Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים יקרים

לא מזמן קניתי קסנטיה משנת 99 עם קילומטרז' מאוד נמוך. עשיתי לה טיפול גדול של ברקסים והחלפת כמה צינורות

אחרי מספר חודשים הופיעה לי נזילה בבולם - החלפתי גם אותו

אחרי כשבועיים נסדק הצינור של ההגה (תמנוני) עלותו היא 2000 ש"ח - תיקנתי גם אותו

עכשיו אני בדילמה רצינית

האם למכור את הרכב או לא?

מצד אחד השקעתי בו כ10000 ש"ח על כל התוספות וטיפולים

מצד שני כל חודש סיפור חדש

במוסך אמרו לי שהצנרת שלו מתייבשת ונשברת עם הזמן ואתכן ומחכים לי הפתעות חדשות

אבל מצד שני מחירון שלו עכשיו כה נמוך שבכסף הזה לא אוכל לקנות שום דבר שווה ואין לי אפשרות עכשיו להוסיף

כלומר עד כמה אני מסתכן כאן אם אשאיר את האותו - כמה עוד טיפולים אצטרך לעשות כדי שאוכל לנהוג בשקט

תודה רבה לכם על העזרה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שנת 99 חלפה לה מזמן, הצנרת שפעם היתה חדשה התייבשה לה מטבע הדברים.

נשמע כאילו כבר החלפת הכל, במקומך אני הייתי נהנה מהרכב עכשיו כשכבר תיקנת אותו.

בריאות לכולם!

פורסם

סיטרואן יצרה מותגים מפורסמים בנוחות ואיכות נהיגה יוצאות דופן...

אבל השרידות של המערכות נמצאת ביחס הפוך למורכבותן.

גם מחיר השוק משקף במידה מסוימית את הערכות השוק גבי הוצאות האחזקה לרכב

סיטרואן קסנטיה בן 10 שנים בהחלט לא מבטיח שקט נפשי...

אגב מתי הוחלפו בומבות וטימינג והאם הגיר האוטומטי תקין??

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

תודה לכם על התגובות

טיימינג הוחלף לפני שנתיים ומאז רכב עבר רק 8000 ק"מ

הוחלפה בומבה מרכזית לא מזמן לפני 3 חודשים

גיר היה מתקטק כשעוברים מראשון לשני אבל תיקנו את זה ע"י מחשב

אני לא יודע האם החלפתי את הכל ואם אין שם עוד איזה צינור יבש שהולך לנזול

קראתי שבעייה המרכזית היא נזילה מהבולמים ומהצינור של ההגה - בזה כבר טיפלתי

הרכב באמת הכי נוח ומרווח שבו ישבתי ולי זה מאוד חשוב כי אני בן אדם לא קטן

אז אתם אומרים שכדאי אולי להשאיר אותו ולהשקיע אולי עוד איזה 2000-5000 ש"ח עם הזמן ואז להיות שקט

או שאין לזה סוף וכדאי להפטר ממנה?

תודה שוב

פורסם

מנסיון עם XM דור ראשון, שהמערכת שלה דומה למדי לקסנטיה, אני יכול להגיד שככל שמדובר במערכת ההידראולית - היא אמינה למדיי, ובטח ובטח ביחס לסיטרואן קודמות כמו BX או DS (השם ירחם).

בקסנטיה ובXM רוב רובה של המערכת ההידרופנאומטית עוברת דרך צנרת ממתכת שלא מתכלה. אותם "תמנונים" מסתכמים בקטע המחבר את צנרת המתכת לתא המנוע ואכן הם מתייבשים ונשברים לבסוף - אך אם הוחלף צינור הוא יחזיק שנים לא מעטות.

לעניין הבומבות - בזמנו בלובינסקי הוראות היצרן דרשו החלפה כל 60,000 ק"מ. בומבה היא לא עניין יקר במיוחד, והחלפה של כל 5,7,9,11 הבומבות (תלוי במערכת) לא תעלה בד"כ יותר מהחלפת בולמים בכל רכב אחר. אם הוחלפה בומבה למקורית חדשה - אין סיבה שתחייה פחות מ60,000 ק"מ.

בולמים וכריות בולם - אמינים מאד בכללי, אבל אסור להזניח כי כרית יבשה יכולה להסתיים בבולם שקופץ דרך מכסה המנוע..

