Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום אני משרת בבה"ד 20 של חיל החימוש,

חיל החימש ידוע כבעל ידע בתחום האלק' והמכונאות רכב ועוד כמה תחומים.

מישהו יכול להגיד לי איזה קורס כדאי לעבור שם בתחום המכונאות והרכב??

כי שם בערך איזה 20 תחומים שונים בענף הזה.

תודה!

Polo 2012

פורסם
לא כדאי שום קורס... אבל לצאת משם... בלאגן

עזוב.... לצאת משם אני לא רוצה לצאת עזוב למה...

השאלה איזה קורס כדאי לי לעשות שם

Polo 2012

פורסם

אני מחפש קורס בכיוון של מכונאות רכב בסיסית על מנת להבין יותר מה הולך בתא המנוע ושאר ירקות,

אני עושה שם קורס רק כדי שיהיה לי תקן בחימוש, אז אמרתי לעצמי אם ככה אז פשוט שננצל את ההזדמנות הזאת למשהו יותר מאתגר ויותר מעניין.

שמעתי על "אוטוטרוניקה" כדאי?

מישהו יכול להמליץ על קורסים מעניינים אחרים אולי?

תודה לעוזרים

Polo 2012

פורסם

אני שירתתי בבה"ד.

יש הרבה קורסים מעניינים.

החל ממכונאות רכב.

חשמלאות רכב.

פנצ'רים.

אלקטרוניקה. אופטיקה ועוד.

אפילו רתכות.

תלוי מה אתה אוהב! ומה האופציות שלך. (מבחינת זמן ללמוד. שבוע / חודשיים)

ומה המפקדים שלך יסכימו. כי יש קורסים שצריך נתונים מסויימים לעשות.

ורק לידע כללי. הבה"ד למי שמשרת בוא ממש לא מקום רע.

אני נהנתי לשרת בו. הרבה יותר מבסיסים אחרים שהייתי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בתור איש סגל לשעבר בבהד תראה בגדול מנוע זה מנוע וקורס מכ"ר _מכונאות רכב) שם ששיך לאוטוטרוניקה מלמד ממש בסיסי על רכבים שאם אתה מקביל אותם לרכבים אזרחיים ההבדלים מהותיים, ואחכ בשירות אתה תטחן, אם כבר לך למכונאות/חשמל של רק"מ (טנקים, משוריינים) זה כבר יותר מעניין לחובבי המנועים, יצא לך לעשות רישיון על טנק אולי ובשטח יש שירות חוויתי לא רע בכלל. אם אתה תרצה להשתבץ בעורף תתכונן לעבוד קשה.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אם אתה אוהב מכונאות בחר מיקצוע אחר, אחרי שתסיים את שרותך הצבאי אתה תישנא את זה!!!

עם ההקדמה שלי לא עשתה עליך רושם יותר מידי, לך על קורס מכונאות רכב בעדיפות ראשונה, קורס מכונאי צב"מ (גנרטורים ומדחסים וכו') ובסוף מכונאי רק"מ (טנקים ונגמשים)...

אם יש לך את כוח לך על קורס אלקטרוניקה ואופטיקה, הדברים שתיראה שם לא תיראה בשום מקום אחר, כמו כן, זה נותן סיכוי יותר טוב למצא מקום עבודה טוב אחרי הצבא...

קורס נשק, אחד המועדפים עלי... אין כמו להיתעסק עם רובים...

קורס בוחני תחמושת, טוב... אין מילים... וטוב שכך... אני לא מכיר הרבה אנשים שפוצצו 50 ק"ג של תחמושת פעם בחודש... :yum:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אם כבר אתה הולך על רק"מ, אז יש אופציה נוספת בחלק מהכלים, והיא כמובן הצריח.

קורס חמצ"ר (חמש צריח) יותר מעניין ממכונאי והעבודה הרבה יותר נקייה.

SENA לשעבר

פורסם

וכמו שנאמר (בזמני לפחות שהייתי תקופה מוגבלת בחיל החימוש ואח"כ עפתי משם ישר לבקום): "עדיף להיות חרא בבית שימוש, מאשר חייל בחיל חימוש"... בלי לבעס אותך או משהו.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אני עושה שם קורס רק כדי שיהיה לי תקן בחימוש, אז אמרתי לעצמי אם ככה אז פשוט שננצל את ההזדמנות הזאת למשהו יותר מאתגר ויותר מעניין.

אני עושה את הקורס והוא לא מעניין אותי יותר, אני לא הולך לעסוק בזה בשירותי הצבאי, בע"ה מחכה לי משהו אחר.

ולכל המעודדים למינהם אני יודע מה זה חיל חימוש. ולכל מי שלא יודע ומתגייס ובקרוב שידע ויפנים שזה לא "ה"מקום....

קיצור.... איזה קורס שקשור לרכב כדאי?! אני יותר נוטה לנושא של המנוע

Polo 2012

פורסם

חרטטנים... אנשים ניזונים משמועות וזורקים לאויר שטויות בלי ביסוס.

