Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

ברשותי לדים (6 יחידות בצבע אדום) ואני מעוניין ליצור עימם תאורה ללוח השעונים.

הלדים הם לדים 5 מ"מ, 3.6 וולט, 20 ma,

13000 mcd.

יש לי עוד לדים שונים שהם 12 וולט כהגדרת המוכר (האם יש דבר כזה?)

יחד עם הלדים קיבלתי גם נגדים , אין לי מושג איזה דגם או סוג.

שאלותיי הם

1- איך אני יכול לבדוק ע"י אבומטר לד? ונגד (איזה התנגדות יש לו)?

2- האם יש חשיבות באיזה מצב לחבר את הנגד? הכוונה היא שיש לנגד שני רגליים , האם זה משנה איזה רגל תהיה צמודה ללד ?

3-אם מישהוא יכול לשרטט לי סכימה חשמלית לחיבור הלדים אודה לו מאוד?

מצורף קישור ללדים שרכשתי

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=260350842100

והדגם השני

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=110346516642

ירון מאיר

פורסם

הסבר קצר מפאת חוסר הזמן...מחר בבוקר תקבל ממני תשובה מפורטת כולל שרטוט לחיבור הלדים.

1. דרך אגב קיימים לדים ל-12 וולט כלומר הנגד הינו חלק אינטגרלי מהלד (לא ניתן לראות אותו) וגם לא מוכרים לדים כאלה בארץ וקשה לי לאמין שיש ברשותך לדים כאלה.

אתה יכול לחבר לד אחד של "12V" לסוללה של 9 וולט או מקור מתח של 12 וולט ולראות האם הלד נשרף לאחר זמו מאוד קצר.

2. לא ניתן לבדוק התנגדות של לד מכיוון שהינו רכיב לא לינארי וגם אין צורך לבדוק זאת.

3. לא משנה לאיזה רגל של הלד אתה מחבר את הנגד, חשוב לחבר את הלד בקוטביות הנכונה כלומר הרגל הקצרה היא מינוס.

ללדים הרגילים חייבים לחבר נגד טורי למה ?

לד אינו יכול ואינו רשאי לעבוד ללא הגבלת זרם.

הגבלת הזרם יכולה להיווצר על ידי הנגד הטורי המקובל או על ידי בניית ספק זרם קבוע. בשום אופן אסור לחבר ללד מקור מתח ללא נגד, אפילו אם מתח המקור הוא המתח הנקוב בדפי הנתונים.

וזה משתי סיבות:

הסיבה הטריויאלית היא שדפי הנתונים לעולם אינם מדויקים, ולפי אופיין הלד הנפוץ מספיקה אפילו טעות של אחוז אחד או פחות במתח בכדי להקפיץ את הזרם בהרבה אחוזים.

הסיבה התיאורטית היא שברגע שהמוליך למחצה שממנו מורכב הלד מתחמם קצת (וזה צפוי שיקרה אחרי כמה שניות עבודה), התנגדות הצומת למעבר זרם יורדת, המוליך למחצה יפלוט יותר אלקטרונים, הזרם יעלה קצת, הרכיב יתחמם קצת וחוזר חלילה. זה תהליך רגנרטיבי (תהליך שמזין את עצמו) שבסופו הלד יישרף, וזה לא יקח יותר מכמה שניות.

הלחמת לדים.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אני הלחמתי בטור נגד של 1K או 10K לא זוכר אבל אני זוכר שהצבעים של הנגד היו חום-שחור-אדום-זהב

והלד פועל כבר כשנה ברכב בלי בעיה.

פורסם

חיברת 1K

לינק שימושי (לעצלנים שלא רוצים לחשב/לזכור צבעים :wink: )

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אוקיי,

אז הנה הנגד יחד עם הלד.

באחת התמונות יש אפשרות חיבור ראשונה

ובתמונה אחרת אפשרות שונה בה הנגד סובב.

מה הצורה הנכונה לחיבור נגד אל הלד?

ומהו סוג הנגד הזה?

(קיבלתי יחד עם חבילת הלדים)

ירון מאיר

אפשרות א.JPG

אפשרות ב.JPG

לדים.JPG

נגד.JPG

פורסם

היי,

1. כבר כתבתי לך לנגד אין צד (מינוס) וצד (פלוס) לכן לא משנה איך תחבר אותו.

