Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אחי מעוניין לקנות רכב חדש וצריך ייעוץ

שתי 2 אופציות

1. שבורלט מליבו

2. הונדה אקורד

מה כדי ומה הסיבות תודה לעוזרים

פורסם

אם לא מפריע לך ירידת ערך של הרכב אז אני חושב שעדיף את המאליבו כי ב163K אתה מקבל את הדגם המפואר ביותר אם אבזור מלא בעוד שבהונדה הדגם הפשוט מתחיל ב-170K חוץ מיזה שהמאליבו החדשה בהחלט רכב טוב.

http://www.motocar.co.il/catalog/הונדה/אקורד/2008_ומעלה/4_דלתות/cars.aspx

http://www.motocar.co.il/catalog/שברולט/מאליבו/2008_ומעלה/4_דלתות/cars.aspx

פורסם

מאליבו זה הרבה יותר רכב באותו מחיר. אבל הונדה, אני מניח שאחרי כמה שנים מחירון שלה יהיה טוב יותר ויהיה קל יותר למכור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אצהיר מראש שאני משוחד למדי כבעליה המרוצה של מאליבו(מהדור הקודם, שנתון 2007).

ההונדה מצויינת ואמינותה בעלת מוניטין בלתי מעורערים מזה שנים רבות וכך גם שמירת הערך שלה.

המאליבו אכן מציעה הרבה הרבה יותר רכב בעבור פחות מעות. שמירת הערך שלה-כמו של כל האמריקאיות ורכבי הפאר היקרים בהרבה- פחות מלבבת מעמיתותיה היפניות אבל מאידך יש לה את הפלוסים שלה: מנוע הרבה הרבה יותר חזק, שפע חפיצים(גדג'טים) שלא תקבל באקורד אלא אם תוסיף עשרות אלפי ש"ח מעבר למחיר הבסיס שהוזכר לעיל ע"י אחד המגיבים, הביטוח המקיף של המאליבו יהיה נמוך משמעותית ממתחרותיה(אני משלם 3600 ש"ח ואילו חלק ממכרי מגיעים ל 7000 ויותר) ואחרי כמה שנים יצא שאף כי הפסידה מערכה יותר ממתחרותיה נחסכו לבעלים אלפי ש"ח בביטוח וזה מאזן את התמונה. המאליבו 2008 מקבלת קומפלימנטים בכל עיתוני הרכב ובקרב כל מבקרי הרכב. אגב, אחרי החגים תגיע ככול הנראה האחות הבכירה עם מנוע ה 3.6 החזק מאוד , תיבת 6 הילוכים ועוד יותר שכלולים, גדג'טים וכו'. העלות תהיה אם הבנתי נכון סביב 185-190 אלף ש"ח ואז לבטח תהיה אופציה יוצאת מן הכלל מול ההונדה(אפילו המאובזרת!)

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם
, הביטוח המקיף של המאליבו יהיה נמוך משמעותית ממתחרותיה(אני משלם 3600 ש"ח ואילו חלק ממכרי מגיעים ל 7000 ויותר) ואחרי כמה שנים יצא שאף כי הפסידה מערכה יותר ממתחרותיה נחסכו לבעלים אלפי ש"ח בביטוח וזה מאזן את התמונה. המאליבו 2008 מקבלת קומפלימנטים בכל עיתוני הרכב ובקרב כל מבקרי הרכב. אגב, אחרי החגים תגיע ככול הנראה האחות הבכירה עם מנוע ה 3.6 החזק מאוד , תיבת 6 הילוכים ועוד יותר שכלולים, גדג'טים וכו'. העלות תהיה אם הבנתי נכון סביב 185-190 אלף ש"ח ואז לבטח תהיה אופציה יוצאת מן הכלל מול ההונדה(אפילו המאובזרת!)

אני לא נכנס לנושא , איזה רכב לקנות .

