Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

קודם כל, אני לא חושב שאתם מכירים אותי מהפורום כי אני לא ממש פעיל פה, אך היו תקופות שהייתי וקראתי פה המון.

שלחתי בעברי מספר הודעות לגבי בעיות שצצו לי במערכת של רעשי מנוע ברמקולים וכל אחד נתן לי כיוון למקום אחר.

קראתי בגוגל, חיפשתי במספר אתרים, קראתי את המדריך שיש פה ובאוטוסאונד ולצערי עד שפתרתי את הבעיה לקח לי כמה חודשים טובים.

אז נכון, אני לא מבין גדול במערכות לרכב ונכון, זה לא שכל יום הייתי מנסה לסדר את הבעיה, אלא רק פעם באיזה שבועיים, וגם אז הייתי יורד לאוטו, מנסה לסדר את זה שעתיים-שלוש, נתקע באותו המצב, מתעצבן ובסוף חוזר הביתה ללא תוצאות.

ב"קיצור", אחרי שקצת חפרתי, אני רוצה לספר את הסיפור הנחמד שלי על פתרון הבעיה, לאילו שאולי גם יסתבכו כמוני... אני כותב את ההודעה הזו עם חיוך של אושר סוף סוף בעיית הרעש המציק נפתרה.

אז ככה:

נתחיל מזה שכאחד שמחזיק בHU פיוניר, ישר חשדתי בו, כפי שקראתי על הבעיה באתר פה. באמת חיברתי הארקה חיצונית לגוף של הHU, זה אומנם הפחית את הרעש, אך לא נפתר.

אמרו לי שאולי הבעיה היא בצדדים של הערבת הכבלים ברכב, וודאתי שהעברתי חשמל לחוד וRCA-ים לחוד.

המשכתי בהחלפת כבלי הRCA-ים... והעברתי אותם אפילו בתוך האוטו ומחוצה לו ועדיין אותה בעיה.

ניתקתי את המגברים וחיברתי רק אחד, ניסיתי לשים אותו "באוויר", למרות שגם לפני זה הוא היה על פלטה מעץ.. שוב לא עזר כלום.

החלפתי כבלים לרמקולים - אותו המצב.

איך פתרתי את הבעיה? במקרה... שסידרתי את הנעילה מרכזית באוטו ונאלצתי לפתוח את הדלת (איזה בורג השתחרר שם).

במקרה אמרתי "רגע, יש לי עוד זוג קומפוננט במחסן, אולי כדאי לבדוק אותם, אולי הסאונד שלהם היום ישמע לי יותר טוב..."

פרקתי את הרמקול בדלת, חיברתי את הרמקול השני, אני מדליק את המערכת... לא אהבתי את איך שנשמעו לי הרמקולים, אז החזרתי את הקודמים.

פתאום מה אני קולט? שהבורג שמחזיק את הרמקולים על ההגבהה שיש על הדלת ארוך מידי ונוגע בפח של הדלת. ישר זה החשיד אותי... ניתקתי את הבורג, הנעתי את האוטו... הפלא ופלא - אין רעשיםםםם!!!

כבר יומיים ככה שאני נוסע בכיף בלי רעשי רקע מציקים ובאמת שאין מאושר ממני.

אם גם לכם יש את הבעיה הזאת של הרעשים... אולי גם אצלכם הבעיה היא מפגרת שכזאת, אך יכולה לגרום לכם להתפגר באוטו עד שהבעיה תפתר. שווה בדיקה...

אגב, לפני זה החלטתי עם עצמי שאני לא מתכוון לשים משתיק רעשים, מהסיבה שזה לא אמור להיות נחוץ וזה לא יפתור את הבעיה, אלא סתם יעקוף אותה...לשיקולכם.

מקווה שנהנתם מהסיכום שלי...

