Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור המבצע הנוכחי המתוקשר של לובינסקי טרייד ("שנתיים עלינו"), אני מקפיץ כאן הודעה שפרסמתי בחודש שעבר, עם כמה עדכונים. סלחו לי על השכפול, בכל זאת עבדתי כאן קשה...

מדובר בקניית סיטרואן C4 SX שיוצרה בסוף 2008, מחברת הליסינג של לובינסקי, יבואן פיז'ו סיטרואן. "פריים ליס" היא חברת הליסינג, "לובינסקי טרייד" היא חברת טרייד אין שבין היתר מוכרת את הרכבים שמגיעים אליה מפריים ליס בסיום עסקאות ליסינג. למיטב ידיעתי, גם פריים ליס וגם לובינסקי טרייד הן חברות בנות של היבואן הרשמי - לובינסקי.

חוות הדעת שלי מתחלקת לשניים:

1. חוויית הקנייה בלובינסקי טרייד / רכב ליסינג של פריים ליס. הקנייה בוצעה במסגרת מבצע "ללא מע"מ" שהתקיים בנובמבר 2010.

2. התרשמותי בפועל מחודשיים וחצי נהיגה ו-4,400 ק"מ בסיטרואן C4, לרבות נתונים קפדניים של צריכת דלק בפועל.

רשמים ומסקנות מחוויית הקנייה

על פניו מדובר במוכר אמין ביותר, ובחברת ליסינג שמטפלת ברכבים במוסכי היבואן מעצם העובדה שהיא בבעלות היבואן. נשמע כמקום האידיאלי לרכוש בו רכב ליסינג, אלא שהקנייה לא הייתה חלקה - לא מבחינת האמינות ולא מבחינת השירות. "לא חלק" לא אומר שהיה גרוע, ולמי שמחפש רק את השורה התחתונה - כן אוכל להמליץ לרכוש שם רכב, בוודאי עדיף פי כמה וכמה ממגרשי טרייד אין של חברות עלומות מן הסוג "אלכס יד ראשונה" מנתניה, ששם הסיכון עצום וכבר נכתב על זה רבות בפורום.

יתרונות:

* רכישה מחברה גדולה ומוכרת, בעלת מוניטין ובעלת פריסה ארצית.

* מעשית - מדובר ברכישת רכב משומש ישירות מהיבואן. ככזה, נראה שלשנתיים אחריות שבאה עכשיו עם הרכב יש תוקף אמיתי.

* כאמור, פריים ליס מטפלים ברכבים במוסכי היבואן לפי מפרט יצרן. מבלי לנקוב בשמות, ידוע לי על חברות ליסינג גדולות ונחשבות שאינן עושות זאת. למעשה, לא ידוע לי על אף חברת ליסינג אחרת שכן עושה זאת, ותקנו אותי אם אני טועה.

* תנאי מימון נוחים מאוד - פריסה לתשלומים ללא ריבית של עד 36 תשלומים של 1500 ש"ח.

* פירוט אמין יחסית של ההיסטוריה של הרכב, לרבות טיפולים ותאונות (עדיין רחוק מפירוט שמקבל אדם פרטי מהמוסך המטפל).

* התחייבות לתקן כל ליקוי שיימצא בבדיקה במכון בדיקה.

בעיות:

למרות כל היתרונות האלו, נתקלתי בלא מעט בעיות במהלך העסקה, שהייתה בעצם הכי "קשה" מכל רכישות הרכב שביצעתי עד כה (זו הפעם החמישית שאני קונה רכב מיד ראשונה מליסינג, כל פעם מחברה אחרת). מדובר במקרה פרטי שלי, לא יודע מה מתוך זה משקף ומה לא, תשפטו בעצמכם ושכל אחד יסיק מהתיאור הבא את מסקנותיו:

