Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מודה גם שאני לא מבין, את מי בכלל מעניינת התייחסות למזדה 3 החדשה, יותר ספורטיביות =יותר כיף, את המזדה 3 גם ככה אני יראה בדרך לעבודה כל יום

בן

לא הבנת , הדגש עם השיווק של הגרסה ה"חדשה" זה על נוחות נסיעה על חשבון ספורטיביות

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה כנראה לא הבנת אותי

לא ממש מעניין אותי מה בא על חשבון מה במזדה 3, ובטח ובטח שאין שום דבר ספורטיבי ברכב הזה

לא משהו ששווה ויכוח בכל מקרה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
אתה כנראה לא הבנת אותי

לא ממש מעניין אותי מה בא על חשבון מה במזדה 3, ובטח ובטח שאין שום דבר ספורטיבי ברכב הזה

לא משהו ששווה ויכוח בכל מקרה

בן

אז כנראה עיתונאי הרכב לא יודעים מה הם כותבים.

"אולם שילוב המנוע החזק והתיבה היעילה מאדירים את יכולת השלדה הגבוהה של הגרסה החלשה, והופכים את המאזדה 3 הזאת לחוויית נהיגה של ממש. כן-כן. מתחת למכסה שוכנת יחידת הכוח המוכרת מה-6 והמונדיאו, ואשר הספקה צמח ל-150 כ''ס ב-6,000 סל''ד ו-19 קג''מ ב-4,500. בתחומים עירוניים, העסק דורש מעט עדינות משום שכוח בסל''ד נמוך אין הרבה, ולחיצה בריאה בניסיון לקבל מעט עזוז תביא לקיק-דאון בוטה. אולם בכבישים הנכונים, זה בדיוק מה שצריך, והעסק מספק ביצועים נמרצים מאוד המגובים בתגובת דוושה עצבנית למדי. כך שביחד עם תיבת שתפעולה הידני מאפשר עצמאות מלאה לנהג, ומנוע שמוכן להצפין עד 7,200 סל''ד, לא קשה להשאיר את המנוע בתחום היעיל שלו (מעל 4,500) ולתת לשלדה לרקוד. ואת זה היא בהחלט יודעת לעשות.

החדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזאת לפניות, פשוט מלהיבה, ריסון המרכב מצוין והגלגלים הקדמיים (העוטים צמיגי ברידג'סטון פוטנזה דביקים) כמעט ואינם סרים ממסלולם. הגלגלים האחוריים לעומת זאת – גם בזכות אותן תגובות חדות של הדוושה – לא רק סרים, הם פשוט יוצאים במחול כל אימת שבקרת היציבות מנותקת. צריך רק שמץ של פרובוקציה בכניסה לפנייה, בלימה נגררת לתוך האייפקס או משיכת הגה חזקה, והזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה. ההיגוי המהיר עוזר כאן מאוד, ואלמלא היו אומרים לנו שהוא בתגבור חשמלי, באמת שלא היינו מאמינים; זאת כי יש לו משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו."

אם הייתי קורא את הטקסט למעלה מבלי לדעת באיזה רכב מדובר, הייתי בטוח שמבחן הדרכים עוסק במינימום מיאטה או גולף GTI (לא שאני משווה כמובן).

דרך אגב, הסיבה המרכזית שמאדדה לא החליפה פלטפורמה ב-3 ה"חדשה" (עדיין מובססת על C1 של פורד-מאזדה עליה גם מבוססת הפוקוס) היא מכיוון שפשוט אין צורך. מדובר באחת הפלטפורמות הקומפקטיות הטובות, ובעיקר המהנות לנהיגה הקיימות היום בקטגוריה ובכלל. ה-3 היתה זקוקה למתיחת פנים בעיצוב כדי שתראה חדשה, לעידון וריכוך (על חשבון הצד הספורטיבי) כדי לפנות יותר למיינסטרים הלא-ישראלי וליישור קו באיכות תא הנוסעים עם מובילות הקטגוריה. וזה מה שעשו. If it ain't broke, don't fix it.

פורסם

זה לא הופך אותה לפחות משפחתומטית ,פשוט עם מנוע 2.0 ל', ולא ממש מעניין שמגזין כזה או אחר שם אותה ואת המילה ספורטיבי באותו המשפט

מבחינתי לא משהו ששוה להתעכב עליו , לא בתוכנית ולא בעיתון

יתרה מזאת, זה שמישהו בת'רד בחר להתעכב ולשלול את היותה של התכנית מהנה כי לא זרקו יותר מידי אנפורמציה על מזדה3 החדשה, זאת פשוט פרספקטיבה לא נכונה על התכנית, שאמורה להציג בידור מוטורי גרידא

אבל, עזוב בוא נמשיך לנסות ולהפוך את ה-3 לספורטיבית, מישהו רוצה לצטט עוד מגזין?

