Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

שאלה שמטרידה אותי מהשעות הקטנות של הלילה אתמול. יצאתי לנסיעה קצרה של כ-4 ק"מ אתמול באמצע הלילה, באזור השעה חצות וחצי. המנוע כמובן היה קר מאוד, והחלטתי לסוע לאט, לא לתת גז חזק מידי, לנסות לא להגיע אפילו ל-3 אלף סל"ד, בהגיעי ליעד המנוע לא היה בחום האופטימלי שלו (זאת אומרת המחוג לא הראה 90, אלא כ-4 קווים פחות).

לאחר כשעתיים שהמנוע התקרר לו בחוץ, שוב התנעתי במטרה לחזור הביתה, הפעם החלטתי לתת נסיעת לחיצות, הרבה גז והאצות ביינים שעושות לי טוב :)

בכל מקרה, עוד לפני שהגעתי הביתה שמתי לב שהמנוע כבר בחום האופטימלי (משמע, מחג על 90). מאז זה הטריד אותי, איך הכי טוב לחמם את המנוע? לתת לו את הזמן שלו? לא לסוע מהר ולא ללחוץ אותו? או שמה דווקא כן ללחוץ, שיעבוד יותר ויתחמם מהר יותר?

נ.ב

מדובר בפולקסווגן בורה TDI שנת 2001, אוטומטית.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

ברור שהאוטו יתחממם יותר מהר כאשר אתה מאמץ אותו, אך כמובן שעדיף על מנת למנוע בלאי מואץ של חלקים שונים לתת לאוטו (למנוע וכל חלקיו ) להתחמם באופן מתון ללא מאמץ מיוחד ורק לאחר שהיגיעה לטמפ' עבודה האופטימלית שלו ניתן אפשר ורצוי?! ללחוץ

פורסם

לפי דעתי איזה שעה ככה לפני שאתה רוצה לנסוע תשים תנור מעל המנוע ואז האוטו יגיע אליך מחומם

חחחחחחחח סתם אחי

הכי טוב ומומלץ מאוד זה לחכותצ עד שהאוטו יגיע לטמפ' עבודה בלי שאתה תאיץ אותו ואז לנסוע כי כול החלקים שצריכים לקבל שימון יעבוד בטורים גבוההים בלי שמן וכך הבלאי יהיה גדול ומסוכן לכן תן למוע לעבוד קצת

מרווה שעזרתי

פורסם

כשהמנוע קר הוא גם לא משומן, הרוב הגדול של הבלאי למנוע בא מההתנעות כהשמנוע קר והחלקים לא משומנים, כמו כן מנות גז מיד לאחר ההתנעה מאוד לא בריאות, או כמה שניות לפני הכיבוי הן למנוע והן לממיר הקטליטי.

לגבי תחילת נסיעה

לא צריך לחכות 5-10 דקות עד שהמנוע יקתרר זה חסר תועלת וגם גורם לביזבוז דלק, מנוע מתחמם יותר מהר בנסיעה, לכן, מומלץ מאוד להתחיל בנסיעה רגועה, ללא האצות וללא לחיצות חזקות על דוושת הדלק, זכור כי גם הגיר סובל מחוסר שימון וסיבובים מהירים של גלגלי השיניים גם יגמרו לנזק.

ובכלל למנוע יש טמפרטורת עבודה אופטימלית לא סתם.

פורסם
כשהמנוע קר הוא גם לא משומן, הרוב הגדול של הבלאי למנוע בא מההתנעות כהשמנוע קר והחלקים לא משומנים, כמו כן מנות גז מיד לאחר ההתנעה מאוד לא בריאות, או כמה שניות לפני הכיבוי הן למנוע והן לממיר הקטליטי.

לגבי תחילת נסיעה, מומלץ מאוד להתחיל בנסיעה רגועה, ללא האצות וללא לחיצות חזקות על דוושת הדלק, זכור כי גם הגיר סובל מחוסר שימון וסיבובים מהירים של גלגלי השיניים גם יגמרו לנזק.