1. הרכב שקניתי עמד במגרש הטרייד אין 11 חודשים ולא זז (בדוק). במהלכם נגמר לו הטסט ולא חודש. אחרי ששילמתי מקדמה של 1,000 שקל, התחילו בפרוצדורה של "להביא את הניירות" ולהעביר את האוטו טסט. מי שמכיר את ירידת הערך של סיטרואן בשנה השנייה, יתפלא כמוני איך מצב שכזה בכלל יכול לקרות. אם לא היה מדובר במוכר אמין - מהסיבה הזו בלבד לא הייתי קונה את הרכב. ההסבר שנתנו לי למצב הזה - הייתה תאונה קלה מהצד, והחליפו דלת וכנף אחורית (אין נזקי שלדה). שמאי קבע ירידת ערך של 4%, שבאה לביטוי יפה מאוד במחיר. אמרו לי שזה כנראה הרתיע קונים. רכב בן שנה ורבע עומד 11 חודש במגרש? נשמע לי הזוי.

2. הרכב עמד במגרש בבאר שבע, ביקשתי כמקובל להעביר אותו קרוב אלי, לסניף ראשון לציון. שבוע שלם לקח להביא ניירת, להעביר טסט ולשלוח את הרכב לראשון לציון.

3. כשהגיע הרכב לראשון לציון, הכל התחיל מחדש. המוכרים לא ידעו איפה הדברים עומדים, מה אמרו לי ומה סוכם. מילא, זה הרי ישראל - אף פעם לא מעדכנים את נותן השירות הבא לפני שמעבירים אותך. אלא שבראשל"צ "פחדו" להגיד לי שהרכב עבר תאונה, לא ידעו אם אני יודע את זה או לא, ופשוט שתקו. בעיית אמינות.

4. קיבלתי מהם טופס בדיקה - בדיקה שעשו לרכב כשחזר מהליסינג, ב-4.1.10. בטופס לא היה זכר לתאונה שהייתה - לא כתבו שהוחלפה דלת וכנף, בוצעו תיקונים בעמוד האמצעי וכו'. לקחתי את הרכב לבדיקה עצמאית על חשבוני (450 ש"ח) במכון שבחרתי, ובתוך חצי שעה קיבלתי דו"ח מפורט שכולל את התאונה ומתואר כ"בעל משמעות גבוהה". בטופס בדיקה של פריים ליס היה כתוב "תיקוני מרכב בעלי משמעות נמוכה". מצא את ההבדלים.

5. לאחר הבדיקה העצמאית שעשיתי, ביקשתי שיתקנו שני דברים בלבד: כיוון פרונט ותיקון של פלסטיק שבור בתא הנוסעים. לחצו עלי קצת לקחת את האוטו כמו שהוא, עם שובר למכון כיוון פרונט. אמרו שאם אבקש שהם יתקנו זה ייקח עוד שבוע (נוסף על השבוע שכבר בוזבז עד עכשיו). ידעתי שעל הפלסטיק השבור "יקרעו" אותי, אז החלטתי להשאיר את האוטו ולתת להם לתקן ולמסור אותו כמו שצריך, אחרי בדיקה נוספת של מפלסי נוזלים וכו', כפי שנהוג לפני מסירה. כמו כן, השלט היחידי שבא עם הרכב היה קרוע ומרופט בצורה מביכה, ביקשתי שיחליפו את הגומי הקרוע שלו. רשמו את זה בטופס מבלי להבטיח דבר. נדרשתי לשלם למחרת את מלוא עלות העיסקה, בתוספת 202 ש"ח להעברת בעלות - וכך עשיתי.

6. אחרי התשלום המלא חיכיתי עוד 8 ימים ארוכים (6 ימי עבודה), בסופם אמרו לי סוף סוף שהרכב חזר ומוכן. באתי חגיגי, רק כדי לגלות שהפלסטיק השבור נותר שבור, השלט הבלוי נותר בלוי, וכיוון הפרונט - אמרו שעשו, אך אין שום נייר מהמכון. חיכיתי חצי שעה עד שהמכון יישלח אישור בפקס שאכן בוצע כיוון פרונט. לגבי הפלסטיק והשלט - התנצלו ואמרו שבגלל לחץ הקונים במבצע (אגב: ההנחה של 16% במבצע הייתה אמיתית ולא למראית עין) פספסו את זה ושאם אגש "בזמני הפנוי" למוסך המרכזי בבני ברק - יסדרו לי את זה מיד בלי להמתין בתור, "לא תספיק לשתות כוס קפה". הייתי כבר להוט לקחת את הרכב, אז הסכמתי.