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

איך בדיוק ציטטוים כמו "חווית נהיגה של ממש", "לתת לשילדה לרקוד. ואת זה היא בהחלט יודעת לעשות", "החדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזו לפניות פשוט מלהיבה", "הזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה", "להיגוי יש משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו." ועוד... זה רק לשים אותה ואת המילה ספורטיבית באותו משפט?

פורסם

מתחת למכסה שוכנת יחידת הכוח המוכרת מה-6 והמונדיאו, ואשר הספקה צמח ל-150 כ''ס ב-6,000 סל''ד ו-19 קג''מ ב-4,500.

כי זה ממש לא קשור לרכב שמתיימר להציג ספורטיביות

עזוב, אני לא רוצה להיכנס לויכוח, אני לא מרגיש אפילו בנח לשבור את הראש האם המזדה 3 2.0 היא ספורטיבית, אולי תציע למזדה שיפרסמו אותה כנגד הגרסאות הספורטביות של קונצרנים אחרים בשוק הישראלי.

נ.ב הכל יחסי בחיים, כל תיאורי השלדה המהוללים שציינת, כנראה מתייחסים ביחס לגרסת ה1600 או רכבים אחרים בקבוצה, הם בטח לא עומדים במבחן התוצאה אל מול ספורטיביות מוצהרות בשוק

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

בן, כוח זה לא הכול והאצה בקו ישר לא הופכת רכב למהנה או לא מהנה לנהיגה. רכב יכול להיות מהיר מאוד ולא מהנה ופחות מהיר וכן מהנה.

אין שום קשר ליחסי וה-3 לא "מתיימרת" להיות ספורטיבית ומהנה לנהיגה. היא פשוט כזו.

מה זה ספורטיביות מוצהרות בשוק? האם STI תהיה מהנה יותר לנהיגה? כמובן.

אף מכונית לא נמצאת בוואקום. זה לא נכון להשוות את ה-3 לרכב שעולה 200,000 שקל יותר.

אני אשאל שוב אבל בניסוח שונה, איך בדיוק ציטטוים כמו:

"חווית נהיגה של ממש", "לתת לשילדה לרקוד. ואת זה היא בהחלט יודעת לעשות", "החדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזו לפניות פשוט מלהיבה", "הזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה", "להיגוי יש משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו."

זה ביחס לגרסת ה-1.6 ? או ביחס למכונית משפחתית? אלו הם ניסוחים אבסולוטים מפי כתב רכב מקצועי. אלו גם ציטוטים שנדיר למצוא במבחן דרכים למכונית שאינה ספורטיבית "מובהקת".

אתה מוזמן לקרוא את מבחן הדרכים המלא בעצמך.

פורסם

קראתי את מבחן הדרכים הנ"ל, וזה לא משנה את דעתי , המכונית הזאת אינה ספורטיבית, זה שהיא נוסעת יותר טוב אם איזו שהיא זיקה שקרובה להרגשה ספורטיבית, מהמתחרות בקטגוריה שלה אולי, להיות ספורטיבית היא לא וגם לא תהיה אלה בגרסת הMPS שלה, עד אז היא תישאר רכבם של ההמונים, רוצים לקרוא לזה ספורטיבי, נקרא לזה כך, אותי אישית לא משכנע

בכל מקרה זה כבר נראה לי הזוי שאני מוצא עצמי מתווכח על כך שהמזדה 3 ספורטיבית או לא ספורטיבית, עוד אני ימצא את עצמי מכתיר בקרוב את הספורטיבית המשפחתומטית מכולן.

נ.ב- איפה מדבריי השתמע שספורטיבית זה רק קו ישר, גם לסיבובים הצרים שבצרים לא הייתי בוחר ב-3.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

לא מעניין אותי מה ההגדרה של ספורטיבי או לא.

נהגתי במאזדה 3 ליסינג 1600, ובפניות היא פשוט הרבה יותר מהנה מהאיביזה טורבו, נקודה.

