Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

quit-smoking-banner.php?key=65

בהתחלה היה מעט קשה לשבור את ההרגל, אך בכל פעם שהתחשקה לי סיגריה ניסיתי להמחיש את הנזקים להם העישון גורם ... חשבתי לעצמי "יש רעל ממש, אבל ממש טעים... אני אשתה קצת, כך שזה לא יהרוג אותי" כדי לנסות להחצין את הפרדוקס שבכך. אז אחת לא הורגת, אבל הרגל העישון עשוי לעשות זאת. כאילו לא משלמים על נזקי העישון בצ'ק + ריבית דריבית (או במקרה ה"יותר טוב", לא מגיעים לאותה נקודת שבר, אך משלמים על כך בבריאות קלוקלת בכל יום ויום של עישון). צריכים רק לעשות חישוב אישי, כל אחד במסגרת תנאי המציאות שלו, שיגיד לנו למה חשוב לנו לעשן - אנחנו מכורים. (זו פחות או יותר הסיבה היחידה - ותחת ההגדרה הזו נופל כל ביטוי פוליטיקלי קורקט כזה או אחר כמו "זה כיף לי", "זה מרגיע אותי" או כל תחליף למשפט "אני מכור").

ומצד שני, למה חשוב לנו להפסיק - יש את זה שנמאס לו לקום בבוקר ולירוק כדורי ליחה, יש את זה שנמאס לו לריב עם אשתו, יש את זה שמתגעגע לכושר שהיה לו לפני שהתחיל לעשן, ועל גבי זה, לכולנו יש מכנה משותף אחד - ריאות שצריכים לשמור עליהן. איך אומרים בפרסומת למגה גלופלקס? כי לגוף אין חלקי חילוף :wink::idea::lol:

אחרי שעושים את החשבון הפשוט הזה, הרבה יותר קל לדחות את היצר הרע הזה שמבקש להדליק סיגריה עם התה \ קפה בבוקר, ואחרי האוכל, וכשמשעמם, וכשפה וכששם. פתאום כשמפסיקים להוציא בכזו טבעיות את הסיגריות מהקופסא ולדחוף אותן לפה פעם אחר פעם, שמים לב באיזו תדירות רגילים לעשות זאת ועד כמה זה מוגזם.

לפי הבאנר, כבר חסכתי לריאות שלי 141 מקלות רעל :wink: בעקרון "הפסקתי" אחרי סיגריה שגרמה לי להרגשה של "איכסה" בכל הגוף, ומאז אני מפסיק בכל פעם שהדחף המגונה הזה מנסה לצוץ מתחת לפני השטח. שבוע אחרי, ואני עדיין שולח את היד אל הכיס מדי פעם כדי להוציא סיגריה אחרי הארוחה :lol: כוחו של הרגל...

נ.ב -

אם כבר אנחנו כאן, סתם הגיג - אין כזה דבר "להפחית" בעישון, לפחות מנסיוני האישי... זה סתם מעלה את "ערכה" (המזוייף) של הסיגריה. הרי "מותר" לי לעשן רק X סיגריות ביום, אז פתאום מתחילים להתחשבן - אפילו אם בתת מודע, על מתי "כדאי" לעשן, באיזה חלק של היום אני יותר "זקוק" לסיגריה, וכל מיני שטויות כאלו שרק מעצימות את האחיזה הפסיכולוגית שיש לדבר הזה עלינו המעשנים... או שמעשנים ומקבלים את העובדה שמכורים לדבר, או שמתפכחים ומפנימים שאנחנו לא באמת צריכים את זה. להפך, זה אחד הדברים האחרונים שאנחנו צריכים. הגוף שלנו לא שש לגמוע את כמויות הזבל שאנחנו שואפים לתוכו בכל פעם. תנסו להפסיק גם אתם, יעשה לכם רק טוב.

נ.ב 2 - :-D

יש למישהו מושג איך אני יכול למקם את הבאנר הזה בחתימה שלי? אני רוצה להתגאות בעצמי בכל פעם מחדש כשאראה אותו :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כל הכבוד!

