Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל, וידוי: אני לא גורו של חומרי ניקוי, בחיים לא ארכוש חומרים באלפי שקלים ואני לא מאמין ולא מתעניין בחומרי דיטיילינג מקצועיים. אני כן אוהב (מאוד) לדאוג לרכב נקי ומטופח, שוטף ידני בלבד ומקפיד לבצע וקס פעם בחודש.

לאחרונה וממש במקרה יחד עם "מגפת" הנקיון בפורום שמתי לב שעל מכסה המנוע והגג הופיעו מליון נקודות שנדבקו לצבע ולא יורדות. זה נראה כמו גרגרי חול שהתאחדו עם הלכה. החלטתי שהגיע הזמן שהרכב יעבור פלסטלינה, ותודות לאחד משליחי הפורום בגלות (שמפאת צנעת הפרט שמו שמור במערכת) נרכש עבורי קיט פלסטלינה של Turtle Wax ותכשיר Glaze שיעניק איטום לצבע (וודו דיטיילרי לדעתי) ובעיקר ברק עמוק יותר. נחייה ונראה.

אני מתכוון לעבוד כך:

1. שטיפה יסודית של הרכב עם סבון Fairy.

2. ניגוב.

3. פלסטלינה.

4. ביצוע פוליש עדין של Sonax

5. ביצוע וקס של Sonax

6. מעבר עם תכשיר ה Glaze על הכל.

אם למישהו יש הערות או הארות אשמח לשמוע. אני מתכוון לתעד את התהליך ובתקווה לנסות לראות ולהראות את ההבדלים בשלבים השונים. בסה"כ הצבע במצב טוב וגם לאחר שטיפה יסודית ווקס הרכב נראה נהדר, אני די מסוקרן לראות איך הוא יראה או עד כמה הוא יראה טוב יותר לאחר הטיפול המקיף.

איתמר.

IMG_0305.JPG

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה ההבדל בין ווקס לאיטום?

אני גם חושב אולי לנסות פלסטלינה לכן אשמח כאשר תעבוד איתה,תיתן על זה דגש,אופן פעולה,קושי.

תודה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש סיבה למה אתה שוטף את האוטו עם סבון כלים?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אתה לא באמת הולך לשטוף את הרכב עם סבון כלים, נכון? :shock:

אני רואה שהפלסטלינה היא של turtle..

אני סקרן איך הווקס של sonax ייראה. השמפו שלהם ממש לא משהו והוריד לי בכל שטיפה את הווקס, לדעתי לא אחד מהמוצלחים. אחרי שחזרתי לשמפו dupont נראה שהווקס נשאר הרבה יותר על הרכב.

פורסם

כי סבון כלים מנקה טוב יותר את הרכב.

אני משתמש בסבון כלים רק לפני ביצוע וקס, ביתר הפעמים אני משתמש בשמפו ייעודי לרכב.

וקס מייצר שכבת הגנה על הלכה, מחליק שריטות שטחיות ולכן נותן ברק עמוק. גלייז כביכול אמור להגן על הוקס, לתקן פגמים בוקס ולהעניק ברק עוד יותר עמוק, זו לפחות התיאורייה. אני מאוד מאוד בספק עד כמה העין האנושית רגישה לזה, לדעתי המוח רגיש לזה הרבה יותר, בדיוק כמו עם כבלים במערכות אודיו למשל.

מתן מפתיע אותי מה שאתה אומר על סונקס, אני דווקא מאוד התרשמתי מהמוצרים שלהם. הפוליש והוקס שיש לי עושים פלאים והם BY FAR המוצרים הכי טובים שהשתמשתי בהם עד היום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, חייב לציין שלאחר שקראתי שרשור אחר שפתחת דיי מזמן על הsonax רכשתי אותו,

ואת האמת אני לא מרוצה במיוחד, ווקס סביר ולא התלהבתי יותר מידיי, אוליי זו הגזמה ולמרות שלא בדקתי את זה מדעית אני חושב שהווקס של טרטל יותר טוב מלבד העובדה שהוא משאיר לעיתים אבקה מעצבנת.

