Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ובכן הרכב שלי הוא פולו שנת 97 מנוע 1600 סמ"ק תיבת הילוכים אוטומט!

כבר תקופה אני מנסה לפתור את הבעיה ולא מצליח משום מה!

הרכב נכבה משום מה בעצירה!, הוצע לי לנקות מצערת ולעשות כיוון.. פירקתי ניקיתי כמו שצריך הרכבתי , בוצע איפוס וכיוון במחשב,ועדיין אין תוצאה הרכב נכבה! הכויל ברכב הוא לא מקורי, אמרו לי יכול להיות ממנו! החלפתי לאחד מקורי, הרכב עכשיו במצב עמידה לא נכבה, במצב של מזגן דולק הרכב נכבה ולא שומר על סל"ד יציב!

יש לציין שיש טרמוסטט חדש, ובכל זאת החום לא מגיע ל 90 כמו במצב נורמלי!, הבעיה לרוב קוראת כשהרכב מתחמם לכיוון ה 70 ומעלה! מחוץ לעיר החום יורד ולא עומד על 90 קבוע, כמו שאני רגיל לראות (מהפולו הקודמת שהיתה לי).

החלפתי כמובן 2 מצערות חוץ משלי, ביצעתי גם כיוון כמו שצריך, ובכל זאת הרכב נכבה!

בדיקה במחשב הראתה תקלה מס' 00609! לא הבנתי מה זה! ב AUTODATA הבנתי שזה משו שקשור למזרקים!

עד עכשיו הקויל הוחלף למקורי , הרכב במצב עמידה בהילוך לא נכבה, איך שאני מדליק מזגן, ישירות המנוע נכבה!! גם בהילוך וגם ב ניוטרל!

יש לי גם נקישות במנוע, מבדיקה עלה שהפין של הבוכנה בצילינדר ה 4 הוא זה שעושה רעש! אמרו לי אפשר בינתיים לנסוע עם האוטו זה רק רעש!

פתחתי את מיכל העיבוי כשהאוטו היה חם, יש לחץ אדיר שם, שמרתי שלא יעוף הפקק!, השארתי פתוח מילאתי מים כמו שצריך והנעתי, אחרי קצת התחילו המים לבעבע כלפי חוץ (המיכל היה פתוח), אני חושב זה סימן של ראש מנוע לא??, יש לציין שוב שהיום שמתי טרמוסטט חדש!

עד כה זה מה שביצעתי ברכב, עכשיו זה הזמן לטיפול גדול שלו, אבל אני רוצה לדעת ממה פחות או יותר הבעיה של האוטו שנכבה כך! יכול להיות שאעשה טיפול (אני יודע אין קשר אבל אולי...) זה יפתור את הבעיה!?!?

אשמח מאוד לעזרה,

שבת שלום.

יוסי

החיים הם סרט אז תנסה לחיות כמו כוכב :evil:

פורסם

היתה לי בעיה דומה, כשהאוטו היה במצב עצירה אז המנוע נכבה לי ללא גז, התורים היו נמוכים וכשהייתי מנסה להאיץ האוטו היה נחנק ונכבה

הלכתי לאיזה מוסכניק חובבן שנקורא לעצמו "מהנדס" הוא עשה הרבה ניסויים על הפולו שלי ונראה לי שמרוב שהוא "חשב" שהוא יודע מה הבעיה , הוא בעצם קלקל את האוטו.

המחשב גם הראה AUTODATA במקרה שלי

החלפתי פלגים, מזרקים ,חוטי הצתה, האוטו היה אצל חשמלאי ומה לא.

בסוף אחרי שבוע החלפתי מוסך, הלכתי לאחד מקצועי והוא החליף את הקוהל למקורי, הקוהל הקודם היה קוראני.

קיצר זאת היתה הבעיה.

אם אתה מכיר מוסכנק מקצוען אז תלך אליו.

אם אתה מאיזור הצפון אתה יכול ללכת למוסך סבג בכפר יסיף, שם הם תותחים.

