Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתור חובב דיטיילינג חובבן החלטתי שהגיע הזמן לשלב מכונת פוליש למחסן שלי, עוד לא גיבשתי דעה לגבי חומרים אבל זה לאחר שאחליט בעזרתכם איזה מכונה כדאי לי לקנות.

קודם כל אציין שהמכונה היא לשימוש ממש מועט אני אשתמש בה כנראה פעם בחצי שנה או יותר.

ההתלבטות היא בין המכונה http://www.autostore.co.il/151426/פולישר%2Dלרכב%2DWorks הזאת.

או המכונה הזאת

http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=128400

מבקש להזכיר שהשימוש הוא ממש מועט אבל הציפייה מהמכונה היא לתת תוצאה איכותית.

כמו כן מבקש המלצות לפדים איכותיים ופוליש מקצועי ( הצבעים של הרכבים הינם מטאליים ולא שרופים או פגומים. המטרה היא לחדש צבע ולהעלים סווירלים ושריטות שטחיות למיניהם) בעלות כוללת של 300 שקלים.

פדים לוואקס לא צריך כי אני מעדיף לעשות את הווקס ידנית.

תודה ויום טוב.

פורסם

היי ROEi1,

אין לי ניסיון עם המכונות הללו, אבל מקריאה של הנתונים מדובר במכונות מאד חלשות שדומות למכונות שמיועדות לאפליקציה של וקס או אוטם צבע בלבד.

אם תרצה לעשות פוליש לאוטו כדי להסיר סווירלים ושריטות יותר עמוקות - אתה תצטרך מכונות חזקות הרבה יותר.

אם באמת תשתמש במכונה כזאת רק פעם בחצי שנה - שנה, אולי עדיף לך להשקיע את הכסף בביקור אצל דיטיילר מקצועי?

קח בחשבון שהשאיפה של כל בעל רכב הוא לעשות פוליש לעתים כמה שיותר רחוקות כי זה תהליך שבו אתה מוריד שכבה מהלכה ששומרת על הצבע (כלומר, לעשות פוליש פעם בחצי שנה לאוטו שהוא בשימוש יומיומי זה לא מומלץ, ולרוב לא נחוץ).

אשמח להרחיב אם יש לך שאלות :)

אגב אם תרצה, אשמח גם להמליץ על מכונות מוצלחות. אבל זה יהיה יותר יקר.

פורסם

יש לי ניסיון עם המכונה השניה.

לפני לא מעט שנים היא נמכרה באוטו-דיפו.

במילה אחת, זבל.

בשתי מילים, שווה לתחת..

המכונה הראשונה של וורקס נראת בדיוק אותו הדבר (אותו עיקרון).

אין להן כח והן לא עושות כלום, אפילו ווקס זה גדול עליהן.

באמת אין לי מושג למה הן טובות..

ממליץ לך לרדת מהסיפור או לרכוש מכונה נורמאלית (אפילו פולישר פשוט של יונדאי שנמכר בערך באותו המחיר).[

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=716201

פורסם
היי ROEi1,

אין לי ניסיון עם המכונות הללו, אבל מקריאה של הנתונים מדובר במכונות מאד חלשות שדומות למכונות שמיועדות לאפליקציה של וקס או אוטם צבע בלבד.

אם תרצה לעשות פוליש לאוטו כדי להסיר סווירלים ושריטות יותר עמוקות - אתה תצטרך מכונות חזקות הרבה יותר.

אם באמת תשתמש במכונה כזאת רק פעם בחצי שנה - שנה, אולי עדיף לך להשקיע את הכסף בביקור אצל דיטיילר מקצועי?

קח בחשבון שהשאיפה של כל בעל רכב הוא לעשות פוליש לעתים כמה שיותר רחוקות כי זה תהליך שבו אתה מוריד שכבה מהלכה ששומרת על הצבע (כלומר, לעשות פוליש פעם בחצי שנה לאוטו שהוא בשימוש יומיומי זה לא מומלץ, ולרוב לא נחוץ).

אשמח להרחיב אם יש לך שאלות :)

אגב אם תרצה, אשמח גם להמליץ על מכונות מוצלחות. אבל זה יהיה יותר יקר.

דבר מוזר, משום מה רק עכשיו אני רואה את ההודעה שלך :shock:

אשמח אם תוכל להמליץ על מכונות יותר יקרות, אולי זה יתאים לי...אני מוכן להשקיע על מכונה עד 600-700 ש"ח, מקווה שזה מספיק בשביל לקבל משהו איכותי.