למרות שממך הבנתי שזה ווקס ניפלא, וגם מדברים שקראתי ברשת הבנתי שהוא אמור להיות מצויין. אולי לא עשיתי משהו נכון למרות שאני עושה ווקס באופן סדיר לכול הרכבים בבית וצברתי קצת ניסיון עם הזמן.

אישית ניסיתי ולא אהבתי, אבל לא נורא, הלכו 40-50 שקלים :lol:

נ.ב

תתחדש על הפלסטלינה, גם אני אשמח לראות רשמים ותוצאות לאחר השימוש מכיוון שאני מעוניין לעשות גם לרכב שלי.

מתן.

פורסם

יש סיבה לכך ששמפו הכלים מנקה טוב יותר את מה שהוא אמור לנקות-יש בו אחוז גבוה של דטרגנטים וממיסים שנועדו לפרק את השומנים הקשים ביותר שיכולים להידבק לכלים.

האם הלכה או הצבע שלך הם שומנים שצריך לפרק? :roll:

אתה מוזמן להסתכל על הסריקה שצירפתי.

אחרי שטיפה בשמפו sonax, ביצוע פלסטלינה ומריחת וקס מתוצרת dupont-הווקס לא החזיק הרבה. אולי שבועיים גג.

כשהחלפתי שמפו הוקס מחזיק כמעט חודש וחצי לפני שמפסיקות להיווצר טיפות על הרכב, והרכב חונה קבוע ללא כיסוי וכמעט ללא צל בשמש של יולי-אוגוסט.

סריקה 001.jpg

פורסם

דווקא היום ביצעתי תהליך דומה, הזמנתי פלסטלינה של meguiars וואקס של harly wax וסבון של טרטל (סדרה שחוסכת במים). הצבע הוא כסף מטאלי, בהתחלה שטפתי את הרכב, לאחר מכן עברתי עם פלסטלינה, כל הנקודות וכל החיספוס ירד ממש מהר, כבר לאחר הפלסטלינה החה מגע של משי על הפח של הרכב, באמת שהייתה תחושה שכבר בוצע וואקס על הרכב, כמובן שעוד הרבה לכלוך ירד מהפח, כל הפח היה אפור מליכלוך שירדו עם הפלסטלינה. שוב שטיפה של הרכב, ולאחר מכן הביצוע של הוואקס. התוצאות.... אוי התוצאות... בא לי לבכות! ממליץ בחום על פלסטלינה! 

פורסם

לפני טיפול כזה ובאופן חד פעמי היתי כן שוטף את הרכב עם סבון כלים,זה פשוט מוריד כל זכר לווקס או כל דבר שנמרח על הרכב בעבר.

דרך אגב אתה יכול לדלג על שלב הניגוב אחרי השטיפה הראשונית,אתה צריך את הרכב רטוב בכל מקרה בשביל הפלסטלינה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני טיפול כזה ובאופן חד פעמי היתי כן שוטף את הרכב עם סבון כלים,זה פשוט מוריד כל זכר לווקס או כל דבר שנמרח על הרכב בעבר.

ראה את תשובתי לאיתמר.

דרך אגב אתה יכול לדלג על שלב הניגוב אחרי השטיפה הראשונית,אתה צריך את הרכב רטוב בכל מקרה בשביל הפלסטלינה.

לא תמיד. יש פלסטלינות שמיועדות לעבוד עם מים, ויש כאלו שמגיעות עם חומר ייעודי ורשום בפירוש שהרכב צריך להיות יבש אחרי השטיפה. יתכן שהמים פוגעים בפעולת החומר שנלווה אליהן ומדלדלים את הריכוז שלו.

eins zwei drei.

פורסם

ממה שאני יודע, גלייז זה חומר ששמים כהכנה לפני שעושים וקס.