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

• ספונסר פורום
פורסם

בדרך כלל תקלות של כיבוי הרכב בעת הפעלת המזגן מגיעות ממיצב הסלד שנמצא בתוך

המצערת עצמה .

כעת לפי איך שאתה מתאר את החלפת המצערות יש לי תחושה שהלכת על חלקים משומשים

ובעצם אתה לא יודע אם הם תקינות ,אחרת לא ההית מחליף שתים נכון?

אם אני צודק בעיניין המצערות אז אתה לא יכול לשלול בעית מצערת עד אשר תחליף

לאחת חדשה ורצוי מקורית ותבצע איפוס תקלות וכיוון בסיסי במוסך מקצועי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

קוד תקלה 00609 היא תקלה במגבר הצתה שהוא חלק מהקויל מאחר והחלפת כבר קוייל

תנסה ליבדוק מתחים היתנגדויות כפי שמוסבר באוטו דטה אם הכל תקין תמשיך לכיוון המצערת

פורסם

בקצב הזה נהפוך את השבוע לשבוע תקלות בפולו 96/97. אני מקווה שזה לא מדבק :-(

כל הסיפור שסיפרת מתאים מאד לבעיה במצערת ורון הסביר זאת ע"י מצערות לא תקינות בהן השתמשת.

הדבר היחידי שלא מתאים לסיפור הוא קוד התקלה שציינת שמשמעותו Ignition amplifier primary circuit 1 שיכול להיות מוסבר ע"י סליל הצתה לא תקין/לא מתאים, בעיה במחשב או בעיה בחיבור ביניהם. כמו כן תיתכן בעיית הארקות ביזארית.

אני מציע להגיע עם הרכב למוסך רון ולהתחבר בעזרת סורק. תקלת מצערת- רואים קוד תקלה על מצערת. אם תמשיך לקבל קוד תקלה על המעגל הראשוני של ההצתה הבעיה בכיוון שציינתי והיא לא אופיינית (בניגוד למצערת) לרכב הזה.

חזור לעדכן.

פורסם

קודם כל , תודה רבה על התגובות המהירות והמקצועיות!

שנית אני במקרה עובד בפליקס , אז בעזרת ה', אני מכניס את האוטו לבדיקה חשמלית יום ראשון, במוסך!

במידה וראיתי שלא מסתדרת הבעיה, אז אגש לרון! על כל מקרה תודה רבה על התגובות והעזרה!

יוסי.

פורסם
קודם כל , תודה רבה על התגובות המהירות והמקצועיות!

שנית אני במקרה עובד בפליקס , אז בעזרת ה', אני מכניס את האוטו לבדיקה חשמלית יום ראשון, במוסך!

במידה וראיתי שלא מסתדרת הבעיה, אז אגש לרון! על כל מקרה תודה רבה על התגובות והעזרה!

יוסי.

פליקס הובלות או המוסך פליקס ?

איזה כייף לי :)

פורסם

ח ח ח ח פליקס הובלות!! אהבתי!!

בטח במוסך פליקס!!,

נאמר לי שיכול להיות בעיה במצערת, אבל עדין לא ממש האוטו נלקח לבדיקה רצינית לדעת מה סיבת הבעיה!!

כי נאמר לי שיתכן כמה סיבות לבעיה!! אבל בגלל שהחלפתי 2 מצערות (לא חדשות), אז אני עדין מהסהס לגבי סיבת המצערת!

כרגע הרכב נוסע בסדר בלי מזגן! עובד על סל"ד אמנם נמוך אך לא נכבה! וגם החום של המנוע לוקח לו זמן לעלות וגם לא עומד על 90 קבוע (אם זה משנה)..

מחר נראה מה יהיו העידכונים אחרי כניסה לבדיקה חשמלית במחשב!

פורסם

לי יש פולו 1.4 שנת 96 ידנית

והייתה לי בעיה די דומה לשלך עד יום חמישי

בתאוצה מעמידה הוא היה משתעל קצת ואם הייתי מפעיל את מדחס המזגן הטורים היו רוקדים באופן ברור מאוד

ביום רע אפילו שימוש בחלון החשמלי היה גורם לירידות ועליות בטורים

ביום חמישי החלטתי לשים לזה קץ, החלפתי מצערת ועכשיו הכל תקין יציב. לי יש הרגשה שרון בכיוון הנכון בעניין הזה.

