Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לי אולר מעפן שלקחתי לאחי הגדול, אני רוצה להזמין מEBAY לדרמן או גרבר איכותי עם אחריות שיהיה נורמלי ונוח.

התקציב עד 60$ כולל משלוח.

אשמח להמלצות טובות של אולרים חזקים עם אחריות מאתרים בחו"ל לא מהארץ.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

הגעת לבחור הנכון.

אצלי, אולר = לדרמן, אולר טוב = לדרמן וויב (WAVE). היה לי 2 דגמים שונים שלו (הישן יותר ללא נעילה להכל והחדיש יותר, עם נעילה להכל). נוח ביד. יעיל, זריז וממזרי. פלדה טובה. שווה כל גרוש.

לגבי איפה ומחיר מחו"ל, בצע חיפוש בגוגל.

לגבי איפה ומחיר בארץ, "טונדרה" וחבר מרעיהם יוכלו לעזור לך.

סדר גודל של 400 ש"ח.

יבואן: טיטו טי אנד איי ייבוא ושיווק. לא יודע אם ימכרו לבודד (לקוח פרטי).

לגבי המחיר, אם אתה מחפש משהו טוב, המחיר יהיה באיזור הזה. ב-200 ש"ח קשה לי להאמין שתצליח למצוא משהו איכותי.

לגבי הפירמה- אין לי בעייה עם גרבר, סוג וסוויסטול- פשוט מעולם לא ניסיתי אותם, ולא יודע להעיד על איכותם ממקור ראשון.

נסה לחפש שירשורים עליהם בפורום סכינים למבינים.

ואם תחטט שם קצת, תוכל למצוא עדות לפועלי באתר...:twisted:

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על כל שאלה נוספת שיש לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לאחר קורס קצינים של כמעט שנה שבמהלכו הייתה תחרות למי ה"סופר טול" הגדול ביותר, שכלל חיתוך מטבעות ככה לכיף עד שהפלאייר שפך לאגר, אני יכול לספק לך מסקנות חד משמעיות לגבי הכלי הטוב ביותר בשוק.

הכלים שנבחנו בזמן אמת ותנאי שטח קשים מאוד- וויקטורינוס (הזול ביותר), גרבר, כל סוגי הלדרמן כולל הוויב, והסוג פאוור לוק. הסוג מעל כולם.

הפלאייר שלו כולל מכפיל כוח, היתרון הוא שאתה יכול להפעיל כוח גם בפתיחה (אם נגיד הפלאייר נתקע במשהו שניסית לחתוך בלדרמן וויב בזמן פתיחה בכח הידיות משתחררות).

בנוסף הסוג כולל שלל כלים וסכין מפלצתית. רכוש בארץ, הכלי אצלי 9 שנים ועדיין יש אחריות אם אני לא טועה. הוא עולה בארץ משהו כמו 600-700 שווה להשקיע - כלי לכל החיים.

אגב הוא המשיך לחתוך מטבעות שהלדרמן מזמן התעייף(הגרבר היה חלש מאוד בקטע הזה) הוויקטורינוקס סבבה אבל לא נוח בכלל וצעצועי יותר.

סוג אגב היא החברה שנבחרה על ידי יחידות העלית בצבא ארה"ב.

S69%20-%20SOG%20Powerlock%202.0%20EOD%20Multi%20Tool.jpg

פורסם

תודה על ההמלצות!!

לגבי הWAVE שמעתי שהוא רגיש מאוד ונשבר מהר מאוד והחלקים לא נתפסים תמיד.

לגבי הSOG הם יקרים יחסית לתקציב שלי בEBAY 90$ לאולרים הטובים שלהם, איך זה?

http://cgi.ebay.com/SOG-B66-N-Power-Assist-Multi-Tool-Knife-Black-Oxide-/220776423917?pt=Collectible_Knives&hash=item33674ce1ed

היום:

בעבר:

פורסם

המכפיל כח הוא גימיק חמוד אבל לא יותר מכך, אלא אם כן אתה קרוב של ביל גייטס והתחביב שלך זה לחתוך מטבעות כל היום במקום לאסוף בולים. הקאטר של הלדרמן עובד יופי ולאורך זמן בשימוש על חוטי חשמל ואפילו חוטי פלדה דקים, שזה רוב מה שבן אדם רגיל נתקל בו.