7. העברת בעלות: הם מתגאים שהם עושים במקום, ולכן הוסיפו מראש לסכום העיסקה 202 ש"ח. אלא מה, שפתאום הנהלים השתנו, ההעברה כבר לא מתבצעת במקום ולכן יצאתי עם נציג החברה לסניף הדואר לביצוע ההעברה. ומי לדעתכם צריך לשלוף מהארנק 202 ש"ח? כמובן שאני. הבטיחו שיחזירו לי 202 ש"ח בצ'ק, הרי שילמתי פעמיים. עד היום הזה, חודשיים וחצי אחרי, לא קיבלתי את ההחזר למרות שתי תזכורות.

8. בשבוע שלאחר מכן ניגשתי למוסך המרכזי כדי לתקן את מה שהיה צריך לתקן מזמן. אחרי הרוטינה המתבקשת של מי אתה, חכה בתור, יש לנו עומס - בא בסוף בחור נחמד והחליף את הפלסטיק השבור. את הכיסוי גומי הקרוע בשלט החליפו בכיסוי גומי משומש שהוציאו מאיזו סיטרואן אחרת שהייתה שם - גם הוא בלוי, אבל לפחות לא קרוע. כן, מוסך מרכזי של יבואן לא מסוגל אפילו לספק חתיכת גומי שתהיה חדשה כמו שצריך, אחרי שכבר הטריחו אותי לבוא אליו. אילתור ישראלי קלאסי.

9. בשל כל הדברים הקטנים והמעצבנים האלה, ו-16 יום שחלפו מתשלום המקדמה עד למסירת הרכב ובמצב לא מושלם, ביקשתי כפיצוי משהו שאני יודע שהם יכולים לתת - חיישני רוורס. לזכות מנהל הסניף בראשון יאמר שהוא הקשיב לי ולאחר התייעצות קצרה הסכים לפצות בחיישנים, כולל התקנה כמובן. אכן יפה מאוד, וטעם יותר טוב בפה. אבל גם כאן, תרשו לי להמחיש את חוסר המקצועיות בעוד דוגמא קטנה: שאלתי אם זה חיישנים עם צג (שמראה את המרחק) או רק עם צפצוף. ענו לי שאין צג (דגם פשוט וזול יותר). אמרתי - או.קיי, אבל לפחות שיהיה בצבע הרכב. ענו לי - בוודאי, אל תדאג. כשבאתי לקחת את החיישנים עם פתק התקנה, אחרי המתנה של שבועיים נוספים, מה גיליתי כשפתחתי בבית את הקופסה? חיישנים עם צג, ובצבע הלא נכון... אם היתה קצת תשומת לב, גם יכלו לחסוך לעצמם כסף ולתת לי חיישנים זולים יותר, וגם לא לעצבן שוב עם הצבע הלא נכון, אחרי שפעמיים הזכרתי להם שצריך לוודא את עניין הצבע. הכל חפיף, וזה עוד כשמשתדלים. דמיינו איך זה הולך במגרש עלום בנתניה או בלוד.

חוות דעתי על סיטרואן C4 ועל כדאיות העיסקה

לטובת מחפשי השורה התחתונה: ה-C4 מהווה תמורה טובה למחיר אם היא נרכשת בכ-10,000 שקל פחות ממשפחתית יפנית או מפורד פוקוס, בעלות נתונים זהים של גיל, קילומטראז' ומקוריות. לא מפתיע שהמחירון אכן משקף את הפער הזה, למרות שכחדשה היא עולה בדיוק אותו הדבר כמו מזדה 3, קורולה, פוקוס ודומותיהן (שחקניות "קבוצה 2" של זמנו).

