Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן:

ברכב של אישתי (מגאן האצ'באק דגם ישן, 03') נדלקה נורית אזהרה כתומה המעידה על שריפה לא תקינה - האוטו רועד ובעיקר כשהמוכנס לרוורס.

הרכב נקנה לא ממזמן ונראה שלא טופל באופן סדיר אך עשינו לו טיימינג והחלפת רצועות, משאבת מים וכו' בשבוע שעבר.

אני חושד, על סמך האמור פה בפורום ובפורומים אחרים, שמדובר בסלילי ההצתה.

אני בעל חוש טכני ולא חושש לתקן זאת בעצמי - והנה השאלות:

א. האם מישהו כאן יכול להדריך אותי בעניין? :?:

ב. האם למישהו יש ספר Heynes לרנו מגאן? :?:

מה אני עלול להרוס אם אני אסתבך? כבר הבנתי שאסור לנתק את הסלילים כשהמנוע עובד וכמובן שהם יוחלפו כשהמצבר מנותק :shock:

אני מבין שהסלילים עצמם יעלו לי כ-1000 ש"ח (ללא עבודה כמובן, אותה אני אבצע בעצמי).

מה הם אותם "מאריכים" - ומה מחירם? האם מומלץ להחליפם גם באותה הזדמנות?

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

לא מזמן דובר על כך שמחיר סליל הצתה חדש במורשה הוא 340 ש"ח ליחידה.

אני בכל זאת הייתי מכניס את הרכב לסריקת מחשב במורשה על מנת לוודא מה הבעייה בדיוק לפני שאשלם יותר מ-1000 ש"ח על 4 סלילים חדשים.

נ.ב.

ברשותי ספר היינס של מגאן שיתאים לרכב שלך. למכירה בה.פ.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

עריכה והערה מאת ההנהלה:

אין לבצע את הבדיקה כפי שמציע כותב תגובה זו. להסבר מלא ניתן לפנות להודעה העוקבת של רפי לין

תודה

וזו התגובה המקורית של כותב התרד:

אהלן חבר יקר !

אצלי גם הייתה הבעיה, אך היא לא נעוצה בביצוע/אי ביצוע טיפולים בצורה מסודרת.

כנראה אחד הסלילים שלך החזיר נשמתו לבורא.

פתח מכסה מנוע, הסר את כיסוי הפלסטיק שמכסה את הסלילים והפלאגים.

פרק את 4 ברגי הטורקס המחזקים את 4 הסלילים.

הסלילים "יקפצו" החוצה, החזק אותם באצבעות הידיים.

בקש מחבר שיניע את הרכב, ואתה מתוך תא המנוע, נתק כל פעם סליל הצתה אחד.

ברגע שתרגיש שאין שינוי באותו סליל שפירקת, אז בעצם מצאת את הסליל הפגום.

ניתוק של מבוא הסליל ע"מ לבדוק שינוי בתגובה של הרכב, לא נותן את אותו האפקט, אלא רק בשיטה שכתבתי לך.

ככה פתרתי אצלי את התקלה, 220 ש"ח עבור סליל הצתה חליפי OEM של וולאו (צרפתי).

בהצלחה !

אם אתה גר באיזור ראש העין, אני יכול לסייע לך, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

טועה ומטעה וזה גם מסוכן ועלול לגרום לנזקים ואני מסביר:

1. מסוכן - כי ברכב מודרני מתח ההצתה הוא גבוה מאוד ומכת מתח גבוה כזה אינה נעימה (בלשון המעטה).

2. עלול לגרום לנזקים - כשמתח הגבוה אינו יכול לפרוץ את מרווח המצת (פלאג), אז המתח הגבוהה עולה מאוד בתוך סליל ההצתה (קויל) עד שהוא מתפרק בתוכו ואז מושרה בחזרה מתח בסליל הראשוני שבתוך סליל ההצתה ומתח זה עלול לחזור אחורנית ולקלקל את מודול ההצתה שיכול להיות עצמאי בנפרד או כחלק מובנה בתוך מחשב נהול המנוע. פריצת מתח גבוה כזה בתוך סליל ההצתה כמובן שגם פוגמת בו.

תהליך בדיקה כזה היה נפוץ בזמנו במכוניות עם מע' הצתה רגילה ופשוטה וכשציוד אבחון במוסכים היה נדיר מאוד.

בברכה - רפי לין icon_smile.gif

פורסם

הדרך הטובה ביותר, הינה להתחבר עם סורק תקלות.

אם בשיטת ה"קומבינה" , שהיא פסולה, האופן לכמה שפחות סיכון לנזק עת בדיקה כזו, ניתן בביצוע של ניתוק מחבר המזרק ,כל אחד בתורו. הצילנדר שאינו משתתף (אינו משנה את הסלד) הוא זה שכנראה סליל ההצתה שלו פגום.