מחלת המצערת נפוצה מאוד ברכבים האלה ואם במקרה החלפת מצערת אצל מישהו שהבטיח לך שהכל תקין ומכר לך סיפורים שהיא ממש כמו חדשה אז כנראה שקיבלת כבר מצערת חולה. לכן, עדיף לך לנסות מצערת שאתה יודע בוודאות שהיא תקינה (חדשה יכולה להיות פיתרון טוב אבל חור רציני בכיס).

פורסם

בינתיים הרכב נוסע דיי טוב בלי מזגן

צילמתי את לוח השעונים כדי לבדוק האם הטורים נמוכים מדי או נורמלים,להלן התמונות:

* הרכב במצב הילוך D

2510082206uq1.jpg

w640.png

הרכב במצב הילוך P:

2510082211di8.jpg

w640.png

שעון חום במצב נסיעה:

2510082209zq4.jpg

w480.png

-יש לציין שקיים ברכב טרמוסטט חדש לא סיני רשום עליו MADE IN FRANCE!!

מקווה שקצת נתונים ישפכו אור על המקרה!

פורסם

חום המנוע לא תקין בעליל. ברכב הזה לאחר ההתחממות (שהיא קצרה מאד גם בחורף) המחוג לא זז מילימטר מהאמצע.

הדבר מחשיד או שהטרמוסטט נתקע פתוח מסיבה כלשהי (וכבר נתקלתי בזה גם עם תרמוסטט מקורי) או על קריאת חום לא תקינה עקב חיישן חום תקול או בעיה אחרת (שאפשר שהיא קשורה לבעיה שיש לך).

בכל מקרה לא שתרשום את התקלה השמורה במחשב אין מה להמשיך לנחש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

ובכן לאחרונה הרכב שלי שיגע הרבה את הפורום בתקלה אחת ויחידה, נכבה ולא שומר על סל"ד יציב!!

הכנסתי אותו למוסך החברה, והם מבדיקתם עלה שזה מחשב רכב!!, לתמימותי הלכתי והחלפתי מחשב רכב! האוטו עבד טוב

יום למחרת חזרה הצרה שוב!! אני כבר מיואש מהענין, החלטתי לפנות למוסך רון!!

היום, יום ראשון על הבוקר הגעתי למוסך, איך שנכנסתי ההרגשה הייתה טובה, עוד לא ראיתי את רון, וכבר הרגשתי שאני אצא מרוצה מכאן!!

הגיע אדון רון, בחור נחמד מאוד וחייכן, הסברתי לו על הבעיה, ועל הדברים שהחלפתי, והוא החל בבדיקה, התחיל לפרק , להחליף, לבדוק, ולעשות את העבודה כדי לפתור את הבעיה!!, אחרי מלאכה רבה, הוא הגיע לבעיה! וכמובן הסביר לי כל שלב ושלב מה עושה , כדי שאני אלמד קצת גם, בסוף הבעיה הייתה כויל הצתה, ובעיה קטנה במפלג!!.

רון החליף לי את הדברים הנ"ל, והרכב עובד כעת כמו שעון שווצרי, לא מזייף ולא נכבה!!! אחרי חודש של התרוצצויות במוסכים שונים, ובניחוש מה התקלה, רון בשעה קלה פתר את הבעיה!!! וכמובן כל זה בוצע בחיוך , ובאווירה טובה, ובמחיר מצוין לכיס שלי!

ובכן כל מי שיש לו VAG , ויש לו תקלה , שלא יחשוב פעמיים, רון הוא הפתרון!!

תודה רבה, למוסך רון וכל הצוות!!

פורסם

אני שמח מאוד שבסופו של דבר הלכת למוסך רון והוא פתר לך את הבעיה.

אם אפשר לדעת בדיוק מה הייתה הבעיה במפלג הצתה?

• תוכן חדש...