Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אשתף אתכם בעניין מציק שחוזר על עצמו יותר ויותר בזמן האחרון - חוסמים לי את הכניסה לחניה הפרטית הרשומה בטאבו. החניה בנויה ומסומנת כחוק בשרטוטי הבנייה ורשומה על שמי בטאבו, מחוץ לחניה לא מסומנת "מעטפה" על הכביש אבל רואים בבירור שזוהי חניה פרטית וכולם מודעים לכך, בטח ובטח אחרי כל הוויכוחים שהיו לנו עם חוסמים למניהם, ובן השכנים מהשכונה הצמודה מחנה בכוונה את רכבו בכניסה לחניה הפרטית שלי ומונע ממני להכנס ולצאת ממנה.

אותו הנער מחנה שם כ"נקמה" על כך שהאורחים שלנו מחנים בחניה ציבורית ליד ביתו וזה מפריע לו ממש (הוא טוען שהיא שלו בטאבו אבל בדקתי את זה במחלקת ההנדסה בעיר וראיתי שזהו שטח ציבורי- הוא פשוט הציב שלטי "חניה פרטית" עם מספר הרכב שלו על אחד מהמקומות המסומנים, ויש לו רכב נוסף שהוא מחנה במקום אחר באותו איזור חניה - והוא חושב שגם השטח הזה שייך לו ואסור לאף אחד לחנות שם אע"פ שזוהי חניה ציבורית), היו מקרים של הורדת אוויר מהגלגלים לאחד האורחים שלנו שחנה שם. אין לי ראיות ואני לא יכול להגיד בוודאות שזה הוא, אבל לא קשה להבין מי עשה את זה.

בכל פעם שהוא חוסם אותי אני מתקשר למשטרה ולפיקוח ושניהם מטילים את האחריות על הגוף השני עד שאחד מהם בא ואומר שאי אפשר לתת דו"ח על מצב כזה.

לפי פקודות התעבורה ראיתי 2 סעיפים שנראים לי רלוונטיים למקרה הזה:

סעיף 72 (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:

(4) במקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב, פרט להעלאת נוסעים והורדתם.

וכן סעיף 71. לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד באופן –

(1) שיש בו כדי להפריע או לעכב את התנועה.

גם כשהראתי את הפקודה לפקחים הם טענו שהם לא יכולים לתת דו"ח על דבר כזה כי אין סימון של אדום לבן בחניה. הסבר אחר שלהם היה שהם לא יכולים לתת דו"ח על דבר כזה כי הם נותנים דו"ח רק על חוקי עזר עירוניים וזה לא מופיע שם. (אפילו שחוקי עזר לא אמורים להחליף את כל פקודות התעבורה)

אני לא מבין למה אני צריך לסבול מילד כזה שעושה שטויות ומצפצף על כולם, הרי אני לא ארד לרמה שלו ואחטיף לו, והוא לא מבין דיבורים רגועים והסברים הגיוניים, פשוט אף אחד לא עושה לו כלום ולא מביא לו דו"ח אז הוא ממשיך. בתור אחד שיש לו חניה פרטית, אני לא צריך לבקש ולהתחנן מאף אחד רשות לצאת/להכנס לחניה שלי, בטח לא לילד חוצפן משכונה אחרת.

היום הגשתי נגדו תביעה קטנה על מעשיו והצקותיו בציון פקודות התעבורה והזמן והעצבים שהוא גרם לנו, מנסיוני אני מאמין שזה ייקח כמה חודשים עד שנה.

מה אני אמור לעשות במקרה כזה? למה הפיקוח/משטרה לא אוכפים את החוק כמו שצריך ונותנים לגיטימציה לנער קטן וחצוף לצפצף על כולם ולא מסיימים את העניים בדו"ח או 2 כדי שיוציא כמה מאות שקלים וכך ילמד?!

האם באמת הם צודקים בכך שהם אומרים שאין ביכולתם לתת דו"ח על דבר כזה? האם חייב להיות סימון כלשהו על הכביש? או שמא יש פה שאננות וחוסר מעש מצידם הראוי לטיפול בית המשפט?

תודה, אשמח לעצות

שלומי

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקש מהעיריה מחלקת חניה שיבואו ויסמנו מעטפה + אדום לבן , אם אכן המצב המשפטי הוא כפי שאתה מתאר. האם המדרכה מונמכת במקום? כדי שתוכל להיכנס.