שים לב גם לנוחות- רוב הכלים פה "מוטמנים" בתוך גוף האולר, לעומת הווייב שבו 4 הכלים השימושיים ביותר (אולי עם הסתייגות על הפצירה :shock: ) נמצאים מבחוץ לגישה מהירה.

שוב-אני לא אומר שסוג גרועים, אני רק אומר שרוב היתרונות לפחות על פי ה"ספר שלי" נמצאים אצל הלדרמן ווייב.

פורסם

סמארט קופה- זה נכון, הWAVE רגיש ושביר, עדיף כבר את הלדרמן הקודם.

אם אני זוכר נכון הפלייר נשבר למישהו, ממש התפרק.

הלינק ששלחת זה הפאוור אסיסט זה האח הקטן (והחדש), אין לי ניסיון איתו אבל גם לו יש את גלגלי השיניים בפלאייר אז אמור להיות טוב.

ברווז- אמרת שאין לך ניסיון עם SOG אז אל תטעה. המכפיל אינו גימיק ואני אסביר, הוא אינו כזה כי זה לא משהו שאפשר לבחור אם להפעיל אבל הוא לא שימושי, אז נשאר ללא שימוש, (קרי, "גימיק ולא יותר") הוא חלק בלתי נפרד מהפלאייר ולא ניתן להפעילו בלעדיו. בכל הכלים אתה פותח את הידיות והפאלייק סגור עד שזה מגיע למין נעילה מצחיקה, במקרה שמפעילים כוח בפתיחה ולא רק בסגירה בלדרמן הנעילה תשתחרר בשלב מסוים, בסוג שעובד על גלגלי שיניים (להלן- מכפיל הכח) לא יכול לקרות ואתה יכול להפעיל לחץ עצום גם בפתיחה.

בתמונה ניתן לראות את הגלגלי שיניים בפלאייר שאין בשום כלי אחר-

1115694402133_S60_open.jpg

הפטנט שלהם על ה"פאוור לוק" מתיחס לנעילה של הכלים (הקליפס פלדה המפלצתי בקצה) שמאפשר לנעול את הסכין למשל במצב מאונך או ישר לכלי.

הקטע עם המטבעות זה המחשה לכמה זה חזק, אין צורך ללעוג אם לא מבינים.

בארץ הוויב יותר יקר מהSOG עד כמה שאני זוכר. אם אתה כבר קונה עדיף לקנות ב600 משהו שישאר ולא לקנות ב300 ולהחליף לעוד אחד ב300 בקרוב..

אני קונה הרבה דברים וזה אחד המוצרים הכי מוצלחים שרכשתי אי פעם.

אם אתה רוצה כלי זול וטוב עדיף כבר את הויקטורינוקס הזה, עלה משהו כמו 450 פעם אחרונה שבדקתי (לפני שנים..), אבל אני מאמין שיש לך עוד 150 שח "לגרד" בשביל מרצדס לעומת איסוזו 8)-

swisstool-penknife.jpg

פורסם

שמע Z4, אתה פשוט מגיע לשיאים חדשים בכל שרשור שאתה נכנס אליו.

אחרי שהראת לנו מה אתה שווה בדיון על לואי ויטון, עכשיו הצלחת בהודעה אחת גם ללעוג לאחד

הסכינאים הבכירים בארץ וגם להשוות את ויקטורינוקס (סתם חברה שוויצרית קטנה...) לאיסוזו.

כה לחי.

facepalm.jpg

פורסם

חבר יקר, אין לך מה לתרום, לך לשתות מים או לישון.

היחיד שלועג כאן זה אתה וזה לא מוסיף לך. עכשיו, אתה מוזמן להסיר או שהמנהלים יסירו לך את השטויות שכתבת למעלה ואת התמונה ה"מבריקה", ואם לא לא נורא, זה דווקא מראה מה "אתה שווה".

