Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לדעת יותר בפרוט על מגברי המנורות שקיימים.

טווחי מחירים, מה עושה פעולת המנורות בדיוק?

ולא פחות חשוב, האם הם נחשבים ליותר חלשים מכול מגבר רגיל?(שמעתי שהמגברי מנורות יותר חלשים)

ולכול חברי הפורום: אני שואל כדי לדעת, אני לא הולך לקנות.

פורסם

כנראה שהבאנו את זה על עצמנו. אם אתה שואל כדי לדעת, כדאי שהיית עושה חיפוש.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אתה לא הולך לקנות... המממ מעניין, בהתחשב בהיסטוריה שלך אני חושב שכרטיס האשראי שלך חי מחוץ לארנק :lol:

מגבר מנורות מסנן את התדרים (הרמוניות) בצורה שונה מזו אשר מגברי הטרנזיסטורים עושים.

התוצאה הסופית שמתקבלת היא סאונד חם יותר ואנושי יותר, הם נוטים לגוון המתוק בדרך כלל.

אבל זה גם קשור לסוג ולטיב הנורות עצמן, יש גם כאלה שנותים לסאונד הבהיר והחד.

המשותף לכולם הוא צליל צלול ומדויק, תרשים של מגבר נורות הוא מאוד פשוט בבסיסו, היום אתה יכול למצוא מגברי נורות מאוד מתוסבכים שלא לדבר על מגברי נורות היברידיים.

הסיבה העיקרית לכך שרוב המגברים האלו מאוד יקרים היא בגלל שהנורות הטובות בשוק הן גם נדירות, רובן לא מייוצרות יותר קיום ולכן צריכים להשתמש בכל מיני מלאים של הצבא הרוסי שהולכים ואוזלים עם הזמן דרך אגב...

המינוסים של מגברים כאלה הם שהנורות דורשות זמן חימום של מספר דקות ולכן מי שנוסע נסיעות קצרות בלבד - אין טעם להשתמש בכזה מגבר.

המינוס הנוסף הוא חלפים יקרים מאוד. מי שקונה כזה מגבר, רצוי שיהיה לו מינימום סט אחד של נורות להחלפה.

זה בגדול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא מדוייק..

יש כמה סוגים של נורות, וניתן למצוא ברשת נורות שהן NOS - New Old Stock, משמע נורות חדשות שמעולם לא השתמשו בהן, אך הן ישנות משנות ה 60 וה 70 בד"כ. פשוט צריך לדעת מה דגם הנורה ולהריץ חיפוש באי-ביי.

עוד דבר שצריך לזכור בקשר למגברי מנורות - הם לא מתאימים לכל אחד מבחינת גוון הצליל. אני ממש לא בטוח שאוהבי אלקטרונית יהיו מרוצים ממגבר כזה.

ממה שאני הבנתי (ויכול להיות שאני טועה ומטעה) עיבוד הסאונד במגברי מנורות מתבצע בשיטה אנלוגית ולא דיגיטלית דרך משהו שקשור לוואקום שבמנורה, מה ש"מעגל" את הסאונד ויוצר את ה"חמימות" האופיינית למגברי האלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה לא טועה, מדובר בהתקן אנלוגי לחלוטין.

עד כמה שאני זוכר מדובר בסינון של הרמוניות זוגיות עבור כל מה שזה אומר, לפי מה שהבנתי זה מה שגורם לצליל החמים של המגברים האלו.

אני חושב שאייל (מנהל פורום) דיבר על זה פעם באחד הת'רדים העתיקים של הפורום הזה לגבי מגברי נורות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רועי , תריץ חיפוש בעניין ותלך כמה שיותר אחורה , תיכנס לשרשורים שבהם EyalR פעיל ותקרא בהם. כך תוכל לקבל מושג על העניין.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

Guest תמיר .א.
פורסם

מגבר מנורות עובד על מתחים מאוד גבוהים, גם הסאונד מופק במתחים מאוד גבוהים בזרם ממש נמוך, אז לא מתאימים לרמקולים, לכן מוסיפים להם שנאים שמתאימים את יציאות ההגברה ל16-4 אום. החימום בד"כ חצי דקה, דקה לא יותר מזה,

הם אנלוגים בדיוק כמו מגבר טרניזסטורים CLASS AB אנלוגי, הספקטרום תדרים שלהם פחות רחב משל מגבר טרניזסטורים, המגברים בסהך הכול לא היו מציאה, בגלל זה העולם עבר לטרנזיטורים קטנים יעילים יותר.

