Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ושבת שלום,

בעוד חודש וחצי יש לרכב שלי טסט (פז'ו 309, 92, 1600 קרב').

יש כמה דברים תקולים ברכב שאני אישית יכול להסתדר בלעדיהם, השאלה היא האם הם יכולים להכשיל אותי בטסט?

להלן הדברים:

1) שפריצר מגב אחורי לא תקין, ובקדמיים רק נחיר אחד עובד.

2) מפוח מזגן לא תקין, לכן אין אפשרות להפשרת אדים קדמית (אל דאגה, השתמשתי באיזו מטלית מיוחדת, ובחיי שלא היו לי

אדים מתחילת החורף איתה!)

3) נורת חיווי איתות שמאלי בלוח השעונים שרופה.

4) ידית מדיד שמן שבורה.

5) שתי הדלתות הקדמיות לא ננעלות עם מפתח.

6)שאלה: איך אני יודע אם האורות הקדמיים שלי מכוונים כמו שצריך? (מבחינתי הם מאירים בסדר אבל אולי לפי הדרישות של

הטסט לא).

7)שאלה: אותה שאלה לגבי הבלמים, מבחינתי הם בסדר אבל איך ניתן לבדוק אם הם עומדים בתקן של הטסט?

8)שאלה אחרונה: למה כולם עושים טסט בירכא?? מה מיוחד שם? (שמתי לב שגם אנשים ממקומות מרוחקים מגיעים עד לירכא...מוזר).

אלה בערך הדברים הקטנים והמעצבנים.

תודה ושבת שלום:-)

פורסם

בוקר טוב אין קיצורי דרך בהכנה לטסט אים אתה לא רוצה כאב ראש כנס למוסך של פיגו טוב שאתה סומך עליו בקש שיבצע לך בדיקת טסט שזה אומר בדיקת בלמים ,בדיקת אורות,כיוון אורות,על הדרך כיוון co בקרבורטור חשוב מאד,בדיקת מגבים,בדיקת נזילות מכיוון מסרק הגה ציריות משולשים וחופשים בגלגלים כמובן שיש המון דברים אל תחסוך כדי למנוע כאב ראש כל הסיפור יעלה בערך 100 עד 150 שח אולי תקבל העברת טסט בנוסף בהצלחה מאחל חגי.:-P

imprza new age

פורסם

אם אינני טועה אתה מחוייב להגיע למכון רישוי עם אישור ממוסך מורשה על תקינות מערכת הבלמים היות והרכב שלך בן יותר מ-15 שנים.

לכן בכל מקרה כנס למוסך,בקש שיעלו את הרכב על הליפט ויבדקו: ציריות,גומיות לציריות,הגה:חופשים,בוקסות,משולשים.

לפרק 4 גלגלים לבדיקת בלמים יסודית.

מנורות שרופות להחליף,כיוון אורות במידה ולקוי עושים לך במקום.

בנוסף כדאי לערוך בדיקת 4 גזים ולוודא שרמת ה-co אינה גבוהה.

אם רמת ה CO גבוהה יש לכוון אם ניתן ואם לא יש לשפץ ,לנקות ולכוון את הקרבורטור כי אם לא אתה עלול להיכשל בבדיקת זיהום (גם לרכבים בעלי קרבורטור יש פליטת CO מותרת עד גבול מסויים.

כל שאר הדברים: דלתות ומגבים לא בודקים בטסט אבל בשביל הנוחות שלך לנהיגת חורף כדאי להחליף.

הבדיקות בד"כ אינן עולות מעל הסכום שציין חגי ואלם אם יש צורך בתיקונים הם בהחלט יעלו הרבה מעבר לכך.

בכל מקרה אם אתה מעוניין במוסך מומלץ פנה אלי בפרטי.

שבת שלום.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה גם לך קולאוטי,

אבל הסעיף שהכי מעניין אותי זה המזגן, שכרגע לא פעיל אפילו על איוורור מכיוון שזהו משהו שיעלה לי הרבה לתקן, ותאכלס לא ממש מפריע לי לנהוג בלי.

האם זה יעבור?

פורסם
1)

שפריצר מגב אחורי לא תקין, ובקדמיים רק נחיר אחד עובד. זה עלול להכשיל, אבל סיכוי אפסי, שיבדקו את תקינות השפריצרים

2) מפוח מזגן לא תקין, לכן אין אפשרות להפשרת אדים קדמית (אל דאגה, השתמשתי באיזו מטלית מיוחדת, ובחיי שלא היו לי

אדים מתחילת החורף איתה!) - לא בודקים בטסט את תקינות המזגן או האיוורור הפנימי

3) נורת חיווי איתות שמאלי בלוח השעונים שרופה. - לא מעניין אף אחד, בתנאי שאיתותים עצמם עובדים תקין

4) ידית מדיד שמן שבורה - כנ"ל, אם אין נזילת שמן משם, לא מעניין אף אחד

5) שתי הדלתות הקדמיות לא ננעלות עם מפתח - לא בודקים את זה, ולכן גם על זה לא תיכשל.