לגבי הסכנאי הבכיר, מצידי שיהיה נשיא ארה"ב, אני כותב לפי ניסיוני ועוזר אז אל תפריע.

לילה טוב.

פורסם

חדל פטפטת ברשת,

כרגע אני בדילמה על איזו חברה ללכת- גרבר, לדרמן או SOG, הבנתי שעם גרבר\לדרמן אני יכול ללכת לריקושת בכל רגע שארצה ולקבל עליו אחריות למרות שלא קניתי אותו מהם. האם זה על SOG גם כן?

ואני רוצה אולר חזק שלא יהיה עדין בכל זאת אני בצבא ואין לי יותר מדי זמן להחליף או לתקן במידה ויקרה משהו לאולר,

ועוד משהו שיהיה טוב- אם יש אולר עם פנס קטן בפנים זה יהיה יעיל מאוד, האם זה קיים לאחת מהחברות?

היום:

בעבר:

פורסם

שני הסנט שלי:

לאחר פרק זמן שאני עובד בחנות מטיילים מסוימת (כ 3.5 שנים) מסקנותיי:

הלדרמן הוא הנמכר ביותר בארץ, דגם הוייב נפוץ מאד, ונותן תמורה גבוה למחירו. הוא נוח וארבעת הכלים הגדולים אכן נוחים מאוד לשליפה.

הכלים של החברה הנ"ל מגיעים הכי הרבה לתיקונים, אבל לא ניתן לדעת בודאות אם בגלל שהם פחות טובים או בגלל כמותם היחסית באוכלוסיה.

הסוג לעומת זאת נמכר בכמויות הנמוכות ביותר (יחסית ללדרמן, גרבר וויקטורינוקס) לפי הסדר הנ"ל.

כלים חזקים מאד, עושה רושם שהפלדה היא העמידה ביותר (מתחושה כללית, לא בדקתי), מכפיל המומנט אכן עוזר ובא לידי ביטוי בכל נעילה של הפלאייר.

לגבי תיקונים ברשתות: חלק מהסניפים לא שולחים לתיקון כלים שלא נרכשו אצלם בחנות, וחלק גובים עמלת שירות עבור כלים שלא נרכשו אצלם, ע"פ הוכחת קנייה.

מתחדשת*

פורסם

אני לא מבין גדול אבל יש לי VICTORANOX שמתלווה אלי

מאז הסדיר (אני בן 30 :roll:) ולא, לא הייתי עובד רס"ר בקרייה , הייתי חימושניק :cry:

יש לי את הדגם הגדול והיקר מבין הדגמים והוא פשוט מעולה

ניסיתי תקופה להחליף אותו בגרבר, הפאלייר שם לא כל כך נוח

פורסם
סמארט קופה- זה נכון, הWAVE רגיש ושביר, עדיף כבר את הלדרמן הקודם.

אם אני זוכר נכון הפלייר נשבר למישהו, ממש התפרק.

הוויב לא רגיש, ולא נעליים. גם סוג יישבר אם תשתמש בו בצורה שאינה מתאימה לו\ אינה הולמת (מה שמוגדר כ"התעללות", ואף כלי לא יכול, עקרונית, לסבול את זה).

ברווז- אמרת שאין לך ניסיון עם SOG אז אל תטעה.

זה בסדר, אני לא מתכנן לטעות.

המכפיל אינו גימיק ואני אסביר, הוא אינו כזה כי זה לא משהו שאפשר לבחור אם להפעיל אבל הוא לא שימושי, אז נשאר ללא שימוש, (קרי, "גימיק ולא יותר") הוא חלק בלתי נפרד מהפלאייר ולא ניתן להפעילו בלעדיו.