הכול פעם פעל על מנורות גם ספקי כוח מעבדתיים, הדבר היחיד שעדיין פועל על המנורות הישנות הדומות לאילו, שנמצא בכול בית היום, זה הטלויזיות שפורפרת הזולות טכנולוגיה ענתיקה.

* החום של ההגברה מתפזר על המנורות, והבזבוז הספק של משווה ההתנגדיות על השנאים.

* הנורות שבירות, רגישות לטלטולים.

* בדרך כלל המחפשים מגבר איכותי זה שילוב של קדם מגבר מנורות והגברה סופית זה טרנזיסטורים.

תמיר

פורסם

ואפשר לקנות היום בסביבות ה100 דולר קדם מגבר נורות של סאונדסטרים ב www.woofersetc.com

שהופך תכלס את כל מערכת ההגברה שמתחברת מאחוריו - למערכת היברידית.

אני שוקל את האופציה, אני טס שוב בקרוב...

Pioneer TS-X150

פורסם
לא מדוייק..

יש כמה סוגים של נורות, וניתן למצוא ברשת נורות שהן NOS - New Old Stock, משמע נורות חדשות שמעולם לא השתמשו בהן, אך הן ישנות משנות ה 60 וה 70 בד"כ. פשוט צריך לדעת מה דגם הנורה ולהריץ חיפוש באי-ביי.

אכן אבל הטובות שבהן ו/או חדשות של GE עולות 900 דולר לסט של שני מנורות , ובד"כ חייבים סט של מנורות מותאמות ע"י היצרן

עוד דבר שצריך לזכור בקשר למגברי מנורות - הם לא מתאימים לכל אחד מבחינת גוון הצליל. אני ממש לא בטוח שאוהבי אלקטרונית יהיו מרוצים ממגבר כזה.

ממה שאני הבנתי (ויכול להיות שאני טועה ומטעה) עיבוד הסאונד במגברי מנורות מתבצע בשיטה אנלוגית ולא דיגיטלית דרך משהו שקשור לוואקום שבמנורה, מה ש"מעגל" את הסאונד ויוצר את ה"חמימות" האופיינית למגברי האלה.

איתמר.

תמיר.א אני לא יודע כמה זמן אתה לא בשוק של מגברי מנורות חדשים , אבל מגברי מנורות לביית הם כבר מזמן לא מה שאתה מתאר

כמו תיאור מאוד מדוייק של תומר צין מDTOWN

http://www.dtown.co.il/forum/showpost.php?p=24099&postcount=10

זה יתן לכולם תיאור מדוייק מה ההבדל בין ההגברות

בברכה יהודה

פורסם

מאמר קצר ויפה.

זה גורם לי להתלבט עכשיו מאוד לגבי הרכישה של הקדם מגבר נורות. שעולה דרך אגב 150 דולר בארה"ב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אז בזמנו שקניתי את המגבר שלי קניתי גם אח בשבילו מבית מקנטוש מגבר מנורות מהדורה מוגבלת (50 יח'), אבל החזיק אצלי חודש לא יותר והחזרתי אותו. הבחור שקניתי ממנו את המגבר הוא אמר לי בהתחלה שזה מגבר בעייתי מאוד במיוחד בתנאי גביש באזור שלנו (פסי האטה) תעלות בקיציר כבישי ישראל. הוא החליף בשנה וחצי פעמיים מנורות ונשברו לו כמה בזמן נסיעה. וזמן התחממות המנורות ארוך ומעצבן.

המגבר הזה פישל ובגדול אצל מקנטוש, בכל אופן אני לא יודע מה היום הטכנולוגיה הקיימת במגברים אלה ומה עמידות הרכיבים , בנוסף לפי דבריו של המוכר זה המגבר הכי טוב שאי פעם שמע אפילו יותר איכותי ומהנה מה- MC4000M.

• תוכן חדש...