Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת מחוברת בחוטים אדום + וצהוב + קבוע לשמירת זכרונות הכיוון .( שחור - )

בזמן ניתוק המצבר - נמחקים הזכרונות במערכת .

ידוע לי כי אפשר וצריך לחבר מצבר אחר לגיבוי בניתוק , וכך הזכרונות ישמרו.

אני רוצה לחבר סוללה נטענת קטנה 12V קבועה במקביל לחוט הצהוב + , לשמירת הזכרונות בניתוק המצבר .

כך ישמרו הזכרונות , ובעצם הסוללה הקטנה תשמש כגיבוי קבוע לזכרונות הכיוונים .

האם זה אפשרי , מתח הסוללה 12V מה צריכה להיות קיבולת הסוללה לשמירת הזכרונות למשך כ 1 שעה .

( לא הפעלה לשמיעה - רק שמירת זכרונות הכיוון )

האם נתקלתם בפתרון הנ"ל .

תודה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראיתה פעם סוללה קטנה של 12V הכי קטן 9V ואתה צריך מעגל מיוחד כדי להטעין את הסוללה

סוללת 12V היא בגודל של בלטה קטנה לפי דעתי תרד מהרעיון

פורסם

אייל,

מה שאתה מבקש לעשות הגיוני ואפשרי אבל צריך להבין את המשמעות של הבקשה -

ה + הקבוע שמחובר לכל צרכן ברכב בכלל ובמערכת בפרט למעשה כאילו מחובר למצבר הרכב באופן קבוע כך שבזמן שהרכב דומם, המצבר הוא מקור האנרגיה ובשעת נסיעה מקור האנרגיה הוא האלטרנטור והמצבר משנה תפקיד והופך לצרכן.

כאשר אתה מוסיף סוללה נטענת כלשהיא במקביל לאותו + קבוע ברכב אתה מוסיף במקביל למצבר הראשי של הרכב סוללה נוספת - משמעות הדבר היא שאמנם אם תנתק את המצבר הראשי אכן הזכרונות של הרדיו ישמרו אבל אז אם מטרת ניתוק המצבר היא איפוס מחשב כלשהוא ברכב או סתם עבודת חשמל ברכב שמחייבת ניתוק מצבר, למעשה כאילו עדיין קיים מתח של 12 וללט חי ברכב שהסוללה הנוספת מספקת.

כל מה שלמעלה כתבתי נכון אם נעשה חיבור פשוט וישיר של סוללה משנית נטענת למצבר הראשי ללא אביזר "חכם" שידע לעשות את הפעולה שאתה רוצה ובכל זאת יפריד בין שני המעגלים של ה-12 וולט שיש ברכב בהימצא סוללה משנית ותוך כדי כך ידע גם להשאיר את הסוללה המשנית טעונה בזמן עבודה רגיל (יטעין אותה כשהרכב מונע ויחזיק את הזכרון כשהוא דומם).

פורסם

benkedem

האם אנך לא יודע על תגיב יש סוללות של 12 וולט.

12-1000.jpg.JPG

או פשות לקחת סוללות נטענות 1.2V ולחבר אותם.

ויש גם סוללה לא סוללות שחיברו כמו בתמונה.

רק בעיה יכולה להיות בצריכת אמפר.

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

פורסם
אייל,

מה שאתה מבקש לעשות הגיוני ואפשרי אבל צריך להבין את המשמעות של הבקשה -

ה + הקבוע שמחובר לכל צרכן ברכב בכלל ובמערכת בפרט למעשה כאילו מחובר למצבר הרכב באופן קבוע כך שבזמן שהרכב דומם, המצבר הוא מקור האנרגיה ובשעת נסיעה מקור האנרגיה הוא האלטרנטור והמצבר משנה תפקיד והופך לצרכן.

כאשר אתה מוסיף סוללה נטענת כלשהיא במקביל לאותו + קבוע ברכב אתה מוסיף במקביל למצבר הראשי של הרכב סוללה נוספת - משמעות הדבר היא שאמנם אם תנתק את המצבר הראשי אכן הזכרונות של הרדיו ישמרו אבל אז אם מטרת ניתוק המצבר היא איפוס מחשב כלשהוא ברכב או סתם עבודת חשמל ברכב שמחייבת ניתוק מצבר, למעשה כאילו עדיין קיים מתח של 12 וללט חי ברכב שהסוללה הנוספת מספקת.

כל מה שלמעלה כתבתי נכון אם נעשה חיבור פשוט וישיר של סוללה משנית נטענת למצבר הראשי ללא אביזר "חכם" שידע לעשות את הפעולה שאתה רוצה ובכל זאת יפריד בין שני המעגלים של ה-12 וולט שיש ברכב בהימצא סוללה משנית ותוך כדי כך ידע גם להשאיר את הסוללה המשנית טעונה בזמן עבודה רגיל (יטעין אותה כשהרכב מונע ויחזיק את הזכרון כשהוא דומם).

תודה על התגובות -

אני יודע , לכן אני מתייעץ - אם זה היה פשוט הייתי כבר מבצע ..

יש כאן דוגמא לסוללה - http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1352-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%A2%D7%A0%D7%AA-12V-%D7%A2%D7%95%D7%A6%D7%9E%D7%94-4-5A-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-Power-Kingdom

חשבתי - להתקין דיודה על החוט המספק מתח למערכת ולסוללה מכיוון המצבר - כך החיבור של הסוללה במקביל ישאר רק בתחומי המערכת .

