Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך למאמר זה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3536168&postcount=10

התחלתי להתלבט בשני נושאים עיקריים :

א. האם נדרשת התנגדות לזרימת השמן ובניית לחץ בקולר בשיטת עמוד נוזל חם ועמוד נוזל קר ?

ב. מהו קוטר הצנרת הרצוי להולכת השמן מהגיר אל הקולר ובחזרה ?

נתחיל עם התלבטות א' :

ראשית נדבר על עיקרון הפעולה של קולר בשיטת הולכה אחת לעומת קולר בשיטת עמוד נוזל חם ועמוד נוזל קר .

קולר הולכה אחת

attachment.php?attachmentid=63492&d=1346394328

בקולר זה השמן מובל דרך צינור אחד עד ליציאה. צלעות הקירור מוליכות את החום מהשמן שבצינור לאוויר.

בקולר זה עקרונית אין משמעות לכיוון ההתקנה שלו.

בד"כ מתקינים כמו בתמונה כאשר כניסת השמן לפתח התחתון .

קולר עמוד נוזל חם ועמוד נוזל קר

attachment.php?attachmentid=63493&d=1346395281

בקולר זה הצינורות העבים בצדדים אלו הם העמודים של הנוזל .

חיבור הצנרת בעצם קובע את שם העמוד.

חיבור הכניסה לקולר יקרא העמוד החם

חיבור היציאה מהקולר יקרא העמוד הקר.

עקרון עבודתו בכך שהשמן שמגיע מהגיר (כניסה לקולר) ממלא את העמוד ואח"כ מהעמוד עובר השמן דרך הצינורות

האופקיים (השורות) לעמוד הקר וליציאה מהקולר.

מעבר השמן בצינורות האופקיים מוליך את החום לאוויר דרך רשת הקרור.

לקולר בשיטה זו ישנה חשיבות לכיוון ההתקנה .

כניסה / יציאה מלמעלה הכי מומלץ . או בעדיפות שנייה, כניסה מלמטה ויציאה מלמעלה

attachment.php?attachmentid=63494&d=1342454248

עכשיו לעצם ההתלבטות,

האם יש מצב הנקרא, "כול המוסיף גורע" ? ובתרגום,

האם יכול להיות שהתקנת קולר ענק מאוד דווקא תגרום ליעילות קטנה והשמן יחזור חם יותר לעומת קולר קטן יותר ?

מהיכן נובעת ההתלבטות,

לגיר יש ספיקת שמן X , עבור קולר מתאים, כול עמוד השמן החם יתמלא וכול השורות יעבירו השמן לעמוד הקר.

עם אותה ספיקת שמן X כשנתקין קולר ענק (נניח של שופל ) , רק השורה התחתונה תוליך השמן לעמוד הקר מכיון שהעמודים והשורות הם בקטרים גדולים.

כלומר רק השורה התחתונה והרשת הצמודה אליה תוליך את חום השמן לאוויר.

בקיצור, האם יש גבול עליון לגודל הקולר ?

האם חובה התנגדות מסויימת ובניית לחץ בקולר כדי להביאו לנצילות מכסמלית ?

האם בכלל ההתלבטות שלי נכונה ? או שהקונספציה שלי שגויה מיסודה.

התלבטות ב' :

נתונים ידועים,

קוטר הצנרת המתכתית המוליכה השמן מהגיר וחזרה הוא 10 ממ'

מרחק הצנרת הגמישה מהמתכתית לחליל הרדיאטור המקורי הוא 15 סמ' לכול כיוון.

השחלת צנרת גומי בקוטר פנימי 3/8" על צינורות המתכת קשה מאוד בטירוף.

בהוספת קולר חיצוני בחזית, נדרש כ 150 סמ' צינור גמיש בין הקולר לצינורות המתכתיים (פי 10 יותר מהמקור שתכנן היצרן).

ההתלבטות היא,

האם להשתמש בצנרת גמישה ומחברים (T , כניסה ויציאה לקולר ) בקוטרים של 3/8" ? או, לעבור לקוטרים 1/2" לכול האורך.

מהיכן נובעת ההתלבטות,

הוספת הקולר יצרה הארכה של פי 10 בצנרת לעומת המקור של היצרן.

אני מניח שהארכה זו ביצעה הנחתה בספיקת השמן.

השאלה, האם העברה לצנרת וכול המחברים בקוטר 1/2" תגביר הספיקה (ויעילות הקירור) ? אם כן, האם זה יהיה משמעותי ?

הנקודה שמטרידה אותי היא חביקת הצינורות גומי לצינורות המתכתיים מהגיר .

יש מקום לסגירת 2 בנדים לפחות על כול צינור (אבטחה כפולה)

השאלה, האם בגלל שקוטר הצינור הגמיש יהיה גדול ב 2 ממ' (מקוטר צינור המתכת), לא יברח שמן מהדפנות למרות האבטחה הכפולה ?

בקיצור, האם אפשרי לחבוק הצנרת המתכתיים עם צנרת גומי בקוטר מעט גדול יותר מבלי להסתכן בנזילת שמן ?