האם אתם, כל משמיצי חיל חימוש למינהם, מכירים את החט"ל? מכירים את נס"א5000? מכירים את מנת"ק/רפ"ט(גולת הכותרת, אגב- כבר משוייך למשהב"ט)?

לא!!

אז אם הייתם משכילים לקרוא או ללמוד קצת, הייתם מבינים ש...

-בחיל חימוש מפתחים את כל כלי הנשק תוצרת ישראל (בשיתוף עם תע"ש) החל מטילים, רוס"רים וכו'.

-בחיל חימוש מפתחים את כל מערכות ההגנה המתקדמות (טילי נגד, מערכות אלקטרוניות, מכ"מים, מערכות מיגון מקיפות לכלי רכב ורק"מ)...ובשיתוף פעולה מרשים עם אלביט/אל-אופ!

-בחיל חימוש מבצעים את כל סוגי הניסויים המורכבים כמעט בכל תחום, החל מטנקי המרכבה שפותחו, ג'יפ הסופה, כלי רק"מ ועד תחמושת לכל סוגיה ומערכות מיגון מהטובות בעולם שנמכרות גם למדינות בחו"ל.

ו.. אולי הדבר הגדול והמרשים ביותר, בחיל חימוש, אותו אחד שאנשים פה אוהבים להשמיץ, פיתחו את כל ארבעת טנקי המרכבה כחול-לבן, ובינהם הסימן 4 שנחשב לטוב מסוגו בעולם.

נכון, יש חימושניקים בגדודים ובסדנאות שעובדים עם גריז, טוחנים את התחת וכל היום בסרבלי עבודה, אבל זה יש בכל מקום (חי"א-ממ"סניקים, ח"י-מכונאי ימיים, מודיעין-אנשי שטח..)

בכל מקום בצה"ל יש הבדלים של טוב ורע. זה צבא. אין אופציית בחירה לרוב.

אמיר.

פורסם
חרטטנים... אנשים ניזונים משמועות וזורקים לאויר שטויות בלי ביסוס.

האם אתם, כל משמיצי חיל חימוש למינהם, מכירים את החט"ל? מכירים את נס"א5000? מכירים את מנת"ק/רפ"ט(גולת הכותרת, אגב- כבר משוייך למשהב"ט)?

לא!!

אז אם הייתם משכילים לקרוא או ללמוד קצת, הייתם מבינים ש...

-בחיל חימוש מפתחים את כל כלי הנשק תוצרת ישראל (בשיתוף עם תע"ש) החל מטילים, רוס"רים וכו'.

-בחיל חימוש מפתחים את כל מערכות ההגנה המתקדמות (טילי נגד, מערכות אלקטרוניות, מכ"מים, מערכות מיגון מקיפות לכלי רכב ורק"מ)...ובשיתוף פעולה מרשים עם אלביט/אל-אופ!

-בחיל חימוש מבצעים את כל סוגי הניסויים המורכבים כמעט בכל תחום, החל מטנקי המרכבה שפותחו, ג'יפ הסופה, כלי רק"מ ועד תחמושת לכל סוגיה ומערכות מיגון מהטובות בעולם שנמכרות גם למדינות בחו"ל.

ו.. אולי הדבר הגדול והמרשים ביותר, בחיל חימוש, אותו אחד שאנשים פה אוהבים להשמיץ, פיתחו את כל ארבעת טנקי המרכבה כחול-לבן, ובינהם הסימן 4 שנחשב לטוב מסוגו בעולם.

נכון, יש חימושניקים בגדודים ובסדנאות שעובדים עם גריז, טוחנים את התחת וכל היום בסרבלי עבודה, אבל זה יש בכל מקום (חי"א-ממ"סניקים, ח"י-מכונאי ימיים, מודיעין-אנשי שטח..)

בכל מקום בצה"ל יש הבדלים של טוב ורע. זה צבא. אין אופציית בחירה לרוב.

אמיר.

שמע,

בהתחלה שהייתי בבה"ד 20 וגם עד עכשיו, עדיין לא ראיתי משהו שממש משך אותי לתחום הזה, הכל שם יותר בכיוון של עבודות שחורות, אין ספק שחיל אכן מפותח, אחרי הכל הוא הכי גדול בחיל הירוק כבוד!!!

הקורסים והענפים שאתה דיברת הם לא ממש ממוכרים לי אני חייב לציין, וכנראה שגם קשה להיכנס אליהם!!

אני בסה"כ חיפשתי תחום מעניין ברכבים שם זהו! השאר ממש לא מעניין אותי,

וחוצמזה, בלי לפגוע באף אחד, הרמה שם לא בשמיים למרות שמדובר לרוב בטכנולוגיה, וזה מה שגורם לי קצת לכל הבאסה שעופפת אותי בחיל הזה

Polo 2012

• תוכן חדש...