Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי 2 שאלות,

1. פירקתי את המסנן אוויר ואני רוצה לוודא שהחזרתי אותו בכיוון הנכון, אני מצרף איור של הבית של המסנן אויר, ותמונה של מסנן, השאלה שלי היא האם הצד שסימנתי כ -1 במסנן צריך להיות בקדמת האוטו ביחס לצד 2 או שצד 2 צריך להיות בקדמת האוטו ביחס לצד 1. האוויר נכנס מהחלק הקדמי של הבית.

2. מורכבים לי צמיגים 165/65R13 במקום צמיגים מקוריים של 145/70R13, הצמיגים מורכבים על ג'אנטים מגנזיום, יש לי ג'אנט אחד מהסט שהתעקם ולא מחובר לרכב ובמקומו ג'אנט שלא מתאים לסט שגם הוא התחיל לרקוד, שמעתי שיש מקום בפ"ת שמתמחה בתיקון ג'אנטים מגנזיום, אפשר פרטים שלו?

אני חושב כבר להחליף את סט הג'אנטים מגנזיום לג'אנטים ברזל, האם זה מומלץ למרות שהם לא בגודל המקורי שבא עם האוטו? הם יהיו יותר כבדים מהמקוריים, האם זה יפגע בהתנהגות ובאמינות הרכב וזה לא מומלץ?

השיקולים שלי הם לא ביצועים יופי והתנהגות אלא חיסכון בדלק ואמינות ומחיר זול לתיקון הבעיה שנוצרה.

תודה.

jantt.JPG

Auto_Air_Filter_C_753_For_Peugeot_405_GLX.jpg

air filter.JPG

פורסם
חס ושלום

האויר אמור להיכנס דרך חלק מס' 2.

אני דווקא חושב שעופר צודק, ככה גם נדמה לי שזה היה וכך גם חיברתי, לפי מבנה המסנן נראה הגיוני שהאויר זורם מהבסיס של המשולשים ושל המסנן אל הקודקוד שלהם, ולא הפוך כך שיפעיל לחץ על המשולשים בכיוון ההפוך.

פורסם
חס ושלום

האויר אמור להיכנס דרך חלק מס' 2.

למה אתה רושם שטויות?! :? תסתכל איך מסנן האוויר יושב ב"בית" שלו: חלק מס' 1 תמיד יושב כלפי מעלה!

פורסם
למה אתה רושם שטויות?! :? תסתכל איך מסנן האוויר יושב ב"בית" שלו: חלק מס' 1 תמיד יושב כלפי מעלה!

המסנן לא שוכב, הוא עומד, צלע אחת קרובה לקדמת האוטו והצלע השניה קרובה לאחורי האוטו.

air filter direction.JPG

פורסם

אצלי בגולף ובעוד המון מכוניות שראיתי הכניסה של האוויר היא מכיוון מספר 2, זאת אומר מהצד ה"מרווח" לצד "הצפוף", ויש לזה סיבה זה לא סתם ככה

בצד של מספר 1 שטח המגע הוא קטן (רק גודל הפילטר, אין את מימד הגובה) לכן אם האוויר יגיע משם הוא מהר מאוד ימלא את הפילטר ויסתום אותו, בכיוון ההפוך מנגד הלכלוך פוגש את הצלעות לכל אורכן ולא רק את שטח המגע הסופי, ולכן זה המצב הנכון

אגב גם לפי האיור נראה דיי בבירור שהפילטר צריך להכנס שבעצם "משחילים" אותו לתוך החלק הקידמי שדרכו הוא יונק, אחרת לא היתה שם תיבה מרובעת עמוקה אלא סתם "משפך"

בקיצור הפילטר צריך לשכב בצורה כזאת שהגומיה לכיוון בדש בורד והחלק המרווח לכיוון קדמת הרכב

פורסם

נאוויר צריך לעבור מ2 ל 1

אני לא מאמין שהמסנןיכנס הפוך.

אצלי בלאנטיס אי אםשר להכניס את המסנן הפוך והכיוון הנכון הוא שהאוויר יכנס ב2 ויצא מ1.

החריצים האלה אמורים לתפוס את החלקיקים.

פורסם

החלק העשוי מגומי בצבע כתום הוא החלק החיצוני ביותר שבולט כאשר מכניסים את המסנן. הוא בעצם מה שעוצר את המסנן מלהכנס יותר מדי פנימה.

לכן לא יכול להיות שזהו החלק הפנימי ושהאוויר עובר דרך חלק 2 מבלי לעבור דרך חלק 1 קודם!

עכשיו כשאני חושב על זה - תלוי בצורה של בית מסנן האוויר - במידה ומדובר בקוספא רגילה שבתוכה יושב המסנן ומכסה אותה מכסה, אז חלק מס' 1 יהיה חיצוני.

במידה ומדובר בקופסא המורכבת משני חלקים, יכול להיות שהמסנן יורכב בכל אחד משני הכיוונים...

פורסם
החלק העשוי מגומי בצבע כתום הוא החלק החיצוני ביותר שבולט כאשר מכניסים את המסנן. הוא בעצם מה שעוצר את המסנן מלהכנס יותר מדי פנימה.

לכן לא יכול להיות שזהו החלק הפנימי ושהאוויר עובר דרך חלק 2 מבלי לעבור דרך חלק 1 קודם!

עכשיו כשאני חושב על זה - תלוי בצורה של בית מסנן האוויר - במידה ומדובר בקוספא רגילה שבתוכה יושב המסנן ומכסה אותה מכסה, אז חלק מס' 1 יהיה חיצוני.

במידה ומדובר בקופסא המורכבת משני חלקים, יכול להיות שהמסנן יורכב בכל אחד משני הכיוונים...

אצלי הקופסא מורכבת משני חלקים שמתפרקים לשניים, קדמי שדרכו נכנס האויר מבחוץ ואחורי שדרכו האויר שנכנס לחלק הקדמי ממשיך ועובר למנוע.

לפי מה שעתיד וBA323F אומרים אני משתכנע שהאויר נכנס לתוך 2 ויוצא מ1.

אבל אולי הכיוון לא משנה?

בהנחה שהכיוון שהמסנן מורכב בו לא נכון , אני מניח שאסור לסובב לו את הכיוון כי אז הלכלוך שהצטבר יוכל להיכנס לצילינדרים, אלא שצריך לרכוש חדש, לא?

פורסם

הכיוון מאוד מאוד חשוב וחשוב שתהפוך אותו בהקדם האפשרי ! כי הוא צובר לכלוך על החלק הפנימי שלו ואחרי זה שתהפוך הוא ינשום את הלכלוך

• תוכן חדש...