לא אמרתי שהוא "גימיק ולא יותר", וההגדרה של שנינו ל"גימיק" היא שונה כפי הנראה. בעיניי גם פנס כיס קטן הנטען ממצית הרכב הוא גימיק, למרות שהוא עובד יופי-טופי ואני משתמש בו בעת הצורך. אכן הוא חלק אינטגרלי מהפלאייר- אבל, בינינו-אם אתה כבר מוצא עצמך במצב שאתה צריך להכפיל את המומנט שלך, לא יהיה לך יותר נוח להשתמש בכלי "אמיתי" ייעודי?! האולר נועד לעזור לך בעת צרה, לא "לייצר פטיש מ-2 חתיכות פלסטיק, פח של DL וכוס מים". ושוב, גם החיתוך- המשימות הנפוצות לא צריכות מכפיל כח. ישנם משימות חריגות מאד שאולי אני יכול לחשוב על צורך במכפיל (תמיד יש היוצא מהכלל)- כמו למשל להשתמש בפלאייר בתור מלקחי נפחים. נכון, הווייב לא עומד בזה(הוויב האישי שלי לא עמד בזה). קשה לי להאמין שהסוג יעמוד בזה. זה "התעללות" כפי שציינתי למעלה. וכמה מאיתנו משוגעים מספיק כדי לנסות משהו כזה?!:wink:

בכל הכלים אתה פותח את הידיות והפאלייק סגור עד שזה מגיע למין נעילה מצחיקה, במקרה שמפעילים כוח בפתיחה ולא רק בסגירה בלדרמן הנעילה תשתחרר בשלב מסוים, בסוג שעובד על גלגלי שיניים (להלן- מכפיל הכח) לא יכול לקרות ואתה יכול להפעיל לחץ עצום גם בפתיחה.

לא ניסיתי. לא מגיב על כך.

רק שאלה אחת.

בשביל מה צריך להפעיל הרבה כח בפתיחה של הידיות?

הפטנט שלהם על ה"פאוור לוק" מתיחס לנעילה של הכלים (הקליפס פלדה המפלצתי בקצה) שמאפשר לנעול את הסכין למשל במצב מאונך או ישר לכלי.

למיטב ידיעתי הסכין ננעלת רק במצב ישר ביחס לכלי, בדיוק כמו בווייב. האם אני טועה?

הקטע עם המטבעות זה המחשה לכמה זה חזק, אין צורך ללעוג אם לא מבינים.

ללעוג?....לא מבינים?!...

שמע. אני מסתובב עליי עם לדרמן זה או אחר כבר למעלה מעשור באופן רצוף. מכיר את כל החידושים והשטויות שנעשו בתחום הזה בשוק, כולל המכפיל כח שאתה כל כך מתלהב ממנו. לפי התגובות שלך אני מבין שאתה אחד מאלה שחושבים ש"אם יש יותר או עולה יותר אז זה בטוח יותר טוב!". יש לי חדשות בשבילך- המכפיל כח הזה הוא פשוט חד-משמעית 3/4 מיותר. ישנם משימות כל כך בודדות שהוא טוב אך ורק להם, שזה מצחיק. זה נוח מאד כשחותכים חוטי פלדה, נכון- לחלוטין מסכים. אבל בחור מן היישוב בד"כ לא חותך כאלה על בסיס יום יומי, ואלה שכן, יש להם בערכת פריצה או בערכת תיקון לול כלים יותר נורמאליים (ויעודיים) לשם כך.

וואו, אז יש לך יותר כח. שלך בטח גם יותר ארוך, ואפילו יותר עבה. נחמד לך. הבהרת את עצמך.

בארץ הוויב יותר יקר מהSOG עד כמה שאני זוכר. אם אתה כבר קונה עדיף לקנות ב600 משהו שישאר ולא לקנות ב300 ולהחליף לעוד אחד ב300 בקרוב..

הכל תלוי איפה קונים, ובטיב האחריות שמקבלים על המוצר. עקרונית עם לדרמן אין שום בעייה לקבל שירות מכל חנות בארץ שעובדת עם היבואן שלהם- רק אתמול שלחתי ווייב לתיקון למרות שלא נקנה מאצלי. האחריות שלהם מעולה, והשתמשתי בה בעבר בעצמי כלקוח. מה שכן אני שמח שהם שינו את הפלדה של הכלים שלהם אחרי הסופר-טול הראשון... היה פריך מדיי. היום זו פלדה רצינית יותר.

