Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה 3 2.0 בליסינג מזה שנה וחצי בערך. תזכורת לתחילת האירועים :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=124613

בקיצור - אחרי 7000 ק"מ ראשונים של האוטו (בלי הרצה), השמן נעלם (מדיד יבש, לא יודע כמה נשאר בקרטר), הלך ראש (דפיקות חזקות מהשסתומים). בלי שום התראה, נורת לחץ שמן, חום מנוע, כלום. החליפו ראש, שסתומים וכו'.

ב35000 ק"מ שוב התחיל הרעש של השסתומים (נקישות חזקות). בעצת קצין הרכב שאמר לי שאם זה קורה שוב - לגמור את המנוע שיחליפו קומפלט, המשכתי לנסוע עד שהמנוע נתפס ומת. בבדיקה שוב התגלה שלא היה שמן (לא יודע כמה בדיוק).

שוב - לא הייתה שום התראה, שעון חום קבוע באמצע.

הוחלף מנוע חדש קומפלט במסגרת אחריות. שימו לב מדובר ב-5000 ק"מ אחרי שהרכב יצא מטיפול 15K.

למנוע הזה כבר עשיתי הרצה כמו שצריך, בתקווה שזה ימנע את הפעם הבאה. אבל - התבדיתי.

ב-67000 - אותו סיפור - נקישות וכו', המשכתי לנסוע עד הבית (שעה), אחרי שמילאתי שמן - היה חסר ליטר וחצי (לפי הספר הקיבולת היא 4L). כשהגעתי המנוע כבר היה חצי מת - לא סחב כמעט ועשה רעש של מכסחת דשא, רק אז המנורה של הלחץ שמן הבהבה קלות לכמה שניות. שירת הברבור ממש.

הרכב נכנס למוסך - שוב הוחלף מנוע חדש קומפלט, והפעם - מאזדה הודיעו שזו פעם אחרונה.

יש מצב שגם רוצים להחתים אותי על התחייבות שבמקרה הבא - עלות התיקון תחול עליי ולא על הליסינג.

עובדות ותהיות :

- הרכב עובד קשה. מודה. אני נוסע בכבישי נהיגה רוב הזמן, לא בפקקים, ומנצל את הרכב עד הסוף.

- הייתה לי פוקוס 2L שעברה בדיוק אותה נהיגה לאורך 3 שנים ו120K ק"מ - ולא אכלה טיפה שמן.

- אין מצב שרכב חדש אמור לאבד ליטר וחצי שמן לפחות ב-5-7K ק"מ..נכון ?

- נניח וכבר איבד, למה אין התראה כלשהי ? איך זה שהמנוע מתאבד בלי להגיד מילה ? איך אפשר להוכיח/לבדוק את זה ?

- מעכשיו אני אנסה להקפיד יותר לבדוק שמן, אבל מה יקרה אם זה שוב יקרה ? האם למאזדה יש זכות להתנער ?

- ברור שאני לא חותם על שום דבר שמחייב אותי. שייקחו את האוטו מבחינתי.

שוט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

מנוע שעובד בסל"ד גבוה כל הזמן,טבעי שתהייה תצרוכת שמן,זה בצירוף חוסר בדיקת שמן תכופה,גורם למצב של נסיעה בלי שמן.

כשאתה אומר החליפו מנוע קופלט,הכוונה היא למנוע אחר, או לשיפוץ הקיים?

פורסם

איזה שנה הרכב והאם עדיין יש אחריות?

אני הייתי במצב כזה פונה במכתב תלונה ישירות ליבואן (שולח במייל) ומציין את השתלשלות העניינים.

מכיוון שהיבואן הנ"ל מעוניין לשמור על שמו הטוב גם שלו וגם של מכוניתו בניגוד ליבואנים אחרים,שידוע בדיוק מה קורה אצלם אני חושב שיתיחסו ברצינות ויגלו את הבעיה שהולך מנוע 3 פעמים.

זה אבסורד של ממש,שלא נתקלתי בו.

הרי אם מוחלף מנוע 3 פעמים בגלל אותו סיפור יש כאן כשל של מערכת השמן שגורמת לכך .

יתכן שמשאבת השמן/יוניט לחץ השמן פגומים ואפילו אם יש שמן מלא עד הסוף,המנוע לא מקבל שימון אל הרינגים ומשם הדרך לפיצוץ של המנוע קצרה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מנוע שעובד בסל"ד גבוה אמור לשתות ליטר וחצי ב-5K ?

למה זה לא היה בפוקוס שעברה בדיוק אותו דבר ?

למה לא היה מעולם שום חיווי על בעיה ?

