inside your vehicle, you’re probably breathing in pollutants through the windows or the air vents. After an hourlong commute, you’ve likely doubled your daily exposure to the harmful particles in vehicle exhaust.

 

A new study says the single best thing you can do to protect yourself is roll up the windows and set your vehicle’s ventilation system to ‘recirculate.

 

המחקר נערך באיזור לוס אנג'לס, ולידיעתי תקני זיהום האויר שם מחמירים יותר מאשר בארץ. המסקנה היא שכמות החלקיקים הבריאותים שנושם נהג בארץ (עם חלונות פתוחים) עוד יותר גדולה מאשר לפי המחקר הזה.

 

יהודה, אז כניראה לא תרצה לקנות מרצדס ורכבים רבים אחרים עם בורר סירקולציה/אויר טרי אלקטרוני שברובם יש את ההגנה האוטומטית שמעבירה לאויר טרי מבחוץ. ...בנהיגה על סירקולציה אתה נושם בCO2 שאתה פולט במהלך הנשימה. כל שיותר זמן אתה נוהג ככה, ככה פחות חמצן נשאר. נכון שהרכב לא הרמטי, אבל עדיין אחוז חמצן יורד.

טוב, בכל מקרה לא אקנה מרצדס.

אחוז החמצן אכן יורד, אבל השאלה היא בכמה. אישית לא הרגשתי בעיה לאחר נסיעה של יותר משעה עם מספר נוסעים ברכב.

הטענה הזו אולי רלוונטית לתושבי חיפה והקריות. בכל שאר הארץ, ובמידה ולא נתקעת מאחורי רכב דיזל מוזנח ומעשן, אין סיבה להשתמש בסירקולציה הפנימית בחורף.

לא רק בחיפה. נסה להסתכל על גוש דן מגבוה, נניח מאלפי מנשה ותראה שהאויר שם די עכור, פרט ליום כיפור שבו האויר ממש שקוף.

פליטת הדיזל מזיקה לבריאות אבל צריך לזכור שפליטת מנועי בנזין למרות שהיא חסרת ריח, גם היא עדיין מזיקה.

לא 5 דקות, אבל בפוקוס דור 3 המחשב מכבה לסירוגין את הסירקולציה.

זה מדאיג. האם בכל זאת אין אפשרות אחרת לקבע את הסירקולציה הפנימית?

 

יהודה

פורסם (נערך)

^ למעט בפקקים או בנסיעה אחרי רכב דיזל, אני ממליץ לנסוע בסירקולציה חיצונית ו/או חלונות פתוחים.

 

חלל הרכב הפנימי הוא קטן במיוחד, ריכוז הפחמן הדו חמצני שפולטים שוכני הרכב, גורם במהירות לרמה מסוכנת ומזיקה לדעתי.

 

בכל מקרה לכל מי שנוסע עם חלונות סגורים ובסירקולציית פנימית או חיצונית, אני ממליץ לפתוח את כל ארבעת החלונות כל פרק זמן מסויים על מנת לגרום לתחלופת האויר לחלוטין, כמובן שמומלץ לעשות זאת בזמן שהאויר החיצוני הוא הנקי ביותר.

 

אם כבר הרחתם ריח סולר, אז מיד לאחר התרחקות מהרכב ״המסריח״ לפתוח את כל ארבעת החלונות על מנת לשחרר את האויר המזוהם ולהכניס אויר טרי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם (נערך)

לחובבי האוויר הטרי מומלץ לא להגזים. נהיגה עם סחרור אוויר תביא לירידה מורגשת ברמות החמצן רק אחרי עשרים דקות עד חצי שעה, לא תוך חמש דקות! זה לרוב גם פרק הזמן שלאחריו בקרות אקלים (שדובר בהן לעיל) מכניסות אוויר מבחוץ.

 

לסחרור אוויר יש גם יתרונות. על פניו, סחרור אוויר מאפשר להשתמש באוויר שהוא כבר קר (במיזוג) או חם (בחימום) וברוב מערכות המיזוג המערכת גם תפלוט יותר אוויר במצב כזה. בעומס מאחורי רכב מעשן כמובן שעדיף לעבור לסחרור אוויר!

