Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

קיימת ברכב תופעה לא קבועה שלאחר ההתנעה של מנוע קר יש סל"ד נמוך ולא יציב במשך כחצי דקה עד דקה ובמהירות "זחילה" בהילוכים נמוכים(ראשון ושני) בפקקים הסל"ד מאוד לא יציב (הרכב "קופץ").

בתודה מראש,

ADZ

בנוסף,האם מישהו מכיר מוסך כללי טוב לרנו באזור העמקים (בית שאן - עפולה)?

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

יכול להיות שיש בעיה במנגנון ייצוב סל"ד הסרק או יתכן שדרוש ניקוי מצערת.

צריך לגשת למוסך (רצוי כזה שיש לו אפשרות לסריקת תקלות ממוחשבת) ולבדוק.

פורסם

אביב תודה.

בנוסף,גם מוגשות רעידות קלות בנסיעה מהירה ובהאצה וכשאני מעלה ומוריד סל"ד כשהמכסה מנוע פתוח ע"י הכבל עצמו אני מרגיש שהמנוע לא עובד חלק (רועד מדי כמה שניות)

1. האם יש שבה אני יכול לזהות האם הבעיה היא במע' הואקום או ההצתה?בדקתי את כל צנרת הואקום והיא נראית תקינה.

2. לפני כחודש בערך ניקיתי את בית המצערת ומנוע צעדים וניתקתי את הקונקטור.האם ניתוק וחיבור של הקונקטור דורש ברכבב הזה לימוד מצערת (מנוע K7M702)?

3. לאחר נסיעה חוטי ההצתה חמים.האם זה נורמלי?

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אני לא מכיר את הרכב אבל עקרונית יתכן ודרוש כיול מצערת. יתכן גם ודרושה מחיקת טבלאות הלימוד לטווח ארוך.

חוטי ההצתה אמורים להיות חמים בטמפ' הסביבה של תא המנוע, בטח לא חמים ברמה שאי אפשר לגעת בהם.

היסטוריית הטיפולים של הרכב לא ברורה. יכול להיות שלא הוחלפו פלאגים, יכול להיות שיש רכיב אחר במע' ההצתה שדורש החלפה. לדעתי סרוק תקלות, משם תמשיך. אני מבין שהתעסקת עם הרכב ולכן כדאי שתפרט יותר מה בוצע ברכב. מתי הבעיה התחילה, אם אין בעיה של זיהום אוויר בטסט, אם הסחיבה בסדר וכו'.

בכל מקרה עבודה לא תקינה של המנוע בסל"ד גבוה יותר לא קשורה לבעיות ייצוב סל"ד סרק ולכן יתכן והבעיה שלך במקום אחר.

פורסם

רפי שלום.

הרכב עבר טיפולים רק במוסך מורשה ומותקנים בו פלאגים מקוריים.

הקרטועים הקלים בנסיעה רגילה גם מורגשים בניסיונות האצה.האם הכיוון של חוטי הצתה/מודול הצתה מסתדר עם התסמינים?

ADZ

פורסם

היום ביצעתי בדיקה נוספת-האם יוצאים מים מהאגזוז.כשהרכב היה קר הנעתי אותו וחיממתי אותו על 2000 סל"ד עד לפתיחה של התרמוסטט.אדם נוסף היה ליד האגזוז.בהתחלה היה ריח של בנזין לכמה שניות ואחר כך טפטוף קל מאד של מים שנמשך בזמן פעולת המנוע.זמן הבדיקה היה בערך 10 דקות.מקריאה של שרשורים ישנים הבנתי שטפטוף קל מהאגזוז ברכב עם ממיר קטליטי הוא סביר ונגרם מתהליך שריפת הדלק.צבע המים שקוף וללא ריח של נוזל קירור(במערכת יש נוזל קירור של פרסטון בצבע ירוק).

כבר תקופה שיש לי איבוד קל של מים.הוחלף צינור שנזל אבל האיבוד לא נעלם לגמרי.

האם השילוב של מנוע מקרטע לפעמים וטיפות מים מהאגזוז מעידים על פריצה בראש מנוע מאחד הצילינדרים וחדירה של מים אליו ומכך הקרטועים ואיבוד המים או שעדיין צריך לחפש בכיוון מע' ההצתה או הוואקום ?

חשוב לציין שהרכב לא מתחמם,אין סימני מים בשמן ואין סימני שמן במים ואין עליית מפלס בשמן.

בתודה מראש,

ADZ

פורסם

אביב שלום.לגבי תגובה #4

1. גם אני לא יודע אם בדגם הזה יש כיול מצערת..

2. החוטים חמים עד חמים מאד לאחר נסיעה.

