Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דילמה.

כפי שרואים בתמונה, יש לי סיטרואן קסנטיה 1997. כפי שהתבשר לי בימים האחרונים, נדרשים לרכב שיפוץ מנוע (רינגים שחוקים) פלוס עוד כמה דברים מסביב בעלות של יותר מ6 אש"ח, שזה יותר ממה שהאוטו שווה.

עכשיו אני בדילמה.

א) לתקן. הבעיה היא שהתיקון עולה יותר מהאוטו, וגם האוטו ימשיך להתקלקל - 14 שנים ו270K קילומטר לא באים ברגל. אחרי מנוע יבוא גיר, אחרי גיר יבוא מחשב, אחרי מחשב יבוא לא יודע מה.

ב) לקנות רכב אחר יד שניה. הבעיה היא שצריך להוסיף הרבה יותר מעלות התיקון של הקסנטיה, וכאן אתה מקבל חתול בשק, כי מה לעשות, רכב ישן מתקלקל, ועם רכב ישן-חדש באות תקלות חדשות.

ג) אוטו חדש בעיסקת מימון/ליסינג. כאן הבעיה היא שאין לי כסף לתת מקדמה של 30-40 אש"ח, כך שאצטרך לקחת את הרכב במימון מלא. נכון שהרכב חדש ובאחריות, כלומר 0 תקלות, וגם אם יהיו תקלות, זה יתוקן באחריות. הבעיה היא - מחיר. כמובן שאם אוטו משפחתי דוגמת טויוטה קורולה (לא מוכן להתפשר על רכב יותר קטן - גם לי יש סטנדרטים) היה עולה בסביבות 60 אש"ח, לא הייתי חושב פעמיים, הייתי רץ לסוכנות וחותם על עסקת תשלומים, אבל הבעיה היא שרכב כזה עולה משהו כמו 120 אש"ח (לא כזה בא לי לממן את מסעות השופינג של שרה נתניהו :evil:), ולא, אני לא מוכן להתפשר על ג'וק דוגמת פנדה/אלטו/פיקנטו, הספיקה לי נסיעה בפנדה מחדרה לעפולה.

אז מה עדיף לי לעשות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יכול להמליץ לך על דרך פעולה בצורה החלטית אבל...

האפשרות לבחור בתיקון משאירה לך יותר ודאות, אתה מכיר את הרכב שלך ויכול לדעת מה המצב שלו. אם תקנה רכב משומש אחר העלות גבוהה יותר וגורם אי הוודאות קופץ. בהנחה שאתה לא תעלה הרבה בשנתונים אתה לא תוכל לקבל רכב שאתה לא יודע שאתה לא הולך להשקיע עליו הון בתיקונים.

אם אין לך הון ראשוני עדיין יש דרכים היום לקבל מימון גם לרכב משומש, כך עלות גורם המימון (ריבית) יורדת, ולטעמי במצב השוק היום שמחירי המשומשות יורדות בצורה דרסטית אתה יכול להשיג מימון נוח ורכב חדש יחסית (ולא "ג'וק) בזול.

פורסם

אם הממון אינו בכיסך, הקסנטיה לא כ"כ מתאימה לך כי היא דורשת אהבה (כסף) , ע"ע מערכת הידרואלית, AL4\חשמל צרפתי.

אם אתה רוצה להחזיק את האוטו - בדוק אפשרות להחלפת מנוע זה בד"כ יותר זול מאוברהול שאין לך מושג איך יסתיים אם הידים לא מקצעיות מספיק.

ברר אצל אחים יזדי לגבי מנוע +הרכבה, ובעוד כמה מקומות - + אחריות.

עדיף מנוע מייבוא - אם אין הפרש גדול במחיר.

עריכה:

היום קל לקנות רכב יד 2 , את ה 2005 C5 שלי רכשתי כך לפני שנתיים דרך פמה. הוגנים, הסירו את השעבוד בזמן המכירה כמו שצריך, אין תלונות.

החזרתי 1000 ש"ח בחודש + 7 K מקדמה (סביר +) השתמשתי שנתים ומכרתי במחירון - ככה שיצא לי יותר זול מליסינג \ מימוני.

פורסם

זה לא העניין, יש לי מכונאי שאני יכול לסמוך עליו.

הבעיה היא שגם אם המנוע יתוקן/יוחלף, יצוצו דברים אחרים, ולא יהיה לזה סוף, כי זה אוטו ישן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תיקון הוא האופציה הזולה ביותר וכנראה היחידה שבאמת נמצאת בהישג ידך. כל אופציה אחרת בוודאות תגרום לך להוצאות גדולות יותר, כאשר תיקון הקסנטיה עלול לגרום להוצאות נוספות רק אם רכיב חיוני אחר ילך לעולמו.