לגבי דיטיילר מקצועי...אני לא מתלהב מהרעיון כל כך, גם כי אני לא חושב שיש באיזור שלי מישהו נורמלי ובשביל להגיע לאחד כזה אני אצטרך כנראה לבזבז יום עבודה, דבר שאני לא מתכוון לעשות בשביל פוליש לרכב וגם כי אני מאוד רוצה לעשות את זה לבד.

תודה.

פורסם

אני לא בקיא יותר מדי במחירי פולישרים בארץ, ואני לא בטוח אלו דגמים משווקים.

כמו כן, צריך להבדיל בין שני סוגי מכונות פוליש - יש מכונות מסוג (Dual Action (DA - אלו המכונות שהן מאד בטוחות לשימוש, גם בידיים של מישהו שמחזיק אותן פעם ראשונה, ועם החומרים שנמצאים היום בשוק אפשר להגיע איתן לתוצאות מדהימות ומקצועיות. הפיניש שהן נותנות הוא גם יותר טוב מהסוג השני של המכונות - המכונות הרוטוריות.

מכונה רוטורית היא המכונה מהסוג הישן יותר (אל תטעה, הן עדיין בשימוש נרחב) שהיתרון הגדול שלהן הוא מהירות החיתוך של הצבע - מהיר הרבה יותר ממכונת DA ואולי יעיל יותר למכוניות עם צבעים קשים במיוחד. אבל!! החיסרון העצום שלהן הוא שיש להן עקומת למידה רצינית, ושהן ממש יכולות לגרום נזק ולשרוף את הצבע אם לא זהירים איתן - בהחלט לא סוג המכונות למתחילים (יהיו שיחלקו על הקביעה הזו ויגידו שאם קוראים מספיק לפני ונזהרים מספיק תוך כדי, אפשר גם להתחיל עם רוטורית, אני לא ממליץ).

יש היום כמה מכונות DA פופולריות בקרב המשתמשים הביתיים בחו"ל, רק שלהביא אותן לארץ זה עסק יקר.

אלה בתקציב נמוך יותר:

1) Porter Cable - אחת ממכונות ה-DA הנמכרות ביותר בארה"ב ומאד פופולרית בפורומים שם. היא יותר חלשה מהדגמים הבאים.

2) Griot's Garage (שהדגם האירופי התואם שלה נקרא DAS6 Pro) - מכונת DA עם כוח עוצמתי, פופולרית מאד אף היא (זה מה שלי יש).

3) מכונת ה-DA של מגוויארס.

בחו"ל המכונות הללו יהיו בתקציב שלך, אבל להביא אותן לארץ זה קצת יקר בגלל השילוח והמע"מ, כך שאם אתה מכיר מישהו שנמצא עכשיו בחו"ל זה יכול להיות טוב (קח בחשבון שארה"ב זו אופציה פחות מוצלחת כי אז תצטרך לקנות שנאי מתח יקר, הכי טוב אירופה).

יש גם כאלה בתקציב יקר יותר כמו FLEX 3401 או RUPES, אבל הן מאד יקרות, בייחוד בשביל מי שמתכוון לעשות דיטיילינג לעתים רחוקות.

בתקציב שציינת אתה יכול לקנות בארץ מכונה רוטורית של HYUNDAI, יש אנשים שהתחילו איתה. אני אישית חושב שעדיף שלא, ושאם משקיעים במכונה אז להשקיע כמו שצריך, אבל זו החלטה שלך.

אם יש עוד שאלות - שגר!

אני גם מציע שתקרא קצת על המכונות DA שציינתי.

פורסם

מכונה של יונדאי הרבה מתחת לתקציב, ניתן להשיג אותה בפחות מ-400 ש"ח.

מכונות ה-DA בארץ יקרות מאוד ובצורה לא פרופורציונלית למחירים בחו"ל.

אני אישית גם פוזל לכיוון המכונה של יונדאי, רק בגלל תקציב [לא שחסר לי כסף, פשוט לא מוכן להוציא כל כך הרבה כסף על מכונה לפוליש שבמקרה הטוב תמצא עצמה מחוץ למחסן פעם בשנה..]

במחיר של 400 ש"ח לדעתי היא נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף ויכולה להירקב במחסן ללא יצירת רגשות מצפון. :wink:

פורסם

מכונת הDA של מגווירס נמכרת בארץ קצת מעל התקציב שלך אני קניתי נהנה לעבוד איתה מורידה סווירלים וקלה לעבודה אפשר למצוא באתר שנקרא גיים שוף .לווקס בלבד יתאימו המכונות שרשמתה

בהצלחה

• תוכן חדש...