Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וילונות לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימי הקיץ שכבר הגיעו השמש היא בלתי נסבלת ועם כמה שהמזגן חזק ברכב השמש לפעמים מציקה כשהיא מהצד, קניתי את הסט הזה ורציתי לדעת אם מבחינה חוקית יש איזשהו איסור לנסוע כאשר מצמידים את זה לחלונות הקדמיים?

http://sounder.co.il/emall/product.asp?pc=98745&af=10

פורסם

התכוונתי לחלונות הצדדיים הקדמיים לא לשמשה הקידמית, מבחינתת הראיה זה לא מפריע כי זה רשת ואם זה היה מפריע לראות את המראות לא הייתי שם את זה בכלל.

שמתי זוג בכל חלון של הדלתות הקדמיות שככה זה באמת עוזר לי מהשמש.

פורסם

אם זה לא מפריע, אז למה לא על השמשה הקדמית? וברצינות, הקביעה כי בגלל שהמדובר ברשת זה לא מפריע, היא קביעה לא מציאותית ( "אוילית" זה פוגע, אז עזבתי ). וילון אחורי מפריע לראיה בכל מקום בו הוא מותקן. ההפרעה היא לנוהג ברכב כמו גם למשתמשים האחרים בדרך.

פורסם
אם זה לא מפריע, אז למה לא על השמשה הקדמית? וברצינות, הקביעה כי בגלל שהמדובר ברשת זה לא מפריע, היא קביעה לא מציאותית ( "אוילית" זה פוגע, אז עזבתי ). וילון אחורי מפריע לראיה בכל מקום בו הוא מותקן. ההפרעה היא לנוהג ברכב כמו גם למשתמשים האחרים בדרך.

לא יכולתי שלא לשים לב שיש לך בעיה עקרונית רצינית עם וילונות ברכב ולא משנה היכן, אני זוכר שרשור קודם שלך שטען שוילון מפריע למשתמשים האחרים בדרך( לא רוצה להיכנס לשמות תואר), לא רוצה וילונות אל תשים! אין חוק נגד זה! וחבל שאתה מנצל את הבמה שניתנה לך כדי להפחיד ולעשות טרור למי שמעונין בוילונות ברכב.

לעניננו, הבעיה החוקית עם היא מה יקרה במצב שבו חס וחלילה תהיה תאונה, ןלא יהי ניתן לשבור את החלון בגלל המדבקות השחורות שאנשים משתמשים בהם להשחרת חלונות . עקרונית כל עוד המתקן נשלף אז אין שום בעיה חוקית!

הכל ענין של נוחות בוילונות הללו, אם אתה לא מסתדר וזה חוסם לך את שדה הראיה, למרות שבד"כ צריכים רק חלק קטן מהחלון כדי לראות את המראה הימנית, אז אל תשים.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אתה לא חייב להתנצל שלא יכולת שלא לשים לב. ולא כל מה שהוא חוקי, הוא לא בהכרח לא טיפשי ( אם תרשה לי להשתמש בסגנונך המלבב). ראה דיבור בטלפון סלולרי בעת נהיגה באמצעות דיבורית, דבר שהוא חוקי למהדרין, אך מסוכן מאין כמותו.

פורסם

אני לא רואה סום סיכון בחלונות כהים, עובדה שיש מכוניות שאירופה שכל 4 החלונות כהים וראיתי המון מכוניות שכך זה שם אז אם שם אפשרי לנהוג כך בטח שבארץ זה בסדר, שאלתי היתה האם זה חוקי ולא עד כמה לדעתך זה בטיחותי או לא.

והתגובות שלך לא ממש לעניין "מפריע למשתמשים האחרים בדרך"? למה שהמשתמשים בדרך יהיו מרוכזים בלהסתכל לי לתוך הרכב בזמן הנהיגה? זה בטח בטיחותי לא?

פורסם

רועי A,

הדבר היחיד שמצאתי, רשום בתקנה 356 הוא: "לא ירשם רכב ולא יחודש רשיונו של רכב שהשמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים המותקנות בו, כולן או מקצתן, צופו בחומר ציפוי, בין בהתזה, בין בהדבקה, ובין בכל דרך אחרת".

(זה לא אומר שאין עוד איזה תקנה מגבילה במפורש או במשתמע שמתחבאת בין אלפי התקנות).

אם ללכת בדרך שאינה משאירה ספקות, הרי שהכתוב "בין בכל דרך אחרת", לכאורה מתייחס גם לאפשרות של הצמדת וילון בוואקום.

דבר זה יכול להתקשר לי עם העובדה שבאחד המקרים בהם ניגשתי לטסט, ביקש ממני הבוחן לפתוח את הוילון בחלון האחורי (וילון רשת שנגלל למטה). מדובר בוילון מקורי שהותקן ע"י היבואן כאן בארץ.

לאחר הטסט שאלתי מדוע ביקש, ותשובתו היתה שזה לא חוקי. נראה לי שהחמיר, שהרי ברור שוילון שכזה אינו מודבק לשמשה, אולם כאמור הוא הסתפק בפתיחת הוילון ולא יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני זוכר שבעבר קראתי על ההצעה של התקנה הזו שמאפשת הדבקת ציפוי על החלונות האחוריים, והיה כתוב שיש עוד זמן עד שהיא תכנס לתוקף.

מישהו יודע אם היא כבר נכנסה לתוקף?

פורסם

וילון אחורי לא חוקי? יש לי במגאן כזה מובנה שתמיד פתוח, וגם בחלונות האחוריים.

