Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה כמה ימים אבא של חברה הרגיש ריח מוזר ברכב והחליט לבדוק את מוקד הבעיה כאשר פתח מיכסה מנוע לפתע התפוצץ המצבר והחומצה עפה לכל הכיוונים ולצערו גם לעיניים,לקחנו אותו מהר למיון וכרגע נראה שלא נגרם נזק ממשי וייקח מספר ימים עד שהראייה תחזור לקדמותה,השאלה היא מהם הסיבות העיקריות שעלולות לגרום למצב קיצוני כזה עד כדיי התפוצצות המצבר ברכב?

הרכב הוא יונדאי לנטרה 98 1600 אוטומט

פורסם

מזלו שזה נגמר בזה , מאחל לו בריאות .

ברגע שהוא פתח את המכסה התפוצץ המצבר ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אוקיי זה כבר עניין אחר,השאלה היא לפניי שמחליפים את המצבר בחדש מה בנוסף צריכים לבדוק שהתקלה חלילה לא תחזור על עצמה גם במצבר החדש?

פורסם

גורמים להתפוצצות מצבר הם קצר בין קוטבי המצבר, מצבר ישן שהלוחות הפנימיים שלו קרסו ונגעו אחד בשני, טעינת יתר אן פגם במסגרת המצבר.

האם הרכב עבר תיקון או טיפול לאחרונה שבו נתפח מכסה המנוע וטופלו מיכלולים בתא המנוע?

פורסם

חשוב מאוד לבדוק במכונית הזאת את טעינת האלטרנטור שאינה גבוהה מדי מעבר ל 14.5 וולט.

טעינת אלטרנטור גבוהה מדי גורמת ל"רתיחת" האלקטרוליט במצבר (המורכב ממיים וחומצה גופריתנית) להתאדות מואצת של האלקטרוליט ולהתפרקותו ולקלקול המצבר. ההתפוצצות נגרמה מניצוץ כלשהוא שהצית את גזי המימן שנוצרו במצבר (יש מימן במיים).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

עדכון:

כרגע הרכב הובא למוסך מורשה של יונדאי וכנראה שאכן מדובר בטעינת ייתר

המצבר הוחלף לפניי כחצי שנה ולכן אני מניח שהבעיה היא לא בקריסה פנימית של הלוחות כפי שציין דניאל בשל מצבר ישן

לפניי מספר חודשים הרכב היה בטיפול באותו מוסך מורשה ועשה טיפול גדול שבין הייתר כלל גם החלפת מצבר ואלטרנטור שסיים את חייו וכנראה שכמו שרפי אמר הורכב אלטרנטור לא מקורי אשר גרם לטעינת ייתר ורתיחת הנוזל בתוכו

פורסם

במידה והמצבר הינו מסוג 'ללא טיפול' או במילים אחרות בעל שסתום לניקוז לחצים הנוצרים עקב פעילות כימית במצבר ייתכן, שהשסתום היה תקול או לא הסירו את הפקק האוטם צד אחד של המצבר בהתאם לכיוון ההתקנה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יהיה קשה להוכיח שהתקנה של אלטרנטור לא מתאים גרמה לטעינה היתר. כל אלטרנטור שהיה מותקן היה אמור לטעון בצורה תקינה הין אם מקורי משופר או תחליפי.

פורסם
רק אני זה שרואה את פוטנציאל התביעה - והמעבר בעקבות התביעה לרכב שהוא לא יונדאי 98 ?

כנראה שכן.

קל להגיש תביעות,הרבה יותר קשה להוכיח אותן,קל וחומר כשהנזק הוא בקושי בשלוש ספרות (מצבר משומש...).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
כנראה שכן.

קל להגיש תביעות,הרבה יותר קשה להוכיח אותן,קל וחומר כשהנזק הוא בקושי בשלוש ספרות (מצבר משומש...).

אני יודע שלהפסיד יום עבודה

להפסיד כמה ימי רכב

לנסוע לאשפוז בבית חולים

לצאת עם נזקים פיזיים בגוף מכל סוג

לקבל נזק לעיין (בין אם זמני או לא)

והטראומה הנפשית

-----

שווים הרבה יותר מ3 ספרות ...

פורסם

מה הבעיה להוכיח שהמוסך אשם?

אם הם אומרים בעצמם שזה קרה בגלל טעינת יתר והם החליפו את המצבר ואת האלטרנטור לחדשים.

אז זאת אשמתן לא חושב שיהיה בעיה להוכיח את זה:arrow:

ובטוח שהתביעה תהיה מעל 3 ספרות.

על שבירת רגל מתאונה בן אדם מקבל כמעט 15,000

בקיצור תגיד לאבא של חברה שלך שהרשם לפורום, ועוד שנה משהו כזה יפתח נושא בפורום שיפורים איך לעשות את היונדאי שלי יותר מהירה :lol:

פורסם

נתקלתי ברבה מקרים של טעינת יתר ושום מצבר לא התפוצץ עקב כך. אכן בזמן טעינת יתר יש השתחררות חומצה ומימן אך מה גרם לניצוץ? סתם פתיחת מכסה המנוע? לא נראה לי...

• תוכן חדש...