Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

התקלה במגאן שלי מתוארת כבר בכותרת.

למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה, או מה ניתן לעשות בתנאים ביתיים ע"מ לבודד התקלה.

בברכת שבוע טוב

תודה מראש, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

היי.

אנשים עוד לא התעוררו, כנראה האנג אובר מאתמול :-) ...

מהנסיעה הבוקר לבסיס, נראה שהתקלה נעלמה.

בכל אופן, אשמח לדעת האם מישהו התנסה בפירוק משאבת דלק מרנו מגאן ?

האם מצריכה כלים מיוחדים ?

וחוץ מזה, אשמח לקבל טיפים קודם פירוק המשאבה.

תודה מראש ושבוע טוב.

פורסם
בסוג רכב זה בד"כ הבעיה בבלוח המחוונים (מעגל מודפס פגום) , יש אפשרות לתקן אצל מתקן מחוונים !

הבעייה היא לא בלוח מחוונים אלה במגעים של מצוף דלק.

בברכה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

משום מה חלק מתשובתי לא הופיעה בשדה , יש שיטה יעילה לבדוק את מקור הבעיה והיא :

1) לפתוח שוויטש

2) ללחוץ על כפתור TRIP שבידית הוישרים

3) על מחוג מד הדלק לנוע בשלושה או יותר צעדים ,

4) אם המחוג עולה עם רעידות, הבעיה בלוח השעונים

5) אם המחוג עולה חלק ,הבעיה במצוף !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

משום מה חלק מתשובתי לא הופיעה בשדה , יש שיטה יעילה לבדוק את מקור הבעיה והיא :

1) לפתוח שוויטש

2) ללחוץ על כפתור TRIP שבידית הוישרים - איזה סוג לחיצה ? ממושכת ? (בד"כ כשאני לוחץ לא קורא כלום) הלחיצה הזו בד"כ משנה את השדות במחשב דרך לא כך ?!

3) על מחוג מד הדלק לנוע בשלושה או יותר צעדים

4) אם המחוג עולה עם רעידות, הבעיה בלוח השעונים

5) אם המחוג עולה חלק ,הבעיה במצוף !

שלום לך.

הגבתי בהודעה שלך.

תודה רבה לך עד עתה.

וחוץ מזה, מאיפה לך המידע שככה בודקים ?

פורסם

היי.

האם הסוויץ צריך להיות במצב ON או ACC ?

ניסיתי, ולחיצה על כפתור TRIP מציגה לי נתונים על אודות מחשב הדרך ולא משנה כלל את המחוג.

יכול להיות שלא הבנתי אותך, תוכל לפרט יותר לעומק בנושא ?

פורסם

בדיקת לוח השעונים:

-הכנס מפתח לסוויצ' וסובב למצב ACC

-תוך כדי, לחץ ממושכות על כפתור מחשב הדרך, למשך מספר שניות, עד אשר תחל בדיקה ללוח השעונים.

אפי

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

היי.

האם הבדיקה מאפסת את לוח השעונים ? עושה לו BOOT כזה ?

כמו כן, נראה שהמצוף עכשיו "מתנהג" בסדר, אבל התצוגה במחשב הדרך של ק"מ לתדלוק הבא לא מראה מספר, אלא הבהוב של "- - - -".

1. האם ניתוק המצבר לכמה דקות יעשה את העבודה ?

2. האם מלבד הכיוון של הרדיו והשעון - ישנם עוד דברים שמתאפסים ברכב ?

פורסם

לפני כמה שנים היתה לי בעיה במשאבת דלק של רנו מגאן 1.6 ידנית מודל 97.

התופעה היתה שמד הדלק הראה 0 כל הזמן.

נכנסתי למוסך מורשה בכפ"ס, ושם אמרו לי שצריך להחליף את כל הדשבורד בעלות של משהו כמו 2500 ש"ח.

אמרתי תודה ולקחתי את האוטו. נסעתי למכון ספידומטרים (אוו ספידומטרים בת"א אם אני זוכר נכון), והם מיד בדקו ומצאו שהבעיה ביוניט של המצוף/משאבה.

בבדיקה שלהם הם פתחו את המושב האחורי ועשו בדיקה חשמלית שהוכיחה שהמד בדשבורד עובד תקין.

היה לי ברור שבמוסך בכפ"ס לא עשו את הבדיקה הזאת, כי מושב התינוק היה עדיין במקומו - כלומר ששם הם אפילו לא הרימו את המושב האחורי כדי לגשת למיכל הדלק.

מאחר וצריך כלי מיוחד בשביל לחלץ את היחידה, וקרסו לא מוכנים למכור את הכלי לאף אחד חוץ ממוסכים מורשים, נאלצתי ללכת למוסך המרכזי של קרסו כדי שיחליפו לי את היוניט. (במידה והיו יכולים לפרק את היוניט במכון ספידומטרים, הם היו גם משפצים לי אותו בעלות נמוכה יותר - ככל שזכור לי השארתי בקרסו משהו כמו 1100 ש"ח)

במוסך המרכזי הם לא משפצים או בודקים את היחידה אלא מחליפים אותו קומפלט, כך שאני לא יודע מה היתה התקלה.

את היוניט הישן נתתי למישהו בעל קליאו. לא נראה לי שהוא אי פעם ניסה לבדוק מה היתה התקלה.

אין לי מושג אם במודל 2001 זה אותה משאבה. ב 2001 זה כבר מנוע 16 שסתומים אם אני לא טועה, אבל לא נראה לי שזה צריך להשפיע.

בהצלחה בתקלה שלך!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

היי.

המחוג דלק עכשיו מתנהג בסדר גמור.

התקלה שנשארה היא במחשב הדרך. התצוגה במחשב הדרך של ק"מ לתדלוק הבא לא מראה מספר, אלא הבהוב של "- - - -".

1. האם ניתוק המצבר לכמה דקות יעשה את העבודה ?

2. האם מלבד הכיוון של הרדיו והשעון - ישנם עוד דברים שמתאפסים ברכב ?

פורסם

היי חברים.

התופעה עדיין ממשיכה, התצוגה במחשב הדרך של ק"מ לתדלוק הבא לא מראה מספר, אלא הבהוב של "- - - -".

דיברתי עם חבר הפורום קמיל, בחור נחמד, שהציע לי לנתק את הקוטב השלילי במצבר למשך 1/2 שעה ע"מ לאפס את כל השעונים של מחשב הדרך.

לאחר 20 ק"מ של נסיעה, עדיין התופעה קוראת, כאילו הפונקציה במחשב הדרך לא עובדת טוב.

הרי מחשב הדרך על 8 האופציות שלו עושה חישובים של צריכה רגעית, ממוצעת, חיסור של הדלק שנצרך עם מכפלה של צריכה ממוצעת וחישוב הק"מ לתדלוק הבא - הרי הכל מתמתיקה פה.

אולי בתדלוק הבא, כאשר המחוג יראה "טנק מלא", אאפס שוב את המונים, אנתק את המצבר ל 1/2 שעה ואז נבדוק שוב - אולי, ואולי לא, מבולבלים ?!, גם אני.

אז למה לכל העזאזלים, המחשב דרך לא עובד כמו פעם ?!

מיואש, חברכם אריאל.

• תוכן חדש...