אני לא מתיימר לתת כאן מבחן דרכים, ולא חסר חומר בנושא כאן בפורום. אני כן יכול להגיד את הדברים הבאים, ולפני זה אציין: אצלי מדובר ברכב משני במשפחה, כשהראשי הוא פורד מונדיאו (טיטניום) 2008, מנוע 2300, רכב יוצא מן הכלל שנמצא אצלי שנתיים. לפני המונדיאו נהגתי במזדה 3 פרטית, ונהנתי גם ממנה.

* מנוע: חזק מספיק, מאיץ יפה מאוד, תחושה של רכב זריז. מנוע 1587 סמ"ק, 110 כ"ס. בוודאי רחוק מ"עגלה" - כפי שנהוג לכנות את הפוקוס. הייתי אומר שהביצועים דומים למזדה 3.

* גיר אוטומאטי: ה-AL4 הידוע לשימצה. לא האמנתי שהוא עדיין יכול להיות בעייתי. זו הצרפתייה הראשונה שלי ואני לא יודע אם זה נורמלי, אבל בהחלט זו לא הרמה של המונדיאו, ואפילו לא של המזדה: ההילוכים לא עוברים חלק כמו באחרות שציינתי, ובמיוחד מורגש טלטול במעבר מהילוך ראשון לשני. כמעט כמו בקורולה הרובוטית שלקחתי לא מזמן לנסיעת מבחן. בנוסף, בולט מאוד היעדר הילוך חמישי. הגיר עולה להילוך רביעי כבר בסביבות 65 קמ"ש, ובמהירות 105 קמ"ש הסל"ד כבר מגיע ל-3,000. מרגישים שזה מוסיף מאמץ מיותר למנוע, ומגביר צריכת דלק. לשם השוואה, בשביל להגיע ל-3,000 סל"ד במונדיאו, עם גיר של 6 הילוכים, צריך להאיץ ל-140 קמ"ש.

* נוחות ישיבה ונסיעה: ממוצעת. אין פה שום מקדם "סיטרואני", אין מערכת הידרופנמאוטית שמצויה ב-C5. קצת יותר טוב ממזדה 3, אבל אין כאן שום מצוינות. צמיגים רחבים (205) משפרים את אחיזת הכביש.

* מרחב פנים: די גדול. אומנם קצרה יותר (426 ס"מ) כי היא 5 דלתות, אבל בסיס גלגלים (261 ס"מ) כמו בממוצע של הקטגוריה. בתחום זה אגב, אין על המונדיאו (485/285 ס"מ בהתאמה) ועל הסקודה סופרב. שני ילדים יושבים בספסל האחורי של ה-C4 בנוחות, לא פחות מבאוטו יפני.

* אבזור: טובה מאוד, גם בגרסת הליסינג - SX. ראשית בטיחות - בקרת יציבות עם 6 כריות אוויר (לתשומת לב רוכשי הקורולה, שעד 2009 אין לה לא זה ולא זה, אפילו לא ב-GLI PLUS). כן יש שליטה מההגה על מערכת השמע + בקרת שיוט + מגביל מהירות. כל השעונים והצגים דיגיטליים, מה שבעיני מוצא חן ומהווה שינוי מרענן. מחשב דרך מלא ומדויק. טבור ההגה קבוע ורק גלגל ההגה מסתובב - נחמד, שימושי ואומרים שגם בטיחותי (מאפשר כרית אוויר מלבנית גדולה בתוך ההגה). סה"כ רכב לא שגרתי בעיצוב הפנים שלו. מאידך, דלתות הרכב קלות ודקות ואינן משדרות איכות. אין בקרת אקלים.