אני חושב שאת הוואקום האלה אפשר לשים בלי לחשוש, כי זה יורד בשנייה. מילה אחת נגד זה וזה כבר לא על החלון.

:-) just smile
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הבהרות:

וילונות (שמשה אחורית, שמשות צידיות מאחור ואפילו שמשות צידיות מלפנים) - תקניות מבחינת החוק, כל עוד אינן מסתירות את המראות.

בכל זאת יש בהן איזו שהיא סכנה בטיחותית:

- וילון בשמשה האחורית מקטין את הסיכוי שהנהג\ת מאחור ישימו לב למה שקורה לפניכם, מאחר ושדה הראיה שלהם קדימה מוסתר ע"י הוילון הנ"ל. בכך גודל הסיכוי לתאונת קדימה-אחורה, בעיקר במדינה בה 'שמירת מרחק' הן צמד מילים גסות האסורות בשימוש.

- וילון בשמשה האחורית מגדיל את הסיכוי לתאונות פח קלות בעת נסיעה לאחור (שיפשופים ומכות), בעיקר בתנאי ראות לקויים (לילה), ובעיקר למי שאין לו חיישנים לנסיעה אחורנית או מצלמת נסיעה לאחור (רוורס).

- וילון צידי בשמשה של היושב מאחור בהצלבה למיקום הנהג מסתיר משדה הראייה של הנהג בעת נסיעה לאחור ויציאה מצמתים, ובכך מהווים גורם סיכון משמעותי.

- וילונות צידיים בשמשות הנהג והיושב לצידו מסתירים כנ"ל, ומהווים סיכון משמעותי ואקוטי בעת יציאה מצמתים.

ע"פ החוק היבש, החוק מונע "ציפוי" בכל חומר שהוא או בכל דרך שהיא, אך לא כזו המגיעה מהיבואן.

העניין הוא שהיבואן נותן את מה שהיצרן מספק, וזה בודק את הציוד המסופק באלפי בדיקות קפדניות (כולל ריסוקים, בדיקות שבר וחוזק, בדיקות רסס ופציעות מרסס ועוד). זה מאושר ע"י משרד התחבורה - ובצדק.

ביצוע ציפוי 'דומה' ע"י המשחרים לכסף קל, עשוי לשנות את תכונות השמשה, ובכך לפגוע באמינות הבדיקות שהיצרן ביצע לשמשות המקוריות, וכן בבטיחות היושבים ברכב ומחוצה לו - ולכן אסור בתכלית האיסור ע"פ חוק.

אז מה עושים?

1. אם אפשר, לרכוש את הרכב עם חלונות כהים מהיבואן, או עם וילונות שניתנים להסרה בקלות גם ע"י הנהג בעיתות בהן יש הפרעה לשדה ראייתו. וילונות חשמליים ווילונות ידניים מוצעים במספר הולך וגדל של דגמים, ומהווים בכך פיתרון מספק.

2. למי שאין (או שאין ביכולתו), ניתן להרכיב את הוילונות הידניים, אך בעת נסיעות בהן אין צורך בוילונות, או כשאין נוסעים אחרים ברכב שיכולים לסייע בהסרתן בעת הצורך, יש להסירם מראש. זה עניין בטיחותי פרופר.

3. יש פתרונות כמו בסעיף 1 למי שהפרוטה מצויה בכיסו, שניתן להרכיב אחרי קניה במקומות המתמחים באבזרי יוקרה והרכבתם.

* אני עצמי מחפש פתרון לוילון אחורי שאוכל:

א. להסירו לכשארצה, ללא סיוע (אולי חשמלי).

ב. שהרכבתו לא תהווה מפגע ברכב (בד"כ בוילון אחורי ידני פשוט, הווים העליונים משתחררים מאחיזתם בדיפון של הגג, משאירים חורים מכוערים בדיפון והוילון נשאר למטה במקרה הטוב, או 'חצי-חצי' (למעלה למטה) במקרה היותר מכוער).

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

מצד אחד נשמע שאתה מתנגד באוםן אישי להשחרת חלונות.

מסתיר את הדרך לרכב שמאחורייך? השדה ראייה שלו לא צריך להיות דרך הרכב שלך, כי אחרת לדעתי הוא ימצא שם דברים יותר מעניינים לבהות בהם.

לפי מה שהבנתי מותר לצפות את החלונות של הדלתות האחוריות. אבל זה לא מה ששאלתי פה בהתחלה.

לפי החתימה שלך אפשר לראות שאם כל ההתנגדות שלך להשחרת חלונות גם את חטאת בהשחרת החלונות ברכב שלך.

פורסם

השימוש בחלונות הרכב שלפניך כדי לראות את התנועה שלפניכם, נעשה באופן כמעט אוטומטי. הואיל ולפי תגובתך אתה מסיק שמדובר בלא יותר מאשר סוג של מציצנות, אנסה בכ"ז להסביר : שער בנפשך שהרכב שנוסע לפני הרכב שלפניך מבצע בלימת חרום, וברכב שלפניך מותקן לו וילון כזה. לא יהיה לך מושג שבוצעה בלימה פתאומית, אלא לאחר שהרכב לפניך אף הוא בלם. בד"כ זה מאוחר, בחלק מהמקרים מאוחר מדי. אם במכוניתך מותקן וילון, תתפלל שהנהג מאחוריך מספיק ערני בכדי לקדם את אותה רעה שאתה מסתיר מפניו.

• תוכן חדש...