Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל לפני כן כמה מילים על האקסית – GTI דור 5.

זה האוטו הכי טוב שהיה לי עד היום. הוא עשה הכל (חוץ מקפה) על הצד (תרתי משמע) הטוב ביותר.

זה אוטו שיכולתי לעשות איתו זמן של פודיום במנחת בערד בבוקר ובצהריים לנסוע לדודים עם מזגן כשברקע מתנגנת אופרה מ-10 הרמקולים המקוריים שלה. הנדסת אנוש מעולה, כל כפתור במקום והכל מרגיש אינטואיטיבי. איכות טובה מאוד, מאובזר יחסית לזמנו, מנוע ושלדה מעולים. הסאונד שייחודי לשילוב המנצח הזה של DSG עם שישה יחסי העברה ומנוע TSFI בנפח 2.0 ליטרים פשוט ממכר. זה רכב לא מנקר עיניים ורק מי שמבין יודע במה מדובר ואני ממש אוהב את זה.

546229_3703853229477_636126215_n.jpg

אז נעבור לעיקר?

לפני כמה חודשים קנינו טויוטה פריוס.

והשאלה שכולם שואלים אותי: מה קשור פריוס?!!?

סבבה, אני אענה.

חיפשתי רכב עם ערך מוסף. זה הכל. לא עוד אוטומטית עם מנוע אטמוספירי כמו שיש לכולם. אז התחלתי לחפש: GTI דור 6 זאת ירידה ברמה מבחינה עיצובית, איכות, איבזור וכו'... וגם ה-ESP שם לא מתנתק וזה לא בא בחשבון באוטו ספורט. אחרי זה חיפשתי Audi S3 והיו פשוט בודדות בלוחות ורצו עליהן מחירים בשמיים. גם ההגה הרגיש לי יותר גרוע מה-GTI ומלא תת היגוי למרות הקוואטרו. יש לה גם המון יתרונות, לא ניכנס לזה עכשיו. אחרי זה חיפשתי אינפיניטי G37 סדאן (כי הקופה יקרה מידי) אבל אחרי סיבוב באוטו ממש התאכזבתי. אהבתי את הגרמניות הרבה יותר. סבבה, הלכתי לראות Mercedes C-Class אבל כולן היו עם תאונות ומחירי הביטוח בשמיים. אוקיי, לא התייאשתי והלכתי לראות E-Class מוניות לשעבר (רק הן בשנתון גבוה ובתקציב) אבל הן היו שחותות חבל"ז. הלכתי לראות גם לקסוס, ניסאן קשקאי עם כל התוספות, כמעט סגרנו על אלפא 159 הכי מאובזרת אבל הבעלים שיקר אז העיסקה נפלה, סקודה סופרב נפח 2.0 טורבו לא מצאתי שמורה, יטי דיזל עברו ק"מ מטורף, וכו'... כמו שאתם רואים המכוניות שונות ולא קשורות אחת לשניה אבל לכולן יש ערך מוסף בעיניי. זה טוב לגוון קצת. ואז חבר עשה לי סיבוב בפריוס 2010 לבנה, איזה-אוטו-מגניב! אלא היו המילים שנפלטו לי. אז אולי בעצם פריוס? בוא נראה מה יש בשוק. רציתי לקחת רכב במצב מושלם בלי להתפשר. היה מבחר די טוב ביד 2 ביחס למה שאני רגיל (לקסוס, מרצדס, אלפא), אממא? זה מטעה. בהרבה רכבים משיחת טלפון הבעלים סיפרו לי על איזה פאק כזה או אחר (תיקוני צבע, תאונות...) ולכן החיפוש אחר הפריוס הפך לקשה משחשבתי. אציין לטובה שכל הבעלים של הפריוסים שנתקלתי בהם היו אנשים מבוגרים, ברמה, ששמרו על הרכב שלהם. זה אומר משהו על המצב של הפריוסים ביחס לרכבים אחרים בארץ. מה עשיתי? לקחתי את כל מספרי הרישוי והתחלתי לבדוק היסטוריה של הרכבים אחד אחד! כל פעם שהייתי מוצא רכב שמור הוא היה נמכר, אתם יושבים? בין שעתיים ליומיים מיום פרסום המודעה, פשוט הזוי!!! מכל מאות הטלפונים שעשיתי בחיפושיי אחר מחליפה ל-GTI בחיים לא ראיתי ביקוש כזה לרכב יד 2 ובצדק. חדשה עולה יחסית הרבה ובגלל מחירי הדלק אנשים מסתערים על המשומשות. לבסוף מצאתי אחת לבנה 2010 עדיין באחריות (אני לא אוהב לבן אבל לפריוס יש מראה הייטקי כזה והלבן הולם מאוד לדעתי) בלי שום פאק, מפנסיונרית מרמת אביב ג', תוך חצי שעה אני אצלה בבית מריץ דחקות עם בעלה בסלון כשהיא עוד לא חזרה מהעבודה! סגרנו מחיר ולקחתי לבדיקה במכון. הבוחן נתן לאוטו שלה כל-כך הרבה מחמאות שאני עד היום חושב שהוא משת"פ שלה... הבדיקה יצאה פיקס. קנינו. והיא התחדשה בפריוס 2013 לבנה חדשה.