* צריכת דלק: אין קפדן ממני על מדידה מדוייקת, כבר שנים שכל תדלוק אני מחשב צריכה בפועל ומשווה לנתוני מחשב הדרך. בעניין זה, לצערי ה-C4 מאכזבת. לפני שאנקוב במספרים, יש לפרט מהו אופן הנהיגה שלי: לא תמצאו הרבה נהגים שמודעים כמוני לחיסכון בדלק. הכלל הראשון הוא לסוע פחות... הכלל השני הוא לווסת מהירות באמצעות דוושת הגז ולא דוושת הברקס - כל לחיצה על הבלמים מבזבזת אנרגיה ודלק (וברקסים). שומר מרחק, מאיץ מאוד בעדינות, משתדל לא לעבור את ה-110 קמ"ש ונוסע 80% מהדרך בדרכים בינעירוניות, לרוב בלי פקקים. ב-4,400 ק"מ שנהגתי עד כה השגתי צריכת דלק ממוצעת של 12 ק"מ לליטר, בדיוק. אומנם היו טנקים של נסיעות כמעט אידיאליות שבהם הגעתי לתחום של 12.5-12.8, אבל שני בקרים עם פקקים, או נסיעה מוגברת בתוך העיר, הפילו אותי בקלות לתחום 11.5-12 ק"מ לליטר. דוגמא נוספת: השבוע נסעתי בכביש 6 לכל אורכו עם קרוז קונטרול קבוע על 108 קמ"ש, אשכרה לאורך 100 ק"מ לא נגעתי בדוושות. התוצאה הייתה 14.5 ק"מ לליטר - לא מספיק טוב. כל הנתונים האלה הושגו בחורף בלי מזגן, באזור מישור החוף, עם לחץ אוויר מדויק בצמיגים אך לפני טיפול שוטף גדול. לשם השוואה, באותם תנאים בדיוק השגתי לאורך שנתיים וחצי נתון ממוצע של 12.7 ק"מ לליטר במזדה 3 אקטיב. בפורד מונדיאו החדשה, עם מנוע 2300 סמ"ק, אני משיג בעקביות 11 ק"מ לליטר ואפילו טיפה יותר. בקיצור, סיטרואן C4 אינה חסכונית בדלק ביחס לגודלה ומשקלה. המצטיינת בקטגוריה זו למיטב ידיעתי היא קורולה רובוטית (15 ק"מ לליטר).

* כדאיות העיסקה: כפי שציינתי, אם חסרונות המכונית באים לביטוי במחיר הרכישה, היא עשויה להיות קנייה משתלמת למדי. נכון, תיאלצו למכור אותה בזול - אבל רובנו נמכור גם יפנית בזול, מה לעשות, אלו החיים. העדפתי לחסוך עכשיו, אם אפשר. אלו המספרים בעיסקה שלי - ואני שלם איתם לגמרי: קניתי רכב של שנתיים ורבע על הכביש, כלומר באחריות יבואן לעוד 9 חודשים (במקביל לשנה אחריות של פריים ליס), עם 51 אלף ק"מ, יד ראשונה מליסינג עם 4% ירידת ערך, בלי מכות/שריטות/שברים וכיו"ב, תמורת 58,800 ש"ח - בדיוק חצי ממחיר רכב חדש זהה. יפנית עם מאפיינים זהים עלתה סביב 75,000 ש"ח. בפערים שכאלו, סיטרואן היא בחירה טובה (טפו טפו טפו).

* נשאלתי כאן למה מתוך מבחר גדול של C4 בחרתי בזו שעמדה 11 חודש ועברה תיקון בעמוד.

אכן, היה מבחר של כ-200 סיטרואנים C4 ממודל 2008, ובגלל זה הם עשו מבצע "חרקירי" - כדי להיפטר מהמלאים.

רוב המכוניות ממודל 2008 שהוצעו למכירה עלו על הכביש באמצע 2007 (ספרות אחרונות במספר רישוי 62 או 63), וחלק קטן בתחילת 2008 (64 או 65 בסוף). רק אחת עלתה על הכביש בספטמבר 2008 (68 בסוף), כלומר עוד נמצאת עמוק בתוך 3 שנות האחריות - שיקול מרכזי ברכישה - ואותה סימנתי מיד ושילמתי מקדמה בטלפון עוד לפני שראיתי אותה. יכולתי לבטל את העיסקה אחרי בדיקה, ולקבל חזרה את המקדמה.

