Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

תמיד אמרו לי שעם התנעת הרכב (ובמיוחד כיוון שאצלי מדובר ברכב ישן עם צ'וק) כדאי לחכות כמה דקות עד שהמנוע יתחמם,

על כמה וכמה בתקופת החורף או אחרי תקופה ארוכה יחסית שהמנוע לא הותנע, אך גם בקיץ.

רציתי לשאול מהו החלק העיקרי לו נגרם נזק במידה ולא מקפידים על זה כלל וכלל?

ואם יש מישהו שחושב שמדובר במיתוס ללא שום ביסוס אשמח לשמוע גם כן.

תודה מראש!

פורסם

בתור משתמש ותיק בפורום הייתי מצפה ממך לחפש לפני שאתה שואל :-)

בצע חיפוש ידידי, מחכה לך הפתעה שלא ציפית לה, אני מבטיח לך. חפש במיוחד את ההסבר הטכני של yosi05 בעניין.

פורסם

זהו אכן מיתוס!

התנע עת רכבך ולא משנה מה שנת היצור שלו, תוך משיכת כבל הצוק עד לשני שליש ממהלכו, ומיד עם התנעת המנוע, המתן כעשרים שניות, והתחל בנסיעה איטית, למשך כשני דקות נסיעה, תוך כדי החזרת כבל הצוק למקומו, עם החזרתו ו,כעבור שני דקות, הינך יכול לנסוע כרגיל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
בתור משתמש ותיק בפורום הייתי מצפה ממך לחפש לפני שאתה שואל :-)

בצע חיפוש ידידי, מחכה לך הפתעה שלא ציפית לה, אני מבטיח לך. חפש במיוחד את ההסבר הטכני של yosi05 בעניין.

אכן בוצע, למען האמת לא מצאתי את התשובה שחיפשתי.

בכל אופן אני לא מתכוון באימרה "חימום הרכב" להתנעת הרכב וללחיצה ממושכת על הגז אלא להמתנה של מספר דקות בסרק.

לאיזה חלק יכול להיגרם אם כך נזק במידה ולא מקפידים על זה כלל? הרי זה אפשרי להתחיל ישר בנסיעה גם במזג אויר קר ובמידה והרכב יתחיל לגמגם או להראות סימני גסיסה פשוט ללחוץ מעט על הגז.

פורסם

הרכב לא צריך להראות סימני גסיסה , גם במזג אוויר קר, וגם בשלג בירושלים, אם תנהג לפי ההוראות שהסברתי למעלה.

ואין צורך שתמתין מספר דקות בסרק, ובוודאי לא, ללחיצה ממושכת על הגז.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני חושב שיש הסכמה גורפת בפי כל מי שמרגיש קצת מנועים, המתנה קצרה לפני הנסיעה במנוע קר תשמור ותאריך את חיי המנוע..

(והכוונה לרינגים - צילינדרים - קסות - גל ארכובה גל זיזים) כל החבילה

חוץ מהסמיכות הנמוכה של שמן קר.

במשך הלילה כל השמן יורד מהמנוע לאגן השמן ברגע ההנעה השמן עוד לא הגיע לגל הזיזים עוד לא ציפה את הצילינדרים ועוד לא יצר טריז שמן בין הטלטל לארכובה בשלב זה הכל הוא מה שניקרא חיכוך יבש והוא הגורם העיקרי לשחיקה במנוע!!

חשוב להפנים החלק העיקרי של השחיקה במנוע הוא בזמן ההנעה - לאחר מכן השחיקה מהחיכוך היא פשוט זניחה!

לחץ השמן מפריד את הטלטל מהארכובה כימעט באופן מושלם - אבל ללחץ זה לוקח זמן להיבנות - ועד שהוא ניבנה המנוע נשחק!

מסיבה זו עדיף רכב עם קילומטראג' גבוהה שעשה בעיקר נסיעות ארוכות מאשר רכב עם קילומטראג' נמוך שהסתובב בת"א כל היום וכיבה את המנוע הניע חנה כיבה נסע הביתה כיבה הניע נסע לעבודה כיבה ירד לקנות סיגריות הניע נסע חזרה כיבה....הבנתם....

כל מי שאומר שלא צריך לחמם את המנוע פשוט מדבר מהבטן ולא מעובדות - כמו אלו שהחליטו שאוטו חדש לא צריך הרצה :p

פורסם

הדגש הוא על התחממות שמן המנוע ובך להבטיח מעבר שלו לחלקים הנעים על מנת להפחית את החיכוך בהם ובכך לצמצם את הבלאי לחלקי המנוע.

פורסם

לא מבטנו ולא מגבו..

לחץ השמן במנוע נבנה תוך שניות, ברכבים חדשים עוד במהלך ההתנעה!

רצוי להביא את המנוע לטמפ' עבודה הכי מהר שניתן, זה יותר חשוב, והכי קל לחמם מנוע זה בנסיעה כאשר יש עומס על המנוע.

לכן אין צורך וממש למיותר לחמם את הרכב לפני נסיעה, אפילו בימים קרים במיוחד, בעצם במיוחד בימים קרים מאוד.