אני קונה הרבה דברים וזה אחד המוצרים הכי מוצלחים שרכשתי אי פעם.

אם אתה רוצה כלי זול וטוב עדיף כבר את הויקטורינוקס הזה, עלה משהו כמו 450 פעם אחרונה שבדקתי (לפני שנים..), אבל אני מאמין שיש לך עוד 150 שח "לגרד" בשביל מרצדס לעומת איסוזו 8)-

swisstool-penknife.jpg

שמע Z4, אתה פשוט מגיע לשיאים חדשים בכל שרשור שאתה נכנס אליו.

אחרי שהראת לנו מה אתה שווה בדיון על לואי ויטון, עכשיו הצלחת בהודעה אחת גם ללעוג לאחד

הסכינאים הבכירים בארץ

דריש, אני מסמיק... אל תעשה לי את זה.

I DIDNT KNOW YOU CARE.

וגם להשוות את ויקטורינוקס (סתם חברה שוויצרית קטנה...) לאיסוזו.

כה לחי.

facepalm.jpg

כרגע אני בדילמה על איזו חברה ללכת- גרבר, לדרמן או SOG, הבנתי שעם גרבר\לדרמן אני יכול ללכת לריקושת בכל רגע שארצה ולקבל עליו אחריות למרות שלא קניתי אותו מהם. האם זה על SOG גם כן?

לגבי לדרמן, ציינתי למעלה-כל חנות שעובדת עם היבואן, ולמעשה כפי הנראה כל חנות שעובדת עם לדרמן. לגבי האחרים, צר לי אך אינני יודע.

ואני רוצה אולר חזק שלא יהיה עדין בכל זאת אני בצבא ואין לי יותר מדי זמן להחליף או לתקן במידה ויקרה משהו לאולר,

ועוד משהו שיהיה טוב- אם יש אולר עם פנס קטן בפנים זה יהיה יעיל מאוד, האם זה קיים לאחת מהחברות?

האמת שכןגרבר נאוטילוס. רק מה, אין לו פלאייר...:shock:

שני הסנט שלי:

לאחר פרק זמן שאני עובד בחנות מטיילים מסוימת (כ 3.5 שנים) מסקנותיי:

הלדרמן הוא הנמכר ביותר בארץ, דגם הוייב נפוץ מאד, ונותן תמורה גבוה למחירו. הוא נוח וארבעת הכלים הגדולים אכן נוחים מאוד לשליפה.

הכלים של החברה הנ"ל מגיעים הכי הרבה לתיקונים, אבל לא ניתן לדעת בודאות אם בגלל שהם פחות טובים או בגלל כמותם היחסית באוכלוסיה.

הסוג לעומת זאת נמכר בכמויות הנמוכות ביותר (יחסית ללדרמן, גרבר וויקטורינוקס) לפי הסדר הנ"ל.

כלים חזקים מאד, עושה רושם שהפלדה היא העמידה ביותר (מתחושה כללית, לא בדקתי), מכפיל המומנט אכן עוזר ובא לידי ביטוי בכל נעילה של הפלאייר.

לגבי תיקונים ברשתות: חלק מהסניפים לא שולחים לתיקון כלים שלא נרכשו אצלם בחנות, וחלק גובים עמלת שירות עבור כלים שלא נרכשו אצלם, ע"פ הוכחת קנייה.

גרבר אשכרה נמכרים יותר מסוג? האמת שאני מופתע קצת. אלא אם כן תגיד לי שהדגם עם הפלאייר ה"קפיצי" הוא זה שנמכר בעיקר, ואז הכל יהיה ברור.:wink:

אני חוזר וממליץ על פורום סכינים למבינים. היו שם לפחות 4 שירשורים שונים שאני זוכר על מה יותר טוב, עם הרבה פרטים, כולל פרטים טכניים למיניהם. שווה לכל מי שחושב על מולטיטול להתעדכן לפני שרצים לקנות.:arrow: זה בלי קשר למה מתכננים לקנות. כמו כאן, יש שם כאלה שחושבים (כמוני) שלדרמן הכי טוב, כאלה שנשבעים דווקא על הסוויסטול(בחור בשם מוטי, אספן כלי נשק אותנטיים והיסטוריים), כאלה שלא מוכנים לשמוע כלום חוץ מסוג (בדיוק כמו פה..) וגם כאלה שאוהבים את גרבר. כולל פרוט, הסבר ונימוק.