אבל יש לי , נתונים אחרים לגבי הביטוח הגבוהה של היפניות .

מאזדה 6 חדשה ( 2008 ):cool: + נהג חדש = 4400 מקיף כולל הכל .

מאזדה 6 ( 2004 ) כל נהג = 3400 מקיף כולל הכל .

מאזדה 626 ( 2002 ) כל נהג = 2800 מקיף כולל הכל . --- הרכבים מבוטחים ב " ישיר 9,000,000 "

( כולל הכל - השתתפות עצמית 1600 ש"ח, במוסך הסדר 800 ש"ח, רכב חליפי בתאונה או השבתה .חלונות וכו' )

יש להבין כי כל ביטוח , הוא גם לפי נתוני הנהגים ,תביעות קודמות וכו' ולא רק דגם הרכב קובע .

לכן כדאי תמיד לבדוק בכמה חברות , לפני קניית הרכב , וכמובן גם בחידוש הפוליסה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

במילה אחת?

מאליבו.

יש לנו אישית את הרכב הזה, שנת 2008.

יותר מזה? במקום לשלם 162, תשלם כמונו 147K, תקבל רכב מצוין שההבדלים היחידים בין הדגם הזה לדגם של ה 162K זה שאין הנעה מרחוק והכסא של הנהג אינו חשמלי.

אני אישית אומר לך שזה ממש שטויות, זה חיסכון נטו של 15000 שקל האוטו מאובזר בצורה קטלנית (כן כן גם ה 147)

הריפודי בז' נותנים לך פוזה של יוקרתיות לאוטו ואתה לא מבין כמה הוא נוח ושט על הכביש, אין דברים כאלה, המנוע מאוד חזק, ואם תיסע איתה יפה

בתוך העיר היא אוכת משהו כמו 1ל 7, ככה שזה סבבה, וזה מבדיקה שאני אישית עשיתי מהפול האחרון שתידלקתי.

שיהיה בהצלחה ואני לא סתם אומר לך, אין מה להשוות בין הרכבים, אם אתה רוצה להשוות קח את ההונדה אקורד 2400 סמק שאז הם בערך מתקרבות ברמה של המנוע ושל הגימור, ועדיין עדיף את המאליבו בגלל המחיר הזול והעיצוב הקטלני.

פורסם

כמו שציינו פה המאליבו החדשה רכב מצויין (הרבה רכב ביחסית מעט כסף) הונדה זה הונדה אבל היבואן בארץ כניראה רוצה לעזור לינקלה שחר בחימוש נגד גיידמאק כי אחרת אי אפשר להסביר שהדגם הפשוט של האקורד יעלה 170K כאשר אתה יכול ליקנות את הדגמים המפוארים ביותר של המאזדה 6 ,פורד מונדאו והשברולט מאליבו(163K) בסכום הזה.

:fadein:
פורסם

הריפודי בז' נותנים לך פוזה של יוקרתיות לאוטו .

ריפודי בז' יש גם בהונדה, נראה יפה מאוד ויקרתי במיוחד עם הצבע השחור. הבעיה היא איך יראה אותו בז' אחרי שנה-שנתיים, כאשר בנוסף לטיפולים תצתרך גם ניקוים לריפודים.

פורסם

בקצרה ואחרי קריאת התגובות הקודמות: רכב לשנתיים שלוש, לך על המאליבו, ליותר לך על האקורד, לא רק מבחינת ירידת ערך גם מבחינת איכות היא "תזדקן יותר טוב".

אם אחיזת כביש והנאה מנהיגה חשובה לך יותר מ 0-100 לך על ההונדה.

פורסם
בקצרה ואחרי קריאת התגובות הקודמות: רכב לשנתיים שלוש, לך על המאליבו, ליותר לך על האקורד, לא רק מבחינת ירידת ערך גם מבחינת איכות היא "תזדקן יותר טוב".

אם אחיזת כביש והנאה מנהיגה חשובה לך יותר מ 0-100 לך על ההונדה.