גירים אוט' בכל אוטו אירופאי הם רעה חולה שרצוי מאד לוותר עליה. מקל וחומר כשמדובר בסיטרואן הידרופנאומטית (בXM למשל אין אפשרות לפירוק הגיר מלמטה בגלל צנרת המתכת ההידרופניאומטית, ולכן שיפוץ גיר משמעותו פירוק מנוע וגיר החוצה מלמעלה!).

סיכום - אמינות של טויוטה לא תהיה לך לעולם. אבל תחזוקה נכונה (שהיא לא יקרה בטווח ארוך) תבטיח לך שקט מופתי מהמערכת ההידרופניאומטית בקסנטיה. קסנטיות, כמו כל אירופאית, בעיתיות במיוחד בכל מה שקשור לגיר אוט' ומערכות חשמל, אבל לא בגלל ההידראוליקה.

ואם בכל זאת אתה נשבר - 406 - פתרון לא רע.

HFturbo

פורסם

תודה לך איש יקר

אז אתה אומר שיש רק צינור תמנוני אחד, כי הוא יקר לאללה?

איך אוכל לבדוק מצבו של הגיר או איך אוכל לשמור עליו?

אם אתה אומר על 406 - מה היתרונות שלה לעומת הקסנטיה?

פורסם

אני נתקלתי השבוע בהחלפת צינור בקסארה - צינור הגה כוח שעלותו 770 ש"ח :x:x:x

לשמחתי, מצב הצינור אצלי היה קשה, אך לא אנוש - וזה השאיר לי די זמן לחפש לבד בפירוקים צינור במצב מצוין.

אני לא יודע כמה זמן הוא עוד יחזיק, אבל מה שבטוח - שהוא עלה 150 ש"ח, שזה 620 ש"ח פחות מצינור חדש.

במחיר כזה, אני אשרוד את ההרפתקה.

נסה את השיטה בעצמך - תעלה את האוטו אחת לחודשיים שלושה על הליפט במוסך שלא לוקח כסף על העניין - ובדוק את מצבו.

מצאת ליקוי? טפל בו כל עוד הוא קטן.

לטווח הארוך זה חוסך כ"כ הרבה כסף, שזה לא ייאמן.

במקרה שלי למשל:

התפרצות של צינור הגה כוח משמעה קודם כל עצירה מוחלטת של הרכב, אח"כ נזק למשאבת הגה כוח ואולי גם למסרק.

אני בטוח שזה היה עולה הרבה יותר מ-150 ש"ח לצינור בלבד...

מקווה שהבנת את הפואנטה שלי. זה לא חייב להיות יקר כ"כ לתחזק קסנטיה כזו - פשוט צריך לשלוט באומנות התחזוק שלה.

פורסם

צודק בהחלט - אני תמיד בוחן את הרכב לפני שאני נכנס אליו (ולא משנה איזה רכב זה), מנסה לראות טפטופים על הרצפה, עושה סיבוב סביב הרכב לחפש משהו חשוד, בקסנטיה יש גם את עניין גובה הרכב והבולמים הקדמיים. פעם בשבוע אני פותח מכסה מנוע לבדיקת נוזלים וגם מציץ לעבר שאר המערכות.

ככה אני מחזיק כבר כ 3 שנים קסנטיה ללא בעיות וללא צרות והתעצבנויות. האמת היא שפעם אחת נתקעתי אבל לא בגלל הידראוליקה אלא בגלל חיבור של כבל הקלאץ לדוושה שנקרע לו.

אם אתה מרוצה מהרכב באופן כללי אני לא הייתי מוותר עליו כ"כ מהר.

הנה, קניתי קסנטיה נוספת לפני יומיים, דיזל, היא לא חפה מבעיות אבל אני מתכוון לסדר הכל ולהנות מכל רגע לאחר מכן.

בריאות לכולם!

פורסם

כן, צודקים, גם לי לא באה לוותר על האוטו, מאוד נוח ואוהב לסנוע בו.

הדבר שיותר מדאיג אותי עכשיו זה איך אוכל לשמור על הגיר האוטומוי.

והאמת שאני לא הכי ספצ בענייני הרכב. איך אוכל ללמוד את זה, אולי יש שרטוטים או סכימות שמהם ניתן להבין איך המערכת עובדת?

פורסם

הי

אצלי יש קסנטיה מודל 2000 שגמעה 330000 ק"מ נמצאת אצלי מ2002 אני יכול לומר שהרכב אמין בצורה לא רגילה מבחינת מערכות הרגילות. נכון שמידי פעם יש צינור שמתבקע. (בסופו של יום החלפתי כמעט את כל צנרת הגומי)אני יכול להמליץ על מוסך

אמין ומעולה שאני מתנסה אצלו מידי פעם עדנאן תאמר ובניו ברמת ישי

חבל שאנשים נותנים לסחטני כספים להפיל שם של רכב זה או אחר.