האוטו עמד 11 חודשים במגרש ולא נמכר בגלל אותה תאונה. פשוט לא מזיז לי שהחליפו דלת וכנף (לחדש, לא פחחות) - להיפך, זו הזדמנות מצוינת לקנות רכב חדיש בהנחה גדולה. ידוע שלובינסקי טרייד לא מתעסקים עם מכירת מכוניות עם פגיעות שילדה - את כל אלו הם זורקים למגרשים המפוקפקים של הסוחרים. למרות זאת לקחתי את האוטו למכון בדיקה שאני בחרתי ושילמתי, וקיבלתי חוות דעת מקצועית שאין לתאונה שום משמעות בטיחותית, ואפילו לא קוסמטית.

והעיקר, המספרים: במחירון לוי יצחק הרכב תומחר בנובמבר ב-87,700 שקל. עד יום לפני המבצע לובינסקי הציעה אותו ב-70,000 שקל, והוא לא נמכר. במבצע "בלי מע"מ", 16% הנחה, המחיר ירד פתאום ל-58,800, שזה כבר 33% מתחת למחירון ו-50% ממחיר רכב חדש. זו הסיבה שחטפתי אותו מיד. נשמע הגיוני?

המשפחתית היחידה בת שנתיים שמתקרבת למספרים האלו היא שברולט אופטרה מליסינג, עם קרוב ל-100,000 ק"מ ושוק עוד יותר חלש. C4 עדיפה מכל בחינה. זו דעתי.

נ.ב.

הערה לרוכשי רכב מודל 2008: זוהי שנה מיוחדת שבה 20 חודשים. כל רכב שעלה על הכביש בין מאי 2007 לדצמבר 2008 הוא מודל 2008. שימו לב אם אתם קונים רכב בן שנתיים וקצת או רכב כמעט בן 4. יש דגמים שהתחלפו באמצע ושופרו (פוקוס קיבלה בפברואר 2008 בקרת יציבות + 6 כריות, לדוגמא), וזה לא בהכרח בא לביטוי במחיר.

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

לדעתי ההתנהלות בטרייד אין אלכס מיד ראשונה תהיה יותר טובה.

אני לא מבין, אני יושב וקורא את הסיפור שלך ואתה הולך לאורך כל הסיפור ומספר לנו איך דפקו אותך בכל דרך אפשרית.

בסוף אתה אומר שהמוכר טוב?

סלח לי, אם זה התנהלות טובה בעיניך, אני מפחד לדעת מה התנהלות לא טובה.

פורסם

אני דווקא נהניתי לקרוא את חוות הדעת שלך, אין ספק שהשקעת בבחינת הנושא על כל צדדיו והעברת הדברים על הכתב.

גם אני רכשתי לאחרונה רכב ממגרש טרייד אין של יבואן (אוטו-דיל, לצורך העניין), ואכן למרות שהרכב הוא לשביעות רצוני המלאה, היו בתהליך הרכישה אי-אלו כשלים ואי-נעימויות שעדיף אם היו נמנעות.

בשורה התחתונה, קניית רכב זה תמיד קצת "סיפור מהתחת", צריך להיטרטר ולהתעצבן, אבל בסופו של דבר יש לך רכב שאתה מרוצה ממנו והוא משרת אותך נאמנה, וזה הכי חשוב.

תהנה ממנו.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

תודה ענקית על חוות הדעת!

אין ספק שעזרת לי (ואני בטוח שלא רק לי) להתמודד עם המצב והחליט החלטה נכונה יותר,

נהנתי מאוד לקרוא את הכתבה ולמדתי המון.

