Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב, שבמכוניות כמו ברלינגו וקנגו, שעלו על הכביש בחודשים האחרונים, אין יותר מדבקת רישום משקולות על הכנף.

זו המדבקה שרשום עליה :

מ.ע - XXXX (משקל עצמי)

מ.מ - XXX (משקל מורשה)

מ.כ -XXXX (משקל כולל)

עד היום, ללא המדבקה הזאת אי אפשר היה לעבור טסט.

האם החוק השתנה, ואין יותר צורך ברישום משקולות ?

נ.ב. המכוניות האלו היו גם ללא פסים זוהרים מאחורה, שעד עכשיו היו חובה בכל רכב מסחרי.

פורסם

לא השתנה מאומה.

עדיין חובה בכל רכב מסחרי/משא הן ברישום משקולות והן בפסים.

לאחרונה היבואנים מוסרים את הרכבים כשמדבקת המשקולות נמצאת בנרתיק המסמכים.

את הפסים הזוהרים הם כנראה מנסים לחסוך :?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
את הפסים הזוהרים הם כנראה מנסים לחסוך :?

באוגוסט קיבלתי פאג'רו עם הפסים המודבקים, הורדתי אותם מייד וזרקתי.

מדבקת רישום המשקולות הייתה מודבקת גם.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הפאג'רו כמו כל רכב מסחרי עדיין חייב בפסים זוהרים. ביטול החובה היא רק לכלי רכב פרטיים ודו שימושיים משנת ייצור 96 ואילך.

לפי הבנתי, לא אתה נוהג על הרכב ביום יום. המלצה שלי תחזיר לפאג'רו את הפסים כדי שהנהג שלו לא יחטוף דו"ח על לא עוול בכפו רק כי לך זה לא נראה יפה.

פורסם

מישהו יכול להסביר לי את הרציונל של המדבקות משקולות האלו? אנו המדינה היחידה בעולם שהטמטום הזה קיים בה.

ואם כבר מדביקים את המשקל, למה לא לשים מדבקה עם גודל הצמיגים, צבע הרכב, סוג הדלק ואלוהים יודע מה עוד.

אני באמת מנסה להבין, בלי ציניות ולא מוצא אפילו שבריר של היגיון באבסורד הזה.

פורסם

אני ממש לא משוכנע שאנו המדינה היחידה עם "הטימטום" הזה.

בארץ, כן - זה טימטום לשים מדבקה המציינת גבול מסויים, כי הישראלי יודע יותר טוב, ועוד 50\100\500 קילו לא ישנו כלום. מדבקה עם גודל הצמיגים, מידות לחץ האוויר הנכונות וכו קיים בכל רכב, בד"כ על דלת הנהג או בסביבתה המיידית.

סוג הדלק מופיע לעיתים בכמה מכוניות שראיתי כמדבקה בתא הדלק.

צבע הרכב מופיע ברישיון, ואתה יכול לראות אותו על הרכב...אין צורך במדבקה שתגיד לך "ירוק". אלא אם אתה עיוור צבעים, ואז יש לך בעייה עם הרמזורים, משהוא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אני ממש לא משוכנע שאנו המדינה היחידה עם "הטימטום" הזה.

נהגתי על כלי רכב ביותר מ 50 מדינות ברחבי העולם בינהן כל מדינות העולם המערבי וכמעט כל המדינות בארה"ב. בשום מקום לא נתקלתי במדבקת משקולות.

באותו עניין, אנקדוטה נחמדה:

לפני כעשור היה בבעלותי דפנדר 110 חדש, בהגיעי לטסט הבוחן שולח אותי ל "סבוב חוזר" מאחר ואין מדבקת משקולות. מרוגז אני מראה לו כי המדבקה נמצאת על הכנף השמאלית של הרכב, וכך הודבקה ע"י היבואן. הבוחן בשלו טוען כי המדבקה צריכה להיות בצד ימין. בשליפה מהירה עניתי לו "אבל זה רכב אנגלי, זה הפוך". וכך קיבלתי פטור מלהדביק מדבקה נוספת. זה עבד רק פעם אחת עד לטסט הבא.

אני עדיין משוכנע כי מדובר באבסורד. הייתכן כי יצרני מדבקת המשקולות שילמו למישהו עם "מעטפות אולמרט" שמנות במיוחד בכדי להעביר את השטות הזו? אין איש שמסר תשובה עיניינית באמת מדוע צריך את זה.

דרך אגב, טרקטור לא נדרש למדבקת משקולות והוא מן הסתם מעמיס וגורר יותר מכולם.

פורסם

טרקטור הוא רכב חקלאי שנוסע בכביש לעיתים נדירות מאד.

לכן אין צורך במדבקה עליו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז,

ובשטח זה בסדר להעמיס מעל המותר? הטרקטורים שלי נוסעים רק על הכביש.

זה עדיין לא עונה על השאלה, מה הרציונל של המדבקה. למה חשוב הכיתוב של המשקל העצמי על דופן רכב מסחרי ולא על אופנוע לדוגמא.

ראית פעם טילון עם אדם במשקל 150 ק"ג יושב עליו. אולי עם תהיה מדבקה ...

פורסם
דרך אגב, טרקטור לא נדרש למדבקת משקולות והוא מן הסתם מעמיס וגורר יותר מכולם.

תקן אותי אם אני טועה אבל למיטב זכרוני טרקטור כן נדרש שתהיה לו מקדימה פחית עגולה שעליה יש מספר בן ספרה אחת שמגדיר את קבוצת המשקל שלו ואת מה שמותר לו לגרור. הטרקטור שלך הוא מקבוצה 2 אם אני לא טועה. עד 1500 ק"ג משקל הטרקטור. למה אין לך פחית?

לגבי השאלה של פותח השרשור, יש לי ברלינגו בן שבוע, עם מדבקות משקל.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה אבל למיטב זכרוני טרקטור כן נדרש שתהיה לו מקדימה פחית עגולה שעליה יש מספר בן ספרה אחת שמגדיר את קבוצת המשקל שלו ואת מה שמותר לו לגרור. .

על שני הטרקטורים הישנים שלי יש את הפחית ועל החדש (יחסית) אין, הוא כבר עבר 4 טסטים ואף פעם לא דרשו את זה!

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

פעם ראשונה אני שומע על הפחית. מעניין, תודה. זה מחזיר אותי לעיניין חוסר ההיגיון, מדוע שלא תהיה אחידות וגם כלים מסחריים יסומנו בקבוצות משקל, או הטרקטורים במדבקת משקולות?

קומבי, האם שומע?, עבור!... ... האם זה נכון לגבי הטרקטורים ופחית/לוחית עם קבוצות משקל?

• תוכן חדש...