Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

יש לי דליפה בגולף מהמאייד מזגן פנימי, בעבר לפני שנתיים הוא הוחלף וכאמור שוב דולף

אני רוצה להתייעץ בקשר לרעיון שעלה בראשי:

הבעיה במאידים הללו זה שהם נרטבים בגלל הלחות שבתא הנוסעים והמים מטפטפים מחוץ לרכב.

במשך הזמן המים גורמים לקורוזיה במאייד וכתוצאה הגז מתחיל לדלוף ממנו.

אני משיג מאייד מחו"ל במחיר של 20 דולר, בארץ זה עולה באזור 800 שקל לחליפי ו 2200 למקורי.

אני רוצה לטבול את הראדיאטור החדש בלכה שקופה (לכה של יעקובי) על מנת ליצור שיכבה של לכה אשר תגן על המאייד מפני מגע ישיר עם מים.

כמו כן אני רוצה לדעת איך ניתן לדלל מעט את הלכה ואז למלא את הראדיאטור מבפנים עם לכה מדוללת ומייד אח"כ לרוקן את כל הלכה עם לחץ אוויר,

כך אני גם אצור ציפוי פנימי, למרות שבתוך הצנרת אין לחות כי המייבש סופח אותה.

לפני שאבצע ציפוי פנימי אני גם אבדוק תגובת הלכה לשמן מיזוג שחלילה לא ימיס אותה ואז יילך מדחס כי היא תיזרום לה בתוך המערכת ללא הפרעה..

אסיף ואומר שרעיון זהה מיושם בכרטיסים אלקטרוניים מוטסים אשר מצופים בלכה ומחזיקים מעמד שנים ללא קורוזיה....

האם זה יעזור? אי אפשר כל שנתיים וחצי לפרק את כל הלוח שעונים באוטו הזה!

פורסם

תתיחס בנפרד : הן לגבי ציפוי חיצוני והן לגבי ציפוי פנימי......

כבר אמרתי שהציפוי הפנימי הוא בספק...

אבל איך ציפוי חיצוני סותם? הרי אני נותן לכל הלכה לטפטף דרך הצלעות....

כמובן לפני שאני משאיר אותו לייבוש אני אביט דרך הצלעות מול מקור אור חזק, אם אני אראה שחלק מה צלעות נחסמו בגלל הלכה אני אתן קצת לחץ אוויר לעזור ללכה לטפטף...

כמובן אם מישהו מכיר ציפוי טוב יותר (גם בתשלום סביר) אני מוכן לשמוע, אולי יש מכונים שמצפים חלקים? ע"י אלקטרוליזה או משהו בסגנון?

פורסם

דבר ראשון: רדיאטור = מקרן. קרבורטור = מאייד.

שנית, קח בחשבון שהמוליכות הטרמית של הלכה שונה מאשר המתכת של הרדיאטור, וזה ישפיע לך על הביצועים שלו. שנית, נשמע לי טיפה חאפרי. אולי כדאי שתמצא מישהו שמתעסק במתכות ויוכל לעשות לך טיפול עבורו, או שתמצא את שורש הבעיה. יכול להיות שיש לך הצטברות לחות שלא אמורה להיות שם ושניתן לטפל בה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בעבר החלק הוחלף בחלק מקורי,

המקורי מגיע כל הקופסה קומפלט ובתוכה המאייד הפנימי, כך שהמקום שבו אולי מצטברת לחות הוחלף כולו בעבר ועוד במוסך מורשה....ראה תמונה:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7990551038&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&rd=1

בתחליפי מקבלים רק את המאייד ואתה מחליף בתוך הקופסה

לא משנה לי שהתפוקה תפחת, אבל שהוא לא יקבל קורוזיה שוב... זה מזכיר לי מנועי אלומניום של פזו... ממתי VW עובדים עם אלומיניום כזה מחורבן!!!

כמו כן יש לכה נוזלית ויש לכה בספריי, אולי ספריי יהיה הרבה יותר דליל.

אין לי הרבה מה לסכן, הכי גרוע הלך רדיאטור שעלה לי 100 שקל... אח"כ אני אמצא מחו"ל אחד אחר..

דרך אגב בחשבונית של צ'מפיון זה רשום "מאייד מזגן פנימי" ושורה מיתחת רשום "הח' מאדה פנימי"

evaporator1.gif

evaporator2.gif

פורסם

תראה

מה שאתה עושה בעצם, אתה אוטם את הרדיאטור, ככה מעבר החום יהיה הרבה פחות טוב. תחשוב שאתה אוטם את הרדיאטור קירור המים של המנוע, הקירור יהיה הרבה פחות יעיל. בקשר לציפוי מבפנים, אין לי מושג איך בכלל תעשה את זה, ושוב זה יהיה הרבה יותר גרוע

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

הכוונה שלי לציפוי דק של לכה כדי שהמים לא ייגעו ישירות ברדיאטור הפנימי, נכון זה יוריד מעט מהתפוקה, אני אספוג את זה...

