Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברתי הנוסעת בשברולט אופטרה שואלת, איך זה שהבלמים איבדו מכוחם?

בתחילת הנסיעה ,היא צריכה ללחוץ על הבלם יותר חזק מהרגיל,ובהמשך-הנסיעה כשרכב מתחמם היא כבר לוחצת כרגיל.

פורסם

התופעה (אם תיארת אותה נכון והבנתי אותך נכון) לדעתי לא קשורה לבלמים כלל.

כאשר המנוע קר, מערכת ההזרקה מכניסה תערובת יותר עשירה בדלק, וזה גורם לסיבובי מנוע יותר גבוהים.

פירושו שהרכב מושך קדימה יותר חזק, במיוחד בהילוך ראשון. לכן, כדי לעצור את הרכב צריך ללחוץ קצת יותר חזק על הבלמים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאד, לדעתי אתה טועה.

הבעיה היא לא בבלמים עצמם(ברפידות/צלחות) אלא כנראה בצינורות הוואקום מהמגבר בלם.

הבלמים פועלים בעזרת וואקום סעפת, בהתנעה הוואקום גדול יותר ומתאזן כשהרכב מגיע לטמ' עבודה.

היא לא אמורה להרגיש את זה, אז אני מניח שיש בעיה בצינורות הוואקום.

אצלך וולאד זה רכב דיזל, אין וואקום סעפת ולכן מורכב אצלך מנוע חשמלי המייצר וואקום, אתה לא תרגיש זאת אף פעם(במידה והמשאבה תיהרס, אז הדוושה תהייה קשה).

*מה שאני אומר הוא על סמך ידיעתי, יכול להיות שאני טועה.

לכן אני ממליץ להמתין לתשובת חברי הפורום אשר מבינים יותר ממני בנושא.

קובי

פורסם

אין קשר לסיבובי מנוע, העשרת דלק ושאר ירקות.

אם מדובר במשהו מורגש (ולא פסיכולוגי אצל החברה) יש לקחת את הרכב לבדיקה בהקדם. ייתכן ויש בעיה של דליפת וואקום או בעיה במערכת ההידראולית של הבלמים.

פורסם

התשובה של ולאד נכונה---זה קיים בהרבה רכבים שבהתנעה בגלל סיבובי מנוע גבוהים הואקום בבוסטר יותר חלש ויש קושי מסויים בלחיצה על הדוושה..אבל אם זה ממש מורגש אז אולי יש בעיה עם סיבובים גבוהים מידי בהתנעה קרה וכדאי שיבדקו את הרכב במוסך!!!

פורסם

כנראה זה אופייני לרכבים קוריאנים עם גיר אוטומטי - בכל פעם שקיבלתי גטס ( רכבים שונים וחדשים מהשכרה),

ההרגשה היתה שהרכב בורח לי בדקות הראשונות של הנסיעה. הייתי צריך ממש להפעיל כוח בלחיצה על הבלם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נשמע שאתם מדברים על שני דברים שונים-

vladclar מדבר על זה שברכבים עם גיר אוטומט כאשר עומדים (נמניח ברמזור) צריך ללחוץ על הברקס חזק יותר כיוון שהרכב מושך יותר, בגלל שהטורים גבוהים יותר בזמן ההעשרה. זו בהחלט תופעה ידועה.

להבנתי פותח השרשור לא התכוון לזה, אם כי זה לא מצויין במפורש אם הוא התכוון לעמידה או נסיעה.

Dan-idin למה כשהרכב מועשר יותר וכתוצאה מכך הטורים עולים הוואקום ירד? הרי אם מקטינים את כמות האוויר יחסית לדלק, הוואקום דווקא יעלה לא?

פורסם

וואקום בסעפת היניקה תלוי במצב פתיחת מצערת.

מצערת סגורה = הוואקום הוא הגבוה ביותר.

כשמנוע פועל במצב סרק מהיר לאחר ההתנעה - המצערת פתוחה מעט ולכן הוואקום בסעפת יורד.