אחרי זה כבר יהיה קל יותר לפקח / שוטר לרשום דו"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

החניה מונמכת ויש רמפה כזאת קטנה, רואים בבירור שזו חניה פרטית..

דיברתי עם האחראי על התמרור, הוא אמר שיבואו לראות את האיזור ולהחליט אם אפשר לצבוע אדום לבן/מעטפה..

שלומי

פורסם

לא משהו אישי נגדך,

פשוט תבין שאני מעדיף לא לפרט בפורום את תוכן התביעה המפורט, אתה יכול לקרוא את ההודעה הראשונה שלי ולהבין על מה בגדול..

לא חסר על מה, הבחור עשה כמה טעויות, שישלם.

שלומי

פורסם

תצבע את המידרכה לבד ותסמן מעטפה לבד.

אולי זה לא חוקי לתת דו"ח במצב כזה אבל אם יטרטרו אותו בדו"ח זה יעזור.

אני מאמין שאם פקח יגיע הוא לא יבדוק מי צבע את המידרכה.

פורסם

אלקמינו, למה להציע לבן אדם לעבור על החוק?

אין כל סיבה לסבך את פותח השרשור בעבירות שעליהן אחר כך הוא יצטרך לתת את הדין עליהם ולא מי שייעץ לו.

יש דרך חוקית וכשרה להשיג את התמרור המיוחל ונתנו לפותח השרשור עצות טובות וחוקיות כיצד להשיגו.

רק אתן דוגמא קטנה, שכן של ההורים שלי החליט שתמרור מעטפה אחד (לכניסה לחניה אחת) לא מספיק לו כי יש לו שלושה רכבים אז הוא החליט על דעת עצמו לסמן לו תמרור מעטפה בצמוד לתמרור המעטפה שהעירייה סימנה לו ופשוט הפקיע לעצמו חניה ששימשה את כל באי הרחוב והתחיל להחנות על הסימון אותו הוא בעצמו סימן באישון לילה.

בפעם הראשונה השכנים שלו התקשרו לעירייה (וזה הפריע לכל השכנים של העבריין הקטן), העירייה באה ומחקה את הסימון החאפרי.

אחרי כמה ימים שוב צץ הסימון (מילא היה יודע לצבוע ישר אבל מה אפשר כבר לצפות מאחד שהוא לא איינשטיין). שוב טלפון לעירייה ושוב מחקו לו את הסימון.

לאחר שבוע אמא שלי הבחינה בשעה שלוש בלילה כי שוב הוא מסמן את החניה וצובע תמרור מעטפה לא חוקי.

פה כבר אני התערבתי כי עלה לי הסעיף מעזות המצח שלו והתקשרתי לעירייה ודיברתי עם האחראי על התמרור בעירייה.

הבהרתי לו את הנושא ולאחר יומיים הוא הודיע לי כי הסימון על הכביש נמחק וכי השכן העבריין הוזמן לתת הסברים בפני שופט בבית המשפט.

השכן הזה טוען כי מגיע לו שתי חניות כי ככה זה מופיע בתוכניות הבניין (טענה לא נכונה כי בדקנו ברישומי העירייה ומגיע לו רק כניסה לחנייה אחת), אך אני אומר כי אם מגיע לו עוד סימון בבקשה אבל שיעשה את זה באופן חוקי דרך הרשויות המתאימות ושלא יעשה דין לעצמו.

פורסם

אין לך הרבה מה לעשות. אתה צריך להמשיך לפעול ב-2 דרכים:

א) להמשיך "להציק" לעירייה שיבואו לסמן את המדרכה (וממש לא להתפתות לעשות את זה בעצמך).

ב) לצלם כל פעם שהוא חוסם את רכבך בציון היום והשעות ולהגיש את הכל בתביעה בבית משפט. אני בטוח שכל הטרטורים האלה לבית משפט. במידה ואחרי פסיקה של שופט הוא עדיין ממשיך בשלו אז תגיש עוד תביעה. אני מאמין שכמה תביעות יגרמו לו להבין שיש לו פה עסק עם בחור "עקשן" שהולך למרר לו את החיים (ממליץ לך להמנע מפעולות אלימות, עד כמה שזה מרתיח, אלימות תגרור אלימות ותציג אותך באור שחור אל מול הרשויות/בתי המשפט).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ברגע שחוסמים לך את הכניסה לחניה צלצל 100 ותזמין ניידת למקום, ואם חונים לך קצת על החניה שלך זאת כבר עבירה פלילית

פורסם

אם מדובר באותו אדם המחנה את רכבו בקביעות באופן שחוסם אותך אתה יכול להגיש תלונה על הטרדה מאיימת.

