Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבור חדר צפוני בגודל של 360/280 אני מחפש מזגן של עד 1 כ"ס.

הומלץ לי ללכת על תדיראן בגלל איכות סבירה ועלות יחסית נמוכה של חלפים בשעת הצורך.

החדר משמש היום כחדר עבודה.

הנה הדוגמאות שחשבתי עליהם:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=417767

או

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727231

יש למישהו המלצה על מתקין מזגנים מוצלח באזור הרצליה?

אשמח לשמוע המלצות עבור המזגן ומתקין.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מהרשימה שנתת יש מזגן אחד של 0.8 כ"ס ואחד של כ-1 כ"ס. (כ 7500BTU ב 0.8 כ"ס וכ-9000 BTU ל-1 כ"ס)

המזגן של LG המדובר הוא קצת יותר חזק (כ 10K BTU) והלכה למעשה הוא בעצם "1.1 כח סוס" לערך (צריכת חשמל של 850W בקירור).

זכור, לא כדאי להתקין מזגן חזק מידי לחדר הזה, אחרת אתה "תגמור" אותו מעודף כיבויים והדלקות של המדחס (וגם תגרום לעצמך שינויי טמפרטורה תכופים כל כיבוי והדלקה של המדחס. אל תשכח שאנחנו מדברים על מזגן רגיל ולא אינוורטר).

האופציות בטווח הזה הן רחבות מאוד, כל המזגנים הקטנים הללו מיוצרים בסין. תיקון של מדחס לרוב לא משתלם כי המחיר של המזגן כולו הוא נמוך להחריד. יתר התיקונים (יחידות פיקוד וקבלים) הם דברים שניתנים להחלפה בד"כ גם בחלקים תחליפיים (ערכות של כרטיסים עם שלטים או קבלים אחרים עם אותו ערך קיבול). הדברים היותר ספציפיים הם בד"כ מפוח פנימי (מאיץ) שאותם קשה להשיג לדגמים ישנים בד"כ. עלויות תיקון זה פונקציה של מחיר חלק ועלות שכר עבודה של המתקן (משתנה מאחד לשני ובהתאם לתקופה).

כדאי לשקול גם את אלקטרה MegaAir 10 (כ 9400BTU בצריכה של 800W לשעה)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=708934

לטורנדו יש את ה 10A עם אותם הנתונים כמו ה MegaAir 10

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=705205

אם אתה בקטע של לקנות את המזגן לבד ולהרכיבו באמצעות מתקין אזי כדאי שתעקוב אחרי מבצעים שיש ברשתות שיווק (ואני מתייחס להום-סנטר בעיקר). מידי פעם הם יוצאים עם סטוקים של מבצעים על מזגנים קטנים בדיוק כמו שאתה מחפש, ובדיוק השבוע הסתיים להם מבצע של מזגן SAGA F11 ב 1190 ש"ח (כ 9800BTU בקירור עם צריכת של 820W לשעה) כשהמחיר הזול דרך ZAP מתחיל מ 1290 שח (לפני שבוע המחיר הזול ביותר היה 1390 שח).

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, המזגנים שהבאת הם בדירוג F ו E, אם המדחס לא ימות [כמו שאתה אומר] אז המשתמש יתאבד בסוף החודש מחשבון החשמל.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

אל תגזים.

אני בעד לקנות מוצרים חוסכי אנרגיה, אבל ההבדל בחשבון החשמל בין מזגן קטן מדירוג A למזגן קטן מדירוג F הם ממש לא משהו שירושש אותך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממליץ בחום על תדיראן 8N יש לי 2 כאלה שעובדים הרבה (חום-קור) ואין איתם בעיות והם שקטים.

אל תתקרב לסגה !! יש לשכן שלי 4 כאלה והם ממש רועשים כמו מזגן בן 15 שנה של אלקטרה שיש לי בסלון ,לפי מה ששמעתי מטכנאי הסגה מתחיל להתפורר אחרי שנה בערך וחייבים להחליף את היחידה הפנימית ..