עוד שבוע, אני אחגוג שלוש שנים מאז שהפסקתי.

שנה ראשונה לא נפלתי בכלל.

שנה שנייה עישנתי נרגילה פה ושם.

בשנה האחרונה לצערי חוץ מהנרגילה גם נפלתי פה ושם לסיגריה או שתיים בפאב או אצל חברים. למזלי (כן, יותר מזל משכל), איכשהו זה נעצר שם ולא התדרדר מעבר.

פורסם

פשש. שלוש שנים, כל הכבוד! אתה כבר פז"מניק :-D בקרוב אצלי אני מקווה :wink:

שמור על עצמך, מ"סיגריה פה, סיגריה שם" הכי קל ליפול בחזרה להרגל המגונה הזה. נסה להתרחק מעשן כמו שהיית מתרחק מאש :wink:

DOESN'T WORK HARD

פורסם
פשש. שלוש שנים, כל הכבוד! אתה כבר פז"מניק :-D בקרוב אצלי אני מקווה :wink:

שמור על עצמך, מ"סיגריה פה, סיגריה שם" הכי קל ליפול בחזרה להרגל המגונה הזה. נסה להתרחק מעשן כמו שהיית מתרחק מאש :wink:

מזל טוב! שיהיה בהצלחה. זה יותר קל ממה שנראה לך.

אני גם כבר 3 שנים אחרי שהפסקתי לעשן.

לאחרונה התחלתי לעשן סיגריה בערך פעם בחודש, ומצטער על זה כל פעם מחדש ברגע שמגיע הביתה.

איך הפסקת? גם בעקבות הספר המפורסם?

(בנוגע לבאנר שלח הודעה לשלומי מהפורום, יש לו אחד כזה).

מגאן 265

פורסם

ראשית מזל טוב, אני שמח על כל אחד שמפסיק עם ההרגל הדוחה הזה.

שנית, עם הבעיה הבריאותית שיש לך גם ככה, אני מתפלא שלא הפסקת קודם. הרי יש לך מודעות גבוהה למה שאתה מכניס לגוף, זה היה צריך לקפוץ לך מזמן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

איך הפסקת? גם בעקבות הספר המפורסם?

תודה לכולם :) כמו שאמרתי, הפסקתי בעקבות הרגשה פנימית מתמשכת של גועל וקטנות. בעיקר מעצם העובדה שאני דורך לעצמי על הבריאות באופן מודע, רוצה לא לעשות זאת, אבל ממשיך רק בגלל שאני מכור להרגל. כאילו קול פנימי אמר לי "עד כדי כך חלש אתה? אתה לא מצליח לנצח במלחמה הזו? כל מה שאתה צריך לעשות זה בסה"כ לא להדליק את הסיגריה הבאה ולהרוויח חיים שלמים". והקול הפנימי הזה פעפע מבפנים עד שלא היה ניתן להתעלם ממנו יותר - וקרעתי את הסיגריות לשמחתי.

ראשית מזל טוב, אני שמח על כל אחד שמפסיק עם ההרגל הדוחה הזה.

שנית, עם הבעיה הבריאותית שיש לך גם ככה, אני מתפלא שלא הפסקת קודם. הרי יש לך מודעות גבוהה למה שאתה מכניס לגוף, זה היה צריך לקפוץ לך מזמן.

זה מה שהכי אכל אותי. שאני מכור שמזיק לעצמו באופן מודע. בכל פעם שהקול הפנימי הזה עלה הייתי "נכנס בעצמי" על שאני ממשיך לעשן למרות שאני יודע כמה רע זה עושה לי. כשהוצאתי אותן מהקופסא היצר הרע הזה עוד ניסה לשרוד בכוחותיו האחרונים ואמר לי "חבל עליהן, זה יקר... אל תקרע, שים בבית, מישהו אחר יעשן". :lol: אחרי שנייה התפכחתי והבנתי שכשאגיע הביתה זה יהיה "נו, אתה יכול לעשן רק אחת, הרי כבר הפסקת, אז אחת לא תעשה נזק גדול כ"כ" ומשם, לנוק-אאוט האולטימטיבי, לקנות קופסא - כמו שהיה בכל הפעמים בהן הפסקתי ונפלתי. כשקרעתי את הסיגריות וזרקתי אותם הרגשתי כאילו השלכתי סלע שישב לי על הלב.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

כל הכבוד על הצעד הנבון!