אם לא ילך - הרווחת, ואם ילך - זה עדיין יצא לך זול יותר מהחלפת הרכב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא ניכנס לדילמה אם זה כדאי או לא, אבל אתה יכול לעשות עסקת תשלומים גם על רכב משומש.

אם ניקח את הדוגמה שלך, באזור ה-60K אתה יכול להשיג קורולה רובוטית שנת 2008 שאת רוב התשלום עליה אתה יכול לשלם בתשלומים.

שלא לדבר על העובדה שאתה יכול לקבל מגאן 2008 ב-45-50 K כולל שלוש שנים אחריות.

חברות הליסינג עושות הרבה מאוד בשביל להיפטר מהרכבים שלהם היום.

פורסם
אם הממון אינו בכיסך, הקסנטיה לא כ"כ מתאימה לך כי היא דורשת אהבה (כסף) , ע"ע מערכת הידרואלית, AL4\חשמל צרפתי.

AL4 בסיטרואן משנת 1997 ? כן, בטח, למה לא להגזים...:roll:

בניגוד לדיעה הרווחת, בקסנטיה כמעט ואין בעיות חשמל בכלל - בניגוד למה שכולם נוטים לחשוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תשמע, יש פה גם מרכיב אמוציונאלי.

האם אתה אוהב את הקסנטיה שלך או שבא לך כבר להחליף?

אתה תקבל איזשהו סכום עליה, נגיד 3000 ש"ח.

תוסיף לזה את ה-6 של התיקון אתה מגיע ל-9, נעגל ל-10.

ב-10 אלף תמצא רכב יותר טוב שלא יצטרך תיקונים כאלו ואחרים?

נכפיל את התקציב - ב-20 אלף תמצא?

אפילו אם תכפיל אותו פי 5 - ב-50 אלף תמצא? לא.

כל רכב יד שנייה שתקנה בסכומים כאלו, גם אם הוא שנת 2008 יתחיל להראות סימני בלאי.

אז אם אתה אוהב את הקסנטיה שלך ולא נמאס לך ממנה - תשקיע את הסכום הזה.

אם נמאס לך או שבא לך כבר להשתדרג (בכל זאת המון שנים אצלך) - אז להיגיון אין כל חשיבות כאן.

פורסם

לעניות דעתי, אין לך מה לתקן את הקסנטיה. עדיף לך למכור אותה לחלקים, תמורת כמה שלא יהיה.

כעת תגדיר תקציב וצרכים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

רכב לא קונים בכסף שאין, כך אני מאמין וכך פעלתי כל השנים.

לא לעיסקת ליסינג ולא להלוואה כלשהי.

סע במה שהכיס מרשה לך ואל תשעבד את העתיד שלך לרכישת מוצר שמאבד מערכו בצורה הסטרית.

תחליף מנוע וסע לשלום, גם אם יבואו תיקונים נוספים - הם יהיו זולים יותר מעלות הביטוח ואבדן הערך שברכב שתרכוש.

פורסם

עם כל הכבוד לקסנטיה (ויש כבוד), נראה לי שזאת ההזדמנות שלך להתקדם למשהו קצת יותר חדיש.

בדוק את האפשרויות עם פריים ליס (הליסינג של לובינסקי) ועם הבנק שלך, תראה מאיפה יותר כדאי

לקחת הלוואה, ולך על זה.

פורסם
סע במה שהכיס מרשה לך ואל תשעבד את העתיד שלך לרכישת מוצר שמאבד מערכו בצורה הסטרית.

תחליף מנוע וסע לשלום, גם אם יבואו תיקונים נוספים - הם יהיו זולים יותר מעלות הביטוח ואבדן הערך שברכב שתרכוש.

הפחד שלי הוא שזה לא ייגמר באוברול למנוע. אחרי מנוע יבואו תקלות אחרות ותיקונים אחרים, יקרים יותר או פחות.

עם כל הכבוד לקסנטיה (ויש כבוד), נראה לי שזאת ההזדמנות שלך להתקדם למשהו קצת יותר חדיש.

אכן יש תכנון להשתדרג, רק לא לעכשיו. גם לא לאוטו חדש.

אוטו חדש זו אחת האופציות.

פורסם

מבין את החשש שלך א-ב-ל: כתבתי לך שתיקונים עתידיים (אם יהיו כאלה) יעלו פחות מאבדן ערך ועלויות ביטוח (מקיף מן הסתם) שמובטחים לך בוודאות ברכב חדש.

פורסם

החלפת המנוע יכולה לאפשר לך "על הדרך" לעשות טיפול מונע לכל מה שאתה חושש שיתקלקל בקרוב.

גם ככה הרכב על הליפט.

מתחדשת*

• תוכן חדש...