 

ככלל ואחרי האוורור הראשוני של הרכב, בקיץ מומלץ לנהוג בסחרור פנימי ולרענן את האוויר באוויר חיצוני מפקידה לפקידה, ואילו בחימום בחורף מומלץ לנהוג באוויר חיצוני. בכל מקרה מומלץ להשאיר את אחד החלונות פתוח מעט.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
אם הברירה היא בין להירדם ולהיהרג ובין סירקולציה פנימית, אכן ההחלטה ברורה. אבל כאשר אין סכנת הירדמות, ממש לא כדאי לאפשר כניסת אויר מזוהם מבחוץ.

 

כתבת: "רכבים מודרניים המערכת לא מאפשרת להחזיק על סירקולציה הרבה זמן ואחרי כ5 דקות מעבירה לבד לאויר טרי מבחוץ." מי הם הרכבים האלה? לא היתי רוצה לקנות בטעות אחד מאלה.

 

יהודה

היום כמעט בכול הרכבים המודרניים (לא של 50 אלף שקלים) קיים מסנן פחם פעיל שמסנן את האוויר המזוהם מבחוץ לכן אין שום בעיה לנסוע במצב של הכנסת אוויר נקי מבחוץ וזה עדיף על מצב של נסיעה ארוכה במצב של סחרור אוויר פנימי.

 

מערכת בקרת אקלים גם דואגת לעבור למצב של סחרור פנימי כאשר אתה נוסע רוורס בכדי שגזי הפליטה מהאגזוז לא יכנסו לתא הנוסעים מה שאתה לא עושה המחשב עושה בשבילך.

 

אתה יכול להיות בטוח שמהנדסי המיזוג תיכננו את מערכת בקרת אקלים לאחר מחקרים רבים וכנראה הם יודעים טוב ממך מה נכון וכיצד ליישם זאת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
אתה יכול להיות בטוח שמהנדסי המיזוג תיכננו את מערכת בקרת אקלים לאחר מחקרים רבים וכנראה הם יודעים טוב ממך מה נכון וכיצד ליישם זאת.

הם בודאי יודעים טוב ממני, אבל כנראה גם טוב יותר ממך. לפי המחקר שציטטתי קודם:



A new study says the single best thing you can do to protect yourself is roll up the windows and set your vehicle’s ventilation system to ‘recirculate.’

Using that setting -- typically a button that shows a car with an arrow inside -- can cut pollution concentrations inside a typical car to 20% of on-road levels, scientists found. When you use a ventilation setting that draws in outside air, they found, you are exposed to up to 80% of the levels of pollution found in traffic, even with the windows up."

 

והנה זה כתוב במפורש: כאשר החלונות סגורים, בנסיעה עם כניסת אויר "טרי" דרך מערכת האורור, הנוסע סופג הרבה יותר מזהמים מאשר במצב של סירקולציה פנימית.

המדידות אלה נערכו לפני יותר משנה באיזור לוס אנג'לס. כפי הנראה במכוניות שם לא היה מסנן אפקטיבי. האם יתכן כי המכוניות האלה היו לא מודרניות או ברכבים של 50000 ש"ח? לדעתי לא.

 

לידיעתך, מסנן פחם פעיל טוב בספיחת גזים אבל זה לא מספיק לסינון טוב של אויר מזוהם, ויש צורך גם במסנן HEPA כדי לעצור גם חלקיקים. מומלץ לקרוא פה:

Since both of these filters do a job each other cannot do, it is often that they are used in conjunction. Many air purifiers carry both a HEPA and an activated carbon filter in the purifier so they can clean a wide range of contaminants.

 

בנוסף, כאשר המסנן מורכב ברכב מזדקן, היכולת שלו לספוח גזים קטנה גם היא.



The simulation of cabin air filter ageing in cars with silicon dioxide, diesel exhaust gas and ambient air showed the influence of fine particles on the separation process of nitrogen oxide. While the filter loading with silicon dioxide particles in the micrometer range does not impair the NOx separation, the loading with diesel exhaust gas and ambient air containing fine particles in the nanometer range clearly deteriorates the filter performance.

 

לפעמים קורה שהמחקר טועה, אבל צריך למצוא מחקר אחר כדי שיוכיח שההפך הוא הנכון. עד אז, כדאי לכולנו להימנע מזיהום אויר בדרך הפשוטה של הפעלת מצב סירקולציה פנימית וחלונות סגורים, ככל שניתן.