3. הרכב עבר טיפולים שגרתיים בזמן ובמוסך מורשה.בטיפול האחרון לפני 13,000 ק"מ (טיפול "כסף" ע"פ רנו...) הוחלפו פלאגים מקוריים.ע"פ היסטוריית טיפולים מודפסת ממוסך מורשה(אמיל בחולון) שבו טופל הרכב בתשע השנים הראשונות שלו אצל היד הראשונה הוא טופל "לפי הספר" ובזמן.ע"פ אותה היסטורייה מודפסת מעולם לא הוחלפו חוטי הצתה או מודול הצתה.כרגע מותקנים ברכב חוטים של BERU עם כיתוב מק"ט גם של BERU וגם של RENAULT כך שאני מניח שאלו החוטים המקוריים של הרכב מאז נקנה.

4.כאשר החלפתי את צינור המים לפני חודש,גם כן במורשה,בוצעה סריקה ונאמר לי שאין תקלות.באותו תיקון גם העלתי את בעיית הקרטועים האקראיים ונאמר לי שלא זוהתה בעיה והרכב פועל באופן תקין בהחלט.בעיית הקרטועים/גמגום חזרה לפני שלושה ימים.

5. באופן עצמאי ביצעתי רק ניקוי מצערת ומנוע צעדים וניקוז אויר ממערכת הקירור.

6. בטסט שבוצע בתחילת מרץ הרכב עבר בדיקת גזים באופן תקין.

7. לגבי איבוד המים:כאשר הרכב חם,אחרי שאני מכבה את המנוע נשמעת בריחת אויר קלה ממכסה מיכל העיבוי.האם איבוד המים הקל שעדיין קיים יכול להגרם ממהמכסה וצריך להחליפו ובעצם אני מתמודד מול שתי תקלות שונות ולא קשורות?

האם סך כל הסימנים והמידע הזה עוזר למקד את מקור הבעיה של הקרטועים?

ADZ

פורסם

תשובה ל- DAN-IDIN:

ברישיון מופיע: דגם מנוע K7M.

במדבקה בספר הטיפולים מופיע מנוע K7M702.

adz

פורסם

היום מדדתי את ההתנגדות של חוטי ההצתה:

1. 1.8Khom

2. 2.5Khom

3. 3.4Khom

4. 3.8Khom

הבדיקה נעשתה כאשר החוטים היו חמים.

האם הערכים הללו תקינים עבור החוטים?

החוטים הם מתוצרת BERU ועם כיתוב של RENAULT בנוסף (ככל הנראה המקוריים של הרכב)

בתודה מראש,

ADZ

פורסם
היום מדדתי את ההתנגדות של חוטי ההצתה:

1. 1.8Khom

2. 2.5Khom

3. 3.4Khom

4. 3.8Khom

הבדיקה נעשתה כאשר החוטים היו חמים.

האם הערכים הללו תקינים עבור החוטים?

החוטים הם מתוצרת BERU ועם כיתוב של RENAULT בנוסף (ככל הנראה המקוריים של הרכב)

בתודה מראש,

ADZ

שלום.

תוצעות הבדיקה מראות שכול החוטים לא טובים או בדיקה שגויה.

התנגדות בחוטי הצתה צריכה להיות בין 8 / 16 אוהם

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני בוקר טוב והרבה תודה על התשובה!

היום אבצע מדידה נוספת לחוטים כשהם קרים,ובכל מקרה כבר אתמול במהלך היום עוד לפני שמדדתי את ההתנגדויות הזמנתי סט חוטי הצתה מקוריים וארבעה פלאגים מקוריים ואני מקווה שיהיו אצלי תוך יומיים-שלושה.

האם ההתנגדות הנמוכה עלולה לגרום לנזק לכויל או למרכיב אחר במערכת ההצתה?

האם אני צריך להשבית את הרכב עד להחלפה?

ושוב,בני,תודה על התשובה ובוקר טוב.

ADZ

פורסם

בני בוקר טוב.

כפי שהבטחתי אלו המדידות שעשיתי הבוקר כשהחוטים קרים:

חוט הצתה לצילינדר 1 (חוט 30 ס"מ)-1.43 Kohm

חוט הצתה לצילינדר 2 (חוט 30 ס"מ)-4.68 Kohm

חוט הצתה לצילינדר 3 (חוט 60 ס"מ)-1.7 Kohm

חוט הצתה לצילינדר 4 (חוט 60 ס"מ)-2.45 Kohm

האם במצב זה ניתן בכלל להניע את הרכב מבלי שיגרם נזק?הרכב מניע ומניע בקלות.אבל הרעידות מאד מורגשות ובייחוד בנסיעה.

בתודה מראש,

ADZ

פורסם

עדכון:

הבוקר פורקו הפלאגים והתברר שציפוי החרסינה סביב האלקטרודה בפלאג של בוכנה מס' 4 שבור..

הפלאג הוחלף ולמעשה הבעיה נפתרה.

עדיין,האם העובדה שחוטי ההצתה ישנים וע"פ המדידות שווה להחליף?

• תוכן חדש...