אני חגגתי ב5/11 שנתיים ללא עישון. :lol:

מידי פעם עדיין בא לי פה ושם סיגריה. (בדרך כלל באירועים חברתיים הכוללים אלכוהול).

שמתי לב שככל שאני עובר יותר פעמים את הסיטואציה שבה אני רוצה להדליק, אך לא מדליק, כך הדחף פוחת משמעותית בפעם הבאה.

אני כן מעשן מידי פעם נרגילה (זה בא בתקופות. יש תקופות של פעם/פעמיים בשבוע ויש תקופות של חודשיים/שלושה בלי).

קניתי סיגריה אלקטרונית סתם בשביל אותן סיטואציות שבא לי. השתמשתי בה בערך 5 פעמים! (עכשיו אני תקוע עם 2 סיגריות, ציוד ונוזלים- מישהו רוצה לקנות? :wink: ) .

בקיצור, תתמיד ואל תתפתה לאף סיגריה בשום סיטואציה!

אני מכיר מישהו שהפסיק ל12 שנים בערך ובאיזו מסיבה החליט שאחת לא תעשה כלום.

זה היה לפני 5 שנים ומאז הוא חזר לעשן קופסא ביום. (אמנם בהדרגה, אבל עדיין).

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

כל הכבוד... :) בנוגע ל"רק אחת", אני מכיר אותה טוב מאוד לצערי :-D נפלתי כך כמה וכמה פעמים (אמנם לא מהפסקה של 12 שנים, אך הפסקתי בעבר במשך מספר פעמים לחצי שנה בערך - ונפלתי בדיוק בגלל שהרשתי לעצמי לעשן "רק אחת").

בנוגע לנרגילה, אם אתה שואל אותי, עדיף לך "לחטוא" עם משהו אחר, הנזק שהיא עושה הוא לא פחות מסיגריות, ולפעמים אפילו יותר (בגלל הרגל ה"ישיבה"... סיגריה מעשנים במשך מספר דקות, על ראש נרגילה אפשר לשבת גם חצי שעה. אם אתה מעשן שני ראשים בשבוע זה יוצא כאילו הפחתת בחצי את כמות הרעל שנכנסת, אבל עדיין תהיה בחזקת מעשן...) לפני כמה שנים "הפסקתי" כך ולאחר זמן מה הגעתי למסקנה שזה עושה את אותו נזק... (אבל בזמנו לא הייתי מעשן ראש בשבוע \ בחודש, אלא ראש ביום...) כאמור, הכל תלוי במינון. מכיוון שנרגילה היא דבר הרבה פחות נייד וזמין מסיגריה, הסיכוי שזה יתפתח כהרגל תדיר קטן משמעותית. אני בכל אופן, הגעתי למסקנה שבשבילי הכי טוב להיות SMOKE FREE...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

מזל טוב וכל הכבוד על ההחלטה.

אני הפסקתי פעמיים בעבר. הפעם הראשונה היתה ל 3 שנים ובכלל לא היה לי קשה להפסיק. מכמעט קופסא ביום החלטתי בוקר אחד שאני מפסיק ומאז זהו. ברגע שהחלטתי זה גם לא הציק לי ובכלל לא היה קשה. מה שהחזיר אותי לעישון הוא השיקום אחרי תאונת דרכים. בחודשים של הפיזיותרפיה והרביצה בכיסא גלגלים עם שאר החברים במחלקה התפתתי לאחת מידי פעם ומשם כידוע הדרך חזרה מהירה מאוד. מה שכן, חזרתי לכשליש קופסא ליום של פרלמנט אקסטרא לייט.