פורסם

שלום,

דבר ראשון בספר הרכב של טויטה קורולה (של אמא שלי) רשום שיש להמתין 40 שניות לאחר התנעת הרכב לפני תחילת נסיעה, לאחר צריך לנסוע רגיל. (ואני מאמין שהמנדסים של טויטה יודעים על מה הם מדברים).

דבר שני לפי LM (מישהו כאן פעם שם לינק למצגת שלהם על שמנים), רוב הנזק נגרם בזמן הנעה עד שהשמן מגיע לכל המקומות במנוע.

מצורפת תמונה מתוך המצגת שממחישה את סד"ג של הזמנים לפי סוגי השמן השונים שלהם.

lm-time.jpg

פורסם

נכון, בהרבה ספרי נהג מבקשים להמתין כחצי דקה דקה לפני נסיעה - בסדר, אבל אין צורך להתחיל לתת גז במקום ולחמם את הרכב לטמפ' עבודה לפני נסיעה.

לגבי זמני ההגעה של השמן במנוע -פשוט קשקוש. כמי שיצא לו להניע הרבה מנועים עם שעון לחץ שמן מחובר, אני יכול לבשר לך שלחץ השמן נבנה תוף שניות בודדות וזה אומר שהשמן הגיע ליעדו הסופי.

אפילו במנוע שהוחלף בו מסנן שמן, לוקח כ 5-10 שניות לחץ השמן להבנות אז מאיפה הנתון של 30, 40 שניות? - אין לי מושג.

ולגבי ההסבר של yosi05 - כיום רמת הגופרית בבנזין ממש נמוכה, כמדומני מדובר על פחות מ 10 מיליגרם לקילוגרם דלק.

במנועי דיזל הסיפור שונה - הגופרית בסולר נחוצה מאוד לסיכוך משאבות ההזרקה והמזרקים ושם תופעת הגופרית בשמן מוכרת יותר וידועה לשמצה. מנועי דיזל מתחמים מאוד לאט בסרק או בהאצת סיבובים במקום ובאמת כדאי להניע רכב דיזל ולאחר מספר שניות לצאת לדרך. זו גם הסיבה מדוע דרוש שמן יעודי למנועי דיזל - שמכיל נוגדני חומציות בריכוז יותר גבוה.

הפגיעה הראשונית של המצאות הגופרית בשמן היא במיסביי המנוע ודפנות הבוכנה.

פורסם

חברים למען האמת התשובות שלכם רק מבלבלות יותר.

אני בעל אותו רכב עם קרבורטור כבר 5 שנים, ואין יום שבו אני לא מדליק את האוטו ומתחיל את הנסיעה רק 4-5 דקות לאחר מכן.

אני חושב שכולנו מסכימים שחימום המנוע ע"י לחיצה ממושכת על הגז לא רק מיותרת אלא אפילו גורמת לנזק רב יותר, לגבי חימום המנוע ע"י השארתו בסרק לכמה דקה, האם יש תשובה חד משמעית? האם זה טוב או שזה פשוט מיותר לחלוטין?

ואם צריך אז אפשר גם לענות בנפרד לרכבים ישנים (צ'וק וקרבורטור) ולרכבים חדשים יותר.

עוד משהו ברשותכם, לפחות ע"פ מספר מוסכניקים שונים שפגשו את רכבי, הרכב שלי טפו טפו טפו תקין ביותר!

עם זאת אין שום מצב בעולם ש2 דקות עם צ'וק המשוך בשני שליש ביום חורפי בירושלים יספיקו לו על מנת להתחמם, האמת שביום חורפי בירושלים גם 4-5 דקות לא תמיד יספיקו. מה שעוד בטוח זה שהרכב תמיד נוסע טוב יותר אחרי כמה דקות של התחממות בסרק, ובירושלים עם העליות מרגישים את זה מצוין. - זה בתגובה לכך שעליי להתחיל בנסיעה איטית עם צ'וק משוך ולהמשיך בנסיעה רגילה אחרי כ-2 דקות.

תודה :-P

פורסם

אין זה משנה אם זה רכב עם מאייד או רכב מוזרק.

התנעה - המתן כ-30 שניות-סע רגוע בדקות הראשונות-דרך צלחה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני מטפל את הרכב במוסך טויוטה מורשה

ושאלתי שם כמה מוסכניקים וגם את מנהל המוסך

האם בריא לאוטו אחרי הנעה קרה להמתין או שזה לא משנה

וכולם אמרו לי עדיף להמתין כי רכב שהמנוע שלו קר וישר להתחיל

נסיעה זה מאמץ לא טוב ומשפשף את המנוע (שזה אומר שזה לא בריא)

אז אני ממתין כל פעם אחרי שאני מניע את הרכב והמנוע קר

מחכה דקה שתיים בינתיים מסדר את האוטו נותן ניגוב לחלון הקדמי ונוסע

בנסיעה רגילה

אפילו שהשמן מגיע תוך שניות הבוכנות וכל הדברים צריכים להתחמם קצת ולא לפעול מהר שהמנוע קר..

Subaru Impreza STI 2004 ProDrive

• תוכן חדש...