Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא סיטרואן BX19GTI. אחת לכמה ימים המצבר מתרוקן לחלוטין.

המצבר חדש, מתוצרת Varta.

בבדיקה עם רב מודד, יש צריכה קבועה של 260mA. ניתוק של כבל + מהאלטרנטור מוריד את הצריכה לסביבות 10mA. ניתוק של כבל השדה באלטרנטור לא משפיע.

האם הבעיה בוודאות באלטרנטור ?

פורסם

צריך לפרק אתת כבל הזרם הראשי המגיע אל האלטרנטור (בזהירות כדי לא לקצר לגוף) ואז לראות אם זליגת הזרם ירדה ואם כן שוב ליצור מגע של חוט הזרם אל האלטרנטור ולראות על מד הזרם אם זליגת הזרם עולה. לפי זה תדע אם הזליגה הנה מהאלטרנטור.

דרך אגב, הזליגה שציינת הנה כ 0.25 אמפר וכפול 24 שעות אז המצבר יפרק ביממה בכ 6 אמפר וזה לא אמור להחליש לגמרי את המצבר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום רפי,

אכן אחרי יממה אין שום בעיה. אחרי ארבע יממות (למשל הסופ"ש + חג הארוך שזה עתה חגגנו) הכל מת.

אני חושב שעשיתי את מה שהצעת.

בדקתי זרם על ידי חיבור מד זרם בטור בין המצבר לבין הנעל של כבל המינוס. המדידה היתה 260mA.

בשלב השני, ניתקתי את כבל הפלוס שמתחבר לאלטרנטור (מתחברים אליו שני כבלים. פלוס עבה - זה הכבל שנותק, ועוד כבל דקיק ששולט על עוצמת השדה).

כאשר כבל הפלוס של האלטרנטור מנותק, מדדתי שוב את הזרם על ידי חיבור מד הזרם בטור בין המצבר לבין הנעל של כבל המינוס שלו. המדידה היתה 10mA.

האם לזה התכוונת?

פורסם

התופעה של זליגת זרם דרך האלטרנטור נגרמת עקב פריצה של אחת או יותר מדיודות היישור, כלומר דרך הדיודה עובר זרם בשני הכיוונים, יש לטפל בבעיה מיידית מכיוון שגם מייצב המתח עלול לשבוק חיים בגלל שהוא עובד קשה יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

וואו נפלתם עליי מהשמיים!!!

סוזוקי סוויפט 91 של אשתי, עם צריכה קבועה של (נחשו...) 260 מיליאמפר.

חשמלאי רכב, שלא אציין את שמו, טען ש"ככה זה" וניסה לדחוף לי מצבר חדש.

ארבע פעמים עברתי על כל הממסרים והפיוזים, פירקתי רדיודיסק דיבורית אימובילייזר

ואזעקה ישנים, ולא מצאתי מאיפה הזליגה.

בנוסף, מתח טעינה קצת גבוה.

לי כבר יש תכניות לשבת!

:turn-l:
פורסם

נתק את כבל הפלוס מהאלטרנטור ותבודד אותו בעזרת איזולירבנד בכדי למנוע אפשרות של מגע עם גוף הרכב (מינוס).

ובדוק את זליגת הזרם (זרם פרזיטי) אל תשכח לחזור לדווח.

פורסם

ארנון, אני יכול לתת לך טיפ קטן.

היה לי אותו סיפור, אלטרנטור צורך זרם, ניתוק וחיבור האלטרנטור מהמצבר ע"י נעל כבל לפני ואחרי נסיעה.

לפני שבוע הלכתי למקום שמתמחה באלטרנטורים ומדחסים והחליפו לי את האלטרנטור למשופץ.

כשסיימתי שם הראה לי בעל המקצוע את הסליל של האלטרנטור הקודם שלי שהוא שחור, הוא טוען שסליל שחור (שרוף) מעיד על אלטרנטור לא תקין, בהנחה שזה נכון שווה לעשות בדיקה ויזואלית לאחד מהחריצים של האלטרנטור.

דרך אגב, יום אחרי זה הלך לי המצבר (נקנה לפני פחות משנה), מאוד יכול להיות שאחד מהם עשה נזק לשני.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

עדכון:

פירקתי את האלטרנטור וגיליתי להפתעתי:

1. האלטרנטור של סובארו ג'סטי (המכונית היא כאמור סוזוקי סויפט).

2. צריכת הזרם היא דוקא מהחוט של נורת הטעינה.

האלטרנטור נבדק אצל המשפץ, שדיווח בהגינות, שהוא תקין לחלוטין.

נורת הטעינה הופרדה מהאלטרנטור באמצעות ריליי המופעל במתח הסוויץ' (אלתור של חאפר, אני יודע). זרם הזליגה

ירד ל-0.

:turn-l:
פורסם

אני שמח שהבעיה נפתרה וגם אם זה בצורה עקיפה.

הסבר:

ברכבים מסויימים, נורת החיווי מקבלת פיקוד דרך ממסר וייתכן שברכב שלך היה אמור להיות ממסר, או מהסיבה שהאלטרנטור שלך שייך לרכב אחר כנראה לא חיברו נכון את מוצא נורת החיווי למערכת החשמל לרכב.

סוג הממסר ומיקומו תלוי במערכת החשמל של הרכב.

דוגמא:

untitled.jpg

• תוכן חדש...