פשוט כי להחליף אותו כל שנתיים וחצי זה כאב ראש עצום.

בערך יומיים עבודה, ניתוח לב פתוח...

הנה מצאתי :

http://smec.en.alibaba.com/product/50003561/50029273/Refrigeration_Parts/Fin_Type_Evaporator_Condenser.htm

שים לב:

Material: copper/aluminum pipe and aluminum foilSurface: anodic oxidation, immerse varnish or electrophoretic coatingUsed in no-frost refrigerator, Humidifier, air conditioner

תרגום:

חומר: צנרת עופרת/אלומיניום משטח: ציפוי לכה או אלקטרופורטיק ....

לשימוש בקירור ללא הקפאה, מייבש לחות, מזגן

באנגלית : VARNISH - בעברית לכה.

היצרנים הסיניים מכירים את הבעה ומצפים את הרדיאטור כי הוא נרכב...

פורסם

immerse varnish - טבול בלכה

anodic oxidation - ציפוי אלקטרו כימי http://www.anodic.com

electrophoretic coating ציפוי מהסוג הזה...: http://en.wikipedia.org/wiki/Electrophoretic_deposition

וכאן כתוב מה היתרונות של הציפוי הזה: http://www.clearclad.co.uk/electrophoretic_coating.htm

אני יסודי או לא:)

פורסם

בלכה לא היתי נוגד מהסיבות שציינו החברים לפני (מעבר חום )

בנוסף לכה עלולה בתוך המערכת ותסתום לך מעברים (במידה וכן החלטת לצפות גם מבפנים).

מה שכן, ישנו ציפויי אלודין ( ALODINE) שמשתמשים ב- HEATSINK לקרור

כרטיסי אלקטרוניקה. זה יותר ממולץ והוא גם לא מתקלף. זהו טיפול כימי למתכת והוא יעיל מאוד.

בכל מקרה, תבדוק טוב טוב את הרדיאטור לפני שאתה מתקין אותו, אני אישית הייתי מפחד.

בהצלחה וספר אם מצאת פתרון .

פורסם

אין ממה לפחד עובדה גם התיקון במוסך מורשה ועם חלק מקורי לא האריך זמן לעומת המאייד הקודם...

אחרי שאני כבר למדתי להתחבר עם המחשב הנייד שלי לבדוק תקלות במחשב הרכב, ואחרי שאני כבר מייבא לבד חלקי חילוף לרכב ויש לי את כל הספרות STEP BY STEP, כולל ספרות שאפילו במוסכים של צ'מפיון אין אותם, כל מה שהם יודעים זה לאתר תקלות שזוהו ע"י המחשב, אם יש תקלה שהמחשב לא מזהה אז הם לא יודעים איך לגשת לזה בכלל. את התקלה האחרונה שלי במוסך לא ידעו מה לומר לי אז אמרו שזה יכל להיות חישן א' חיישן ב'... וכ"ו... וככה נחליף את כל האוטו במישחקי ניחושים ונעשיר את קופתה של צ'מפיון, אחרי שגיליתי לבד שהתקלה בכלל במשאבת סולר ולא בחיישן אמרו לי שהיא עולה 22000 שקל, מה תגידו אם אספר לכם שמשאבה כחדשה עם 15000 מייל עלתה לי 1200 ש"ח?

אני יכל להניח שתוכנית ההתנתקות שלי מצ'מפיון מוטורס עברה בהצלחה, :)

הרי הבאתי לכם מידע מיצרן רדיאטורים שם כתוב שמצפים אותו ולמעשה טובלים את כולו בלכה....

אז מה המניעה לצפות מבחוץ?

יש לי מוסך מזגנים שמוכן לבצע את העבודה או לתת לי מקום שאני יעשה הכל לבד ואני סומך עליו אבל הבעיה שעמוס שם מאוד והוא מוכן למלא לי גז כל פעם ושאני אגיע אליו עד שירד אצלו הלחץ...

אין מקום במוסך, יש 4 שורות של רכבים, תמיד מלא שם ולכן הוא מבקש שאני "אמשוך" עד לקראת סיום הקיץ.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם!!