פורסם

אתה מנסה להסביר משהו שאתה לא מבין בו. במקרה הטוב אתה מאד מאד לא מדייק.

כאשר מעלים את הטורים כמות הוואקום שהמנוע מייצר גדלה וכל עוד אין עליו עומס הלחץ עולה ולא יורד. זה קודם כל. כלומר בסרק בסל"ד גבוה הוואקום עולה מעט.

מעבר לזה כאשר הרכב קר ואז מערכת הניהול מבצעת העשרה, שזה הגדלת יחס האוויר/דלק (לטובת הדלק) וכתוצאה מכך הטורים עולים והמצערת סגורה יותר מאשר היא הייתה במצב רגיל.

כאשר המצערת פתוחה והעומס גבוה אזי תהיה נפילת לחץ (יותר נכון נפילת תת הלחץ).

אתה מוזמן לנסוע עם שעון וואקום ולהיווכח בעצמך איך העסק עובד.

פורסם

דווקא בוקי הסביר נכון...ככול שהמצערת פתוחה יותר כך הואקום במנוע נמוך יותר! בהתנעת בוקר יחד, עם העשרת דלק יש הגברת סיבובים, זה אומר יותר מצערת וכמובן פחות ואקום בסעפת וגם בבוסטר של הברקס.

פורסם

העשרת דלק בהגדרה משמעותה הקטנת כמות האוויר ביחס לדלק אז לא ברור לי למה אתם מדברים על פתיחת המצערת, זה קודם כל. בקרבורטור זה פשוט מאד- סגירת פרפר האוויר, ברכב מודרני, הגדלת זמן ההזרקה מבלי לפתוח יותר את המצערת.

גם אם ההסבר הזה לא מדוייק ולצורך העלאת הטורים כן פותחים עוד קצת את המצערת עדיין הוואקום יעלה ולא ירד!

אתם מוזמנים לבצע בדיקה עם שעון וואקום. הסיבה היא מה שכבר הסברתי- העלאת טורים מעלה גם את כמות הוואקום שהמנוע מייצר.

זה בהחלט לא נכון לומר שלחץ הוואקום תלוי אך ורק במצב המצערת, אלא שהוא תלוי גם במצב המצערת וגם בכמות הוואקום שהמנוע מייצר. לכן כמובן לחץ הסעפת הוא מדד טוב למידת העומס של המנוע.

פורסם

אביב, תחשוב על מד תצרוכת דלק שהיה מורכב באי אלו רכבים והיה מבוסס על קריאת ואקום מנוע. מצערת סגורה יותר ואקום (פחות דלק) ומצערת פתוחה פחות ואקום (יותר דלק).

דוגמאות קיצון:

במצב מצערת פתוחה לגמרי אין ואקום כלל- מקסימום דלק.

במצב מצערת סגורה עם סיבובי מנוע גבוהים (מצב overun) הואקום הוא מקסימלאי - אין דלק כלל.

על בסיס עקרון זה עובד חיישן ה MAP שעליו מתבסס חישוב כמות הדלק הדרושה להזרקה במצב מנוע נתון.

בהתנעה קרה מתקיימים שני תופעות, גם העשרת תערובת וגם הגברת סיבובים.

פורסם

וואקום בסעפת לא תלוי ביחס אוויר דלק, הוא תלוי רק במצב פתיחת מצערת ובסל"ד.

אם בסל"ד נתון פותחים את המצערת - הוואקום ירד. אם מעלים את הסל"ד והמצערת נשארת קבועה - הוואקום יעלה.

אם אתה נותן לחיצה הגונה על הגז ופותח את המצערת - וואקם נופל, יחידת בקרה מזהה נפילת וואקום ומעשירה את התערובת, האוטו מאיץ.

הסל"ד עולה, עם עליית הסל"ד הוואקום עולה גם. כשהסל"ד מתייצב, תערובת חוזרת להיות רגילה.