ברצוני לציין שבומבות הן מרכזית או של הגלגלים לא עוברות את ה250 ש"ח מחיר של בולם זעזועים סיני ברכב רגיל לכן המחיר לא משמעותי ואני יכול לומר שבמידה והרכב נוסע בכבישים הבומבות הן ל100000 ק"מ לפחות כל נושא הבילום אינו יקר ועלות החלקים

לא גבוהה

ביתי נוסעת יום יום 150 ק"מ עם הרכב כבר שנה ואין בעיות ולפני כן אני היתי נוסע מהצפון למרכז 3 פעמים בשבוע .

הרכב מצויין ולא אמכור אותו בקרוב מכיוון שלא אקבל נוחות ורכב מפנק בסגנון כזה בפחות מ70.-100 ש"ח כשהקסנטיה לא שווה בכלל כסף (אולי 18.000 ש"ח)

פורסם

או קיי

תודה על העידוד.

אני מהמרכז ואם מישהו מכיר מוסך או מכונאי רכב שמכיר היטב את הקסנטיות באזור מרכז-שפלה אודה לו מאוד.

פורסם
הי

...ברצוני לציין שבומבות הן מרכזית או של הגלגלים לא עוברות את ה250 ש"ח מחיר של בולם זעזועים סיני ברכב רגיל לכן המחיר לא משמעותי ואני יכול לומר שבמידה והרכב נוסע בכבישים הבומבות הן ל100000 ק"מ לפחות כל נושא הבילום אינו יקר ועלות החלקים לא גבוהה...

הרכב מצויין ולא אמכור אותו בקרוב מכיוון שלא אקבל נוחות ורכב מפנק בסגנון כזה בפחות מ70.-100 ש"ח כשהקסנטיה לא שווה בכלל כסף (אולי 18.000 ש"ח)

לגבי הבומבות אתה מעט מטעה - המחיר הרשמי של לובינסקי הוא מעבר לכל ביקורת מבחינתי ועומד נכון להיום על כ 600 ש"ח לבומבות אחוריות ו 300 ש"ח לבומבה מרכזית קדמית. אני קונה את הבומבות עם תאריך חדש ואחריות לשנתיים (בדוק - מנסיון אישי) ב 200 ש"ח ליחידה.

לגבי האיכות של הרכב בתמורה למחיר - אין ספק שעם ישראל האהבל בעידוד פעיל של היבואן ורשת המוסכים שלו גורמים לקסנטיה ולשם סיטרואן בכללי להיראות רע מאוד וכתוצאה מכך להורדת המחירון של הרכב לרמות לא הגיוניות בכלל מבחינת התמורה שמקבלים מהרכב. מה אכפת לי, אני מרוויח. אין סיכוי שאני אקנה רכב חדש מהיבואן הזה אבל המשומשות הן כמו זהב בשבילי.

בריאות לכולם!

פורסם

רק לעדכון לגבי מחיר הבומבות.

רכשתי זוג בומבות (רשום שעשויות באיטליה) עלו 200 ש"ח לאחת ובומבה מרכזית אחורית ב250 ש"ח בחנות בשם אמריס הזוג במפרץ חיפה ובחנות בשם מזרחי במפרץ חיפה המרכזית.

אני מרכיב לבד... ( לצערי הרב אני מבין מעט.. במכונאות ומבצע את כל התיקונים שיש לי עדיין כוח בעצמי משנת 79.)

אסור לגשת לסוכנות, לדוגמא החלפת טיימינג אני משלם לא יותר מ700 ש"ח כולל כל המותחנים והרצועות , (מדובר על רצועת טיימינג ורצועת מנוע) בחברה מדברים על סדר גודל של 2000 ש"ח. בושה וחרפה....

.

פורסם

או קיי אנשים יקרים

תגידו לי איך אני יכול ללמוד לטפל באוטו שלי לבד , האם יש שרטוטים שמהם אפשר להבין ולטפל לבד?

ואיך לשמור על נגיר האוטומטי שהחלפתו עולה לפחות איזה 12000 ש"ח ואמרתם לי כבר שבארופאיות האוטומטי זה לא רעיון טוב

יש איזה ספר היינס - מה זה ואיפה ניתן להוריד אותו?

תודה על רעיונות

• תוכן חדש...