פורסם

נראה לי שאני יורד מהWAVE כיוון שקראתי שהרבה התלוננו על בעיות בצירים וכל זה.

מה אתם אומרים על הגרבר Suspension:

http://cgi.ebay.com/Gerber-Suspension-Multi-Plier-Tool-Knife-11-Function-/120716584733?pt=Collectible_Knives&hash=item1c1b44e71d

GERBER 450 Compact Sport

http://cgi.ebay.com/GERBER-450-Combo-Compact-Sport-w-Paraframe-Knife-/230554470416?pt=Collectible_Knives&hash=item35ae1e0810

או גרבר Radius

http://cgi.ebay.com/Gerber-Knives-Radius-Multi-Plier-W-Sheath-New-41515CDIP-/290533378205?pt=Collectible_Knives&hash=item43a523889d

מה אתם אומרים על אלה?

היום:

בעבר:

פורסם

היית נכנס לפורום ייעוץ ברכישה ומבקש "רכב טוב ב50,000"?

או במלים קצת פחות ציניות - מה השימושים בעבורם אתה רוצה את הכלי?

לגבי המלצה ספציפית:

יש לי מספר שנים בעברי בהם הייתי צמוד ללדרמן Super Tool ולאחריו ה-WAVE,

כאשר חברה אחרים השתמשו ב-SOG (שירות צבאי). את ה-Super Tool אף פעם

לא חיבבתי יתר על המידה, מצאתי שהאחיזה בעת עבודה מאומצת לא נוחה והגישה

לחלקים פחות נוחה גם היא. את הWAVE לעומת זאת מאוד חיבבתי. נגישות טובה

ביד אחת למגוון די רחב של כלים, ארגונומיקה טובה בכף היד (אם כי, קרה לי לא פעם

שהעור נצבט על ידי הקצה העליון, בצמוד לפלייר עצמו, לא נעים).

העבודה שלי איתו כללה הרבה מאוד חיתוך, הברגות שונות וכן שימוש רב בפלייר, בתנאי עבודה

מאוד לא נוחים בהם רק יד אחת פנויה (אני אשאיר לדמיון שלכם מה עשיתי עם היד השנייה).

לעבודות סטנדרטיות לדעתי הכלי מתאים הרבה יותר מה-SOG ולעבודות הדורשות "חיתוך

מטבעות" או משימות קשות אחרות - תביא כלי עבודה מתאים. כ-Allrounder אני הייתי

בוחר ב-Wave בלי לחשוב פעמיים (למעשה, בחרתי - גם היום אני עובד איתו כשצריך).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני זקוק את זה לשירות הצבאי שלי, אני באמצע המסלול שלי, קרבי למתעניינים.

כרגע יש לי משהו מעפן של Victorinox ממש ישן עם 2 להבים, מספריים, מסור ועוד, כל זה אני הולך רק בשביל המספריים כי הלהבים לא חדים בכלל ולא שווים כלום והמסור גם בכלל לא עושה כלום.

אני רואה הרבה מקרים שאני שואל את הלדרמנים והגרברים של חברים שלי ונמאס ולא נעים לי כבר.

לגבי הWAVE ירדתי ממנו כיוון שאין לי זמן להתעסק עם שבירות וכל אלה.

לSOG יש רק 2 דגמים, אחד יקר יחסית 70$ באיביי לא כולל הזמנה והשני 100 ומשהו דולר.

עוד שאלה- את הלדרמנים והגרברים מקבלים בד"כ עם נרתיק ?

היום:

בעבר:

• תוכן חדש...