האם באמת תשתפר הספיקה ? ואם כן, האם להערכתם היא תהיה משמעותית ?

נא להשתדל שהדיון וסיעור המוחות יהיה מקצועי.

תודה

רענן

פורסם

מאחר ואין נתוני ספיקה ומבנה , צריך למצוא ממוצע הגיוני וניסיון ברכבים אחרים .

1.- עשיתי עבודה דומה במערכת מיזוג אויר ברכב , אשר יצאה מעולה ושיפרה את הקרור ברכב .

הגדלת רדיאטור החלפת צנרת חלקית , כאשר המדחס המקורי (בונה הלחץ והספיקה )נשאר , כמות הגז הקרר הועלתה בכ 30% .

לפני ההתקנה בדקנו מספר רכבים עם רדיאטור יותר גדול , ומדחס תואם , בדקנו לחצים והבנו שזה אפשרי .

הארכת צנרת הידראולית ראיתי בהגה כוח אצל חברי במוסך , כ 60 ס"מ , 30 מכל צד .

1.- הרכבת צינור 1/2 כמאריך לצנרת , אפשר וראיתי מבוצע בהגה הידראולי שהוחלפה בו צנרת מקורית , וגם במערכות מזגן .

סגירת הצינור עם שני בנדים איכותיים בד"כ עושה את העבודה ( המחמירים מורחים קצת סיליקון אדום/שחור עמיד בחום על הצינור הדק )

בקצה צינור המתכת אמורה להיות מגרעת רחבה במעט מרוחב הצינור שעליה מתלבש החיבור , למרוח מאחוריה קצת סיליקון, עוזר גם להכנסה יותר קלה .

2.- כאשר המשאבה נחשבת כקבוע , כלל חישוב הלחץ הקרור והספיקה נמדד גם באורך הצנרת , הרדיאטור , כמות הנוזל ,

במערכת עם צנרת מתכת ארוכה לדוגמה הצנרת נחשבת גם כ מקררת .

3.- אם לא תעלה ביותר מ 30% בכמות הנוזל , הלחץ והספיקה לדעתי ישאר דומה , הלחץ נבנה בחלק הצר יותר של המערכת ( והוא נשאר 10 מ"מ )

משקל הנוזל בממסרה יעלה ואורך הצנרת , לכן לא הייתי עובר את הוספת כמות נוזל ב 30% , אלא אם ראיתה דגם רכב אחר אשר בנוי כך .

4.- בד"כ כל ממסרה אוטומטית נמצאת במספר רכבים ודגמים .

לנסות למצוא רכב מדגם גדול יותר , עם ממסרה דומה , ולראות את צורת ההרכבה וגודל מחליף החום (רדיאטור ) .

הייתי מתקין רק רדיאטור אחד מקורר אויר ולא להעביר גם דרך רדיאטור המים .

בעבודות הללו של מעבר כפול דרך שני רדיאטורים , אנו בעצם מאריכים את הצנרת ( הרדיאטור הנוסף הוא גם צנרת )

ובעבודות אשר בוצעו , הראו כי הספיקה והקרור תקינים במעבר של שני רדיאטורים , בעצם הגדלנו את אורך הצנרת ,

ובנקודות מסוימות לאורכה גם את רוחבה .

כך מההגיון והניסיון כעת אתה מחליף את הרדיאטור הנוסף בצנרת ארוכה יותר שאתה צריך כעת להתקין .

5.- ניקוז האויר במערכת וברדיאטור הוא החשוב ביותר ,, ושימוש בנוזל ממסרה סינטטי התואם לתקן הממסרה ,

גם אם נדרש נוזל מינראלי לדוגמא DEX3 דקסרון 3 , אני הייתי ממלא סינטטי אשר עומד בתקן זה ויותר ..

לפני 3 שנים .בפז'ו 306 שנת 98 , עם מחליף חום אשר נסדק ובוטל ( לא היה תקציב לבעל הרכב לתקן את הבעיה !! )

החלפנו את נוזל הממסרה ממינראלי לסינטטי - ברכב בוצעה מאז עוד החלפה חלקית - והממסרה עובדת טוב ...

6.- כדי להיות בטוח כי העבודה בוצעה נכון , והנוזל מגיע חזרה מקורר לממסרה בטמפרטורה שאתה רוצה .

לפני העבודה , הייתי מודד טמפרטורה כאשר הממסרה חמה ,עם מד חום דיגיטלי בשני מקומות , בהצמדה על צינור היציאה והחזרה .

ואחרי העבודה מודד שוב .

אני אוהב לעבוד עם נתונים מדידים , לבצע חישוב תאורתי ואז לבנות .

אבל מניסיוני - אפשר גם בדרך הניסיון והעתקה מרכב אחר והיגיון , כאשר נמצאים בתחום סטייה אפשרי .

אולי כדאי לבקש להעביר את הדיון לטכני , לשם נכנסים גם בעלי מקצוע מהתחום אשר ראו/התקינו עבודה דומה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...