ולא ימשיך לשאר הצרכנים - זו האפשרות האחרונה , אין לי כוח לחשוב ..

הצרכנים כאשר המנוע כבוי , והמערכת לא עובדת - הם אורות הפנים ברכב , ואם מקפידים על סגירת הדלתות , גם הם לא יעבדו .

האם סוללה של 4.5A 12V - יכולה להספיק ל 1 שעה .

במערכות הסטריאו ברכב של פעם - הזכרונות היו נשמרים גם בניתוק מצבר - מעניין איך נשמר המתח במערכת הישנות .

(היתה סוללה קטנה , או קבל במכשיר עצמו )

תואם למכשירי החשמל בבית , אשר מסוגלים לשמור על הזיכרונות בהפסקת חשמל .

לכן מעבר לרעיונות שהועלו , אני אשמח לעוד .

תודה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היי אייל,

במכשירים ישנים הייתה סוללת גיבוי פנימית, אשר משרתת רק את מעגלי הזיכרון. במכשירים אחרים היו מגדילים ומשתמשים בזיכרון לא נדיף לצורך שמירת התחנות. היום במכשירים שונים (לאו דווקא מערכות לרכב) עושים שימוש בסופר-קבלים.

הפתרון של שימוש בסוללות לא ממש פשוט כיוון שתצטרך מעגל טעינה שיבקר את הטעינה. פתרון פשוט יותר יהיה שימוש בקבל, או אם אתה רוצה גיבוי לזמן רב- סופר-קבל (היום לא קשה להשיג). כדי לא לחסל אותו ע"י מערכות הרכב האחרות תצטרך להשתמש בדיודה (בעלת זרם זליגה נמוך), רצוי להשתמש ברכיב אקטיבי שנקרא "דיודה אידאלית".

אני מניח שכדי להגיע לתוצאה הרצויה תצטרך לעשות קצת ניסויים.

פורסם

תודה אביב - אז צריך עזרה במציאות .. ולהתחיל לחשוב , ולבצע ניסויים .

היכן אפשר לקנות סופר קבלים + דיודה שתעמוד ב 10A 12-15V .

ואם אפשר מיקוד יתר , ערך קבל רצוי + מספר קטלוגי או השם של הדיודות האפשריות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ניתן לרכוש את הרכיבים אצל סימן טוב בשדרות הר-ציון בת"א.

כול דיודה ממשפחת 1N400X מתאימה למטרה. הזרם והמתח שציינת אינם רלוונטים מכיוון שכול דיודה עומדת במתחים הרבה יותר גבוהים.

הזרם שנצרך לשם שמירה על הזיכרונות של מערכת השמע הינו מאוד נמוך לכן גם דיודה ל-200 מילי מסוג 1N4148 תתאים.

בכול מקרה אם תרצה דיודה בעלת זרם זליגה נמוך תוכל לרכוש דיודה מהרשימה הבאה:

FJH1100

1N456A

קבל של 1 פארד יתאים למטרה ועשוי לשמור על הזיכרונות למשך שעות רבות תלוי בצריכת הזרם.

עלייך תחילה לנסות למדוד את צריכת הזרם של המערכת לאחר כיבוי המערכת.

הורד את הקובץ המצורף המכיל מידע שימושי לבחירת סופר קבל.

http://www.cde.com/catalogs/EDL.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
מה עם מעגל טעינה לקבל ? יש לך תוכנית שלימה לכול המעגל שאביב הציע ?

למה צריך להשתמש במעגל טעינה לקבל?

הוא הרי ייטען ממערכת הטעינה של הרכב, למתח הממוצע שמערכת הטעינה תוציא

פחות מתח הדיודה בממתח קידמי.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

במחשבה נוספת אני מציע לך לרדת מעניין הסופר קבל בגלל המחיר וגם הזמינות בארץ של קבל למתח 12 וולט שלא קיים.

קבל ל-5.5 וולט 0.47 פאראד מחירו נעה בין 30-50 שקלים בארץ.

במידה וכן קיים במלאי קבל ל-12 וולט מחירו עשוי להגיע 150-200 שקלים.

פיתרון פשוט הינו סוללה של 12 וולט עם מפסק ON/OFF כלומר במידה ואתה מתכוון לנתק את המצבר העבר את המפסק למצב ON וזהו.

פורסם
למה צריך להשתמש במעגל טעינה לקבל?

הוא הרי ייטען ממערכת הטעינה של הרכב, למתח הממוצע שמערכת הטעינה תוציא

פחות מתח הדיודה בממתח קידמי.

קשה לדבר על מעגלים אלקטרונים מבלי לאות סכימה חשמלית.

בכול מקרה מחברים דיודה מסוג BAT45 (זמינה לרכישה)+נגד טורי לשם הגבלת זרם הטעינה לזרם המומלץ על-ידי ייצרן הקבל/סוללה.

פורסם
קשה לדבר על מעגלים אלקטרונים מבלי לאות סכימה חשמלית.

בכול מקרה מחברים דיודה מסוג BAT45 (זמינה לרכישה)+נגד טורי לשם הגבלת זרם הטעינה לזרם המומלץ על-ידי ייצרן הקבל/סוללה.

נגד טורי יוריד עוד יותר את מתח הקבל שאמור לשמש סוללת 12 וולט...

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

• תוכן חדש...