Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הכוונה שלי היא לרמקולים שמקבלים לדוגמא 22 רמס מהמערכת , וזה רמקולים של לדוגמא 80 וואט , אז אם מגבירים יותר מדי שומעים רעש של חרחור, או לא יודע איך להסביר. במקום לתת "פאנצ" הם רק רוטטים ואין ממש תועלת.

אם מישהו מבין למה אני מתכוון שיגיד לי איך הרעש נקרא, כי רציתי למצוא פה בחיפוש מידע על הרעש והאם הוא מזיק לרמקולים בצורה כלשהיא .

תודה לעונים

פורסם

כמו שכבר מידן הספיק לומר מדובר בקלפינג

אבל במקרה שלך מדובר בעיוות של המכשיר אתה כנראה מגביר לעוצמות גבוהות וכידוע רדיו דיסקים מעוותים מאוד בעוצמות גובהות ולכן הרמקולים נכנסים לקליפינג

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

אוקיי, אז תודה על התשובות.

וכן אני הגברתי ממש חזק. אבל זה סתם לבדיקה. פשוט עשיתי בדיקה ואותו הרמקול שהיה מחובר למערכת עצמה התחיל להתעוות בעוצמה מסויימת(משהו כמו 90% ווליום) . וכשחיברתי אותו למגבר אז יכולתי להגביר (ואפשר היה להבחין בהבדל העוצמה) הרבה יותר ולא היה שום עיוות.

ורק רציתי לדעת איך זה נקרא.

תודה לעונים!

פורסם

הקליפיניג\עיוות לא נובעים רק מחוסר הספק של המגבר, הם גם נובעים מחיתוך לא נכון של תחום התדר שהרמקול מנגן וגם משינוי באיקולציה בתחומים אותם הרמקול לא מנגן היטב.

כלומר - אם הרמקול שלך לא מנגן טוב מ60 הרץ ומטה למשל ואתה מגביר אותו בFULL ריינג' (סביר להניח) ואתה גם מוסיף חטא על פשע ואתה מעלה את עוצמת הבאס ומפעיל LOUD בHU למשל - אתה מוסיף עיוות לתחום תדר שהרמקול מראש לא מנגן טוב - במילים אחרות - תכין חלקת קבורה לרמקולים שלך במזבלה הקרובה לביתך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם נגיד ברמקולים כמו של מועדונים גדולים כאלה אבל מוגברים (זאת אומרת חשמל וזהו) ויש שם נורת קליפינג והיא פועלת מידי פעם מה זה אומר? והאם זה פוגע ברמקול?

sound connecting people

פורסם

לא כל קליפינג בהכרח יהרוס לך את הרמקול.

בהנחה שבמועדון שעובד עם מערכת הגברה טובה ועם סאונדמן טוב יודעים לכוון את הקדם מגבר, את הקרוסאובר, את האקולייזר שמגיעים לפני המגבר אז לא צריך להיות קליפינג משמעותי וגם לא כל אחוז עיוות הוא אחוז עיוות שמיע או אחוז עיוות שיזיק לרמקול בהכרח.

זה גם תלוי באיכות ההקלטה, הקלטה לא איכותית מן הסתם תכיל בתוכה כמות עיוותים גדולה יותר.

לרוב במועדונים הבעיה היא בתחום הגבוה בגלל שברוב הרמקולים באולמות הגברה ומועדונים מדובר בהורנס ולא בטוויטרים שאותם מאוד מאוד קשה לכוון. יש להם נצילות גבוהה מאוד ולכן משתמשים בהם בגלל שאפשר לנצל את המגברים ביעילות הרבה יותר גבוהה - הבעיה היא שקשה מאוד לכוון אותן היטב.

מעטים הם המועדונים שיצא לי להיות בהם ולא להרגיש שההורנים שלהם לא קורעים לי את עור הטוף.

באס במועדונים הרבה יותר קל להפיק בגלל שמשתמשים בוופרים בקטרים "אדירים" בלי שתהיה בעיית מקום, ברוב המקומות אתה תיתקל בוופר 15 אינטש בתור הרמקול הכי קטן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מדבר יותר על אירועים פרטיים וקטנים

דווקא אני מדבר שהסאונדמן לא באמת יודע מה הוא עושה חוץ מלחבר את המיקרופונים והמחשב אם צריך ובמוזיקה נכנס קליפינג

בכל מקרה אני תמיד שומר שהרמקולים מוגברים עד האמצע שלהם ובפלטה לא עולה מעל 2/3 בחיים

צריך להזהר

sound connecting people

• תוכן חדש...