תפקידו להסיר לכלוכים שנשארו מהפוליש ולמלות שריטות מיקרוניות כדי לתת אשליה של צבע מושלם.

http://www.autogeek.net/menzerna-finishing-glaze.html

הוואקס של SONAX עם הקארנובה לדעתי נותן תוצאה מצויינת.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
האם הלכה או הצבע שלך הם שומנים שצריך לפרק? :roll:

20 מ"ל של סבון כלים שמהול ב 11 ליטר מים לא עושה שום דבר ללכה. גם 100% סבון כלים לא יפגע בה, בטח אם הוא על פח הרכב לכמה דקות. לכה נפגעת בעיקר מפגיעות פיזיות או דברים שאיכלו אותה, שטיפת רכב עם סבון כלים לא פוגע בה, זו אגדה אורבנית ובטח ובטח כאשר הסבון מהול וכשעושים שטיפה טובה אחר כך.

tostos, כמו שאמרתי, אני לא מתמצא בנבכי עולם הדיטייליג אבל התכשיר שרכשתי הוא לשימוש בסוף העבודה ומעניק ברק עשיר יותר( שאולי לא עונה להגדרה GLAZE, אין לי מושג, אבל ממה שידוע לי GLAZE מגיע בסוף העבודה).

איתמר.

פורסם

יש לי בבית כמה סוגים של ווקסים מה שיש לך הוא הווקס הכי טוב מבין כל מה שיש לי הברק שלו עמוק וקל לעבוד איתו, הריח שלו פשוט משגע, אני שוקל למרוח אותו בתור קרם גוף חח :lol:

אל תשתמש בסבון כלים! סבון כלים פוגע בצבע הרכב, רכוש שמפו לרכב יש ב25ש"ח של MAXOL MAX זול ועושה את העבודה מצויין.

פורסם

איתמר,

אני שמח לראות שנדבקת בחיידק הטיפוח.

1. סבון כלים - כמו שרשמו החברים - הדבר הזה פשוט לא מיועד לשטיפת רכב וגם בדילול משמעותי עדיין מזיק!. יש מגוון מוצרי סבון לרכב, בחר לך אחד ותהנה. אני בשנה האחרונה שוטף רק עם Optimum No Rinse שהוא נטול סבון לחלוטין ומספק תוצאות שטיפה מהמממות! ה - ONR הוא אחד מהמוצרים הנמכרים ביותר בעולם לשטיפת רכב ללא הצורך בפעולת שיפת הסבון מהרכב, כלומר - שטיפת רב עם 2 דליי מים! חסכוני, ירוק עם תוצאה מובטחת.

2. גלייז - חומר זה מיועד להעניק ברק ועומק לצבע.הוא בא לפני הוקס! לגלייז אין יכולות הגנה (אלה אם זה מוצר הכלאה בין גלייז לוקס - אבל בכל מקרה, תן עליו שכבת וקס).

3. פלסטלינה - ייבש היטב את הרכב לפני. בהליך הייבוש אתה מנגב עו לכלוך שלא ירד בשטיפה וכך לכלוך זה לא סתם יתקע לך בפלסטלינה.

4. לגבי פוליש - אם אתה רוצה תוצאות מקסימאליות, יש פדים מיוחדים לפוליש! הם עשויים מאותם חומרים של פדים למכונה, אני בהליך הזמנה של מוצרך כזה( למרות שיש לי מכונה אני רוצה לבדוק מוצר כזה) , מביקורות שקראתי זה ממש נותן תוצה טובה:

http://www.adamspolishes.com/p-459-adams-hex-grip-hand-polish-car-wax-applicator-trio.aspx

בהצלחה,

תן לנו תמונות של לפני ואחרי

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

1. איש איש באמונת שטיפתו יחיה. אני לא רואה איך סבון כלים מהול באחוז אפסי בדלי מים יפגע בלכה. קקי של ציפורים שנשאר לפעמים גם שבועיים של הרכב לא עושה כלום, אז סבון כלים שה pH שלו כמעט נייטרלי בטח שלא יעשה שום דבר. כמו שאמרתי קודם, אני נוהג לשטוף את הרכב בסבון כלים לעיתים נדירות ורק לפני ביצוע וקס.

2. אז כנראה שמה שיש לי הוא לא תכשיר גלייז כי רשום עליו "for best results, use Platinum Series Car Wax prior to application". בכל מקרה וממה שאני ידעתי עד היום גלייז מגיע בסוף. כנראה שלא.

3. אל דאגה, הרכב יהיה יבש כמו עוף של פולנייה.

4. ראה את המשפט הראשון בשרשור זה :wink:

איתמר.

• תוכן חדש...