אם אתה מרפה מהמצערת, נניח בירידה, הוואקום עולה מאוד, כי המצערת סגורה והסל"ד גבוה.

במצב זה מוזרק מעט מאוד דלק, עד להפסקת הזרקה מוחלטת.

אני אשמח לקבל הסבר, למה אתה חושב שבסל"ד גבוה הוואקום יהיה גבוה יותר מאשר בסל"ד סרק.

תנסה לא להשתמש במונח "אתה לא מבין, אז אל תדבר", זה לא מקדם אותנו הרבה.

תודה.

עריכה - כתבתי לפני שראיתי את התגובה של דניאל, התגובה שלי מתייחסת לתגובה של אביב.

פורסם

דניאל הנושא ברור אך לא הבנתי את השורה התחתונה שאתה מנסה לומר.

בוקי לשאלתך למרות שכתבתי פעמיים אני אנסה להסביר שוב:

כאשר הסל"ד עולה כמות התת לחץ שהמנוע מייצר גדלה, איתה גם תת הלחץ עולה.

עובדה פשוטה מאד היא שכאשר תעלה את הטורים בניוטרל ממצב סרק לנניח טורים 1500 מה שיקרה הוא הדבר הבא:

ברגע הראשון שתיתן גז הוואקום ייפול עקב פתיחת המצערת ואי עליית הסל"ד, לאחר שהטורים יעלו הוואקום יעלה יחסית למה שהוא היה במצב סרק ללא לחיצה על הגז. שוב, אתה מוזמן לבדוק.

כל זה בלי קשר להעשרת בוקר.

לעניין העשרת בוקר- מדובר במצב שהטורים עולים ע"י הוספת דלק וכמעט ללא פתיחה נוספת של המצערת. לכן שוב לחץ הוואקום דווקא יעלה.

פורסם

בשורה האחרונה דניאל אומר שכדי לשמור על סל"ד סרק מהיר לאחר התנעת בוקר יחידת הבקרה של המנוע מבצעת שני דברים

1. מעשירה את התערובת.

2. פותחת מעט את המצערת.

בעיקרון, שליטה על מהירות סיבוב של מנוע בנזין היא "לפי אוויר". כלומר אם רוצים יותר סיבובים - קודם כל פותחים יותר את מעבר האוויר, והדלק מוזרק בהתאם.

אפשר כמובן לשלוט על הסל"ד רק על ידי שינוי בהרכב תערובת בלי לשנות את מצב המצערת, אבל בצורה מוגבלת ובתחום קטן. אי אפשר להעשיר את התערובת יותר מידי, זה יגרום להצפה של המנוע.

לגבי השאר הנקודה שלך ברורה, אבל אני עדיין חושב שזה לא נכון.

אני מודה שלא בדקתי את זה בפועל, אבל קראתי חומר בנושא, ובכל מקום נכתב שבסל"ד סרק הוואקום הוא הגבוה ביותר.

אם נמשיך אם הדוגמה שלך -אם תעלה את הטורים ל 1500 סל"ד הוואקום תחילה יפול, לאחר שהסל"ד יתייצב הווארום יעלה, אבל לדעתי הוא לא יגיע לרמה של וואקום בסל"ד סרק, כי ב 1500 סל"ד המצערת פתוחה חלקית, כלומר מנוע יונק אוויר דרך פתח גדול יותר.

ככל שפתח יניקה גדול יותר, כך קשה יותר לבנות תת לחץ.

נכון, הסל"ד גבוה יותר, אבל לדעתי זה לא מספיק כדי לקזז הגדלה של פתח יניקה.

ואם שוב ניקח דוגמה קיצונית - בסל"ד מקסימלי עם מצערת פתוחה לגמרי לדעתך גם הוואקום יהיה מקסימלי?

הרי במצב הזה אין שום דבר שמגביל את כניסת האוויר, איך יבנה וואקום ?

• תוכן חדש...