Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי מותקן מצבר של שנפ עם פקקים בסגנון הקלאסי 60 אמפר.

מה ההבדל בינו לבין מצבר ללא טיפול? למיטב הבנתי גם אלה ללא טיפול מכילים מים אז מה ההבדל?

איזה הפרש בין מצבר רגיל לכזה ללא טיפול מבחינת עלות ואורך חיים?

האם רצוי לרכוש מצבר ללא טיפול בפעם הבאה?

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

באופן מעשי אין הבדל מהותי בן המצברים. מצברים ללא טיפול מכילים שסתום שלא מאפשר לאלקטרוליט לצאת, אלא במקרה של עליית לחץ קריטית.

שניהם מחזיקים פחות או יותר אותו הדבר. ההבדל היחידי הוא שבמצבר עם פקקים ניתן (ורצוי) לבדוק מידי פעם את גובה האלקטרוליט. אישית אני מעדיף מצבר שניתן לבדוק את מצב האלקטרוליט שלו (כמות וריכוז).

הנ"ל מתייחס למצברי עופרת רגילים ולא למצברי ג'ל או AGM.

פורסם

גם במצבר ללא טיפול כמו שמותקן ברכב שלך (וורטא) ניתן לבדוק את מפלס אלקטרוליט בשני דרכים.

1. הורדת המדבקה ופתיחת הפקקים

2. בצד המצבר יש סימון MIN-MAX (במידה והמצבר שקוף)

3. מצברים ללא טיפול של וורטא או בוש מצויידים בעינית הקסם שמנטרת את מצב הטעינה של המצבר וגם את מפלס האלקטרוליט

4. במצברים ללא טיפול בדרך כלל ההרכב הכימי מעט שונה וקיימות בו תוספת של קלציום,כסף (למיטב זיכרוני) וגם הורידו את אחוז האנטימון דבר שמקטין את איבוד האלקטרוליט ומגדיל את אורך חיי המצבר

5. במצבר ללא טיפול לא חייב להיות שסתום הקלה אלא קיימים שני פקקים בצידי במצבר שיש להרכיב פקק אחד בלבד.

אכן קיימים גם מצברים ללא טיפול ואטומים המצויידים בשסתום הקלה שיש לו שתי מטרות.

אפשרות של מיחזור הגזים הנוצרים במצבר ופליטתם לאטמוסיפרה רק במקרה של עליית הלחץ במצבר מעבר לסף מסויים. מצברים אלה לא מצויידם בפקקים ולא ניתן לבדוק את מפלס האלקטרוליט מצברים אלה בעלי אורך חיים ארוך מאוד.

מצבר ללא טיפול מוגדר כמצבר שמאבד אחוז קטן מאוד של אלקטרוליט במהלך השירות 'הצבאי' שלו. מניסיון כול המצברים האיכותיים לא מאבדים אלקטרוליט במידה כזו שאין צורך להסיף מים מזוקקים כול עוד מערכת הטעינה תקינה.

מצברים ללא טיפול משחררים את הנהג מהמטלה של הוספת מים מזוקקים וניתן לבדוק את מצב המצבר אחת לשנה בלבד.

אי אישית מעדיף מצבר המוגדר ללא טיפול והינו באמת כזה קרי לא שנפ/וולטא.

איזה כייף לי :)

פורסם
אי אישית מעדיף מצבר המוגדר ללא טיפול והינו באמת כזה קרי לא שנפ/וולטא.

גם וולטה ושנפ מציעים מצברים אטומים ללא טיפול בטכנולוגית קלציום כסף ומניסיון שלי מודבר במוצרים לא פחות איכותיים מוורטה, אולי אף יותר.

פורסם

אני קצת מבולבל ממכם

על המצבר שלי בדופן הקידמית ישנה מדבקה גדולה שרשום בה : מצבר ללא טיפול

אך בחלק העליון שלו ישנם פקקי פלסטיק שחורים הניתנים לפתיחה ובדיקת מפלס

המצבר הוא שנפ 63 (55 או 50 אמפר כמדומני) באריזה קטנה נכנס בול לקופסא בפיאט פונטו, שנקנה בדיוק לפני שנה

איזה מצבר זה ? רטוב?יבש?טיפול?לא טיפול ?

פורסם

זה מצבר עופרת חומצה (רטוב) ויש בו אלקטרוליט (חומצה גפריתנית עם מיים) ויש בו צורך בבדיקת המפלס והוספת מיים מזוקקים, אם חסר.

אם אני הייתי יצרן המצברים, הייתי מכנה מצבר כזה כמצבר "טיפול נמוך" (low maintenance) ולא "ללא טיפול".

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
גם וולטה ושנפ מציעים מצברים אטומים ללא טיפול בטכנולוגית קלציום כסף ומניסיון שלי מודבר במוצרים לא פחות איכותיים מוורטה, אולי אף יותר- בטוח שלא הסבר בהמשך.