גם אלקטרה טובים אך המזגנים שלהם מעט רועשים יותר חיצונית בדומה לטורנדו.

סתם שתדע טורנדו זה מותג מדבקה ואין לו אמא ואבא. אני לא ממליץ עליו אבל הוא עדיף על סגה!

כל הדירוג אנרגטי הזה זה שטויות .אני התקנתי תדיראן G ואלקטרה F וטורנדו C והכל אותו דבר..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תדריאן 8N נראה האופציה הסבירה כרגע.

דבר חשוב, אני חייב שהמזגן יתחבר לשקע רגיל בחדר, החדר גם ככה יושב על מפסק אחד קטן (לא זוכר כמה אמפר) שמשמש

גם את הסלון, חדר עבודה וחדר שינה :shock:. כך שמבחינה הזאת המצב ממש לא אופטימלי ולכן נראה לי ש-0.8 כ"ס של התדיראן יכול איכשהו להכנס למשואה הזאת.

מצד אחד ממש לא בא לי להשקיע במשהו יקר מצד שני לא בא לי לקבל את הסעיף על איזה מזגן סיני עוד שנה-שנתיים...

אגב, מה עלות משוערת עבור עבודת התקנה של מזגן?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אני שילמתי 500 שקל ועל המזגן 1300 אם אני טועה.(את המזגן קניתי בוואלה שופס)

אלו בערך המחירים

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=417767

תבדוק באתרים כמו ווינט שופס ווואלה שופס ונענע שופס לפעמים יש אחלה מבצעים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

צריכת הזרם של המזגנים הללו היא זניחה למדי (סדר גודל של 3.5 אמפ' בממוצע). אין שום בעיה להתקין כזה מזגן גם בבית ישן מאוד עם תשתית חשמל ישנה. לא נדרש "שקע כח" ולא נדרשות החלפות מיוחדות של חיווט (החיווט הקיים בקירות מסוגל, במקרה הכי גרוע, לספק זרם של 10A ללא שום בעיה לכל שקע. בדירות מודרניות יותר מדובר בחיווט שמגיע לזרם של 16A בקלות וזה עדיין לא ממש "שקע כח" נפרד). בקיצור - הסר דאגה מליבך.

בתגובה לדבריו של ~shay~ שככל הנראה אין לו מושג קלוש במזגנים (חוץ מלפמפם לכולם כל מיני גיבובים של טכנאים כאלה ואחרים) וגם לא ניסיון אישי עימם:

"טורנדו" זה שם החברה שמבייאת לארץ את המזגנים של חברת MIDEA הסינית. החברה מייבאת את מגוון המוצרים של היצרן ובהתאם לדגמים ולמפרטים יש ל"טורנדו" שמות מקומיים לכל סדרה\ליין של מזגנים. למשל, סדרת ה"אלפא" של היצרן הסיני היא מה שנקרא כאן בארץ "טורנדו גולד פלאזמה".

בגדול, SAGA ו "טורנדו" הם אותם המזגנים אבל בליין אחר - קרי: עיצוב שונה ופונקציונליות מעט שונה. במזגנים הקטנים אין הבדל ביחידות החיצוניות בכלל, שתיהן זהות לחלוטין ועל שתיהן תמצא את המדבקה המקומית שמאשרת שמדובר במזגן תוצרת חברת MIDEA.

באופן כללי, מתוך ניסיון עם 2 הסדרות הנ"ל (גם סדרת "טורנדו" וגם סדרת "SAGA") אני יכול לאשר שבכל ההתקנות שאני עשיתי על המזגנים האלו - המזגנים עובדים ללא דופי (טפו טפו טפו, טאצ' ווד).

