Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הכלב של קרובת משפחה שלי מת היום. הכלב היה בן 10 כנראה ומעולם לא נזקק לטיפול רפואי בעקבות מחלה כזו או אחרת. אפשר לומר כלב בריא לחלוטין. אני אומר כנראה 10 כי לא יודעים בדיוק את גילו המדויק. הוא נמצא נטוש וזרוק ברחוב לפני 10 שנים ואומץ על ידם. בסך הכל, כלב שעשועים, ביתי, חברותי ולא מאיים כלל וכלל. לא מזמן, הכלב נשך מישהו בגלל שאותו מישהו הציק לו. למרות שהכלב מחוסן מדי שנה ולמרות שלא היה מעולם שום מקרה של נשיכה בעבר הכלב נלקח להסגר ל 10 ימים וזאת לפי הנוהל של משרד הבריאות. לאחר התקופה הכלב שוחרר והוחזר הביתה. יום- יומיים אחרי שהוא חזר הוא התקשה בנשימה. הוא נלקח לרופא. שם אובחן לכלב חום ומין מחלה שגורמת להם להשתעל. נאמר שזה מין שיעול שכל כלב שמגיע להסגר נדבק בו. הרופא נתן לכלב זריקה ורשם לכלב אוגמנטין, 5 מ"ל כפול פעמיים ביום למשך שבוע.

למחרת בערב (כמעט 24 שעות לאחר הבדיקה) הכלב קיבל את התורפה אבל במינון של 2.5 מ"ל כפול פעמיים לפי הוראת הרוקחת כי לטענתה 5 מ"ל זה יותר מדיי. הכל היה בסדר ביום שלאחר הבדיקה (לפני שהכלב קיבל את התרופה פעם ראשונה ולאחריו)

יומיים אחרי הבדיקה ניתן לכלב בשר מפחית כתוספת לאוכל היבש שהוא מקבל.

שלושה ימים אחרי הבדיקה שזה היום, הכלב הראה סימני פירכוס, הוא הקיא, יצאו לו מין הפרשות מהעיניים וגם ריר מהפה. אותה קרובה התקשרה אליי וביקשה שאבוא מהר. הגעתי והתקשרתי לרופא. אמרתי לו שיוצא לו ריר מהפה. הרופא לא הבין מדוע שינו לכלב את המינון של התרופה ללא ידיעתו והוא גם אמר לי שלרוקח אין סמכות לשנות הוראות רופא. דבר שני, הרופא אמר לי שאין לי מה לדאוג שהרי השעלת הזאת היא לא עניין של חיים ומוות ועלי להגיע בערב על מנת לקבל תרופה אחרת כי יכול להיות שהכלב רגיש לאוגמנטין. בערך לאחר כשעה מאז השיחה, הכלב מת.

רוב האנשים שדיברתי איתם והסברתי להם את המצב טוענים שהכלב מת מהרעלה.

אחרים טענו שאולי הכלב הוכש על ידי נחש כלשהוא שהרי הם גרים ליד חורשה ויש עשבייה ועצים.

אחרים טענו שאולי הבשר המשומר מהפחית היה מקולקל.

האחרונים טענו שזה אשמתו של הווטרינר דבר שאני לא מסכים איתו כלל וכלל שהרי, עוד כמה מחברים שלי נתקלו בכזה מצב של שעלת מכלאות ואף כלב שידוע להם עדיין לא מת מזה.

אם זה הרעלה, אני לא מבין איזה חלאת אדם, רפש המין האנושי יכולה לגרום למוות של יצור חף מפשע.

אם זו באמת הרעלה ויש דבר כזה שנקרא קארמה אז אני מאוד מקווה שהמרעיל יקבל את שלו.

הכלב נקבר בצורה מכובדת וראויה לכלב שהיה ברשות בעליו למשך כזו תקופה ארוכה והפגין נאמנות.

להבדיל אלפי הבדלות מבני אדם, עדיין כואב לי ולכל מי שהכיר את הכלב. זאת הייתה הפעם השנייה בחיי שקברתי כלב. "חוייה" מאוד לא נעימה.

שבוע טוב ושנדע רק דברים טובים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא לקחתם אותו וטרינר שלפחות יתן חוות דעת פתולוגית?

מדי פעם צצים בפייסבוק דיווחים על הרעלות של כלבים עם תמונות שבהן רואים את הכלבים המסכנים לאחר ההרעלה, כך שלצערנו זה יחסית נפוץ בארץ.

אני מאחל לאותם מרעילים מוות שמלווה בייסורים רבים להם ולמשפחתם.

פורסם
לא לקחתם אותו וטרינר שלפחות יתן חוות דעת פתולוגית?

מדי פעם צצים בפייסבוק דיווחים על הרעלות של כלבים עם תמונות שבהן רואים את הכלבים המסכנים לאחר ההרעלה, כך שלצערנו זה יחסית נפוץ בארץ.

