Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מציע שתגידי מה את מחפשת ברכב? שיהיה כמה שיותר ספורטיבי? חסכוני? נוח?

כמה אנשים יסעו ברכב? וכולי.

כמה שתתני יותר דרישות כך נוכל לעזור יותר בקלות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני נוסעת די הרבה ולכן אני צריכה רכב אמין.... לא מזמן מכרתי רכב פיגו 207 של שנת 2008 וממש התאכזבתי ביקרתי כל יומיים במוסך בגלל בעיות בתיבת ההילוכים ועכשיו אני מעוניינת לרכוש רכב יותר אמין

פורסם

האם את מובילה הרבה נוסעים או מטען?

כמה קילומטרים בשנה זה "נוסעת הרבה"?

מה חשוב לך ברכב מלבד אמינות? נוחות? אולי ביצועים? איבזור?

האם יש לך ילדים שגם נוסעים ברכב?

תפרטי קצת יותר.

שבת שלום.

פורסם

לנוכח הדרישות והשאלה, אני מניח שככל הנראה יש כאן עניין ברכב משפחתי, לטעמי סקודה אוקטביה TSI 1.2 יכולה לעשות עבודה טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני רוצה רכב שאוכל להחזיק אותו יותר משלוש שנים...( להרחיב את המשפחה בעתיד כרגע זה מיועד לי ולבעלי)

אני נוסעת בערך 20000 בשנה

בנוגע לביצועים של הרכב אינני מבינה בזה ולכן אני מתייעצת כן מכיוון שכל חברה שאני מגיע "אצלהם זה הכי טוב"

תודה על העזרה

שבת שלום

פורסם

האוריס תספק לך את הכל.

רכב אמין עם 3שנות אחריות, דיי חסכוני, וביצועים טובים לקטגוריה.

את כרגע לא צריכה רכב יותר גדול מהאוריס.

פורסם

אני מצאתי את המאזדה מעט צפופה לעומת הגולף והאוריס.

אני אישית בדקתי את האוריס לאחרונה ואהבתי אותה מאוד. תא נוסעים מעוצב בצורה קצת שונה אבל מאוד הגיונית. מרווח טוב בכל המישורים וחבילת איבזור טובה למדי. כרגע יש אפשרות לרכוש אותה עם גג שמש חשמלי וריפודים פנימיים בהירים שמשדרגים את האוירה בפנים.

יחידה הכוח מאוד מלוטשת ועובדת בצורה חלקה מאוד. הביצועים טובים למרות גיר עם 4 הילוכים בלבד. בידוד הרעשים טוב אך לא מעולה. תנוחת הישיבה גבוהה ומאוד נוחה, נותנת הרגשה של שליטה ועוזרת ליצור שדה ראייה טוב.

המאזדה מרגישה יותר קטנה וקומפקטית, תא הנוסעים גם הוא מעוצב למדי ומרגיש איכותי, קצת יותר כפתורים אך איבזור דומה לטויוטה בסך הכל.

נוחות פחות טובה אבל המאזדה מרגישה יותר הדוקה ואוחזת בכביש. העיצוב החיצוני לטעמי הוא היפה מבין השלושה, בעיקר בצבעים הנכונים (אדום, פנינה). היא פחות מרווחת וגם תא המטען יותר קטן.

הגולף היא גולף, מרגישה מאוד מוצקה ונוחה. המרווח טוב וגם פה תא נוסעים בגוון בהיר משדרג רבות את האויר. האיבזור גם פה הוא לא משהו לספר עליו בבית אבל לעומת המאזדה והטויוטה היא מחסירה את השליטה מההגה על מערכת השמע, ידיות הדלתות ומראות הצד בגולף הן מפלסטיק שחור ואין מראות מתקפלות חשמלית. המאזדה מצויידת במגנזיום בניגוד לאחרות. הגיר של הגולף מעולה, זריז ותורם לחיסכון בדלק אך המנוע מעיב על החבילה והוא מעט מיושן ורועש. בקרוב היא אמורה להגיע ארצה עם מנוע 1.2 TSI כמו זה שמותקן באוקטביה/פולו/יטי שאמור להיות חסכוני יותר, פחות מזהם ולהציע ביצועים טובים יותר.

הבחירה האישית שלי מבין כולן היא הטויוטה. יש כאלה שיחשבו שהיא מעט סתמית, אבל לטעמי היא מציעה חבילה מאוד מאוזנת בין איבזור, בטיחות, ביצועים ועיצוב נאה.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

המשפחה בהתרחבות? אולי כדאי לשקול רכב סטיישן שמאוד יקל על הכנסת העגלות ועל שימוש נוח מאוד בתא המטען.