אני מקווה שהרכב יוכיח את עצמו כהשקעה מוצלחת ושלא תפסיק להנות ממנו,

אשמח לשמוע ממך עוד עדכונים בנושא.

פורסם

סקירה יסודית, אני מאמין כי המשכת למרות הקשיים בגלל עניין המחיר (בכל זאת, רכב מודל 2008 ב 58.8K ? אחלה עסקה לדעתי).

סוכנויות הטרייד אין מתנהלות בדיוק כמו הבנקים - ז"א שמעבר לדברים הפורמליים שקובעים אי שם למעלה (בבנקים זה עניין העמלות

שהן קבועות וניתנות לבדיקה באינטרנט ללא בעיה), כל סניף יציע חווית קניה\שירות שונה לגמרי - כי בשורה התחתונה זה תלוי בחומר האנושי שיש בכל סניף (גם בבנקים) ועד כמה קשה (אם בכלל) הוא מוכן לעבוד בשבילך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כל סניף יציע חווית קניה\שירות שונה לגמרי

מסכים עם איציק, את הג'מפי קניתי בסניף פ"ת, היחס היה שונה, ללא בעיות\עיכובים\טרטורים.

אולי גם בזכות זה, שאחראי המכירות הוא חבר הפורום הזה..

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הרשו לי לשתף אתכם בחוויה השלילית שלי כשרציתי לקנות סיטרואן C4 פיקאסו (Citroen C4 Picasso) מלובינסקי טרייד-אין.

במסגרת מבצע 63 שנים למדינה הם הציעו 36 תשלומים ללא ריבית והצמדה ושנתיים אחריות על כל החלקים המכניים ואפשרות ל buy-back עד שנתיים מהרכישה. עד כאן הכל טוב.

בחרתי ברכב מדגם SX PACK, ביררתי פרטים כגון מחיר מצב טיפולים וכמובן שאלתי את שאלת השאלות: "האם הרכב עבר תאונה?". התשובה הייתה שלא. הרכב לא עבר תאונה והכל תקין בו. המוכר אף שלף את ספר הטיפולים (5 דפים מודפסים ממחשב) ובדק אותי מולי טלפונית.

המחיר של הרכב היה נמוך ב 20000 שקל ממחירון לוי יצחק לרכב ליסינג עם הנתונים שקיבלתי, אבל שוכנעתי מקריאה ברשת, שלחברה יש אינטרס להיפטר ממלאים ישננים של רכבי ליסינג והשיג לקוחות חדשים.

לפני שהגענו למגרש לראות את הרכב, התייעצתי עם אבא שלי. הוא קנה רכב מחברת אלבר חודשיים לפני כן (יש לו שכן שעובד שם והוא סומך עליו) וקיבל בעת הבדיקה טופס בן כמה עמודים, צבעוני ובו גרפים המראים את ציוני הרכב ומסבירים את מצב הרכב במילים ברורות. הטופס הגיע מקומפיוטסט. חשוב לדעת את זה ותבינו מייד למה. את הטופס עצמו אני לא ראיתי לפני כן ולא ידעתי על קיומו.

ביום שהרכב הגיע למגרש, הלכתי לראות אותו עם אבא שלי. הגענו למגרש, ראינו את הרכב. ואז אבא שלי ביקש את הטופס מקומפיוטסט. המוכר הביא את אותם חמישה עמודים מודפסים של ספר הטיפולים. עברתי עליהם וראיתי שאכן הרכב מטופל והכל טוב ויפה.

אבא שלי המשיך להתעקש וביקש את הטופס מקומפיוטסט. אני לא הבנתי באותו שלב במה מדובר שכן ראינו את ספר הטיפולים, לכן תבינו מדוע הופתעתי מאוד ממה שקרה כעת.

המוכר חזר עם דף פקס, מחורבש לחלוטין, שכל אותו שהייתה בגופן קטו כמעט לא הייתה ברורה. אבא שלי שאל איפה עוד 4 דפים עם הגרפים והצבעים שהוא קיבל בעבר, אבל המוכר אמר שזה כל הטופס מהבדיקה. לא האמנו, אבל האמת לא היה צריך יותר מזה.