אחת ההגדרות של הטרדה מאיימת היא: פגיעה ברכושו, בשמו הטוב, או בחופש התנועה של אדם

החוק אמנם מיועד במקורו למניעת מקרים של אלימות במשפחה אבל במצב קיצוני יכול בית משפט להוציא צו מניעה כנגד המטריד שימנע ממנו את חסימת רכבך.

פורסם

אם החניה שלך לצבוע אותה זה לא עבירה על החוק.

אם לא, זה גם לא עבירה במקרה הכי גרוע ימחקו את הסימון.

יש מצב שאפילו החונה העבריין יקבל דו"ח באותו זמן.

לא יעשו לך כלום בנוגע לצביע אלא אם כן תקבל הזהרה ותמשיך לצבוע אם זה המצב תנסה דרכים אחרות.

גם לי יש סיפור:

שכן שגר ברחוב שלי שהוא דיי בעייתי מבחינת חנייה פתח חניה בחצר ביתו.

הקטאץ' הוא שהכניסה היא דרך חניה ברחוב שהייתה פתוחה לכולם.

בתחילה שכנים עוד היו מחנים שם אם רכבו לא היה בחניה.

עברו להם כ 3 שנים והיום אף אחד לא חונה שם כי החנייה "הוכשרה" יצא שהוא קיבל 2 חניות 1 בחצר ו 1 חוסם.

פורסם

אלקמינו אתה ממשיך לתמוך בעבירה על החוק.

מה זאת אומרת לצבוע את הכביש זו לא עבירה? בטח שזו עבירה והרי הראיתי לך מישהו שעשה זאת וקיבל זימון לבית משפט. יותר מזה?

ובנוגע לסיפור שלך, אם הייתם פונים לעירייה הרי שהיא הייתה מתערבת ואת כל הסימונים שנצבעו ע"י העבריין הייתה מוחקת וקונסת אותו או מזמינה אותו לבימ"ש.

יש דרך להתעסק עם עברייני צעצוע כאלו והיא הדרך החוקית. היא אמנם ארוכה יותר אבל משתלמת בטווח הארוך.

פורסם

דיווחת לעירייה שהבחור הציב תמרורים על פי דעתו וסיפח לעצמו חניה שהיא ציבורית?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
אלקמינו אתה ממשיך לתמוך בעבירה על החוק.

מה זאת אומרת לצבוע את הכביש זו לא עבירה? בטח שזו עבירה והרי הראיתי לך מישהו שעשה זאת וקיבל זימון לבית משפט. יותר מזה?

ובנוגע לסיפור שלך, אם הייתם פונים לעירייה הרי שהיא הייתה מתערבת ואת כל הסימונים שנצבעו ע"י העבריין הייתה מוחקת וקונסת אותו או מזמינה אותו לבימ"ש.

יש דרך להתעסק עם עברייני צעצוע כאלו והיא הדרך החוקית. היא אמנם ארוכה יותר אבל משתלמת בטווח הארוך.

אתה ממשיך להטעות אותו.

החניה שלו והוא יכול לצבוע אותה.

אולי הוא לא עושה משהו שמותר אבל זה לא עבירה שיפוטית מקסימום עניינים מקומיים וימחקו את הסימון.

אל תפחיד אותו יותר ממה שהוא מפוחד.

ובעניין שלי לי זה בכלל לא מפריע אז אני מחפש עוד 5 דק' חניה.

אם לי הייתה אפשרות הייתי עושה אותו הדבר.

פורסם

בסדר. אתה צודק. אני ממשיך להטעות אותו. או שאולי זה דווקא אתה.

אתה מוזמן לראות את ההסטוריה שלי בפורום ואיפה אני עובד ואז להמשיך להגיד לי שאני מטעה אותו.

בזה נגמר הדיון מבחינתי.

• תוכן חדש...