אינני מבין דבר וחצי דבר בהחזקת הכביש של מאליבו, אבל מבחינת ירידת הערך בשניים-שלוש הראשונות מאליבו כנראה יהיה דבר מר ונמהר בהשוואה להונדה. ודווקא לתקופה ארוכה ההבדלים של ירידת ערך בין הונדה ומאליבו יהיו זניחים יותר ויותר.

פורסם
אינני מבין דבר וחצי דבר בהחזקת הכביש של מאליבו' date=' אבל מבחינת ירידת הערך בשניים-שלוש הראשונות מאליבו כנראה יהיה דבר מר ונמהר בהשוואה להונדה. ודווקא לתקופה ארוכה ההבדלים של ירידת ערך בין הונדה ומאליבו יהיו זניחים יותר ויותר.[/quote']

אחיזת כביש היא היכולת של רכב להיכנס ולצאת מסיבוב במהירות מסוימת ללא סיכון הנוסע. תכונה זו חלשה במאליבו ובאמריקאיות בכלל, חלק נוסף של הנאה מנהיגה הוא להרגיש את הכביש, המאליבו "שטה" ומנותקת מהכביש יחסית להונדה. יש הרואים ב"שיוט" יתרון ויש הרואים בזה חסרון.(מבחינה בטיחותית זה חסרון)

דווקא כאן בפורום של חובבי רכב, ציפיתי לראות יותר אנשים שיציעו ללכת על ההונדה.

הסיבה שכתבתי לשנתיים שלוש עדיפה המאליבו היא לא רק ירידת הערך אלא גם ה"הזדקנות" או מצב הרכב לאחר מספר שנות "עבודה". ההונדה ככל הנראה תשרוד את הזמן טוב יותר.

אני מנית שיש אחריות על המאליבו וההונדה של שנתיים עד שלוש. להערכתי, לאחר שלוש שנים הוצאות האחזקה על ההונדה יהיו יותר נמוכות כי היא יותר אמינה.

פורסם

אתה מייחס יותר מידי חשיבות לזמן האחריות אבל צריך יותר להתייחס למחיר הטיפולים התקופתיים והביטוח.

אני לא יודע ללגבי המליבו אבל קשה לי להאמין שבהונדה יהיה שימוש לאחריות אלא במקרה של באמת תקלה חמורה ביייצור.

בקיצור אני חושב שנושא האחריות הוא OVER RATED.

פורסם

מילה על טיפולים למאליבו:

אני משלם על טיפולים למאליבו 2007 שלי במוסך רשמי של UMI פחות משחששתי לפני רכישת הרכב (אחרי שהיו מי שטענו שטיפולים לאמריקאיות יקרים להחריד):

550 ש"ח לטיפול קטן

850 ש"ח טיפול גדול.

אני לא יודע כמה משלמים במקרה של הונדה אבל המחירים שלעיל ממש לא בלתי סבירים.

פלגים מחליפים פעם בעשר שנים(או 150 אלף קמ')

טיימינג- לא מוזכר בכלל בחוברת הטיפולים(כך שמחליפים אחרי רבע מליון קמ' או שבכלל לא במידה וזה אולי גלגל ולא שרשרת. אין לי מושג)

אחרי האחריות אדע כמה עולים חלקים למאליבו. אומרים שחלקים לאמריקאיות לא זולים אבל מאידך, כבעליה של פולקסווגן לשעבר, גם הגרמניות לא מספקות עלויות זולות.

פורסם
מחירון הטיפולים של הונדות ו-וולוות:

http://www.aman.co.il/mehiron/searchtipul.aspx

הצצתי באתר. נראה שעלויות הטיפול שלי (במאליבו 2007) אינן גבוהות והן דומות מאוד- מינוס פלוס- לאלה של בעלי האקורד(בדקתי מול האקורד 2.0 ).

• תוכן חדש...