בדף היחיד שקיבלתי היה כתוב כך "דלת קדמית ימנית: הוחלפה. דלת אחורית ימנית: הוחלפה. מילוי עמודים בחומר לא מקורי. הלחמות: לא מקורי". ההמשך לא היה ברור במיוחד ודי מטושטש, אבל הבנתם את הרעיון. שאלנו את המוכר, מה זה אומר והוא בנון שלנטיות אמר: "זה כלום, כנראה האוטו עבר תאונה". כל זה אחרי שאני שאלתי אותו בברור אם לאוטו יש היסטוריה של תאונות.

מיד תקפנו את המוכר בשאלות

1) למה התיקונים האלו לא מופיעים בספר הטיפולים?

2) למה אין לו עותק ברור ומלא של דוח הבדיקה?

3) האם הוא ניסה להסתיר מאיתנו מידע זה כדי לבצע את המכירה.

כמובן שאת כל התשובות ידענו בעצמנו. מיד קמנו ויצאנו מהמקום. רכב כזה אין סיכוי למכור במחיר מחירון, בטח לא באופן פרטי ללא התנאים המועדפים שהטרייד-אין נותן. למעשה, ברגע הקניייה, אתם כובלים את עצמכם ליבואן גם ברכישות עתידיות, אם אתם לא רוצים להפסיד במכירה.

לקח חשוב וידוע שאתם בוודאי מכירים הוא: "אין מתנות חינם".

בעולם כה מגעיל של סוכני מכירות שמשקרים במצח נחושה כדי להשיג מכירה, תוך פגיעה בלקוחות שמשלמים לעיתים את כל חסכונותיהם כדי לקנות רכב משפחתי נוח ונעים, חשוב לבדוק ולבדוק ושוב לבדוק לפני שהכסף יוצא לכם מהכיס.

פורסם

תענוג לקרוא את הסקירה המפורטת.

לטעמי, הC4 לא מוצלחת במיוחד בעיקר בגלל הגיר (חבטות, היסוס בהורדת הילוך עד "פירפור" המנוע, או "תקיעה" בהילוך נמוך), וגם בגלל שאין בה יתרון נוחות על היפניות השולטות בשוק.

במחיר נמוך כזה, ואבזור גבוה, קניה טובה מאוד.

פורסם

aryem -

תשמע, אתה צודק ולא צודק.

מה שחשוב בטופס הבדיקה זה לא הגרפים הצבעוניים ולא ה-4 עמודים הנוספים. זה סתם על מנת לא לגרום לאנשים ששילמו 600 ש"ח להרגיש יותר מדי פראיירים.

בכל מקרה - טופס סיכום הבדיקה זה מה שחשוב.

למה לא היה לו? לא יודע. אבל עובדה שהוא השיג לך אותו מאיפה שהוא היה נמצא.

בקשר לטופס טיפולים - למה שיהיו כתובות שמה התאונות? אם הרכב מתוקן במוסך פחחות ולא במוסך של סיטרואן אז אין שום סיבה שזה יופיע שמה.

בכל מקרה טיפ להמשך - אין מציאות במגרשים, ובכל מקרה אף פעם אל תסתמך על בדיקות ישנות שמראים לך - תמיד תיקח לבדיקה משל עצמך.

פורסם

משהו לא מסתדר לי - כאשר רכשתי מהם את הרכב שבתמונה, נאמר לי, שהם לא מבצעים בדיקות לפני המכירה, כי הלקוחות בכל מיקרה לוקחים את הרכב לבדיקה משלהם.

ראיתי במחשב של היבואן את כל הטיפולים, תיקונים ואירועי פחחות שהיו ברכב, לקחתי לבדיקה (למכון לפי בחירתי), תיקנו את כל מה שהתגלה ונגמר הסיפור.

בבדיקה משלי לא היו הפתעות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...