ומכאן כל מילה מיותרת

כל הכבוד וולק,וחג שמח!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ואל תשכח שכשהנעת אחרי שעתיים, זה מנוע שלא בטוח התקרר לחלוטין ועל כן התחמם מהר יותר מעבר לעובדות הלחיצות שלך שאכן מחממים את המנוע מהר יותר.

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לגבי תחילת נסיעה

לא צריך לחכות 5-10 דקות עד שהמנוע יקתרר זה חסר תועלת וגם גורם לביזבוז דלק, מנוע מתחמם יותר מהר בנסיעה, לכן, מומלץ מאוד להתחיל בנסיעה רגועה, ללא האצות וללא לחיצות חזקות על דוושת הדלק, זכור כי גם הגיר סובל מחוסר שימון וסיבובים מהירים של גלגלי השיניים גם יגמרו לנזק.

ספסיבה צ'ובק :)

ואל תשכח שכשהנעת אחרי שעתיים, זה מנוע שלא בטוח התקרר לחלוטין ועל כן התחמם מהר יותר מעבר לעובדות הלחיצות שלך שאכן מחממים את המנוע מהר יותר.

דני

.

זה היה בלילה, והיה מאוד מאוד קר והיה אפילו טל על כל האוטו כולל מכסה המנוע, קשה לי להאמין שזה לא קירר אותו כמו שצריך :)

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
זה היה בלילה, והיה מאוד מאוד קר והיה אפילו טל על כל האוטו כולל מכסה המנוע, קשה לי להאמין שזה לא קירר אותו כמו שצריך :)

שעתיים זה לא הרבה, אחרי נסיעה ארוכה. אצלי (ירושלים, תמצא קר מזה...) במקרים כאלה המחוג עדיין עולה מהר יחסית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני כמה שנים, כשהייתי עדיין פרחח חסר אחריות, התנעתי סובארו שנת 83 אוטומטית בליל חורף

מקפיא. איך שיצאתי מהשכונה נתתי קיק דאון עצבני, כשלפתע נשמע קול פיצוץ מצמרר, והאוטו התחיל לקרטע בטירוף.... עף איזה שסתום\טלטל\WHAT EVER בגלל שהמנוע היה קר

הייתי קרוב כך שקרטעתי להנאתי חזרה הביתה. כמובן שהלך מנוע. למזלי הוא הורכב כמה שבועות לפני כן (כי גמרתי את המנוע המקורי כשלא עצרתי כשהרכב התחמם :-) ) והוא הוחלף כשהיה עדיין באחריות.

אבא שלי עד היום לא יודע איך הלך מנוע מיבוא כ"כ מהר- "לא יודע מה קרה אבא, נסעתי ופתאום היה רעש מוזר"

מאז למדתי, שמכוניות-בדיוק כמו בחורות- מחממים לאט לאט, ולא משתוללים, עד שכל "העסק" רטוב. סליחה, משומן.

פורסם

מנועי טורבו-דיזל, במיוחד אלה עם מסילה משותפת מתחממים מאד לאט.

אצלי יש מחמם עזר שנכנס לעבודה אם מניעים כשהטמפרטורה פחות מ10 מעלות.

המיתקן שורף סולר ומחמם את נוזל הקרור ומאיץ בכך את תהליך החימום.

אם מכבים מנוע כשהמחמם עדיין עובד אפשר לשמוע ולהריח אותו שורף את הסולר שעדיין נמצא בתוכו במשך דקה או שתיים.

בחו"ל יש הרבה שקונים קיט עם שלט רחוק ואז אפשר להפעיל אותו מראש כדי שהמכונית תהיה חמה ברגע שנכנסים אליה.

פורסם

מאז למדתי, שמכוניות-בדיוק כמו בחורות- מחממים לאט לאט, ולא משתוללים, עד שכל "העסק" רטוב. סליחה, משומן.

טוב!! :roflmao: :roflmao:

ואם נשווה את זה לגוף האדם - כשאתה יוצא לריצת ערב אתה לא ישר מתחיל לרוץ. קודם כל חימום ואח"כ תעשה מה שאתה רוצה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...