אני מאחל לאותם מרעילים מוות שמלווה בייסורים רבים להם ולמשפחתם.

זה גם מה שחברים ייעצו לי מצד אחד. אבל מצד שני הם גם אמרו, שגם אם הוא הורעל, מה אתה יכול לעשות עם המידע הזה בדיוק? אין מצלמות, אין הוכחות ואין כלום. לטעון ככה סתם שמישהו הרעיל את הכלב זה הוצאת דיבה.

מי חשוד שהרעיל?

יש מספר חשודים שכנים. אנשים שלא מסמפטים כלבים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

למחרת בערב (כמעט 24 שעות לאחר הבדיקה) הכלב קיבל את התורפה אבל במינון של 2.5 מ"ל כפול פעמיים לפי הוראת הרוקחת כי לטענתה 5 מ"ל זה יותר מדיי.

זהו הדבר הראשון, שמשך את תשומת ליבי. מהיכן רוקחת יודעת וטרינריה? מקסימום, אם היא הצליחה לערער קצת את הביטחון העצמי, מרימים טלפון במקום לוטרינר ונותנים לה לדבר איתו (קרה לי פעם וכך עשיתי).

מקריאה באינטרנט בלבד(!), הבנתי שקיים גם כזה דבר "הסגר ביתי" ולא צריך לשים את הכלב בהסגרים הרגילים. אני לא ממש יודע, כיצד ניתן לעשות זאת, אבל אני מבין שזה אפשרי.

אם הכלב מפרכס וכו"...לא הייתי מרים טלפון לוטרינר, אלא הייתי מתניע ונוסע אליו מיידית. אם הוטרינר, היה נותן לי רושם שהוא מאוד אדיש למקרה, אז הייתי הולך לוטרינר אחר. בשעות לא מקובלות, גם הייתי נוסע למרפאת חירום.

זו עובדה ידועה, שבהסגרים ישנן כל המחלות שרק ניתן למצוא וחייבים לנסות להמנע מהם.

לגבי אופציית ההרעלה, לצערי, היא תמיד קיימת.

שלא תדעו עוד צער.

פורסם

מסכים עם הגוקר.

שעלת מכלאת בכל אופן היא מחלה נפוצה ולא מרגשת שלא ממש תגרום למה שכתוב פה.

בהחלט הייתי חושש מהרעלה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דבר ראשון צר לי מאוד לשמוע!

מאיפה היא בארץ הקרובת משפחה?

מה שאתה מתאר באמת נשמע כמו הרעלה. (במינון נמוך יחסית).

הכרתי אישית כלבה שהורעלה בירושלים ומתה כעבור פחות משעה.

הטיפול בשעלת מכלאות הוא מאוד פשוט ובחלק מהמקרים אפילו עובר ללא כל טיפול. (לשיקול הוטרינר).

במידה ולא מטפלים בכלל בשעלת וגם לא מקבלים חוות דעת של וטרינר, השעלת עלולה להחמיר ולהגיע גם לאיזור הריאות. וזה כבר כן מתחיל להיות מסוכן. אך נדיר.

במידה וזו באמת הרעלה, אני מאחל את כל הרע שבעולם לאחראים! מוות איטי מלווה בסבל אדיר!

אני באמת מאמין שאין מקום לאנשים כאלה בעולם!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אותה קרובה התקשרה היום לווטירנר בכדי לנסות להבין איך כלב בריא שמעולם לא נזקק לטיפול רפואי מת בכזו פתאומיות. הווטרינר מצידו טען שכנראה שהכלב הגיב בצורה קשה לתרופה אבל זה מאוד מאוד נדיר. היום נודעה לי עובדה חדשה. הווטרינר רשם תרופה לכלב, אוגמנטין 400. הרוקחת הנחמדה החליפה על דעת עצמה את התרופה לאוגמנטין 250 וגם "קיצצה" את המינון לחצי. כלומר, במקום לקבל 5 מ"ל של אוגמנטין 400 הכלב קיבל 2.5 מ"ל של אוגמנטין 250. כלומר, הכלב לא קיבל מינון ממש חזק של תרופה שממש השפיעה עליו בצורה כזו רעה.

מתסבר שהבת של אותה קרובת משפחה פשוט לא אמרה כלום לאימה ולקחה את הוראות הרוקחת כמובן מאליו בלי לומר שום דבר לאף אחד. גם זה לא ממש בסדר.

שורה תחתונה, כנראה שמדובר בהרעלה.

פורסם
אגב, במידה ובעל כלב מסרב למסור אותו להסגר בכל מחיר, מה הצעדים שיכולים לנקוט נגדו?

בהחלט שאלה מעניינת.

לפי מה שאני הבנתי, הכלב חייב להכנס להסגר למשך עשרה ימים מאז יום הנשיכה.

אני מניח שהתחמקות היא עבירה פלילית.

• תוכן חדש...