התמונות שאני שם זה אחד לאחד האוטו, אין לי כוח לצלם, יש ב-GOOGLE.

I06MQPJA.jpg

2A71C6JP.jpg

CAMZTVEH.jpg

ממש בקצרה על האוטו...

רוב האנשים שעשיתי להם סיבוב קראו לאוטו חללית, בגלל זה הכותרת.

נתחיל ממה שאני לא אוהב: ההגה לא מצופה עור ומרגיש מחוספס מידי, למרות מקדם הגרר הנמוך יש רעשי רוח מורגשים בשיוט על 130 קמ"ש וצפונה, חלק מהפלסטיקה ברמה נמוכה, הכיסוי הנגלל של הבגאז' לא עולה יחד עם הבגאז' בפתיחה של התא מטען, התנהגות כביש (טוב נו, פריוס...).

נתחיל מזה שהפריוס מגיעה עם הנעה בכפתור ללא מפתח. השלט לא יוצא לי מהכיס. כשאני מתקרב לאוטו ומניח את היד על הידית הוא נפתח, כשאני יוצא אני פשוט מחליק את האצבע (כמו שחרור נעילה של אייפון) על גבי הידית והאוטו ננעל. חוסך התעסקות מיותרת עם המפתח, חובה בכל רכב. גם הידית הילוכים היא כמו ג'ויסטיק של פלייסטיישן ותמיד חוזרת למרכז לא משנה אם אני ב-D או ב-P.

Toyota-Prius_2010_800x600_wallpaper_19.jpg

Toyota-Prius_2010_800x600_wallpaper_1a.jpg

הגיר הרציף מאוד נוח אבל גם משעמם אם אתם חובבי נהיגה. יש GPS מובנה, טלויזיה, DVD, חיישני רוורס, מצלמת רוורס, דיבורית בלוטות', תמיכת גב תחתון חשמלית, בקרת שיוט, שליטה מההגה על הכל כולל המיזוג (מיותר לדעתי). השליטה מההגה ממש מגניבה, היא מזכירה מסך טאץ' בסמארטפון, אני יכול להעביר את האצבע על הכפתורים בלי ללחוץ ואני אראה את זה בתצוגה הראשית בתלת מימד ובצבעוני מעל התצוגה הרגילה. יש גם הקרנה של המהירות ומצב מצערת על השמשה. המושבים והדיפונים בדלתות הם מקטיפה ומאוד מאוד נעימים למגע וגם מתנקים בקלות (מנסיון לצערי). מחשב הדרך סופר מתוחכם, אפילו יותר מידי! ניתן לראות היסטוריה של צריכת דלק לאורך השנים, יש גרפים שמראים לך נתונים על אופן הנהיגה שלך, התצוגה המפורסמת שמראה בדיוק את חלוקת הכוח חשמל/בנזין/שניהם/טעינה/גם וגם וגם וכו'... המון תאי אחסון בכל האוטו, רק חבל שבדלתות הם לא גדולים יותר.

8QV7UAT3.jpg

הבגאז' גדול עם פתח הטענה רחב ונוח והמושבים האחוריים מתקפלים למצב שטוח לחלוטין. גם סף ההטענה של הבגאז' שטוח וניתן להוציא למשל שישיית מים ע"י משיכה החוצה בלי צורך להרים עם גב מכופף. יש גם עוד תא נפרד למטה עם הרבה מקום.