חומר רקע:

בעבר תוקנה תקלה זו במוסך מורשה צמפיון מוטורס. לאחר כשנתיים הופיעה תקלה זהה שאובחנה במכון מזגנים, לאור כך שמדובר בתקלה חוזרת פנינו לאותו מוסך מורשה, מוסך המורשה בדק ושגה באבחנה הראשונית והחל לשחק עם נתיכים שאחראיים על ABS ועל ונטה של מזגן (הוא לא ידע איזה מהשלושה אחראי על הוונטה לכן התעסק עם כל השלושה!!!), לאחר הבדיקה הערבית הזו נדלקה נורת אזהרה ABS, המוסך כרגיל התנער וטען שהתקלה אירעה בגלל שהלכתי למלא גז במקום אחר שהוא לא מורשה צמפיון.

אז עדכונים:

התקלה תוקנה במכון מיזוג "משה מזגנים" שבנדיבותו נתן לי עמדת עבודה במוסך לעבוד בעצמי ולתקן התקלה ובעקבות כך לאחר שהתרשם החליט לגייס אותי כעובד מן המניין....

העבודה היתה קשה, 3 ימים. במהלכם פורק כל פנים הרכב לוח שעונים, דש בורד, פנלים, כריות אוויר הגה , תא כפפות, ועוד, כמו כן התברר שיש קושי לשלוף את היחידה החוצה ולכן פורק חלקית מוט אביזרים המצוי מאחורי הדש

כמות החלקים היא לא תיאמן, גם כמות הברגים הפילה אותי מהרגליים,

את הראדיאטור הפנימי החדש ציפיתי בספריי לכה "זפון לק" המיועדת למניעת קורוזיה במתכות,

את הראדיאטור ציפיתי ב 3 שכבות דקות, וב6 שכבות את האזור התחתון וכן את ההלחמות של הצנרת.

ביצועי קירור המזגן לא נופלים מהראדיאטור שפורק מהרכב, פשוט מקפיא

במהלך הפירוק רשמתי על כל חוט וצמה על מדבקה מהיכן היא ומה תפקידה , כמו כן חלק מציפוי הצמות החל להיפרם אז גם לזה דאגתי., כמו כן ראדיאטור החימום פלט מים אדומים G12 צלולים ללא חלודה מה שמוכיח ש G12 הוא נוזל מעולה.

כמו כן גם המיבש הוחלף לפי הוראות ייצרן בחדש ומקורי שהובא במיוחד מחו"ל לשם כך (35 דולר ובצמפיון 960 שקל!!)

כל העבודה על הרכב בוצעה בצמוד למדריך ממוחשב שמכיל את כל הוראות התיקון צעד אחר צעד.

מה שגם בצמפיון לא עושים.

כמו כן גם הצנרת עברה ניקוי עם חנקן על מנת לייבש כל שארית של לחות!

אני ממליץ לכל אחד שנתקל בתקלה זו לבצע ציפוי כמו שאני עשיתי, התכשיר מיועד לשימוש פנימי וחיצוני ועולה 80 שקל ל 400 מ"ל ספריי.

בברכה

להלן תמונות:

1.JPG

2.JPG

3.JPG

befor.JPG

בית יחידת האקלים.JPG

הרבה הרבה חלקים.JPG

פורסם

עוד: תענוג!!!!!

כנראה "שירות בקרה" הנהוג ברשת צמפיון לא כולל מעקב אחרי הוראות היצרן!!!

"בעת פתיחת צנרת מיזוג יש להחליף מייבש" - בעת תיקון התקלה הזו בעבר לא הוחלף המייבש כלל!!! בניגוד להוראות ייצרן, בחשבונית מצויין רק "מאייד מזגן פנימי" ברשימת החלפים

"אם מטפלים ברכיבי מערכת ABS - יש לעשות זאת שהסוויץ סגור!!!" - אצלי התעסקו עם הנתיכים הראשיים המספקים מתח ל ABS בזמן שהמנוע דולק!!!!!!! - בניגוד להוראות ייצרן.

רמאים מושחתים נמאסתם - צמפיון

ראדיאטור חימום.JPG

מייבש חדש!.JPG

בפנים.JPG

דולף!!.JPG

צלעות ראדיאטור אחרי ציפוי - זה לא סותם!.JPG

מחשב כריות אוויר.JPG

פורסם

נראה מצויין.

רק למען ההגינות, לדעתי "נפלת" בפעם הקודמת על חלק מחורבן - זה הכל.

בשום מכונית נורמלית אין שום סיבה הגיונית להחליף את היחידה הפנימית פעמיים במשך 6-7 שנים. לחילופין, ייתכן וקיימת בעיה ספציפית ברכב הזה שגרמה לתופעה (לחות במערכת הגז ו/או לחות/תקלה במערכת תיעול האויר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...