Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר חודשים התחילו להדלק 2 מנורות כריות האויר לסירוגין (הן נדלקות פעם בכמה נסיעות).

לאחר בירור במוסך מורשה נאמר לי שמתחת לכסא שליד הנהג נמצאים החיישנים וכנראה שמשם נוסעת הבעיה, עלות הבדיקה בלבד עומדת על מעל ל-1000 ש"ח ולא כוללת תיקון או החלפה של הכסא.

האם יש דרך להוזיל עלויות ?

פורסם

ברצוני לתקן אותך, הם קרוב לודאי שטענו שמדובר במושב נוסע, מדובר בחיישן הנקרא חיישן תפוסה זאת אומרת שכאשר אין אדם שיושב בצד הנוסע לא תפתח כרית האויר לשוא במקרה של תאונה.

פורסם

אין מה לבדוק בנושא ובטח לא 1000 ש"ח כנראה שלא הבנת אותם נכון המושב חדש עלה מעל הסכום הזה אבל בדיקה ?

זה בעיה מוכרת וקיימת לך לפירוקים תקנה מושב כיסא נוסע חדש ונגמר הבעיה.

פורסם

הנורה של כרית האוויר דולקת באופן רציף, או שהיא מהבהבת?

אם הנורה מהבהבת אז תספור את ההבהובים, ישנם הבהובים קצרים וארוכים.

ציין את מס' ההבהובים כולל האורך שלהם.

פורסם

תסביר לו שהבהוב ארוך זה עשרות והבהוב קצר זה אחדות.

ואני מראש אומר שיהיה לו 48 אם זכרוני אינו מטעה אותי.

ומבלי שיספור אני אומר לך שזו הבעיה שלו לא יודע מה הניסיון שלך עם רכב זה אך אני מאמין ששלי הרבה יותר

אילו היה נדלק קבוע זה יכול להיות משהו אחר אך מכיוון שנדלק רק לעיתים זה החיישן תפוסה.

פורסם

בהרבה סוגים של רכבים עם כרית אויר אין חיישן תפוסה, כמו שאתה קורא לזה, ז"א שכרית אויר נוסע תמיד תפתח בזמן תאונה כשכרית אויר של הנהג נפתחת, ללא קשר עם יושב נוסע או לא.

אז למה לא לבטל את החיישן הזה וזהו? יותר פשוט מאשר להחליף כסא מפרוקים שבטח גם בכסא משומש הבעיה קיימת או תצוץ.

מדובר בטח בקיצור של החווט של החיישן או התקנת נגד כלשהו על הקו וכך בכל מקרה תפתח הכרית אויר נוסע בזמן תאונה ולא גרעת מבטיחות הרכב במאומה.

פורסם

אני חושב שקיימת בעיה ממשית בדעה שלך והסביר מדוע.

ראשית אני כמאבחן במוסך שירות מרכזי דוגל בכך שהיצרן ומהנדסי הרכב שלו עשו את כל השיקולים ואני משער שהם יותר חכמים ממני וממך, ואם הם החליטו לשים את החיישן הזה בכיסא יש לכך סיבה.

אני יעלה לך רעיון אחד שתבין את אופן טעותך- חיישן התפוסה יפתח את כרית הנוסע רק במידה וירגיש משקל מעל X ק"ג

מה קורה נהג מחליט בטפשותו לשים את הילד שלו קדימה ללא כיסא וללא ביטול הכרית, הכרית במידה ותפתח 80% תסב נזק משמעותי לילד עד כדי מוות.

פורסם

ומה קורה עם שאר הרכבים שאין להם חיישן תפוסה? ואם הנהג הטיפש שם את הילד מאחורה ולא חגר לא את ההחגורה? אז ב 93.5% שתסב נזק לילד.

נגד טיפשים אין רפואה או פתרון, נגד החיישן המעאפן הזה שתמיד מתקלקל, יש.

הסיבה להתקנת החיישן הוא לחסוך עלויות תיקון של חברות ביטוח לאחר תאונה, פחות חלקים להחליף ואולי לא מגיעים להשבתה, ותאמין לי שיצרנים גם חושבים על הדברים האלו.

פורסם

למה ישר קבעתם שזה חיישן תפוסה?! פותח האשכול עדיין לא הגיב ורשם את קוד התקלה.

יכול להיות גם סליל כרית אויר שנימצא מאחורי ההגה כמו שקרא אצלי.

פורסם
לפני מספר חודשים התחילו להדלק 2 מנורות כריות האויר לסירוגין (הן נדלקות פעם בכמה נסיעות).

לאחר בירור במוסך מורשה נאמר לי שמתחת לכסא שליד הנהג נמצאים החיישנים וכנראה שמשם נוסעת הבעיה, עלות הבדיקה בלבד עומדת על מעל ל-1000 ש"ח ולא כוללת תיקון או החלפה של הכסא.

האם יש דרך להוזיל עלויות ?

אין מצב שעלות הבדיקה כל כך גבוהה, כנראה נוספה איזה אפס מיותרת?

פורסם
למה ישר קבעתם שזה חיישן תפוסה?! פותח האשכול עדיין לא הגיב ורשם את קוד התקלה.

יכול להיות גם סליל כרית אויר שנימצא מאחורי ההגה כמו שקרא אצלי.

כי אם קראת את מה שכתב פותח השרשור הוא אמר שהלך למוסך ואמרו לו שמדובר במושב.

פורסם
כי אם קראת את מה שכתב פותח השרשור הוא אמר שהלך למוסך ואמרו לו שמדובר במושב.

אני לא סומך על מה שבמוסך אמרו כי אין לדעת לאיזה מוסך בדיוק הוא הלך.

יש מוסכים שרק ישמעו שנדלקה נורה של כרית אוויר, ישר יגידו שזה החיישן שבכסא מבלי לבדוק, הם מסתמכים על זה שזו המחלה ברכב, אבל לפעמים זה משהו אחר וסתם מחליפים כסא עם חיישן.

לכן כדאי שפותח האשכול יאמת שמדובר בקוד תקלה שדובר כאן לפני שהוא מתחיל סתם להחליף.

ואם תשים לב הוא כתב שהוא בירר עם מוסך מורשה, יכול להיות שהוא בירר דרך הטלפון מבלי לבדוק..

• תוכן חדש...