אני 1.95 מטר על כ-95 ק"ג ויכול להגיד שהאוטו ממש מרווח. בין הרכבים היחידים שאני יכול לשבת בו מאחור בלי להתלונן על מרווח לרגליים, תענוג!

2012-toyota-prius-PHEV-back-seat.jpg

2010_toyota_prius_i-tech-084.jpg

Toyota-Prius_2010_800x600_wallpaper_22.jpg

4HQ08DMK.jpg

ב-GTI המזגן קירר סבבה, בפריוס יש מצבים שאני פשוט קופא. כשקנינו אותה התבאסתי שאין פתחי מיזוג לאחור אבל עד היום בחיים לא התלוננו. האוטו הופך למקרר.

הנסיעה מאוד רכה ונעימה, זה לא רכב לתקוף אייפקסים, הוא לא נותן לך תחושה ורצון כל הזמן לתת בגז, הוא מרגיע. הרבה פעמים בפקקים ובעמידה המנוע בכלל לא עובד. שקט מוחלט בתוך האוטו, תענוג! אתה מבין שלא משנה כמה יחתכו ויקללו כולם יגיעו באותו זמן, בינתיים אפשר לראות ערוץ 2 (או פורנו...). יש 6 רמקולים באיכות סבירה, הגיעו גם עם 8 רמקולים של JBL, לא יודע אם יש בארץ.

יש 4 מצבים: רגיל, חסכוני, מצב כוח, רק חשמל. במצב החסכוני (ECO) הרכב בקושי מגיב, צריך להיות מזוכיסט וסופר קמצן כדי לנסוע בו על בסיס קבוע. אפשר לקבור את הדוושה ברצפה ולא יקרה כלום. המצב הרגיל בסדר גמור מהבחינה הזו. במצב הכוח (POWER) תגובת הדוושה מאוד חדה וההגה מקבל יותר משקל, הבדל מאוד מורגש. יש רכבים עם כפתור כזה שלא באמת משהו קורה אבל כאן הרכב נהיה אחר לגמרי. על המצב החשמלי הצלחתי לעבור 3.5 ק"מ במהירות שלא עוברת את ה-50-55 קמ"ש, תלוי בעומס המופעל על הרכב (עליה, מזגן). בתוך המצב החשמלי עצמו ניתן לבחור בין מצב חשמלי רגיל, חשמלי (ECO) או חשמלי (POWER). בתאכלס 6 מצבי נהיגה סה"כ.

Toyota-Prius_2010_800x600_wallpaper_2b.jpg

גולת הכותרת היא צריכת הדלק כמובן. לא משנה מה, צריכת הדלק לא יורדת מ-1 ל-20. אני נוהג רגוע ותמיד עם מזגן (קיץ, מה לעשות). אם תקרעו את האוטו אז כמובן שהצריכה תהיה גרועה יותר אבל במבחן החיים האמיתיים זאת הצריכה. אם אני נוסע חסכוני אני עושה צריכה של 1 ל-24. הצריכה הממוצעת שלי מהיום שהפריוס אצלי היא 1 ל-22 באופן קבוע. זה לא שלמשל מזדה מבטיחים שיפור בצריכה בדגם החדש אבל בתאכלס השיפור הוא זניח. פה האוטו סופר חסכוני ומרגישים את זה טוב טוב בכיס. לפעמים אני מתדלק פעם 1 בחודש ואני לא זוכר באיזה צד נמצא פתח התדלוק... בנסיעה בין-עירונית רגועה אפשר בקלות להגיע לצריכה של 1 ל-25. אני חושב ששברתי שיא עולמי לפריוסים עם צריכת דלק של 3.6 ליטר ל-100 ק"מ !!!!!!!!!!!

מעל 1 ל-27 אמיתיים, לאורך כ-1000 ק"מ של שיוט בין עירוני סופר רגוע. אני לא ממליץ, אפשר להשתגע והפסיכיאטר עולה הרבה יותר!

1014264_10200923501184341_704723276_n.jpg

לסיכום: למה לקנות משפחתית אחרת כשאפשר לחסוך כל חודש (נטו) מאות אם לא אלפי ₪ על דלק ולפנק את עצמכם באיזה צימר, מלון, אטרקציה אחרת כל חודש במקום לשלם מיסים למדינה.

