Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אחדד את השאלה בכותרת:

ברחוב שלי יש מחסור בחניות.

אנשים מחנים את הרכב חציו על מדרכה וחציו על הכביש בקטע רחוב חד-סטרי של רחוב פנימי קטן.

בשנה שאני גר ברחוב הזה אני מחנה תמיד את הרכב על קטעי הכביש המורשים לחניה, גם אם זה אומר להחנות רחוק במעט מהכניסה לבניין.

דווקא החניה בקטע הקצר על המדרכה היא טובה יותר בשל הצל מהשמש ובשל העבודה שהסכנה לאבד מראה מרכב חולף ברחוב הצר פחותה.

השאלה שלי, האם נגרמים נזקים ארוכי טווח למערכת המתלים/קפיצים או חלקים אחרים של הרכב (בולמים-כי קיים עומס על צד שמאל של הרכב, צמיגים-כי המשקל של הרכב יושב כביכול על הגלגלים השמאלים, משולשים-מאותן הסיבות וכו'..)

תודה,

אמיר.

פורסם

תודה דניאל.

אני לא יודע לקבוע אם היא גבוהה או נמוכה יחסית לסטנדט, אבל אני יודע שיש קטע מסויים שבו היא כנראה גבוה יותר (או שהכביש נמוך יותר) כי יש מכוניות שמשמיעות חיכוך קל עם החלק האחורי התחתון (כנראה תושבת של הדוד או משהו).

חוץ מזה יש דרך נוספת לדעת שהכל תקין?

פורסם

אוקיי, למה?

נניח שהבולמים שיושבים על הכביש ישאו יותר עומס מאלו שעל המדרכה בגלל הזווית, למה שיגרם נזק לבולמים? הרי הם לא תוכננו במפעל למשקל מירבי מדוייק של רבע הרכב בחלקו הקדמי!

כנ"ל הצמיגים לדעתי.

אני מקווה למצוא זמן מחר ולצלם את גובה המדרכה.

זאת סאגה שעברה לי בראש כבר כמה פעמים באופן כללי.

פורסם

דווקא מהבולמ"ז אני לא מוטרד, המצב של רכב חונה בזווית מעמיס על גומיות המוט מייצב וזהו.

העליה הירידה עצמה מהמדרכה, אם נעשת בצורה רכה גם לא יהיה בלאי מופרז לצמיגים, בולמים שאר חלקי מתלה.

אך מדרכה גבוהה מידי וחדה עלולה כן לגרום נזקים ולכן ביקשתי תמונה, מכוון שאבטיח לא בעונה נסתפק בדלעת.

פורסם

לא עדיף שהוא יצלם את המדרכה ליד הגלגל, ושהצילום יהיה ב"גובה הגלגל", (אלא אם כן אתה באמת צריך דלעת לארוחת צהריים)

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

אלו חלק מכללי הפורום (כללים לא כתובים אך מוסכמים מימים ימימה), אבטיח לקנה מידה ולא שום דבר אחר. מכוון שיש בעיתיות להשיג אבטיחים, התפשרתי על דלעת, דלורית גם טוב.

פורסם

נו אז מה? בולם נשחק תוך כדי עבודה של פתיחה וסגירה ועבודת השסתום הפנימית. כל עוד הוא נמצא ללא תנועה, אין עליו עומס או בלאי ולא משנה אם הוא לחוץ או פתוח.

לגבי הצמיגים, במתלה של רכב מודרני יש מתלה נפרד מה שמאפשר לצמיג לנוח במצב קרוב לטבעי גם אם צד אחד של הרכב גבוה מהשני.

כעקרון אני אומר שרצוי להימנע מחנייה כזו אך מצוקת החנייה גוברת על עקרונות (אני יודע כי גרתי תקופה יפה מהחיים שלי במקומות עם מצוקת חנייה רצינית) ואם אין ברירה חונים על מדרכות וכו'. נזק מידי לא יגרם ואם מקפידים על הנקודות שכתבתי קודם, גם לטווח רחוק יותר, הנזק המצטבר הוא לא כזה קריטי.

מה שכן, כדאי לבדוק אויר בצמיגים בתדירות גבוהה יותר, כי בצמיגי טיובלס מעט אויר יכול להשתחרר כל פעם שעולים על מדרכה.

פורסם

את הFR שלי חניתי כשנתיים על המדרכה ליד הבית.

תמיד ירדתי ועליתי בשיא העדינות.

שום נזק נראה לעין לא נגרם.

גם בבדיקת המכירה לא עלו שום טענות כלפי הבולמים וכו'.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

העניין הוא שאני מטבעי לא נמנע מלהחנות מעט רחוק יותר וללכת קצת ברגל, ככה שהשיקול בחניה על מדרכה הוא פחות רלוונטי למצוקת חניה אלא יותר בכיוון של נזק למכלולים ממול חניה מוצלת וקרובה יותר.

ההסבר של דניאל על הבולם במצבו הסטטי נשמע מבטיח, הצמיגים באמת יכולים להתבלות לאור העובדה שמחסור באוויר יספק הגדלת שטח המגע של הצמיג עם הכביש ובמקרה שלי, שהרכב יכול לעמוד גם שבוע בלי תזוזה, זה בהחלט בעייתי.

• תוכן חדש...