(ומנוע חדש קומפלט אומר שהחליפו את המנוע בשלמותו במנוע חדש מהקופסא, פעמיים - ראיתי במו עיניי).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

סתם מעניין אותי.. פעמים הוחלף מנוע ועדיין זה לא ברור שהבעיה לא נובעת מהמנוע עצמו?

שיחפשו יותר לעומק, כמו בדיקת התנגדות חישנים לבדיקת תקינותם.

ויש עוד כיוונים לבדוק.

מה זה אומר מנוע קומפלט, שהוא כולל הכל כמו משאבת שמן וכו?

פורסם

יכול להיות שאתה פשוט מתעלל ברכב כמה שאפשר בגלל שהוא לא שלך...??!!:? ברגע שזה קורה לכל מנוע חדש שמורכב ברכב זה יכול להיות רק בגלל הרגל שלך, אתה פשוט הורג את המנוע בצורה קיצונית ומטורפת כנראה... תבדוק מה קורה איתך,זה העניין....!

פורסם

בקיצור - אחרי 7000 ק"מ ראשונים של האוטו (בלי הרצה)...

אולי פה טמונה הבעייה...? :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני לא הייתי ממהר להאשים את הבחור פה.

אמנם מנוע שעובד בסל"ד גבוה טבעי שיאכל שמן, אבל להוריד ליטר וחצי ב7K זה מוגזם לכל הדיעות.

האוטו שלי [עגלה חבוטה, 207 אלף ק"מ] מבלה בסביבות המנתק לפחות חצי שעה בשבוע, ומעל 5K סל"ד זו עבודה שוטפת בשבילו ובכל זאת, כל טיפול לאוטו הוא מאבד כ-ליטר שמן, כך שלדעתי - אין מה להאשים את הנהג.

המנוע והרכב כולו בנויים עם מרווחי ביטחון ובדיוק מהסיבות האלה - היצרן לא אמור למכור לך מוצר שימות אם תשתמש בו באופן אינטנסיבי כל כך מהר.

לפותח השרשור - נשמע שיש בעיה יותר רצינית במערכת הניהול של האוטו שלך, אם אלה חיישנים או אם זה טיפול גרוע במוסך או אני לא יודע מה, בפעם הבאה שהולך מנוע - פשוט תדרוש רכב חדש, הפעל את קצין הרכב שלכם בחברה ואת כל מי שצריך כדי שחברת הליסינג תברר אחת ולתמיד מה הבעיה בהתנהלות שלהם שגורמת להחלפות המנוע התכופות כל כך.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

גם אצלי האוטו אוכל שמן (יש לי זהה לשלך) ברמה שאני ממלא עצמונית עוד לפני מועד טיפול ה 15K אחרת זה יורד מתחת למינימום.

כמו אצלך, גם אצלי הרכב רואה 6K סל"ד כמעט כל יום וגומע בכיף ליטר דלק על 7.5 ק"מ במקרים קשים.

כנראה שאכילת השמן טבעית במנוע הזה בתנאים הללו, אבל אני מניח ששמן איכותי (לא שמן ה"שקר כלשהו" שהליסינג שלי ומן הסתם גם שלך שמים) היה מונע את ההרס.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

"אהבתי" את הרעיון של קצין הרכב שלך, לתפארת מדינת ישראל.

כנראה שאופי השימוש ברכב (סל"ד, נסועה) פשוט הורג את המנוע ואולי יהרוג גם מנועים אחרים שיעברו שימוש כזה. אחרת לא ברור לי איך אפשר להרוג 3 מנועים יפנים אמינים.

יחד עם זאת, מנוע שיש בו בעיה אמור להתריע על כך וכנראה שזה לא קרה במקרה זה.

עדיף שתפרסם את מספר הרכב כדי שנדע איזה 3 לא לקנות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם אתה לוחץ כל רמזור ומגיע ל 6 -7 אלף סל"ד בכל הילוך זה לא מפתיע שכל פעם הולך לך מנוע

תחליף אוטו בליסינג, אולי זה יעזור

Daewoo racer 94, Citroen Volcane 2.0 , Alfa Romeo 33 1.7 16V

WhatNext?

פורסם

הרכב על הכביש שנה וחצי כמו שאמרתי, שנת 2006, באחריות (3 שנים אחריות).

לכל המתלהמים - אין שום סיבה שרכב יפני חדש לא יעמוד בנסיעה ספורטיבית יומיומית. אני לא "הורס" את האוטו.