 

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם (נערך)

ההמלצה שלך לנסוע עם חלונות סגורים ובמצב סירקולציה עלולה לגרום לאנשים לחשוב בטעות שהיא נכונה אז בכדי לאזן את הדברים מצורפת המלצה של ייצרן הרכב VW בנושא. אם תתעקש אני יכול לצרף עוד כמה המלצות של ייצרני רכב אחרים שהם בדיוק כותבים אותו דבר פחות או יותר.

 

לא צריך לחפש מאמרים מכיוון שהמלצות ייצרני הרכב מבוססים על עשרות מאמרים וניסיון מצטבר לכן אני מעדיף את המלצות ייצרן הרכב.



 

Does air recirculation mode have any drawbacks?

In air recirculation mode, there is no air

exchange. The air will be “used up“.

Therefore, air recirculation mode should not be

used any longer than is necessary, and for no

more than 15 minutes.

In air recirculation mode, the atmospheric

humidity in the passenger cabin rises due to

moisture released with the air respired by the

occupants. When the dew point of the interior air

exceeds the temperature of the windows, the

windows will inevitably mist up.

Pages from SSP 208-Air Conditioner in the Motor Vehicle-Fundamentals.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

פולקסווגן כותבים כי בסירקולציה פנימית אויר ברכב נעשה לח יותר, וזה כמובן נכון. אבל אם יש מזגן ברכב, הבעיה פתורה. גם בחורף המזגן פועל אצלי רוב הזמן.

 

פולקסווגן כותבים גם:

air recirculation mode can be used to avoid breathing in polluted ambient air

 

וזה בדיוק מה שאני מציע.

 

יהודה

פורסם

אתה בוחר מה שנוח לך מתוך המידע של הייצרן. הייצרן במפורש כותב לא מומלץ לנסוע יותר מ-15 דקות במצב סחרור פנימי.

גם שאר הייצרנים מזהירים בפני נסיעה במצב סחרור פנימי לאורך זמן (מאזדה, יונדאי).

 

קראת מאמר אחד או שניים שתומכים בהמלצה שלך ואתה חושב שההמלצות שנכתבו במאמר נכונות ומומלץ לאמץ אותן. אני מציע לך לחפש בעזרת גוגל מאמרים,מקצועים למה לא לנסוע במצב של סחרור פנימי וכנראה תמצא שפע של מאמרים אשר מסבירים מה הם הסיבות שאסור לנסוע במצב של סחרור אוויר למשך זמן ממושך.

Pages from 2011-i30.pdf

Recirculated.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן הדפים של מאזדה 2 והדף בעברית ממליצים לא לנסוע רוב הזמן במצב של סירקולציה פנימית.

הדף של פולקסווגן מציין גם את הסיבה להמלצה זו (הצטברות לחות) ולדעתי ניתן להבין מכך שכאשר המזגן פועל ומיבש את האויר, החסרון לסירקולציה פנימית מתבטל.

 

פולקסווגן כותבים גם:

At Volkswagen, the air quality sensor is part of the "

Climatronic" automatic air conditioning system. It measures pollutants, in the form of oxidisable or reducible gases, in the air outside your car. Oxidisable gases include carbon monoxide (CO), hydrocarbons (vapours from benzene or petrol) and other incompletely burnt fuel components. Nitrogen oxides (NOx) are reducible gases.

If the quality of the outside air drops – in a traffic jam or when driving through a tunnel, for example – the control system activates the Climatronic’s air recirculation mode, stopping polluted air from coming in and reducing the quality of air inside your car.

מתברר שגם פולקסווגן חושבים שבמצבים בהם האויר בחוץ מזוהם, עדיפה סירקולציה פנימית. מה שנשאר הוא לקבוע מה הסף של רמת הזיהום באויר החיצוני, שמעליו עדיפה סירקולציה פנימית. לפי פולקסווגן הסף הוא במצבים אלה למשל: in a traffic jam or when driving through a tunnel

ברכבי פולקסווגן שבהם מותקנת המערכת הזו, קביעת הסף היא אוטומטית על ידי סנסור זיהום אויר. ברכבים אחרים הנהג צריך להחליט בעצמו. לדעתי, בהיעדר מדידה אוביקטיבית, עדיף לנהג להיות במצב סירקולציה פנימית רוב הזמן, פרט למצבים של נהיגה באיזור שבו אין תנועה רבה של מכוניות.

 

מענין לדעת כיצד פולקסווגן קבעו את הסף הזה, כלומר כמה מזוהם יהיה האויר החיצוני שעדיין מותר בכניסה לתוך הרכב.

 

יהודה


×
×
  • תוכן חדש...