2. ערך הנגד נקבע לפי מתח המקור וזרם העבודה של הלד ומספר הלדים שאתה מעוניין לחבר.

3. על מעטפת הלד יש 4 טבעות צבעוניות אשר מציינים את ערך הנגד ביחידות אוהם, אנא ציין את הצבעים שיש על גבי הלד משמאל לימין כאשר טבעת בצבע זהב בצד ימין בכדי שאוכל לומר לך את ערך הנגד.

אנא ציין כמה לדים בטור אתה מעוניין לחבר ללוח השעונים ? ותקבל תשובה.

פורסם

אני גם חיברתי לדים לרכב אבל לא הסתבכתי יותר מידי.

קניתי פס לדים שכולם כבר מחוברים אחד לשני בתוך הפס(במקביל) ולא הזדקקתי לנגד ולהלחמות מסובכות.

רק לא הבנתי למה יעצתם לו לחבר בטור? הרי המתח על כל נגד יהיה קטן מאוד, אשמח לתשובה

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

הנגד מתחבר בטור ללד

וכל הלדים + הנגדים אחרי שחוברו בתור, מתחברים במקביל

כמו כן, החיבור הפיזי (ברכב עצמו) הוא בדיוק כמו בשרטוט

שמה זה אומר בעצם, רגל אחד של הנגד הולכת אל הפלוס של הלד ושתי הרגלים הנותרות (אחרי החיבור, כלומר המינוס של הלד והרגל השנייה, הפנוייה של הנגד) מתחברות לשתי רגליים חופפות אחרות וזוג אחר (מינוס של לד למינוס של לד ורגל פנויה של נגד לרגל פנויה של נגד)

לבסוף המינוס הכללי (שזה כל הרגלי מינוס של הלדים שחוברו ביחד) הולך למינוס (מצבר, סוויץ' איפה שלא תרצה לחבר את זה)

וכל הרגליים של הנגדים הולכים לפלוס (שוב, מצבר, סוויץ', מתג אורות, שוב, כל מה שתרצה)

untitled.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כן. השרטוט ששרטט SPIRE מובן, על כל לד מגיע גם נגד וכל יחידיה כזאתי מחוברת במקביל למקור.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

צורת החיבור של הלדים במקביל או בטור או חיבור מעורב נגזר ממספר הלדים שמחברים, מתח וזרם המקור וכמובן שיקולים נוספים כגון מה קורה במידה ולד אחד נשרף לכן יש להמתין לתגבותו של פותח האשכול.

פורסם
היי,

3. על מעטפת הלד יש 4 טבעות צבעוניות אשר מציינים את ערך הנגד ביחידות אוהם, אנא ציין את הצבעים שיש על גבי הלד משמאל לימין כאשר טבעת בצבע זהב בצד ימין בכדי שאוכל לומר לך את ערך הנגד.

אנא ציין כמה לדים בטור אתה מעוניין לחבר ללוח השעונים ? ותקבל תשובה.

אני מעוניין ב 6 לדים להרכבה,

הנגד הוא זה שבתמונה . ,אין לו פס בצבע כסף או זהב סביב היקפו.

ירון מאיר

ללא שם.JPG

• ספונסר פורום
פורסם

קח בחשבון שזווית התאורה של הלד קטנה(25 מעלות) ובדרך כלל התאורה בלוח השעונים יוצאת נקודתית ולא יפה לעין,אלא עם כן משתמשים במפזרי קרן.

אורן

פורסם
אני מעוניין ב 6 לדים להרכבה,

הנגד הוא זה שבתמונה . ,אין לו פס בצבע כסף או זהב סביב היקפו.

ירון מאיר

מוזר לי ששלחו לך נגדים ברמת דיוק של 1 אחוז. בכול מקרה ערך הנגד בצילום הינו 560 אוהם.

ניתן לחבר 5 לדים בטור כאשר ערך הנגד הרצוי הינו 82 אוהם בהנחה שהזרם שווה ל-20 מיליאמפר ומתח המקור הינו 12.6 וולט.

6 לדים תוכל לחבר בצורה הבאה (ראה שרטוט)

untitled.JPG

• תוכן חדש...