אשמח לענות על שאלות אם ישנן.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סחתיין על הרכישה. תתחדש. אני חושב שרכישת רכב כזה מביעה מעט התבגרות. הרי זה מעבר רציני ולא פשוט. אני מאחל לך שרק תהנה מהרכב הנ"ל. מזזל טוב.

ברשתוך, יש לי כמה שאלות:

1. לא חסר לך הריגוש? עברת מGTI לפריוס, שאין ספק מדובר בצעד כלכלי חכם מאוד, אבל בכל זאת, אתה לא מתגעגע?

2. אשמח לשמוע עוד, ומעט בפירוט, על מצב הנהיגה השונים. במיוחד ECO וחשמלי בלבד.

3. האם צריך להטעין את הרכב? או שרק מתדלקים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

1. מאוד חסר לי הריגוש, אני חושב שצריכים להיות שני רכבים בכל בית. אחד זה פריוס ליומיום ועוד אחד לסופ"שים.

הקטע זה שאין כרגע תקציב לעוד רכב רציני אז פעמיים בחודש אני רוכב על אופנוע כבד של שכן שלי ומשלם לו על הדלק :lol:

יוצא לי לנהוג בטיולים על הרבה רכבים ספורטיביים של חברים, מצד אחד אני עדיין בעיניינים ומצד שני זה מחזיר קצת את הגעגוע.

חלק מהחבר'ה עד היום לא מאמינים שאני נוהג על פריוס. אולי נמצא משהו מעניין אחר ונחליף, הכל אפשרי.

2. ב-ECO אתה תחסוך יותר בדלק כי הרכב "לא יתן לך" להשתולל עם המצערת, התגובה הרבה יותר ליניארית ומבוקרת.

כמו שאתה רואה בתמונות שהעליתי יש תמונה של סוללה. ככל שהיא יותר מלאה ככה אתה יכול לנסוע יותר על חשמל בלי שימוש בדלק.

3. לא צריך להטעין פיזית, הרכב נטען מאנרגיית בלימה ומאנרציה. יש גם פריוס PLUG-IN בישראל, היא עולה 20K יותר.

שם ניתן להטעין מהשקע את הרכב ותיאורתית לנסוע על חשמל בלבד בלי שימוש בבנזין. הטווח הוא כ-25 ק"מ על חשמל בלבד ועד מהירות של כ-95 קמ"ש אם אינני טועה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

כשלוקחים מישהו שנוהג במישפחטומטית לסיבוב על 2.0TFSI, הוא מקבל בחילה בדרך כלל.

במקרה שלי, לקרוא שעברת מ GTI לפריוס עשה לי בחילה, אבל אני מבין את השיקולים לחלוטין ומודה שגם אני מדי פעם חושב לעצמי, אולי די? נשאיר את הכיף ל GT6 שיבוא כבר, ונחסוך מלא כסף.

בכל אופן, הביקורת מעניינת וכיף לקרוא, והכי משמח זה שאתה מרוצה!

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אכן בחירה מעניינת ומפתיעה כמחליפת ה- GTI.

אין ספק שכרכב משפחתי הפריוס היא אופציה מעניינת מאוד אבל מאוד יקרה (מעל 160K כחדשה) ועבור הנסועה השנתית הממוצעת בישראל לא תמיד כלכלי לרכוש אותה על פני משפחתית אחרת. אם כבר אז האוריס ההיברידית הגיונית יותר. אולי כמשומשת הפריוס כלכלית יותר לרכישה.

הפתעת אותי לגבי צריכת הדלק, ממה שאני שומע מאנשים המחזיקים רכב כזה צריכת הדלק היא באזור ה- 16 ק"מ לליטר. לפי שיטת ההנעה ההיברידית של טויוטה ככל שנוסעים יותר מחוץ לעיר אז הצריכה הממוצעת דווקא עולה בהשוואה לנסיעה בתוך העיר (אז הרכב נע על חשמל).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
1. מאוד חסר לי הריגוש, אני חושב שצריכים להיות שני רכבים בכל בית. אחד זה פריוס ליומיום ועוד אחד לסופ"שים.