אני עדיין מעדיף לרכוש מצבר של חברה שהינה ייצרנית OEM עבור ייצרני רכב גדולים כמו VAG,BMW ועוד...אני מאמין שהם עומדים מאחורי הנתונים שרשומים על גבי המצבר קרי קיבולת המצבר ו-CCA.

1. מצברים של בוש/וורטא בחלקם מצויידים בעינית הקסם וגם מבנה מכסה המצבר הבנוי בצורת מבוך מונע דליפת אלקטרוליט בזמן הטעיית המצבר הצידה

2. מצברים של בוש/וורטא מצויידים בפקקים עם אטם בכדי למנוע בריחת אלקטרוליט בזמן הטעיית המצבר וגם לאפשר שחרור לחצים רק ממקום אחד בצידו של המצבר דבר שמונע דליפת אלקטרוליט על רכיבים שונים בתא המנוע במידה וההתקנה נעשית נכון.

אין בכלל מה להשוות את המצברים תוצרת הארץ לעומת מצברים תוצרת בוש/וורטא מבחינת איכות המצבר.

קרא את התגובות של אנשים שרכשו מצברים תוצרת שנפ/וולתא המוגדרים כמצברים ללא טיפול ותראה שכולם מאבדים אלקטרוליט בצורה מוגזמת.

אצלי בכול הרכבים שהיו ברשותיי תמיד התקנתי מצבר של וורטא ולעולם לא היה צורך להוסיף מי-מזוקקים במהלך השירות של המצבר.

פורסם

מרק צר לי לאכזב אך היו לי כמה מצברים של Varta ולא התרשמתי משום בחינה שהם יותר איכותיים מהשאר. בוש טרם יצא לי לבדוק. באופן כללי ההתרשמות שלי היא שכל המצברים (כולל הזולים) מחזיקים פחות או יותר אותו הדבר, כולם מיוצרים באיכות דיי גרועה. באופן עקרוני ניתן היה לייצר מצברים שיחזיקו הרבה יותר זמן (בעבר היו כאלו של פנסוניק) אך התחרות לא מאפשרת זאת בעולם הרכב, לפחות בארץ.

לפותוח השרשור- כפי שרפי לין ציין נכונה קיימת בעולם המצברים טרמינולוגיה של LM- Low maintenance, MF- maintenance free ומצבר רטוב.

נתחיל מזה שכולם הם מצברים רטובים.

מצברי MF ו-LF הינם בעלי אלקטרודה אחת (או יותר) משופרות, מבחינה זו שההרכב הכימי מקטין את איבוד האלקטרוליט. (מוסיפים סידן או סידן וכסף לאלקטרודת האנטימון). במצברי MF אין בכלל אפשרות לבדוק/להוסיף נוזל. מצברי ה-LM הינם בעלי אלקטרודות משופרות ויש להם פקקים שניתן לפתוח.

לי ממש לא חשוב האלקטרודות, אלא שיהיה ניתן לבדוק ולמלא במידת הצורך. ישנם רכבים בהם המצבר מתחמם יותר מאחרים ושם אפשרות למלא מים היא יתרון.

פורסם
אני עדיין מעדיף לרכוש מצבר של חברה שהינה ייצרנית OEM עבור ייצרני רכב גדולים כמו VAG,BMW ועוד...אני מאמין שהם עומדים מאחורי הנתונים שרשומים על גבי המצבר קרי קיבולת המצבר ו-CCA.

1. מצברים של בוש/וורטא בחלקם מצויידים בעינית הקסם וגם מבנה מכסה המצבר הבנוי בצורת מבוך מונע דליפת אלקטרוליט בזמן הטעיית המצבר הצידה

2. מצברים של בוש/וורטא מצויידים בפקקים עם אטם בכדי למנוע בריחת אלקטרוליט בזמן הטעיית המצבר וגם לאפשר שחרור לחצים רק ממקום אחד בצידו של המצבר דבר שמונע דליפת אלקטרוליט על רכיבים שונים בתא המנוע במידה וההתקנה נעשית נכון.

אין בכלל מה להשוות את המצברים תוצרת הארץ לעומת מצברים תוצרת בוש/וורטא מבחינת איכות המצבר.

קרא את התגובות של אנשים שרכשו מצברים תוצרת שנפ/וולתא המוגדרים כמצברים ללא טיפול ותראה שכולם מאבדים אלקטרוליט בצורה מוגזמת.

אצלי בכול הרכבים שהיו ברשותיי תמיד התקנתי מצבר של וורטא ולעולם לא היה צורך להוסיף מי-מזוקקים במהלך השירות של המצבר.

נו אז מה? אותה טכנולוגיה בדיוק קיימת גם למצברים של ולטה ושנפ בניגוד לדבריך ואני אומר, ויש לי ניסיון רב משלך כי הוא כולל רכבים של לקוחות רבים שהרכבתי להם מצברים ולא רק לרכבי הפרטי (שמותקן בו וולטה מאז ומתמיד), השירות שמקבלים מהיצרניות מצברים כחול לבן מצויין ולא נופל מאיכות המוצרים עצמם ומאיכות מוצרים מיובאים.