:)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרה לי משהו דומה

היתה לי מערכת הכל מורכב "לפי החוקים" ועוד ני ללא רעשים

בניסיון לפנות מקום בתא מנוע לצורך שיפור הרכב העברתי את המצבר לבאגז

עשיתי לו בניה טובה שם, ואיך שהרכבתי אותו והפעלתי את המערכת הרמקולים התחילו ליילל

הרתי כבל מינוס עד לתא מנוע ומה שלא עשיתי עם כבלים והארקות לא עזר

יום אחד פירקתי את הרמקול בדלת תוך כדי שהמערכת עובדת וקלטתי שהוא הפסיק לילל

מסתבר שבגלל שהרמקולים היו מוברגים על הפח בידיוק כמו אצלך שהבורג נגע בפח

שמתי להם הגבהות והיללה נפתרה לחלוטין.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני שמח בשבילך שנפתרה לך הבעייה

אבל באמת הפתרון נראה לי מאוד מוזר

אצלי ההגבהות של הקומפוננט תפוסות על הפח החיצוני (הפח שנמצא הכי קרוב לנהג לא הפח שמבחוץ)

אם ברגים די ארוכים ולא עם אחד לפחות 8 אם לא 12 ואין לי שום רעש ויש לי גם פיוניר ואין לי שום הארקות

באמת שהפתרון נראה מוזר אני מנסה לחשוב איך זה יכול להיות קשור וזה לא נתפס לי

אבל במזל טוב.

פורסם

כמה שזה לא נשמע הגיוני... אבל עובדה שזו היתה הבעיה - בוודאות.

כנראה משהו שם השתבש עם הארקה כפולה או משהו... ברגע שהרמקול נגע רק בהגבהה שלו ולא בפח, הבעיה נעלמה לחלוטין.

פורסם

יכול להיות איפה שיש את הקונקטרים של האלמנט עצמו

איפה שאתה מחבר את הפלוס והמינוס

הפלוס או המינוס נראה לי יותר הפלוס נגעו בפח של האוטו

וזאת נראה לי הסיבה לרעשים.

בכול זאת מזל טוב

ולילה טוב.

פורסם

גם לי בהתקנה הראשונה שלי לבד, הייה לי את הבעיה הזו. ומה לא עשיתי את כל הרכב פירקתי, בסוף מה הסתבר?

שקדחתח לתוך הRCA.:shock:

הרכבתי את המגבר על פלאטה עץ, ותוך כדי שאני מחבר את המגבר לפלאטה,הבורג נכנס חצי לתוך הRCA ומשם הגיעו לי רעשים מעצבנים.

רק שהחלפתי את המגבר ראיתי את הבעיה.:oops:

*שירשור נחמד ומועיל לכול אילו שיש להם רעשי מנוע\אלטרנטור אולי אנחנו יכולים לעזור פה.

יאלה תמשיכו לעלות בעיות של רעשים....:-P

פורסם
יכול להיות איפה שיש את הקונקטרים של האלמנט עצמו

איפה שאתה מחבר את הפלוס והמינוס

הפלוס או המינוס נראה לי יותר הפלוס נגעו בפח של האוטו

וזאת נראה לי הסיבה לרעשים.

בכול זאת מזל טוב

ולילה טוב.

+1

גם לי נראה שזאת היתה הבעיה ולא הברגים של ההגבהות

אבל מה זה משנה העיקר שאין רעשים.

אלי

פורסם

טוב לדעת!

דווקא ברמקולים לא הייתי חושד אף פעם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבאסט ("השלדה") של הרמקול אמורה להיות מבודדת. זרם חשמלי עובר בתוך הרמקול, ואוי ואבוי לו אם השלדה תוליך.

בכלל, ב 99% מהרמקולים ברכבים יש מגע מתכתי בין הבאסקט לפח הרכב (ישיר על הפח או דרך בורג). הבורג הזה הוא לא מה שפתר את הבעייה.

אני הייתי מהמר שהיה מגע בין הטרמינלים של הרמקול לפח הדלת, ויכול להיות שהבורג ששחררת גרם לתזוזה מזערית ועכשיו כבר אין מגע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם המינוס של הרמקול היה נוגע בשלדה בעקרון היה אמור להיות קצר ולא רעש אלטרנטור - תקנו אותי אם אני טועה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...