הקטע זה שאין כרגע תקציב לעוד רכב רציני אז פעמיים בחודש אני רוכב על אופנוע כבד של שכן שלי ומשלם לו על הדלק :lol:

יוצא לי לנהוג בטיולים על הרבה רכבים ספורטיביים של חברים, מצד אחד אני עדיין בעיניינים ומצד שני זה מחזיר קצת את הגעגוע.

חלק מהחבר'ה עד היום לא מאמינים שאני נוהג על פריוס. אולי נמצא משהו מעניין אחר ונחליף, הכל אפשרי.

2. ב-ECO אתה תחסוך יותר בדלק כי הרכב "לא יתן לך" להשתולל עם המצערת, התגובה הרבה יותר ליניארית ומבוקרת.

כמו שאתה רואה בתמונות שהעליתי יש תמונה של סוללה. ככל שהיא יותר מלאה ככה אתה יכול לנסוע יותר על חשמל בלי שימוש בדלק.

3. לא צריך להטעין פיזית, הרכב נטען מאנרגיית בלימה ומאנרציה. יש גם פריוס PLUG-IN בישראל, היא עולה 20K יותר.

שם ניתן להטעין מהשקע את הרכב ותיאורתית לנסוע על חשמל בלבד בלי שימוש בבנזין. הטווח הוא כ-25 ק"מ על חשמל בלבד ועד מהירות של כ-95 קמ"ש אם אינני טועה.

תודה על התשובות. בעקבות התגובה של קספר נזכרתי במד. פעם נסעתי במונית פריוס, ועד בערך 50-55 קמ"ש המד הראה שהנסיעה היא רק על החשמלי. כל פעם שהנהגת הייתה מאיצה ליותר מכך, חלק מהמד היה גולש למנוע בנזין. עכשיו נזכרתי.

שאלה אחרונה: אם אני שם על מצב חשמלי בלבד, אז בעצם לא משנה כמה אלחץ על המצערת הרכב לא יעבור את ה50 קמ"ש?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא, אין מגביל מהירות במצב החשמלי ואם אתה עובר את המהירות מנוע הבנזין יצטרף. אם אני זוכר נכון, גם אם תלחץ חזק על הדוושה, המערכת תבין שאתה דורש האצה מלאה ותעבור למצב היברידי, כלומר מנוע הבנזין יצטרף. לדעתי, כיול כזה הוא נכון יותר ויוצר רצף של נהיגה.

קספר, אם בפריוס נוהגים רגיל+ אז הצריכה באמת יכולה להיות גם 16 ק"מ לליטר. בפריוס, עם קצת תשומת לב לניצול נכון של הסוללה, אפשר בקלות להשיג צריכה של 20 ק"מ לליטר, במיוחד בעיר.

זה באמת מעבר חד מ-GTI לפריוס, אבל אין ספק שבפריוס יש משהו מיוחד בנהיגה בה, באווירה בתא הנוסעים ובסך הכל זו מכונית נעימה מאוד לנהיגה נינוחה ורגועה, מה גם שהיא די מעודדת סגנון נהיגה כזה. לגבי פתחי מיזוג לאחור, אני די בטוח שבפריוס, כמו בכל בכל רכב נורמלי ומודרני, יש פתחי מיזוג לאחור מתחת למושבים הקדמיים.

פורסם

האמת, אחרי שראיתי שחיפשת אלפות ו-GTI-ים למיניהם (וסיפרת לפני זמן לא רב שרכשתם רכב, מבלי לפרט יותר מדיי) - התאכזבתי קצת (אם מותר לי בכלל להתאכזב מקנייה שלא אני עשיתי בכלל) :wink: . אולי מיהרתם מדיי (כדי למצוא רכב עם קצת פלפל, אולי הייתם לחוצים)...?

נסעתי בפריוס מספר פעמים (מוניות), ומה שהכי "הפריע" לי, זה שבאמת אין את הרעש המוכר של המנוע. הכל יותר מדיי שקט. מין ניתוק כזה (על השעונים הדיגיטליים כולל זה של המהירות עוד הייתי בקושי סולח...). חללית אמרת ?

זו דעתי.

אבל - כל אחד והשיקולים שלו (ושל משפחתו אם היא גם משתמשת ברכב).

תחדשו, תהנו וסעו בבטחה (ובחיסכון) !

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...