אני לא ילד בן 18 שקיבל אוטו פעם ראשונה. כולם מתעלמים מהעובדה שהרכב הקודם - פוקוס, גם 2L, גם ליסינג, אותה נסועה וצורת נהיגה לא איבד שום שמן ולא קרה למנוע כלום אחרי 120K ב-3 שנים.

ועדיין, אני חוזר, נניח, נניח שאני אוכל את הכובע ומקבל את זה שהרכב אוכל שמן כמו מטורף כי הוא עובד בסל"ד גבוה. נניח.

אם הוא מגיע למצב קריטי - הוא חייב לתת חיווי לפני שהוא מחזיר את נשמתו לבורא.עם כל המחשבים והחיישנים שמתקינים ברכב מודרני, זה המינימום שאפשר לצפות.

לגבי ההרצה - נכון, טעות שלי הייתה פעם ראשונה שלא עשיתי הרצה. אבל למנוע שהחליפו פעם ראשונה כבר ציינתי שעשיתי הרצה, וזה לא שינה כלום מסתבר.

לדעתי יש פה איזשהו כשל תכנוני של המנוע - סף הסיבולת שלו לחוסר שמן הרבה יותר נמוך מהסף של החיישנים עצמם, או מהסף שהתכנון שלו כיוון אליו. שימו לב - בפעם האחרונה שזה קרה היה במנוע עדיין 2/3 מכמות השמן בערך - והמנוע מת.

נגיד שחיישן לחץ שמן מתוכנן לדלוק כשיש חצי כמות שמן, אבל בפועל המנוע נדפק כבר ב-2/3 ? זה משהו שלא יגלו בשום בדיקה של חיישנים כי הכל עובד כמתוכנן, רק שהתכנון לקוי..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

האם מישהו אי פעם בדק או החליף חיישן לחץ שמן?

כמה חזק אתה לוקח את הסיבובים? להניח שעם צמיגי ליסינג זה לא ממש יוצא, או שאתה נמצא בתאוצות צד רציניות מדי פעם?

מישהו ממומחי מזדה - יש לה מחיצה באגן שמן?

מנוע שלא נמצא על המנתק באופן קבוע, צריך לעבוד. יש לי מנוע צרפתי ישן שיודע לעשות את זה יופי, אין שום סיבה שמנוע יפני חדש לא יעשה את זה.

פורסם

misteb, קראתי בענין רב את כל האינפורמציה שנתת לנו ויש לי מה לענות לך:

1) אתה = נזק.

2) אתה לא טרחת לקרוא בספר נהג כי חובה לבדוק את מפלס הנוזל קירור ומפלס השמן לפחות פעם בשבוע ולהוסיף במקרה הצורך. אם היית מבקש שמן מהקצין רכב אני מאמין שהוא היה נותן לך, ואם לא אז הולכים לאוטו דיפו וקונים ג'ריקן של דלקול ב-100 ש''ח ומוסיפים לפי הצורך. בגללך החליפו מנועים, בגללך כל הנזק.

3) ידוע בהחלט כי מנועים 2.0 ליטר של מאזדה3 צורכים שמן בסל''ד גבוהה, זה ממש לא סוד וגם לא בעיה.

4) אם אתה מתעצל לבדוק שמן אז תבקש מקצין הרכב שלכם לבדוק את הנוזלים ברכב שלך פעם בשבוע-שבועיים. אתה קולט כי כל הבעיה היא כי פשוט לא בודקים מפלס שמן??

5) יתכן ויש פה רשלנות מסוימת של חברת הליסינג יחד עם המוסך המטפל כי השימוש בשמן חצי-סינטטי ברכב שלך גורם לשריפה מוגברת של השמן. שימוש בשמן סינטטי מלא היה מקטין משמעותית את צריכת השמן, אבל כמובן שחברת הליסינג הייתה צריכה להפסיד עוד 50 ש''ח כל טיפול, שזה ממש ממש הרבה :cry:

בקיצור, אין פה שום בעיה ברכב, הבעיה היחידה זה אתה. אתה זה שמזניח ומתעלל ברכב. אני מכיר אנשים שיש להם רכבים מליסינג והם בודקים נוזלים בקביעות, כל דבר קטן הם מודיעים לחברה ולא מתעצלים או הורסים בכוונה מנועים. יש כאלה ויש "כמוך".

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

צריכת שמן בסל"ד גבוה זו תופעה מוכרת ותקינה, אף אחד לא אמר שלא.

אבל הכמויות שהוזכרו פה נשמעות מעל ומעבר לתקין, במיוחד בהתחשב בעובדה שלא מדובר פה באיזו פג'ו 205 עם רבע מליון ק"מ אלא מנוע יפני דנדש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...