6)שאלה: איך אני יודע אם האורות הקדמיים שלי מכוונים כמו שצריך? (מבחינתי הם מאירים בסדר אבל אולי לפי הדרישות של

הטסט לא) - כמו שנאמר כבר, במידה וצריך, במכון טסטים יעשו לך כיוון אורות במקום.

7)שאלה: אותה שאלה לגבי הבלמים, מבחינתי הם בסדר אבל איך ניתן לבדוק אם הם עומדים בתקן של הטסט? - רכב מהמודל שלך צריך להגיע לטסט עם אישור תקינות בלמים ממוסך מורשה (מורשה משרד התחבורה, לא חייב מורשה יבואן). אישור כזה עולה 100-150 ש"ח, במידה והכל תקין ואין מה להחליף/לתקן.

המוסך יבדוק לך שלמות צנרת בלמים, חוסר נזילות, ועובי הרפידות, אבל אין לו יכולת למדוד יעילות בלימה, ולכן, גם אחרי שתקבל אישור מוסך, הרכב יכול להיכשל בטסט על עוצמת בלימה.

8)שאלה אחרונה: למה כולם עושים טסט בירכא?? מה מיוחד שם? (שמתי לב שגם אנשים ממקומות מרוחקים מגיעים עד לירכא...מוזר). לדעתי, בגלל שהמכון שם פתוח בשבת, והם גם מדביקים סטיקר על כל רכב, שנבחן אצלם.

בהצלחה

עריכה : אל תשבור את הראש יותר מידי, גש למוסך לקבל אישור בלמים, תעשה בעצמך בדיקת תקינות אורות, ולך לעשות טסט.

אם יהיו ליקויים, תטפל בהם. לדעתי ומיניסיוני הכנה לטסט זה דבר מיותר, כי היא לא מבטיחה מעבר טסט חלק, ואתה משלם פעמיים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי שאלה נוספת,

בטסט מסתכלים לי בפנים הרכב? את מישהו מעניין מצב הדשבורד שלי או צורתו וצורת המתגים שעליו?

כרגע, אין לי דשבורד, אני בונה אחד מפיברגלס וכמובן שהוא לא יראה כמו המקורי. מיקומי כפתורים יהיו שונים והדשבורד לא יהיה מלוטש כמו פלסטיקה שיוצרה במפעל, וגם לא תהיה הבקרה של המזגן כי המזגן שלי מקולקל.

פורסם

דשבורד חסר יכשיל. בוודאות.

סיפור אמיתי - בעל רנו 9 שנת 86 נכשל בטסט על ריפוד קרוע!

למזלו, הסיפור נגמר מהר - הטסט היה ביום שבת, גיחה זריזה לפירוקיה בשפרעם, רכישה של מושב ב-150 ש"ח, עוד 100 ש"ח על התקנה זריזה במוסך - והופ לטסט. 250 שקל בפח על גחמה של טסטר...ולחשוב שבמחיר הזה היה אפשר לקנות פשוט כיסויים איכותיים ולהגיע איתם לטסט.

אדון פרז - יש לך מכון טסטים מצוין שנקרא אפק, ליד שפרעם. מעולם לא נכשלתי שם עם הליאונה (והייתי מגיע לשם פעמיים בשנה), ומקווה שלא אכשל שם עם הסיטרואן השנה (בדיקות דיזל מחמירות).

פורסם

ראיתי ביד 2, פיז'ו 309 ללא טסט ב-2000ש"ח. אולי הדשבורד שלו שלם? כמו כן אולי יהיו בו חלקים נוספים הם תוכל להשתמש...

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קניתי אותו עם דשבורד, תוך כמה נסיעות חלק נכבד ממנו נשבר ולא הייתה ברירה אלה להוציא את כולו החוצה.

בינתיים קיבעתי את לוח השעונים ושמתי כיסוי בד וזה נראה בסדר, אבל מחשיד מקרוב. אני בתהליך של בניה מפיברגלאס אבל אני לא יודע אם זה ייצא מספיק טוב, אני חייב לקוות שכן אחרת לא יהיה לי אוטו:-(

• תוכן חדש...