למותר לציין, כי בדגמים אלה, יש חשיבות מכרעת למצתים מקוריים על פי נתונים יצרן, ולא לשום חליפי שלכאורה "מתאים".

באם תחליט לבצע את הבדיקה בשיטת הקומבינה שתיארתי לעיל, שיטה שאני פוסל אותה, הרי שעת ניתוק המחברים של המזרקים, עלול להירשם קוד תקלה מתאים במחשב ניהול המנוע.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה למגיבים,

נראה לי באמת שאני אגש למוסך שיעשה סריקה ממוחשבת ואם אכן זו הבעיה אחליף את כל ארבעת הסלילים (מקוריים כמובן).

המוסך שאני עובד עימו הוא מאוד אמין ולא גובה הרבה על עבודה - מוסך צובה בהרי ירושלים למי שמכיר.

ועוד שאלה:

איך עושים את הדיאגלנוסטיקה? האם יש מחשב מיוחד לשם כך?

האם הוא מתאים רק לרכבים מסוג מגאן או שהוא יכול להתחבר למחשבים של רכבים אחרים?

הניסיון שיש לי הוא רק עם רכבים ישנים - ללא מחשב, והדיאגנוסטיקה היא הרבה יותר פשוטה (לפחות אחרי הרבה קריאה וניסיון).

הבנתי שבהרבה מחשבי רכב מתחברים באופן כלשהו למחשב רגיל עם תוכנת דיאגנוסטיקה - האם זה נכון?

המון תודה לעוזרים,

פורסם

ברנו , במוסכים המורשים , משתמשים בתוכנת CLIP המותקנת בדכ על מחשב נישא DELL . הדיאגנוסטיקה פשוטה וקלה יותר מאשר ברכבים בהם לא ניתן להתחבר עם סורק, אולם, המחשבה שברכבים שאינם מתחברים לסורק, איתור התקלה קל ומהיר יותר, נובע מעצם היותם לא ממוחשבים בכלל, או כמעט בכלל, ולכן התקלות שם מוכרות מנסיון ארוך שנים.

עובדה, גם כאן, יודעים לומר לך, שרוב הסיכויים, שמדובר באחד מסלילי ההצתה (מאריך הצתה ב"שפת" רנו) וזאת, טרם חיבור הרכב לסורק.

בחיבור הרכב לסורק, ירשום האחרון, איזה מכולם הוא הבעייתי, ועל כן, יש פשטות (מלשון לפשט) בחיבור הסקנר- סורק.

איני בטוח שכדאי להחליף את כל הארבעה, אלא אם לא אכפת לך מהחלפת סלילים שעדיין תקינים, ואם בכל זאת תחליף מי מהם ו/או את כולם, את התקינים שבינהם, השאר אצלך, חבל להשאיר אותם במוסך.

לא נראה לי שסליל משומש תקין של הצתה, יהיה בעיה למכור מתישהו למישהו כמשומש, תמורת אי אילו שקלים.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בוקר טוב.

אני מסכים שהבדיקה אותה הצעתי היא "חאפרית".

אבל אני לא מסכים שצריך להחליף 4 מצתים בו זמנית, הם לא בהכרח יתקלקלו בתקופה הקרובה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

שוב תודה :-)

אשתי הגיעה היום למוסך עם המגאן ואכן התקלה הייתה באחד מסלילי ההצתה ומסתבר ששלושה מתוך סלילי ההצתה לא הוחלפו מעולם (להזכירכם מדובר באוטו בן 6 שנים) ואחד מהם הוחלף ב-2006. לדברי המוסכניק השלושה שלא הוחלפו קרובים לסוף חייהם אז נחליף את כל הישנים.

המוכר האמין :evil: אמר לי שהרכב טופל במוסכים מורשים באופן סדיר - ובחודש שיש לנו את הרכב כבר החלפתי מיסב אחורי אחד, עשינו טיפול טיימינג מקיף כאמור ועכשיו סלילי ההצתה.

אנחנו נעשה יישור קו מלא - נעשה טיפול 30,000 ונחליף את נעלי הברקס האחוריים שקרובים גם הם לסוף חייהם - ונקווה שנזכה לרכב שישרת אותנו עוד כמה שנים מבלי שיצוצו אי אלו בעיות חמורות.

שוב תודה.

לבינתיים אני ארכוש בימים הקרובים ספר היינס לרכב ואוכל לעשות את מרבית הטיפולים בעצמי ולהימנע מנזקים רבים מדי לחשבון הבנק שלי.

• תוכן חדש...