ואם יש כמה צרכנים ממורמרים בפורום ממצבר כזה או אחר, זה ממש לא אנידיקציה אמיתית לאיכות המוצר באופן כללי וגם לוורטה, בוש ושאר יצרני המצברים בעולם יש "נפילות" ותקלות יצור וכו'.

פורסם

אני מדגיש שוב שבמשך כ 15 שנים כל מכוניות משפחתי נוסעות עם מצבר ישראלי כשכל מצבר מחזיק לפחות 3 שנים.

בעברי, כחשמלאי רכב, עד לפני 7 שנים, כמובן שעסקתי הרבה במצברי רכב ומיצרנים שונים (ורטה, אקסייד, מול, מגנטי מרלי, פיאם ועוד) ואין למצברים הישראליים (של 2 היצרנים הגדולים) במה להתבייש.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

דניאל ואביב,

יש לי רעיון מצויין בשבילכם, כול דיון שאני ואתם משתתפים בו תמיד אתם מסכימים אחד עם השני או מחזקים את דבריו של השני ולא שלי.

גם אם אני אכתוב 1000 מילים נכונות ומילה אחת לא נכונה בעניין מסויים עדיין תמצאו מה נכון אצלכם ולא אצלי :-)

הרעיון הוא כזה, נסו לחפש מידע בנושא מצברים וללמוד לעומק את היתרונות של מצברי בוש וורטא ולא את היתרונות של מצבר שנפ/וולתא ואז אולי תמצאו שאולי אני צודק או בעצם תשכחו שאני קיים או כתבתי משהו בעניין מצברי בוש/וורטא ואולי דעתכם תשתנה.

פורסם

אתה יצרן מצברים? מוכר מצברים, חשמלאי רכב או בעל רכב מהשורה שהתרשם מסיבה כלשהי במצברים של וורטה או בוש?

יש אנשים עם נסיון ממשי בתחום ואני כרגע לא מדבר על אביב וההבנה שלו במצברים באופן כללי, אלא על רפי לין לדוגמא, שיוצא להם לעבוד הרבה שנים עם כל מיני מצברים ולא התרשמו שתוצרת מיבוא כזו מזהירה ועדיפה על מצברים מקומיים, כפי שאתה מנסה, במצג שוא, להציג.

ולגבי הטענה שלך לשיתוף פעולה שלי, כביכול, עם אביב נגדך, אתה פשוט מתפתל.

יש טעות ויש טעות (שהופכת להיות חמורה יותר ממשתמש מוערך ע"י חברי הפורום שלדבריו מייחסים משקל).

אין לי בעיה שאתה התרשמת לטובה ממצבר כזה או אחר וגם ממליץ עליו בחום, יש לי בעיה שאתה ממליץ לא לקנות מצבר X רק כי הוא לא משתמש בטכנולוגיה העדיפה יותר של המצברים, כאשר המצב הוא ממש לא כך.

פורסם

אם נמקד את הדיון, מצברים ללא טיפול למיטב הבנתי מחירם לא יקר בהפרש גדול מאלה המצריכים טיפול.

מאידך, הוסיפו כאן שבתא מנוע בו המצבר סובל מחום עדיפה אפשרות להוסיף מים קרי, עדיף מצבר המצריך טיפול כיוון שכזה ללא טיפול לא ישרוד בתנאים אלו זמן ראוי.

נדמה לי שעדיין עדיף מצבר עם אפשרות מילוי מים.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

לא. עדיף, במיוחד לאקלים המקומי, מצבר אטום.

שתי סיבות שאני חושב עליהם כרגע הן:

1) חשוב לעמוד על המשמר ולהוסיף מים מזוקקים בכל הזדמנות שחסר- זה לא מתאים לכל בעל רכב, בזמן טיפול במוסך אולי יעשו זאת, אך יכול להיות שעד מועד הטיפול יהיה חסר מספיק מים כדי שהלוחות יהיו חשופים לאויר זמן רב מידי.

2) כל הוספת מים פוגעת במעט באיזון החומצי של המצבר ומקצרת את חייו. במיוחד עם מוספים מים כאשר המצבר אינו טעון לגמרי.

מצברים אטומים כמעט ואינם מאבדים נוזל במהלך חייהם, גם בטמפ' גבוהות ולכן סיכויי השרידות שלהם גבוהים יותר.

פורסם

אני לא מתפתל כי אין לי סיבה נראית לעין להתפתל בגללה. אני פשוט כותב דברים נוכח עובדות מסויימות בדיונים שונים.

הניסיון שלי עם מצברים הינו רב יותר ממה שאתה חושב.

גם לאחר שיחות עם מספר אנשי מקצוע מהפורום ולאחר קריאה והבנת הטכנולוגיה של מצברי בוש נוכחתי לדעת שהם עדיפים על מצברים תוצרת הארץ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...