ובכלל, אם מדובר על נהיגה במהירויות נמוכות יחסית, בהן עוד יש לה כוח סביר (בזכות הילוכים קצרים מאוד), הייתי מעדיף אותה.

פורסם

בן, אתה רושם את דעתך (שאתה מציג כעובדה) שמתבססת ברובה על מה שנראה כקושי לקבל את המכונית הנפוצה ביותר בישראל כרכב מהנה לנהיגה. מה לעשות שעיתונות הרכב המקצועית, שאני בטוח שאתה מכבד וגם קורא, חושבת אחרת ?

כתבי רכב שנוסעים על מכוניות ספורט טהורות רושמים שבחים כה גבוהים על יכולות השלדה, ההיגוי, החיבור עם הנהג וההנאה מהנהיגה של ה-3 הנפוצה.

היא גם מהנה לנהיגה באופן אבסולוטי- בכך שכיף לנהוג בה באופן כללי: שלדה מצויינת ומגיבה, מתלים אוחזים, הגה בשרני ומתקשר ומנוע 2 ליטר שאוהב להגיע עד 7250 סל"ד, אבל גם יחסית - בגלל שפוקוס RS תהיה מהנה יותר.

למה אתה משווה אותה בדיוק? ל-M5? ל-EVO? גם עליהן אפשר לומר שהן לא ספורטיביות במיוחד, יחסית ל-911 טורבו.

יש הבדל בין מהנה לנהיגה, ספורטיבי וספורט. מכונית ספורט היא לא, מהנה לנהיגה וספורטיבית כן.

פורסם

אז? איך זה קשור לשאלה אם ה- 3 החדשה היא באמת "חדשה" או "ישנה משודרגת"?

את כל הסופרלטיבים ששלדת ה-3 ראויה להם קשרו גם לפוקוס דור I, ובכל זאת באה אחריה פוקוס דור II שהיתה מכונית חדשה ולא מחודשת.

בן, אתה רושם את דעתך (שאתה מציג כעובדה) שמתבססת ברובה על מה שנראה כקושי לקבל את המכונית הנפוצה ביותר בישראל כרכב מהנה לנהיגה.
מותר שיהיו לי השגות על ההתפעלות הגורפת שהבאת מעיתוני הרכב?

או שזה התחליף המודרני לתנ"ך?

פורסם

toxic אתה מעוות את דבריי וחבל, אני ביססתי את דעותיי כעובדה? ממש לא, להפיך, כמו שאומר כאן ארנון אתה מתייחס לכתבה כאילו היא תנ"ך שלם וכעובדה

יתרה מכך, אם תקרא את מה כתבתי, אמרתי שאני מסוגל להבין אם היא מהנה לנהיגה יותר מאחרות המקבילות אליה בקבוצה , אבל מכאן ועד מכונית ספורטיבית (19 קג"מ לספורטיבית ב2009?), כן היא מגיעה עד 7250 סל"ד, רק תיזהר שהיא לא תשבוק לך בדרך.

כמו שארנון אמר, אלו ההשגות שלי בנושא, ועם כל השבחים מהכתבה, היא לא תהפוך ספורטיבית יותר ולא משנה איך נסובב את זה, אלה לכשתגיע הMPS

אגב, אני באמת לא מבין איך גררת אותי לבכלל לויכוח הזה, כאשר הנושא המקורי היה האם היו פה שינויים או שמה ישנה מזדה 3 חדשה?, נושא שנראה לי לא חשוב גם ככה אלה שלמישהו הפריע מאוד בתכנית החדשה של ערוץ 1 שנותנים עליו 5 דקות.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
לא מעניין אותי מה ההגדרה של ספורטיבי או לא.

נהגתי במאזדה 3 ליסינג 1600, ובפניות היא פשוט הרבה יותר מהנה מהאיביזה טורבו, נקודה.

ובכלל, אם מדובר על נהיגה במהירויות נמוכות יחסית, בהן עוד יש לה כוח סביר (בזכות הילוכים קצרים מאוד), הייתי מעדיף אותה.

תכניס 200 כ"ס לגלגלים הקדמיים שלה ונראה אם היא עדיין זזה אותו דבר

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

נהג רגוע,

אם אתה מתכוון לזה, אז לא האיביזהולא ה3 רלוונטיות פה, תעשה לי טובה, חדות פנייה במזדה 3

tshavit,

קלעת בומבה, זה מה שאני מנסה להגיד

(שים לב להודעות האחרונות שלי), למי באמת איכפת,

בן

BENJ:

ROY:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...