בארץ צצו לאחרונה יבואנים שהחלו לייבא את המזגנים של MIDEA ושמרו על שם המותג כפי שהוא (וגם על שם הסדרות של החברה). באתר SHOPY יש קטגוריה נפרדת למזגני MIDEA כמו כל יצרן אחר - היבואן, כפי שמפורסם, הוא "ראלקו".

שורה תחתונה: אם אין לך ניסיון אישי רחב עם משהו, אל תטעה סתם. במזגנים מה שקובע זה לא רק המותג, זה גם המתקין (וגם קצת מזל לא יזיק, תאמין לי...).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני בעד לקנות מוצרים חוסכי אנרגיה, אבל ההבדל בחשבון החשמל בין מזגן קטן מדירוג A למזגן קטן מדירוג F הם ממש לא משהו שירושש אותך.

איציק

אתה יכול לתת הערכה על ההבדל בצריכת החשמל, בהתבסס על אותה רמת קירור סופית?

זה נובע מנצילות שונה?

-

פורסם

רכשתי את התדיראן 10N ואני מרוצה מאוד , אצלי הוא מקרר חדר גדול מהנתוניםש ציינת 480/260 ואני מרוצה מאוד.

לגבי הדירוג האנרגטי, אכן לא להיט אבל האמת שאני לא התייחסתי לזה מידיי ואולי טעיתי.

בכל מקרה אני ממליץ מאוד.

לגבי התקנה גם אני לא לקחתי את המתקינים של החנות פשוט מאוד כי הם דיי חרטטניםומנסים לדחוף מוצרים נילווים ולדרוש כסף על דברים שלא קיימים.

יש לי מתקין מאיזור הצפון אם אתה מעוניין.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לגבי הדירוג האנרגטי, אכן לא להיט אבל האמת שאני לא התייחסתי לזה מידיי ואולי טעיתי.

אם הקנייה יקרה יותר, אך המזגן נציל יותר,

כנראה שלאחר זמן הפעלה מסויים, העלויות ישתוו.

נקודת האיזון שונה מכיוון שלכל אחד יש אופי הפעלה אחר.

ניתן לחשב את ההבדל בצריכה בואטים בין המזגנים,

את הנתון הזה, להכפיל במס' שעות ההפעלה, כדי לקבל KWh.

עלות KWh רשומה בחשבון חשמל.

-

פורסם

מקבל לגמרה.

בכל מקרה האמת שאצלנו המזגן לא מופעל כמעט ואכן קיבלתי אותו במחיר טוב ברכישה הכוללת.

כמו שאמרתי בלילה כשחם הוא מקרר טוב, אשתי יוצאת קרטיב וזה מאוד נעים:-D

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
אתה יכול לתת הערכה על ההבדל בצריכת החשמל, בהתבסס על אותה רמת קירור סופית?

זה נובע מנצילות שונה?

בוקר טוב

להלן טבלה מאתר הבית של חברת "תדיראן" להם יש אתר מאוד אינפורמטיבי ומדיויקת לגבי מזגנים.

להלן קישורים לאתר שלהם ->

1. טיפים לבחירת מזגן חסכוני (דירוגים, צריכת חשמל וכו').

2. קטלוג מזגנים למתקין (הכל על הכל ! דגמים, צריכת חשמל, יצרן המדחס, הספקים וכד')

3. קטלוג מזגנים (כל הדגמים)

בקבצים המצורפים יש השוואות מדוייקות בין מזגנים ובמיוחד בין מזגן קטן עם דירוג אנרגטי A ביחס ל G (שים לב שבהשוואה על המזגן הקטן 1 כ"ס מדובר על הבדל כספי בהפעלה רצופה של 2000 שעות עבודה בשנה ! שזה נתון לדעתי גבוה בהרבה ממה שרוב האנשים משתמשים במזגן בישראל, אפילו אם ניקח בחשבון את תקופת הקיץ הקשה).

איציק

tad1.JPG

tad2.JPG

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...