Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו הגיע תורי, צריך להתחיל לחפש לעצמי רכב.

הדרישות מהרכב כדלקמן:

קודם כל ולפני הכל אני לא רוצה רכב שיביא אותי מA לB, אני רוצה רכב לנהוג עליו, ולהנות מהנהיגה בו.

דבר שני חשוב לי שיהיה "יחסית" אמין, ולמה "יחסית"? כי אני מוכן לסבול ומוכן שיכאב לי הראש על תיקונים, ומוכן ללכת על שנתון נמוך יותר (תקציב מאוד מוגבל) כדי להשיג את מטרת העל שכמו שאמרתי היא הנאה מהרכב. אבל עד רמה מסויימת, אני לא מוכן וגם לא יכול להרשות לעצמי עלויות אחזקה פסיכית (לא כולל דלק, על דלק לא רוצה לשמוע בכלל) מצד שני אני כן יכול להרשות לעצמי להפקיד אותה במסוך מידיי פעם אפילו לכמה ימים, שכן יש עוד רכב במשפחה.

דבר שלישי כמו שאמרתי עלויות אחזקה/ביטוח שפויות (שוב, ללא קשר לדלק, דלק אני ממיר לכיף)

אחרי כל השיקולים האלה הבחירה הטבעית הייתה לכיוון הZX וולקן (מה גם שהייתה לנו קסארה שמאוד אהבתי ונהנתי ממנה).

אחרי כל הסיפור מגיעות השאלות.

-זה שהוולקן כיפית נורא ומתקשרת אני יודע, אבל איך היא עומדת מבחינת אמינות (המון אנשים, לא חובבי רכב אמרו לי להתרחק מהן בגלל אמינות לקוייה) ועלויות חלקים/ביטוח (ביטוח לנהג צעיר (22)).

-האם יש אופציות מעניינות ואחרות ששווה לחקור (בתקציב זעום של 15 אש"ח)

-במידה וכן הוחלט ללכת על וולקן (או כל רכב אחר למען העניין) האם כדאי לקנות מקורית ולהשקיע בה (קוסמטיקה, שיפור) או לקנות אחת שכבר משופרת? או בכלל לקנות מקורית ולא להשקיע בה (לא מאמין שהיא תהייה אצלי יותר משנה שנתיים)?

-אולי כדאי לי לרדת מזה ולחפש משהו יותר down to earth עד שיהיה לי זמן וכסף לטפל ברכב ספורטיבי כמו שצריך?

-אחרי כל זה אולי בכלל שווה לחכות לחסוך עוד כמה אלפים "כי ב15 גם ככה לא תמצא שומדבר נורמלי"?

תודה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ברכב מהשנתונים אותם אתה מחפש, לתחזוקה (לאורך זמן) של הרכב, יש משמעות גבוהה לאמינותו.

יחד עם זאת, אל תצפה גם בוולקן "תקינה" לאמינות שיש לרכב חדש יחסית (בכל זאת יש בלאי עקב התיישנות).

אם אני הייתי עומד לפני רכישת רכב כזה, הייתי קונה את זה שבמצב הכי טוב (בין אם הוא משופר או לא) ושתוחזק

בצורה הכי טובה עד כמה שאני יכול לבדוק (הסטוריית טיפולים מסודרת).

אופציות נוספות שאני יכול להציע לך - אלפא 33, או אלפא 145/6 שיכולות לתת לך ריגוש קצת יותר גבוה בנהיגה (מהממוצע, אולי לא יותר מהוולקן).

לגבי תחזוקה שלהן - כנ"ל כמו לוולקן, או כל רכב "ספורטיבי" מתיישן אחר.

alfa 156 2.5.

פורסם

הוולקן היא מכונית נהדרת, לפחות כשהיא תקינה. עד כמה היא תקינה אחרי כ"כ הרבה

שנים? תלוי במוכר. אבל מרבית הסיכויים שמכוניות בגיל הזה, במיוחד ספורטיביות

שפונות לקהל צעיר, יהיו מוזנחות.

בכל מקרה, בתקציב של 15,000 שקל לא הייתי רוכש רכב ביותר מ-10,000 שקל,

ומשאיר 5,000 שקל בצד לכל צרה שלא תבוא - לביטוח, תאונה חו"ח (הרי לא תעשה

ביטוח מקיף), טיפול גדול וכדומה.

בכל מקרה, אם אתה מחליט ללכת על וולקן, אני ממליץ להעיף מבט על זו, שמהכרותי

את המוכר ככל הנראה זכתה הן לחיים נוחים יחסית, והן לרמת תחזוקה גבוהה.

פורסם

חבר פורום פירסם רובר 216 ישנית ושמורה מאוד בתקציב שאתה מחפש.

נראה לי כמו אופציה ששווה בדיקה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

האופציה

-אולי כדאי לי לרדת מזה ולחפש משהו יותר down to earth עד שיהיה לי זמן וכסף לטפל ברכב ספורטיבי כמו שצריך?

נשמעת הכי הגיונית והכי מושכלת

אני במקומך הייתי הולך על ספייס 01 60 כ"ס וחוסך בשקט לרכב מהנה בעתיד .

או שכמו שזה שמעלי הציע , רובר , אני ראיתי אחת של מישהו מהפורום 214 אחרי צביעה כללית ושמורה להפליא !

לדעתי לקנות רובר זה מספיק ריגוש =D

פורסם

לקנות רובר זה הגיוני ומושכל, אבל וולקן לא? :shock:

בסך הכל סיטרואן ZX עם מנוע 2.0 ליטר (ולא חזק במיוחד). לא צריך להיסחף. רק צריך לקחת בחשבון

שמכונית בעלת תדמית ספורטיבית, ככל הנראה זכתה לחיים קשים יותר מרכב רגיל. אבל זו עדיין לא

אקזוטיקה שצריך לרכוש רק אם אתה וורן באפט או שרה'לה שרון.

פורסם

פונטו זה אחד ה NO NOים הכי גדולים שקבעתי לעצמי, אין סיכוי בעולם. בdown to earth התכוונתי לאיזה משפחתומטית 1.8-2.0 אבל אין סיכוי שאני קונה פונטו, מצטער.

לגבי הרובר, לא מכיר את הרכב, ואם להגיד את האמת, קצת מפחד מהאמינות שלהם

פורסם

וולקן זה אחלה. אני בעד. אפשר לשייט ב-140 עם מוזיקה ומזגן ומצד שני לתקוף סיבובים עם רצח בעיניים.

וההגדרה "יחסית אמינה" הולמת אותה בדיוק.

106 ראלי\XSI סטנדרטית גם יכולה להיכנס בתקציב. כמובן שאין להשוות מבחינת נוחות\איכות חיים וכד'.

הרובר שפורסמה(MaorX) מונמכת ומוקשחת! דווקא אופציה מעניינת!

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

הקפצה

נקבע דד-ליין למצוא רכב לעוד חודש וחצי חודשיים (גם חלאס להתמזמז כבר וגם יש מילואים עוד חודשיים שאני רוצה שיהיה רכב לפני) אז עכשיו יותר מאי פעם נדרשת קבלת החלטה זריזה אך מושכלת. קדימה לעזור! :wink:

פורסם

הרעיון של ההקפצה הוא שעוד אנשים שלא ראו את השרשור ייתנו חוות דעת.

ביינינו, לשלוח אותי לאיסלנד זה לא כלכך פרקטי

• תוכן חדש...