לפני כמה זמן גיליתי את האלקטרונית והחלטתי לעבור אליה. מפה לשם התחלתי להוריד את ריכוז הניקוטין בנוזל ופתאום שמתי לב שהפסקתי לעשן בלי להיות מודע לזה. לא זוכר בדיוק מתי גיליתי שהפסקתי אבל זה יותר מחודש ואני ממש לא מרגיש שום רצון לסיגריה. אפילו מתחיל להפריע לי כשמעשנים לידי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל הכבוד לעומדים בהחלטה להפסיק לעשן.

רק הערה לגבי סיגריות "לייט" - מדובר בבלוף גדול - למעשה הן דווקא עלולות להחמיר את העישון כיון שכדי להשיג את כמות הניקוטין הקודמת המעשן יעשן יותר סיגריות - וכיון שלא הניקוטין הוא המזיק אלא כל תוצרי הבערה - כמות תוצרים אלה המספגת בגוף גדלה דווקא עם סיגריות "לייט".

מעבר לכך - מבחינת מחלות הלב עישון של 3 סיגריות ביום הוא כבר עישון כבד, עיקר הנזק נגרם על ידי כמות "קטנה" זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כל הכבוד, תיהיה חזק! :mm_yeah:

אני כבר 27 שנים בלי.

וואו!

חשבתי שאני "וותיק", 8.5 שנים בלי שכטה אחת.

כל הכבוד ובהצלחה לכל הנגמלים.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
כל הכבוד... :) בנוגע ל"רק אחת", אני מכיר אותה טוב מאוד לצערי :-D נפלתי כך כמה וכמה פעמים (אמנם לא מהפסקה של 12 שנים, אך הפסקתי בעבר במשך מספר פעמים לחצי שנה בערך - ונפלתי בדיוק בגלל שהרשתי לעצמי לעשן "רק אחת").

בנוגע לנרגילה, אם אתה שואל אותי, עדיף לך "לחטוא" עם משהו אחר, הנזק שהיא עושה הוא לא פחות מסיגריות, ולפעמים אפילו יותר (בגלל הרגל ה"ישיבה"... סיגריה מעשנים במשך מספר דקות, על ראש נרגילה אפשר לשבת גם חצי שעה. אם אתה מעשן שני ראשים בשבוע זה יוצא כאילו הפחתת בחצי את כמות הרעל שנכנסת, אבל עדיין תהיה בחזקת מעשן...) לפני כמה שנים "הפסקתי" כך ולאחר זמן מה הגעתי למסקנה שזה עושה את אותו נזק... (אבל בזמנו לא הייתי מעשן ראש בשבוע \ בחודש, אלא ראש ביום...) כאמור, הכל תלוי במינון. מכיוון שנרגילה היא דבר הרבה פחות נייד וזמין מסיגריה, הסיכוי שזה יתפתח כהרגל תדיר קטן משמעותית. אני בכל אופן, הגעתי למסקנה שבשבילי הכי טוב להיות SMOKE FREE...

אם אי פעם תרגיש שאתה מתחיל להתפתות לחזור לעשן, מליץ בחום לקרוא את הספר "הדרך הקלה להפסיק לעשן".

עזר לי ולכמה חברים טובים להפסיק לעשן לתמיד.

מגאן 265

פורסם

הנה שלי:

quit-smoking-banner.php?key=66

דבר שעזר לי להתמודד עם מחסור בסיגריות זה מסטיקים. לא מסטיקים מיוחדים, אלא מסטיקי אורביט/5/Airwaves רגילים לגמרי.

אחרי שבועיים הפסקתי גם איתם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אם אי פעם תרגיש שאתה מתחיל להתפתות לחזור לעשן, מליץ בחום לקרוא את הספר "הדרך הקלה להפסיק לעשן".

עזר לי ולכמה חברים טובים להפסיק לעשן לתמיד.

תודה על ההמלצה, למרות שאני מקווה שלא אזדקק לה :-P

הנה שלי:

quit-smoking-banner.php?key=66

דבר שעזר לי להתמודד עם מחסור בסיגריות זה מסטיקים. לא מסטיקים מיוחדים, אלא מסטיקי אורביט/5/Airwaves רגילים לגמרי.

אחרי שבועיים הפסקתי גם איתם.

טווב אתה :wink: בהצלחה!

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...