להוריי יש יונדאי i30CW, אוטו מרווח להפליא, מאחורה יכולים לשבת 3 מבוגרים ללא בעיות ותא המטען ענק והצלחנו להכניס בו 4 מזוודות גדולות לשבועיים, קניות מהדיוטי פרי ותיק יד לא קטן בכלל. אוטו מרווח מאוד, ביצועים לא רעים, זמינות כוח טובה, מאובזר היטב מבחינת פינוקים ללא תוספת תשלום גם ברמת הגימור הבסיסית (אשר לא מקמצת בכלום - 6 כריות אוויר, ABS, ESP, EBD, חלון בגג, רדיו עם שליטה מההגה וחיבור לIPOD, USB וAUX, כמובן 4 חלונות חשמל ומראות חשמליות).

5/5 כוכבים במבחני הריסוק.

מה לגביי החסכון בדלק? ב5000 ק"מ הראשונים עד שהמנוע עובר הרצה, הצריכה הייתה די גרועה, 1:8.5 בערך בעיר, כרגע היא עושה 1:10 - 1:11 בעיר אחריי יותר מ5000 ק"מ. אני מאמין שעד 10 אלף ק"מ זה ישתפר עוד קצת. חשוב לדעת שכדאי לנהוג ברכב בצורה רגועה ב1000 הק"מ הראשונים כדי לאפשר למנוע לעבור את ההרצה כראוי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור, להציע למישהו רכב סטיישן כשעדיין אין לו ילד 1, זה מיותר לחלוטין. כי גם עם ילד 1-2 רוב המשפחתיות כיום יכולות להסתדר מצויין ומקבלים צריכת דלק טובה יותר(חשוב עם מחירי הדלק של היום)

שלא נדבר על הקושי במציאת מקום חניה לרכבים גדולים כאלה והפוזה של סבא אמריקאי.

האוריס כרגע עדיפה על 2 האופציות שהצעת.

פורסם

מנסיון של כמה חודשים עם מאזדה 3, אמנם בדגם הליסינג, אבל המכונית מאוד לא נוחה וגם תא המטען גבוה ובעל פתח קטן.

אם מדובר על רכב לשנים ארוכות עם פוטנציאל להרחבת משפחה צריך להביא בחשבון הובלת ציוד ל-1-2 ילדים ולכן חשובים הן גישה נוחה לספסל האחורי (לצורך חגירת הילדים) והן לתא המטען (עגלות וקניות בעלות נפח גדול). פריט חשוב נוסף הוא אפשרות לביטול כרית האויר הקדמית-ימנית על ידי מפתח הרכב. המאזדה 3 אינה ממלאת את שני התנאים הראשונים.

לדעתי אם שיקול זה משמעותי עדיף רכב בתצורת סדאן, תוספת של 100 ליטר לתא המטען משמעותית מאוד, למרות שאפשר להסתדר גם עם סופרמיני שתא המטען שלה יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה אתם אומרים על ניסאן גוק? משהו נסע ? מכיר משהוא שיש לו רכב כזה?

הוא צפוף יותר תא המטען שלו ממש פצפון.

אבל הוא מציע חבילה מאוד מפתה ב-127 אלף שקלים בעיקר עקב העיצוב החיצוני ואיבזור ברמה מקובלת.

לדעתי אם אבהתם את העיצוב אז תוכלו להסתדר עם רכב כזה גם עם הילד הראשון.

אגב, במבחן שנערך במוסף הרכב של ידיעות עומת הג'וק עם דייהטסו טריוס וסקודה יטי. הסקודה יצא כשידו על העליונה משום שהיה עדיף כמעט בכל התחומים אבל אני בספק אם כולם יתחברו לעיצוב הקובייתי שלו, אני אישית אהבתי.

שבת שלום.

פורסם

צריך להתייחס לג'וק כאל סופרמיני, אם כי מידותיה החיצוניות קצת מוגדלות. אפשר להשוותה לרכב אחר שעיצובו הרבה יותר שמרני - הסוזוקי SX4 הצ'בק, שמחירו נמוך בכ-10K. אישית יש לי SX4 עם 4 דלתות ועד כה אני מרוצה ממנו, הוא יותר מרווח וזריז, למשל, מהמאזדה 3, אבל לא הייתי ממליץ לך עליו מסיבה מאוד פשוטה - אין אפשרות נוחה לביטול את כרית האויר הקדמית-ימנית.

כאשר קניתי את ה-SX4 בחנתי גם כמה דגמים של סקודה, כולל היטי, אבל דגם זה נפסל בשל מחירו הגבוה, שהיה אז למעלה מ-140K.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...